A II. forgalmi kategóriába tartozó készítmények bár kevésbé veszélyesek, károsak, mint az I. forgalmi kategóriába tartozók, alkalmazásuk még mindig komoly kockázatot rejt magában. Ezért forgalmazásuk, árusításuk, vásárlásuk és felhasználásuk bizonyos szakismeretek meglétét követeli meg. Ezek alapján ebbe a csoportba tartozó szerek használatára jogosultak a felsőfokú növényvédelmi szakképesítéssel rendelkezőkön kívül pl. a kertész és növényvédelmi vagy növénytermesztő és növényvédelmi technikusi végzettséggel rendelkezők, a növényvédelmi tantárgyakból egyetemi vagy főiskolai képzés során vizsgát tett személyek, illetve azok is, akik az FVM által meghatározott alaptanfolyamot követően eredményes vizsgát tettek stb. (További részleteket a 81/2003. (VII. 9.) FVM rendelet 9. §-a tartalmaz.)
Általában elég megfontolt vagyok és nem szoktam a szavakkal dobálózni, semmilyen engedélyünk nincs és nem is volt soha, de kb. egy hónapja vett a férjem, pontosan olyan átlag fehér flakonban van, mint a többi permetezőszer, lehet, hogy nem lehet minden boltban kapni, a férjem a kaposvári Kália kertészeti áruházban vette.
Az jó, ha nincs, de egykor lehetett és lehet a jövőben is, sőt, másnak lehet, hogy van és szeretne tőle úgy megszabadulni, ahogyan Te megszabadultál. Amikor Budaőrsön találkoztunk és találtál a hajtásomon, akkor ajánlottál valamit, amivel Te megoldottad a problémát.
Bár most vettünk nemrég, de az Actara már számomra is jobbnak tűnik, nem is ez a gondom, de a Chess és az Actara együttes használatát tartom soknak, de valóban semmi közöm hozzá, mindenki azt használ, ami neki bevált.
Az Actarából egy zacskó tíz literhez majd ötszáz forint, a Sziriai mályvacserjéket, amik megkeserítették az életemet hiába permeteztem akármivel, többek között Bi 58-al is, éveken keresztül csüngtek rajta a tetvek, egyszer permeteztem be Actarával és azóta nyomukat sem látom.
Ha valaki nem tud számolni, akkor veszélyes lehet, de ha esetleg nem tudnád, azért vonták ki a forgalomból, mert sokan öngyilkosak lettek vele, egy néni is az utcánkból. De a mai, szelidített változatát simán bármelyik boltban lehet venni, igaz, ez már nem annyira erős és talán ezért nem is annyira jó, mint a régi volt.
Nem volt semmi titokzatos, már napokkal előbb írtam, tegnap is csak vicceltem, nincsen semmi érdekesség, leanderes élményeim sajnos nem nagyon vannak, bár Kaposváron és Pécsett is a főtereken egykor szépséges leanderek lehettek, de mostanra minden bánatos már. Ami érdekes volt, találkoztam Encsivel és Kiskertésszel, aranyosak voltak.Ez a Kaposvári főtér, bár inkább Encsinek kellett volna megmutatni nyár derekán...!
Nem féltem a tápoldattól, csak nem hittem annyira a hasznosságában és csak alkalomszerűen használtam, de meg lettem győzve, hogy kellenek.
Krampuszka listája nem csak lista, hanem bevált koktél, amiben akár ugyanarra való szer van, pl. a Chess és az Actara, mindkettő igen komoly felszívódó méreg...
Ha itt a mi fórumunkban volt, akkor pont ő az, akinek a segítségével szerettem volna létrehozni technikailag a dolgot, megbeszéltem vele és nem volt ellenvetése. Az ő honlapja elég személyes és a gondozásos témát még nem fejtette ki, talán nem is lenne rá annyi ideje, mint nekem. ergó nem tudná mindenkinek a véleményét figyelembe venni, pedig most már én sem tudom, mert csak úgy röpködnek itt az ötletek.
Sziasztok! Itt vagyok én is! Kicsit elfoglalt vagyok mostanában. (Vége a vakációnak.) Ma egy "gazos" találkozón voltam Csemőben egy évelőkertészetben. Azért ezt a kertészetet Nektek is látni kellene, annak ellenére, hogy nincs leander.
AI! Most akkor el sem árulod hol jártál? Kifúrja az oladalamat a kíváncsiság! Ollllllllllllllllyan titokzatosan tűntél el!
Krampuszka! Te meg hová mégy? Csupa titok ez a topic!
Többféle növényemnek, többféle problémája van időnként. Ezért a turmix. És akkor a leander is ezt kapja. Őszi bevitel előtt lemosó és Bi 58 járja nálam is. Szerencsére nincs állati kártevő.............., de atkás ezt-azt sikerült beújitani az idén :(