Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Tévedtem...nem kár ezért a kaszáért, sajnos csak egy scifi környezetbe ültetett CSI-t kaptam...van még pár rész, azt még majd megnézem, de nem fog hiányozni...pedig az alapsztori érdekesnek tűnt.
Hangulat ott volt rendesen...gyönyörű táj, hóesés, vészjósló zene...rendben volt minden. Még jobban is tetszett egy picit a True Detectivenél, mert amott túl sok név meg homályos utalgatás volt...tán egy picit túlzásba vitték a misztikumot is. A Fargo meg egy szép kerek történet lett. Na mindegy ez is az is pöpec sorozat, az idei év kellemes meglepetései eddig.
Ja és remélem, hogy csak részben volt igaz a sztori, mert ennyi bugyuta rendőrt meg FBI-ost nem láttam még egy rakáson. God save the Queen United States!:D
Dominion pilot - posztapok bibliai őrület. angyalok letámadják az embereket, lezajlik egy háború, amiben jó sok ember meghal, de átmenetileg Mihály arkangyal segítségével visszaverik a támadókat. a lepusztult Földön játszódik a sori, fasza hangulatban, jó sok akcióval, kidolgozott cgi-vel. laza kikapcsolódás annak, aki szereti a műfajt.
Akkor már gyakorlatilag napra kész vagy, már csak két rész maradt. A 4x04-et helyi idő szerint ma hajnalban adják le.
Nogitsune karaktere alatt nem hátterére gondoltam, hanem arra a karakterre, aki megszállt. Milyen volt látni a 180 fokos változását. Hogy tetszett a színész abban a szerepben? Szerintem rohadt jól adta elő a figurát. :)
A 4. évad tényleg kissé gyengébben kezdett a megszokottnál, bár a legutóbbi rész (a 4x03) szerintem már hozta a megszokott szintet.
Petert is valóban jó karakter. Azt hittem leragad az alfa kérdéskörnél, amit 3/A vége vetített elő, de jó, hogy nem így írták meg a szerepét.
A 3/B-ben meg az volt jó, hogy a karakterek közötti kapcsolatot tovább tudták mélyíteni, olyanok is szövetségesekké váltak, akikről előtte nem is gondoltad volna. :)
Kate karaktere nekem az első évadban bejött, a mostani évadban még egyelőre nem láttunk túl sokat belőle, hogy megítéljem.
Az elég japán horroros volt, de volt mélysége és elég természetfölötti volt.
Amugy a rókadémonra emlékszem valami szamurájos könyvből, az "létező" fogalom.
A 3 évad mindenesetre nálam epic.
Viszont a 4/1 nem tetszett.
Az kicsit unalmas, hogy Scottról mindig bejelentik hatásszünettel, hogy Alfa, felvillan a vörös lámpa, aztán
azzal a lendülettel elp.zza valaki. Maga ez a vérfarkasosdi nincs annyira kiemelve, gyógyulunk-ok. Falka mindenekelőtt...na, csá, én lépek-ok...etc, de valójában csak kicsit bvenne el a filmből, ha nem Teen wolf lenne, hanem Wolf teens- főleg ezeket Lydis vonzaná :P
A legjobb karakterek a feka állatorvos, Lydia- ő mindig megröhögtet, Stiles, Peter(!), Derek is elég erős- mióta tudjuk miért olyan a szeme amilyen, az öreg Argent is.
Viszont ettől a Kate-től kiütést kapok, meg ilyen volt Jackson is, de ott árnyaltabb volt a kép, talán csak nem festették elég emberivé.
Hú basszus, ez a 3. évad mindent visz.Még hátra van az évadzáró, de még úgy is akkora wtf van a végén, hogy én hülye véletlenül elolvastam a sorozatjunkie-n.
24- esre emelték a sorozatot és gyakorlatilag két évad van egyben, vagyis két önálló sztori, de a 23. résznél olyan sötét, hogy már karcol. Nincs idegesitő idegtépés, a vér fröcsög, pusztulnak mint a legyek...durva.
Extant s01e01 - elsőre jónak tűnik, bár sok mindent láttunk már korábban, ami a keretet adja (AI, Solaris), valamint kedves ninjánk feltűnése a nem olyan régen véget ért Helix után fura volt egy nagyon hasonló karakter bőrében látni. rossz casting, erre figyelhettek volna. mindezek ellenére egy minőségi sorit raktak össze a készítők, kiváncsi vagyok milyen irányba megy majd a dolog, remélem nem köpülik majd azt, amit a korábbiak már megtettek, hanem egy egészen új dolog kerekedik belőle.
Letoltam a hétvégén az első évadot...Semmivel nem rosszabb,mint a hasonló kategóriájú posztapokaliptikus sorozatok, sőt. Úgy tűnik az USA-ban is szeretik mert lesz 2. évad...és több résszel, mint az elsőben volt.
Most nézem az Almost humant...egész jó ez is, kár, hogy csak 1 évadot kapott.
Sorban áll: Fargo (még mindig)
Felkészül:Extant
Falling skies
Under the dome
Orphan black...és még sorolhatnám.Kinéztem magamnak a Justified-ot is...vélemények erről, aki már látta? Köszi!:)
Megint egy zseniális húzás, mikor "megölik" a 3 fő karakter és ott van egy kulcsmomentum, amivel sokkal sötétebbé lehet majd őket árnyalni. Ilyen jó ötletet régen láttam arra, hogyan lehet új csapást kijelölni szereplőknek.
Így van minden évad megkapja a maga mitológia történetszálát, alapját, amit nagyn szépen felépítenek, majd kibontanak.
Tényleg rengeteg jó karakterrel operál a Teen Wolf.
Lydiát is nagyon bírom. Szegény sajnáltam is, hogy a második évad végéig gyakorlatilag fogalma sem volt róla, hogy mi történik körülötte, mert senki nem vette a fáradtságot, hogy beavassa. Meg tetszik a képessége is, ami elég hasznos a csapat számára, de közben még mindig nem tudunk elegendő dolgot róla. Tetszik, hogy vele együtt fedezzük fel a képességét. :)
Azért nem olyan nagy hatással van rám, mint zene jobban tetszik a Justified-é pld, vagy annak a lövöldözős sorozatnak amit Chris Ryan könyvéből kerekitettek.
Maga a sorozat azért jön be, mert egy baromi kerek hátteret is tettek hozzá, simán veri a Twilightot,
minden karakter erősebb mint abban.
A Lydia pld baromi jó húzás, a felszínes cicalány néha benyög olyanokat, mindenki megáll.
" És még te nevezed magad zseninek ? Zseni vagyok...médium nem:) "
Vicces, hogy van a felszin alatt van vagy 2500 IQ ja.
Mondtam, hogy jobb lesz eredeti nyelven. :) Nekem egyik szinkronhang se tetszett, de különösen Tyler Hoechlin szinkronja volt totális melléfogás. Derek karaktere teljes más lett tőle, negatív értelemben.
Látom akkor téged is berántott a sorozat, ha már a 3x08-nál jársz. :) Ráadásul ebben dupla annyi rész van, mint az előzőkben. :)
Nekem sem volt bajom már az első évaddal sem (a tiniséggel sem), de az tény, hogy az elsőnél jobb a második, de legfőképp harmadik.
Van kedevenc szereplőd?
Nálam a fő karakterek közül egyértelműen Stiles és Derek a mellék szereplők közül pedig Anyu és Apu (Scott anyja és Stiles apja).
Igen, az biztos, hogy sokkal sötétebb hangulatúak az újabb évadok, főleg a harmadik. Emiatt eléggé háttérbe is szorult a humor faktor a sorozatban, amit szintén egyik erőssége, legalábbis szerintem.
Én közben újra is kezdtem, mert jó úgy is visszanézni, hogy tudom mi fog történni, így lehet figyelni a jelekre, az előzményekre, ami később a konfliktusokhoz, csavarokhoz vezet. Meg úgy tűnik néhány momentum felett simán átsiklottam az első darálás alkalmával.
Tényleg jobb az eredeti nyelv, nem olyan rossz a magyar, csak így súlyosabb a cucc.
A 2. évad sötétebb, nem annyira tinis, éppen az első se egy tipikus tinisorozat szvsz.
A 3/8. nál járok, ez viszont nagyon ott van. Most volt egy visszatekintős rész, Dereknek miért kék a szeme, ami nem hangzik jobban, mint a "kék a szeme...":P, de baromi jó rész volt.
Játszott benne az a kiscsaj, aki az Amerikai tinik titkos élete c. förmedvényben (sorozatnak, de nyelv dvd-nek kiváló) tűnt fel, mint a főszereplő (aki mára mozisztárrá avanzsált a Beavatottal, pedig a csajjal ki lehetne űzni a démonokat a pokolból) húga.
Ez szép mondat volt.
Bár abban játszik Steve Schirripa is, aki egy maffiózó archetípus.
Majdnem azt irtam, hogy "suhogós" archetypus, de pont ő mintha nem lett volna suhogóban:)
Mindegy, ezt a Tini farkast szidták mint a bokrot, a Vámpirnaplókat meg hype-olták, pedig ez már az inditó (állitólag legrossabb) részben is behúzósabb mint az.
engem megvett Bay a hadihajókkal kilóra, lehet sorozatokat kéne inkább rendeznie, bár a Transformers is felfogható már sorozatnak :)
feltűnt az atommeghajtású Kirov csatacirkáló a 2. rész végén, gondolom nagy clash nem lesz, mert akkor vége lenne a sorozatnak, úgyhogy a világbéke jegyében az amerikai és orosz hajó együtt fogják valószínűleg megmenteni a világot :)
a színészi teljesítményről túl jót nem tudok mondani, bár lehetett sejteni, hogy ez a sorozat nem lesz ebben erős. :)))