Keresés

Részletes keresés

S.Helga Creative Commons License 2010.12.07 0 0 881

Tisztelt Lakóközösség!

TV, internet és telefon létesítéshez a kapcsolattartó:

Mob: 06-30-3883228

E-mail: helga.somoskoi@t-online.hu

havefun Creative Commons License 2010.12.06 0 0 880

Ha az ablaknyitó kar a zárt és a billenő állapot között van félúton, akkor az ablak "rezgő" állásban van, azaz ilyenkor enged be némi levegőt, tehát szellőzik.

Előzmény: Áfonya03 (879)
Áfonya03 Creative Commons License 2010.12.03 0 0 879

Nem, ezeket egyáltalán nem mondták... A fűtőtestek mind üzemelnek, de a kilincsekről még soha eddig nem hallottam. Köszönöm a hozzászólást, ki fogom próbálni ezt is.

Előzmény: esassart (878)
esassart Creative Commons License 2010.12.03 0 0 878

Az új épitésú lakásokban nem szabad az spórolni a fútéssel az első években. Minden fútőtestnek működni kell, mert a falak még nem száradtak ki teljesen.

A kilincseknek nem szabad teljesen zártnak lenni, ha egy kicsit ha ferde állásban van, akkor enged be egy kis levegőt. Az átadásnál neked nem mondták?

Az ablak törölgetés nem ér semmit, mert a fal penészedik.

Áfonya03 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 877

Szia!

Köszönöm a tippet, mi eddig napi egyszer szellőztettünk kb. 10-15 percet, ezután megpróbálom reggel is beiktatni. A párát törölgetjük lelkesen tovább...

Előzmény: Spárgatökmag (876)
Spárgatökmag Creative Commons License 2010.12.01 0 0 876

Természetes, hogy párásodik, túl jó a szigetelés. Én igyekszem reggel és délután is pár percet szellőztetni, hétvégén meg még többször, főleg, hogy teregetek is a lakásban. Illetve reggelenként letörlöm a párát az ablakokról. Állítólag ebben is a többször kevesebbet elvét kell követni, mert így nem hűl ki a lakás, viszont kicserélődik a levegő.

Előzmény: Áfonya03 (875)
Áfonya03 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 875

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: Nálatok nem párásodnak az ablakok? Nálunk nagyon, és mindegyik. Félek, hogy előbb-utóbb penészedni fogunk, de már nem tudok mit csinálni vele. Ötlet? Lehet, hogy rossz a szigetelés? Vagy mit csináljak vele?

Egyébként Ti milyen gyakran szellőztettek?

KingInk Creative Commons License 2010.11.22 0 0 874

hallo,

van egy kis baj. péntek hajnalban 4x kellett felkelnem m vmi parasztgyerek csutkára feltekerte a béna tuctuc zenéjét. 2x fel is öltöztem h elindulok megkeresni, de akkor lehalkult.

ehhez két dolgot szeretnék hozzáfűzni:

1. ha bulit csinálsz, ami önmagában nem gond, főleg hétvégén nem, legyen valami kulturált hangereje, illetve egy időintervallum, ami után már nem zavarsz másokat, pl éjfél. ugyanis nem egy farmon laksz, hanem egy társasházban, ahol az emberek túlnyomó része ebben az időpontban aludna. az sem baj, ha kiraksz róla egy cetlit a bejáratnál, mint ahogy már többeknek sikerült.

2. ha ez nem jön össze, és 4-kor csöngetnek nálad, akkor viszont ne lepődj meg.

Spárgatökmag Creative Commons License 2010.11.15 0 0 873

A legutóbbi nekünk is több volt a szokásosnál, kösz, hogy szóltál, megnézzük.

Előzmény: Viktor84 (870)
Oriana7 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 872

ez most komoly?? szerintem ezt ki kellene plakátolni és mindenki ellenőrizze le a házban. Délután én is lecsekkolom:) bár nekem teljesen korrektnek tűnik az összeg a vízfogyasztáshoz képest.

euscac Creative Commons License 2010.11.14 0 0 871

Most, hogy írod!!! Én is csodállkoztam, hogy egyre többet fizetek, de próbaméréssel még nem próbálkoztam.

Viktor84 Creative Commons License 2010.11.14 0 0 870

Nem tudom ti ellenőriztétek-e már a vízórátokat, de én mostanában egyre nagyobb számlákat kapok és egyre jobban pörög a vízóra az utóbbi pár hónapban. Ezért leellenőriztem 3L meleg ill. 3L hidegvíz mérőedénybe való kitöltésével, hogy mennyit mutat a vízóra. Nálam a 3 liter víz kiengedése után 4.1 literrel volt arrébb a számláló, többször is hasonló arányt mutatott. Az alattam lévő lakásban is hasonló a dolog. Másnál nincs ilyen gond? Vagy ez a normális?

thony67 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 869

:-)))...megveheted nyugodtan...mondjuk 1eFt lehet...kérj róla számlát...2 okból nem tudom utalni az összeget:

1.egyrészt aránytalanul sok a a tisztitószer árához képest,

2.másrészt nem engem zavar a járólap.

Előzmény: LFC_82 (868)
LFC_82 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 868

ha a közös képviselőnek utalandó havi pénzt nekem utalod, megveszem

Előzmény: thony67 (865)
thony67 Creative Commons License 2010.11.09 0 0 867

utána meg veszünk sört és bulizunk!

...sört?...pezsgőt!!!

amúgy hol van a kert?

...a bejárati kertet vagy a hátsókertre gondolsz?:-)))...egyébként a folyosó/előtér rendbetétele kérdéses...ha ez volt a kérdés!

Előzmény: KingInk (866)
KingInk Creative Commons License 2010.11.09 0 0 866

utána meg veszünk sört és bulizunk!

amúgy hol van a kert?

Előzmény: thony67 (865)
thony67 Creative Commons License 2010.11.09 0 0 865

...ha utánanézel vmelyik drogériában egy tisztitószernek és biztositasz vödröt & vizet, akkor annyit tudok tenni, hogy segitek felmosni az előtted lévő részt vmelyik hétvégén...kb. 20m2 lehet...10 perc munka!

Üdv.,

Tony

Előzmény: LFC_82 (861)
KingInk Creative Commons License 2010.11.08 0 0 864

(FYI papucskérdés részemről megoldódott, nem a miénk, de köszi h említetted :))

Előzmény: Spárgatökmag (856)
Áfonya03 Creative Commons License 2010.11.06 0 0 863

Szerény meglátásom szerint mi lakók vagyunk a ház gazdái, nem a közös képviselet (bár mivel Attila is lakó, némiképp más a helyzet, de amit Te írsz, így nem állja meg a helyét szerintem). A közös képviselő sem gondolatolvasó, honnan tudja, hogy Neked személy szerint nem tetszik a kert?? Nekem pl. semmi bajom nincs vele, nem is értem, miért mondtad, de lehet, hogy igazad van, nem tudom. A takarításban abszolút igazad van, de még egyszer mondom, én is azt gondolom, ezt a közös képviselet felé kéne jelezni, nem itt háborogni, mert attól nem lesz jobb.

Egyébként a C lph-ban tegnap buli volt valahol, és a liftben sikerült egy adag bort kiönteni. Ezúton gratulálok az "elkövetőnek"...

Előzmény: LFC_82 (861)
Viktor84 Creative Commons License 2010.11.04 0 0 862

Az E lépcsőházban viszonylag rend van mindig. A kukatárolóval sincs baj. Kevesebben lakunk benne, és így természetesen kevesebb a tirpák is aki összecseszi. Aki meg albérlő és látom hogy erőből bekúrja maga után az ajtót,  meg szétszorja a mocskát arra rászólok. Én még eddig bármiért szóltam Attilának, az megoldódott, bár igaz hogy én nem olyan tahó módon okoskodva tettem, mint ahogy itt olvasható néhány hozzászólótól. Akinek baja van a rendszerrel az a jövő évi költségvetéshez nyugodtan hozzáteheti az ötleteit. Takarító cégből van épp elég, lehet mással is végeztetni a munkát, ha valaki nincs megelégedve a végeredménnyel.

LFC_82 Creative Commons License 2010.11.04 0 0 861

1. Elmondtam lakógyűlésen, gondolom nem jegyzőkönyvezték.

2. Már az is baj, ha szólnom kell, alapvetően a ház gazdájának látni kéne és megcsinálni.

De írok majd, kiváncsi vagyok, h ettől tisztább lesz -e. Már ha kapok választ a levelemre.

Előzmény: Áfonya03 (860)
Áfonya03 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 860

"Tipikus magyaros gondolkodás. De nincs és nem is akarok mást. Azt akarom, hogy a mostani tartson rendet."

Akkor miért nem neki mondod el ezt akár e-mailben, akár telefonon? Nem értem. Ha szólsz, és nem változik semmi, érthető, hogy a "nyilvánossághoz" fordulsz. De így olyan, mintha hátulról mennél. Szólj nekik, mert nem ez a hivatalos formája a dolognak.
Előzmény: LFC_82 (857)
thony67 Creative Commons License 2010.10.31 0 0 859

Legutóbb megnéztem a gépi tisztítás után a járólapokat. A változás: SEMMI.

Drága és fölösleges.

...nem a megfelelő tisztitószert használta, szerintem!

Azt a speciális szert kellene megvenni, amit Pintér mondott régebben, amikor még az előző cég volt. Ők egy kis, nem szem előtti felületen kipróbálták és használt a dolog (azt mondta).

...én árajánlatot kérnék 3 cégtől (helyszini tanáccsal) és csak akkor fizetnék, ha hozzáértőként garanciát vállal a "változásra"...

...ha PJG-nak már van egy jó bevált tisztitószere, akkor javaslom irj a közös képviselőnek, hogy kérjen tőle árajánlatot/m2-re és akkor hajrá!

Előzmény: LFC_82 (858)
LFC_82 Creative Commons License 2010.10.30 0 0 858

Legutóbb megnéztem a gépi tisztítás után a járólapokat. A változás: SEMMI.

Drága és fölösleges.

Azt a speciális szert kellene megvenni, amit Pintér mondott régebben, amikor még az előző cég volt. Ők egy kis, nem szem előtti felületen kipróbálták és használt a dolog (azt mondta).

Előzmény: thony67 (851)
LFC_82 Creative Commons License 2010.10.30 0 0 857

"Ne haragudj, de azon gondolkozom, hogy tán Neked is van egy társasház-kezelő céged? :) "

Tipikus magyaros gondolkodás. De nincs és nem is akarok mást. Azt akarom, hogy a mostani tartson rendet.

Elég csúnyán támadod a közös képviselőt, holott szerintem éppen értékelni kellene, hogy a ház anyagi helyzete rendeződött.

Értékelni kell, ami rendeződött, de rengeteg minden nem.

Előzmény: Áfonya03 (852)
Spárgatökmag Creative Commons License 2010.10.28 0 0 856
Nem vagy publikus, légyszi írj nekem egy e-mailt a profilomban megadott címre.
Előzmény: KingInk (855)
KingInk Creative Commons License 2010.10.28 0 0 855
hmm, melyik erkélyről van szó? az én barátnőm pl előszeretettel dobál le tárgyakat mások erkélyére, és most nem vagyok otthon, hogy ellenőrizzem. ha jól emlékszem volt egy olyasmi papucsunk is :)

Előzmény: Spárgatökmag (853)
KingInk Creative Commons License 2010.10.28 0 0 854

hmm, melyik erkélyről van szó? az én barátnőm pl előszeretettel dobál le tárgyakat mások erkélyére, és most nem vagyok otthon, hogy ellenőrizzem. ha jól emlékszem volt egy olyasmi papucsunk is :)

Előzmény: Spárgatökmag (853)
Spárgatökmag Creative Commons License 2010.10.28 0 0 853

Egy kicsit túlpörgöd a témát szerintem, a járólap olyan, amilyen, nekem elég jó a látásom, de nem érzékelem, hogy tiszta retek lenne, ahogy te állítod (D lph.). Ami sokkal zavaróbb, hogy valóban lelakott a lépcsőház, konkrétan ráférne egy festés, a lakótársak a kukatárolót és a kukákat nem funkcionálisan használják, a csikket lazán ledobálják a kertbe.

Egyébként kb. egy hete az erkélyünkön landolt egy fél pár rózsaszínű ikeás vendégpapucs, pár napig kicsipeszeltem az erkélyrácsra, hogy feltűnő legyen, LÉGYSZI íRJON A GAZDÁJA!

Előzmény: LFC_82 (848)
Áfonya03 Creative Commons License 2010.10.28 0 0 852
Szia!

Ne haragudj, de azon gondolkozom, hogy tán Neked is van egy társasház-kezelő céged? :) Elég csúnyán támadod a közös képviselőt, holott szerintem éppen értékelni kellene, hogy a ház anyagi helyzete rendeződött. Egyszerre egyet kell lépni, és most ez volt a legsürgetőbb feladat, nem a takarítás... Én személy szerint elégedett vagyok a mostani képviselettel, de ha már stabil az anyagi helyzet, valóban foglalkozni kell részletekkel is. Gondolj bele, akkor hogy növelnéd az ingatlanod értékét, ha ugyan szép tiszta járólap lenne, de egy halom tartozása lenne a háznak? A kertrendezést valóban a kivitelező végezte, ezért őt vond felelősségre, mellesleg egy új kert "telepítése" elég költséges. Részemről megelégszem (pláne télen) ezzel is. A járólap tisztítását pedig (ha ennyire zavar) vesd fel, szerintem téma lesz a legközelebbi lakógyűlésen.

Nem kell egymásnak ugrani, mert nem éri meg, civilizált emberek módjára meg kell beszélni a dolgokat. Abban viszont igazad van, hogy ha valamiért egyszer már fizetünk, akkor az valóban legyen elvégezve, és ne nekünk kelljen a kifizetett munkát elvégezni.
Előzmény: LFC_82 (848)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!