Sziasztok! Ma vendégek voltak, ezért nem jelentkeztem, de eléggé megírtam, hogy elmegyek pár napra, de úgy tűnik, nem nagyon érdekel benneteket ez a dolog. Igaz, eddig nem túl izgalmas, de ha így álltok hozzá nekem sem lesz inspirációm. Na mindegy, nem panaszkodom, azt mondják, a hallgatás fél beleegyezés:-)
szia Pollyka!! ha van magtok a leanderen,nálam a telelőben szokott kinyílni, nem sokkal azelőtt,hogy kikerülnek a szabadba,ilyenkor már teljesen száraz és barna.
te jó ég,ki írta,hogy nem vagy hozzáértő?????? én kérek elnézést.... :(
Sziasztok,Polly vagyok, ha rám értettétek hogy hozzánemértő, valóban nem vagyok az, én csak imádom a leándereket, igaz még csak egy éve vannak meg a kicsikéim,de már l6 db van és ebből l2 fajta szinú van. Bármilyen tanácsot szivesen veszünk, sok mindent megtudtunk tőletek. A sárga leánderemet a Surinás kft-től vettem, kb. 7O cm és l5OO ft volt. De van l,2O cm is nagyon sok ággal 5 tővel és 28OO ft. Nekem bevált egy módszer tetüirtásra, kb.. fél liter vizbe két teáskanál folyékony szappan, de csak aloeverás, szinén-hátoldalán lemosva kéthetente, csodát művel velük, olyan mint a viasz úgy fénylenek a levelek. Ti honnan tudjátok, hogy a magtok megérett? A szinéről ? Az enyém már 1O cm de még zöldesbarna, milyen az állaga, honnan tudom meg hogy beérett? Kérlek válaszoljatok! Köszi.
Ma, megcsináltam a pincében telelő dézsások, permetezését, szívó kártevők és gombák ellen, még szeptember végén egy lemosó permetezést kapnak, és talán nem lesz gond......
Kb. 2,5 m magas a lea nagyja, a kerületük is hasonló és elég dúsak, tehát ha fú a szél van mibe kapaszkodnia. Ha kb. fél talicska kavicsot teszek a cserépbe a föld tetejére, akkor csak ritkán borul fel, viszont akkor szedegetni kell a kavicsokat. Ha a cserép alját rakom meg kővel belülről akkor nem tudom megemelni. Legjobban az jött be ha vaskampókkal lecövekelem a cserepek oldalát, de néhol a járdán állnak, ott ez nem megy. Talán kisebb leanderekkel kellene próbálkoznom ... Azért köszi a tippeket!