Keresés

Részletes keresés

Artu Creative Commons License 1999.11.24 0 0 3834
Nehogy má kihaljon a topic ...
Artu Creative Commons License 1999.11.23 0 0 3833
Köszönöm a címeket, valami eszméletlen ez a "Time tales" oldal! Asszem a fénykardok vásárlásától egyelôre eltekintek, pedig a LIGZ36-os több, mint gyönyörű ...
zsozs Creative Commons License 1999.11.23 0 0 3832
Artu!

Itt vehetsz magadnak működő fénykardot: http://www.futurehorizons.net/ , igaz borsos ára van (140$ - 225$). Akár kéket, zöldet, vagy pirosat! De a tervrajzokat is meg lehet kapni, és el is készítheted magadnak, mint egy igai Jedi! :-)

Most éppen azon vagyok , hogy a rajzokat megkapjam! Aztán majd látom mit lehet kihozni belőle!

Előzmény: Artu (3829)
Zombie Creative Commons License 1999.11.23 0 0 3831
Bar nem pontosan errol szol, de a konyvek ugyeben erdemes ellatogatni a
http://theforce.net/timetales/
oldalra, ahol a Star Wars univerzum tortenelme van leirva, benne az osszes konyvvel es minden elkepzelheto anyaggal. Szerintem jo kezdet egy csaladfa osszeallitasahoz (meg ugy egyaltalan).
Előzmény: Artu (3829)
DaRkLoRd Creative Commons License 1999.11.22 0 0 3830
A Darth Vader kesztyuje kezdetu sorozat HIVATALOS SW gyerek sorozat volt.
Akar tetszik akar nem. Pont azert keszult, hogy a kisgyerekek is meg ismerkedjenek a Star Wars galaxissal, es a tortenettel.
A Brian "Daily" :) altal irt sz@roknak a leghalovanyabb koze sincsen a StarWars-hoz, de sajnalatosan a Valhalla Kiado a bevetel remenyeben adta oket piacra a mar ismertetett cimlappal.
Előzmény: gregWing (3827)
Artu Creative Commons License 1999.11.22 0 0 3829
Továbbra is érdekelne, tudna-e valaki felállítani egy "családfát" az összes eddig felemlített könyvrôl. Szerintem nemes feladat lenne.
Engem is az az apró betűs rész zavart meg az "Érzékeny búcsú ..."-nál, oda volt rittyentve a címlapra, hogy a Han Solo-könyvek írójától. Nesze neked, így jár, aki bele sem kukkant a könyvbe, csak esze nélkül vásárol.
Zsozs: azt a mesekönyvet megvettem a fiamnak, nayon jó képek vannak benne.
Tudja valaki, hol lehet zöld (vagy kék) fénykardot kapni? (A WECC-ben láttam Darth Maul kétoldalas kardját, aszonták másmilyen nincs és nem is lesz.)
UBul Creative Commons License 1999.11.22 0 0 3828
az erzekeny bucsu nemtom SW konyv-e, de engem egy hasonloan mokas cimmel jol atvert a valhalla paholy... a konyv cime csillagrombolok volt, iroja brian dialy (vagy ki), felul felirat: a STARWARS - HAN SOLO konyvek kisbetukkel:irojatol.

megvettem, beleneztem, koze nincs az SW univerzumhoz.

valhalla sux :)

Előzmény: druss42 (3823)
gregWing Creative Commons License 1999.11.22 0 0 3827
A "Darth Vader kesztyűje" annak a pár könyvnek az egyike, amivel a KING kiadó alázta az SW könyveket. Ezek szerintem hamisítványok voltak (hamisítvány = Lucas-ék által nem jóváhagyott).
Ilyen volt még, ha jól emlékszem a "Zorba, a hutt".
Eddig azt hittem, hogy Zorba görög, nem pedig hutt :-)
Onnan is lehet tudni, hogy nem valami nagy durranások, hogy vastag lapra nyomták, gigászi betűmérettel, és jó, hogy ha megvan 120-150 oldal.

(Azért, mostmár lehet, hogy megveszem őket, de csak a gyűjtemény kedvéért)

zsozs Creative Commons License 1999.11.22 0 0 3826
Én láttam belülről is. Olyan kiffestő jellege van! Nem egy nagy dörrenés! Inkább a jövő Star Wars nemzedékének találták ki.
Van még egy TPM-es könyv. Ez olyan mesekönyv kaliberű. Szép fotókkal van tűzdelve az Episode I történetét meséli el. Ez is inkább kis gyerekeknek való, hogy megszeressék az egyész bigyót.
Előzmény: Artu (3824)
Dob Creative Commons License 1999.11.22 0 0 3825
A könyveknél maradva. Kiadták harmadszor is az EP1-et magyarul Az első kiadás a keménykötésű volt, aztán a második a puhakötésű a poszterrel a borítón, és most a harmadikat -cselessen- több borítóval adták ki. Én edig háromfélét láttam: Dath Maulos (a legjobb) , Obi Wan-os, Anakinos.. biztos van még pár fajta, de elég üzletszagú, gondolom arra számítanak, hogy akadnak gyüjtők akik megveszik az összeset.
Artu Creative Commons License 1999.11.22 0 0 3824
Látta már valaki belülről ezeket a négyzet alakú SW-füzetecskéket? Én eddig Anakin-ost, 3PO-st és Qui-Gon-ost láttam, de le voltak fóliázva, úgyhogy nem tudom, mi lehet bennük. Van olyan nagy hülyeség, hogy még gyereknek sem érdemes megvenni?
druss42 Creative Commons License 1999.11.22 0 0 3823
artu szerintem az Érzékeny búcsú a Birodalomtól az nem SW konyv csak egy nagyon hasonlo univerzumban jatszodik . Mindenesetre nekem azert tetszett :)

LJ igen vogy egy allitolag gyerekeknek kiadott 5 reszes konyvsorozat , de most meg nem mondanam mindnek a cimet , de az egyik tenyleg a Darth Vader kesztyuje volt (erre meg emlekszem , vegul is az otlet nem volt rossz)

druss42

Artu Creative Commons License 1999.11.21 0 0 3822
Az ötvenes listában nem szerepelt Brian Daley-tôl az "Érzékeny búcsú a Birodalomtól", bár lehet, hogy ez nem is illik ide, lévén egy fia ismerős sincs benne. Örültem a listának (az utolsó kettőt rögtön meg is vettem), de ezenkívül volna-e kedve valakinek egy kis mélyen szántó elemzésre ebben a tárgykörben. Gondolok itt arra, hogy melyik könyv jó, melyik hanyagolható. Na és az összefüggések! Melyik melyik után jön időben, ha egyáltalán lehet ilyen sorrendet felállítani. (Én túl keveset olvastam ahhoz, hogy ilyesmire válalkozzam.)
LJ Creative Commons License 1999.11.21 0 0 3821
Annak idején mintha olvastam volna egy hirdetést egy "Darth Vader kesztyűje" című csodáról, de erre nem esküszöm meg.
Az "Erőpróba" eredetileg "A Jedi Kristály" címmel jelent meg a boldog emlékezetű Robur sorozatban (haj, haj, mi sem fiatalodunk). Jó kis illusztrációk is voltak hozzá.
Nem tudom, a "Star Why - Szólítson csak Bandinak!" ideszámít-e? :)
Előzmény: gregWing (3818)
druss42 Creative Commons License 1999.11.21 0 0 3820
hali

csak egy kis szokasos moziinfo , A lurdy hazban szombateste 8 kor meg mindeg telt hazzal megy a SW1. Humm pedig mar azthittem , most mar tenyleg lehet jegyet venni 1 oraval a kezdes elott :) (igazandibol 4 jegy meg volt :))

druss42

Raddi Creative Commons License 1999.11.20 0 0 3819
Erről mit tudunk: Stanley Steel: Baljós anyós ?
gregWing Creative Commons License 1999.11.20 0 0 3818
Az általam birtokolt SW könyvek

1. A Birodalom örökösei
2. Sötét erők ébredése
3. Az utolsó parancs
4. A fekete kard
5. A jedi hatalma
6. A jedik elveszett városa
7. A koréliai rajtaütés
8. Sötét oldal
9. Új rend
10. A múlt kísértete
11. A jövő látomása
12. A zsarnok erőpróbája
13. Hazugságok pajzsa
14. Erőpróba
15. Han Solo bosszúja
16. Han Solo és a fejvadászok
17. Han Solo háborúja
18. Han Solo hadjárata
19. Han Solo küldetése
20. Han Solo nomádjai
21. Han Solo, a birodalmi ügynök
22. Ifjú jedi-lovagok – A legsötétebb lovag
23. Ifjú jedi-lovagok – Fénykardok
24. Ifjú jedi-lovagok – Az erő örökösei
25. Ifjú jedi-lovagok – Árnyakadémia
26. Ifjú jedi-lovagok – Ostrom alatt
27. Különbéke
28. Lando Calrissian és a ThonBoka csillagbarlangja
29. Lando Calrissian és az Oseon tűzvihara
30. Lando Calrissian és a Sharu varázskulcsa
31. Leszámolás a középpontban
32. Sötétkard
33. Szökevények
34. Történetek Jabba palotájából
35. Mos Eisley mesék
36. Történetek a fejvadászokról
37. X-szárnyúak – A baktaháború
38. X-szárnyúak – A Krytos csapda
39. X-szárnyúak – Wedge játszmája
40. Csillagok háborúja (eredeti)
41. Csillagok háborúja (felújított)
42. A Birodalom visszavág (eredeti)
43. A Birodalom visszavág (felújított)
44. A jedi visszatér (eredeti)
45. A jedi visszatér (felújított)
46. Episode I. Baljós árnyak (keményfedeles)
47. Episode I. Baljós Árnyak (paperback)
48. A kristálycsillag
49. Jedi növendék: Az Ébredő Erő
50. Jedi növendék: Sötét vetélytárs

Ezeken kívül van egy x-szárnyú könyv ami nincs meg, és aki még tud, az légyszi egészítse ki.

Laa-Yosh Creative Commons License 1999.11.20 0 0 3817
3780!
Így most
1. eggyel megint több hozzászólásunk van, és
2. megint írtam a fórumra :)
druss42 Creative Commons License 1999.11.19 0 0 3816
hali

darkLord : ha lehetne beirnad ide az osszes konyv cimet ? Vagy esetleg e/mailbe elkuldened a
druss42@freemail.hu ra? (bar szerintem sokakat erdekel , asszem nekem is van 2 db hianyom :( )

zombi bocsat :) , de ez a hetem kaosz volt , de jovo heten tutira viszem a bigyokat :)

Na evvel a konyv temaval szepen lehetne novelni a topic hozzaszolasokat :)

hajraa

drusss42

Gruppo Atletico Creative Commons License 1999.11.19 0 0 3815
Ha már a Vector Prime-nál járunk, és esetleg nem láttátok volna még október végén, a force.net-re felrakták a könyv tévéreklámját 6 illetve 1 MB-os mpeg formájában. Szerintem nagyon jól sikerült, Mark Hamill a narrátor és a következőket mondja: (megpróbálom az angolul nem tudóknak lefordítani)

"Megvívtam a legnehezebb háborúkat... (közben jelenetek a Halálcsillag elleni támadásból)
Tanúja voltam a gonosz megváltásának... (Luke leveszi Vader sisakját)
Láttam, ahogy egyensúlyba kerül az erő... (Palpatine szobrát ledöntik a Coruscanton)
De a rend káosszá válthat, mint születésemkor is történt... (Leia sugárvetővel)
És most, szeretteimmel és barátaimmal... (Han, Leia, Chewbacca, a droidok)
Egy új kihívással nézek szembe... és nem vagyok benne biztos... hogy ezúttal is győzni fogunk." (Itt látható a könyv borítója.)

Az oldal, ahonnan letölthető, itt van.

Szerintem nézzétek meg, megéri!

Előzmény: DaRkLoRd (3813)
myhy Creative Commons License 1999.11.18 0 0 3814
Helló Mindenkinek!
Ha jól láttam még senki nem írt az aktuális bevételi ereményekről. Jelenleg a következő a helyzet:az EP1 összbevétele elérte a 905,7 millio$. Ebből amerikában 427.7 millio$, amerikán kívül pedig 478.0 millio$ realizálódott (ds9 hol vagy?). A " világranglista 2. helyén a Jurassic Park áll 920.1 millio$-ral. Úgyhogy hajrá!
myhy
DaRkLoRd Creative Commons License 1999.11.17 0 0 3813
Kedves gregWing, es mindenki mas

Az a konyv, amiben Chewbacca elbucsuzik az evilagi lettol a Vector Prime cimet viseli.

A birodalom mesei sajnos nem olyanok, mint amilyennek azt a pl. Mos Eisley mesek alapjan varnank (tehat nem egy rohamosztagos tortenetet meseli el pl, vagy egy TIE pilotaet...)

Nekem egeszen pontosan 53 Star Wars regenyem van, es szerintem ez minden ami magyarorszagon megjelent (itt persze nem szamolom, azt a 4-et ami angolul van meg...)
Nekem (sajnos) nem tart soka egy regeny ugyhogy nem nagyon vagyok lemaradva, hiszen mindig egy nap alatt elolvason az uj konyvet.
A folyamatosan jonnek ki konyvekkel sem nagyon ertek egyet, mivel eleg nagy resek szoktak lenni ket konyv kozott, bar lehet hogy ez a fentebb emlitett olvasasi stilusom miatt van igy...

Hat talan ennyit.

Udv

DarkLord

Előzmény: gregWing (3809)
Artu Creative Commons License 1999.11.17 0 0 3812
Engem érdekelne minden hozzászólás a Star Wars-könyvek témában. (Pl. nekem csak 6 db Han Solo könyvem van, felkutatnám a hetediket is, ezek tényleg jók.) Nem szeretem azokat, amelyekben egyetlenegy "ismerôs" sem szerepel. Asszem pl. ilyen "Az érzékeny búcsú a Birodalomtól". Aztán indokolatlanul sötétnek találtam "A Jedi hatalmá"-t. Sajnos, nekem sincs idôm mindet elolvasni, ezért lenne jó, ha a hozzászólások segítségével kiszűrhetném, mire ne pazaroljam az idômet.
Üdv, Artu
Gruppo Atletico Creative Commons License 1999.11.17 0 0 3811
Nekem még tetszett Michael P. Kube-McDowell trilógiája is, a 'Fekete flotta fenyegetése'. De én is a Zahn-könyvek mellett voksolok.

Más:
A Sony hivatalosan átnyújtotta McCallumnek a digitális kamerát, amivel az Episode II fog készülni. Lucas a Comdex-kiállításon szuperlativuszokban beszélt róla, mindenféle technikai forradalmat említett. Reméljük bejön nekik...

eMM Creative Commons License 1999.11.17 0 0 3810
Érdekes nekem pont T Z nem texett.
Ellenben Kevin J től a 3 éve megjelent Mos Eisley mesék nagyon jó volt.
Az újabbak (mesék jabba palotájából),És a fejvadász sztorik már annyira nem voltak szuperek.
És itt ő már nem is író "csak" koordinátor, hogy nagy állatságot ne írjanak a tulajdonképpeni novellaírók.
Előzmény: Artu (3808)
gregWing Creative Commons License 1999.11.17 0 0 3809
Az SW könyvekről jutott eszembe, lehet, hogy sokan nem tudják még, de CHEWBACCA MEG FOG HALNI az egyik jövőbeni regényben, a barátaiért áldozva fel életét. Lucas már jóvá is hagyta (álltólag kicsit fel akarják rázni az SW könyvpiacot). Indult egy aláírásgyűjtés ez ellen, ha jól emlékszem, akkor a http://www.echobase.com alatt találtam.

Akkor most egy pár szót a hazai SW könyvekről.

Először is minden SW fan-nak ajánlott legalább az alapkönyveket elolvasni

1. Timothy Zahn regényei (az eslő trilógiája + a mostani 2 részes)

2. Han Solo könyvek (összesen 7 db, 2 trilógia, és egy single, mellesleg ez elég gyenge is)

3. A különböző történetek (Mos Eisley, Jabba, fejvadászok, birodalom (ez még nincs magyarul))

Nekem több mint 50 magyar SW könyvem van, és még így is hiányzik vagy 10, de alig több mint a felét olvastam, és képtelen vagyok behozni magamat, mivel folyamatosan jönnek ki az újabb könyvek.

Megjegyzem, az újabb könyveken már szerepel a Lucasbooks felirat, így könnyen fel lehet ismerni a hamisítványt, bár ilyen csak régebben fordult elő a T.Z. trilógiával.

Ja, jut eszembe, a 2 új EPISODE I-es könyv (Jedi növendék 1-2) is elég jók, csak kicsit vékonykák az árukhoz képest. Ami tényleg megéri az árát az az új T.Z. regény 2. befejező része 1300 Ft és vagy 600 oldalas.

Ha van igény rá, szívesen írok a fórumba részletesen is az egyes könyvekről.

gregWing

Artu Creative Commons License 1999.11.16 0 0 3808
Hát, ez az. Sejtettem én, hogy nem kell belevágni a mostani részbe. Csak azt nem értem, hogy miért nem vettem meg az elôzô részt tavasszal, mikor naponta cca. egyszázhuszonnégy könyvesstand mellett megyek el. A kiadónál fel tudták ajánlani a 7-8-9 részt.
Ha már így szóba hozom ... tudna valaki egy kis műkritikát írni az eddig megjelent Star Wars-os könyvekrôl? Nekem pl. tetszettek a a Han Solo sorozat darabjai, bár nem olvastam mindet. A Kevin J. Anderson által írt trilógia viszont nem vágott mellbe. Messze Timothy bácsi a legjobb ...
Előzmény: Varázsos Barát (3807)
Varázsos Barát Creative Commons License 1999.11.16 0 0 3807
Kedves Artu!
Ebben az esetben bizony a két Timothy Zahn könyv eléggé összefügg, úgyhogy érdemes továbbkeresned! A kiadónál nem tudtak segíteni?
Egyébként egész jó lett a két könyv, ügyes cselekményszövéssel.
Előzmény: Artu (3798)
UBul Creative Commons License 1999.11.16 0 0 3806
talan kisse OFF, de ha jo filmet akartok latni, nezzetek meg a lotto zsongloroket...

egy ir alkotas, es valami fergeteges. a muveszben (is?) adjak

biztos hallottatok mar, de azert leirom. amerikaban visszahivtak a mozikbol a TPM-et, hogy decemberben ujra kiadjak... GL ujabb utest akar merni a titanicra :))

mar csak 3 ev az EP-II-ig....

uh

Előzmény: kutykurutty (3803)
Gruppo Atletico Creative Commons License 1999.11.15 0 0 3805
Ez a Rystall hölgyemény valóban a ROTJ felújítottban volt. Az officialon is így szerepel, nem tudom Bateman honnan szedte, hogy ez Ep1-ben van...

druss,
akkor majd írogatok néha némi friss hírt a force.net-ről. Most például az a legfontosabb, hogy dec. 3-ától újra bemutatják az amerikai mozik az Ep1-et, és jótékonysági célokra megy a bevétel. Bár ez minket nem nagyon érint.

off:
Letölthető az Indiana Jones and the Infernal Machine demója a Lucasarts site-járól!

Előzmény: Tirek (3797)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!