Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nem kellett Bukarestig mennem ...))) Máramarosban, az ukrán határ mellett vannak rokonaim de jártunk Brassóban, Kolozsvárott is.
Egyik ismerősöm szerint -aki olvassa a topikot- a román miliciánál eléggé sokféle fegyvert használtak még világháborús román típusokat is, ezenkívül Románia még az ötvenes években vásárolt egy csomó kézifegyvert Csehszlovákiából is.
Úgyhogy eléggé reménytelen így utólag ( fénykép nélkül) kideríteni hogy végülis mit láthattam anno.
A KGP-9-es '76 még nem létezett. De ha létezett is volna, nem hiszem, hogy a románok magyar cuccot rendszeresítettek vona. Ez olyan, mintha Ceaucescunak erdélyi kopó lett volna a kedvenc kutyája.
76 régen volt, most már bevallhatod nyugodtan merre is voltál rokonlátogatáson:) Ugyanis ha ez volt amit betettem, akkor khmmmm...hogy is mondjam...:) Nem véletlenül Bukarest központjában laktak, str. Toamnei, olyan magas kőkerítésű, nagy udvaros kétemeletesben? És olyan fura Aro-kkal jártak munkába?:)
Nem kalasnyikov volt, az biztos. Valami hagyományosabb, pisztolylőszeres típus. A tár emlékezetem szerint -nem túl hosszú-egyenes bottár volt ezért is tippeltem kilenc milis (Maki vagy Para) üzemanyagra.
Nem biztos hogy kilenc milis volt-csak annak saccoltam. Biztos hogy nem Sztecskin mert az pisztolynak látszó tárgy ez pedig határozottan géppisztoly volt, méretét tekintve valahol a Skorpió és az MP 38 között félúton.
Jártam néhányszor Romániában még a hetvenes-nyolcvanas években rokonlátogatáson.
Az ott látott AK fegyvereknek eléggé jellegzetes tus-és markolatrésze volt. Szintén ott láttam (azt hiszem hogy épp olyan milicistáknál mint akiket említesz) valamiféle kicsi, kilenc miliméteresnek látszó géppisztolyt.
A ro TT hivatalosan 2000-ben lett kivonva, de érdekes hogy 2010 elején még loptak el ilyet raktárból:) A TT nem lóg ki az elméletből, ugyanis fura vagy sem, a TT volt a sorállománynak/altiszteknek kiadva, a 7,65-ös a tiszteknek :) Viszont a Makarov szinte ritkaság volt ( belügy).
Ro:) és ha már tártáska: nem láttam sem 5-öst, sem 3-ast vagy 2-est sem a 80-as, sem a 90-es években, se AKM-hez, sem M86-hoz. Csodálkoztam is eleget az elmúlt időkben hogy ami a neten van árulva sokfelé mint ro cucc, erősen kétséges hogy az lenne. Ez olyasmi mint a G betű amit az USA-ban eladott AK-k tusán szoktak lelni, azzal magyarázzák hogy a GP ( Garzile Patritice-a Munkásörség ottani megfelelője) jele, hát, én annál a szervezetnél nem láttam fegyveren ilyen jelet:) De nincs mit csodálkozni ha a PSL-t mint Dragunov:) árulják...
Nem valószínű hanem biztos. Mintha ma lenne úgy emlékszem rá ahogy az ötös tártáskából egy tárat bekattintott az ember a géppityuba- a helyére meg csodák csodája éppen pásszolt egy kétdekás cseresznye...
De mégis az ötös a valószínűbb. Úgy tanították, hogyha harc közben a fele lőszere elfogy az embernek, azt rögtön jelentenie kell. És még gondoltam is, hogy akkor 2 1/2 tárnál kell szólni.
Bakker, most hogy mondod, lehet hogy én is rosszul emlékeztem. Nem ötös, hanem négyes tártáskák voltak? Az a röhej, hogy az AMD-m számára ma is emlékszem - DS 7061 volt - de ez nem ugrik be...
Azért ez a tártáska dolog valahogy fura. Normális, fegyverszekrényes állapotban, a szurony rajta az AK-n, a bőr tártáskában 4 db üres tár. Viszont sehol sem láttam olyan tártáskát, amelybe 4-nél több fért volna, akár bőr, akár vászon kivitelben. 5-ös tártáskáitok voltak? Mert említed hogy 2x5 táskában.
Tulajdonképpen nem beengedésen múlt. A reggeli marhavásáron:) meg lett határozva hogy "ma x mennyiségű újonc fog sérv közeli állapotba kerülni az y raktárban", aztán úgy is lett. :) Nem csodálkozom hogy a kérdésedet nehezen értették, általában a ládák útja megállt a raktárosnál:)
Pithon 94-ben volt határőr. Egy másik világ-másik hadsereg. Vele nem is vitáztam-épp csak meglepett hogy -szerinte- ismét használatba kerültek az ősöreg negyvenhetesek.
Ja igen; lehet hogy erre-arra rosszul emlékszem-de nekem legalább van mire rosszul emlékeznem...(Ezt még valamikori jóemlékú gimnáziumi tanáromtól hallottam...)))
Akár idehaza volt Plieur katona akár nem, a szerláda (na jó; fegyverláda...))) az minden ország valamirevaló fegyveres erőinél és testületeinél az, ami. (Hacsak -tudtomon kívül-én nem a bolgár vagy román seregben szolgáltam véletlenül.)
Legfeljebb nem mindenkit engedtek be oda, ahol tárolták.
Plieur nem idehaza volt sorkatona, ha régebb óta fórumoznál, tudnád. Python után nem kell nyomozzak, elég régóta ismerem, hogy elfogadjam, amit leír. Megkockáztatnám, hogy egyes esetekben kenduram emlékezete csal, ami az évek számát tekintve nem meglepő, hisz lassan harminc éve annak már... Mindazonáltal nem zárjuk ki, hogy igazat állít, de amíg nem bizonyítja, az bizony csak mendemonda.