Keresés

Részletes keresés

LoLkA Creative Commons License 2012.08.21 0 0 4530

Én azt veszem észre itt, hogyha megáll a busz, kinyílik az első ajtó és ha 2mp-en belül nem nyílnak a hátsók már mindenki néz előrefele, pedig szerintem titkon tudják miért történik ez.

Ennek azért van két komoly oka is az utasok esetléeges butaságán kívül:

1. Következetlen ez a "rendszer". De még nem is buszsofőrfüggő sajnos, hanem általában kedv kérdése. Tisztelet a kivételnek.

2. A szóló buszok leszállásjelző rendszere kissé hibás, így nem mindig jut el a jelzés a sofőrhöz és ezt már tudják az utasok is. Sajnos a sofőrök mindig az utast nézik a hülyének, pedig nekeik kell a legjobban ismerni a buszok gondját-baját.

Előzmény: Törölt nick (4527)
LoLkA Creative Commons License 2012.08.21 0 0 4529

A Nyugati Kiskörúton nem lesz buszjárat.Bemásolom azt a levelet amit írt a DKV.Szóval egyenlőre nem lesz ott busz:

A Nyugati Kiskörút megépülő kis szakaszán jelenleg nem tervezünk autóbusz járatot közlekedtetni.

Ez nem így működik. :)

Az egy dolog, hogy a DKV nem tervezi, de az Önkormányzat?

Úgyis az van amit az Önkormányzat akar. A DKV csak végrehajtó.

De meglátjuk.

Előzmény: LMG-003 (4522)
LoLkA Creative Commons License 2012.08.21 0 0 4528

Mivel 20-a ünnepnap egyrészt

Hogy jön ide az ünnepnap? Ígyis-úgyis ünnepnap pakolták ki. A munka törvénykönyve meg azért elég rugalmas, szóval a 20-ára, mint ünnepre hivatkozni nem igazán erős ok.

másrészt éjszaka nem lehet a városban közlekedni

Fel kell kapcsolni a világítást és akkor lehet. Más okot nem látok itt sem. Esetleg abba a pár villamos megállóba lehetett akadályoztava a hirdetmények kighelyezése ami a sétáló övezetbe esik. De gyalog bemegy és kicseréli este 10, 11 után.

mégis mikor?!

A normális üzemidő vége után elegáns. Az éjszakai járatok úgyis külön menetrend szerint közlekedtek, így azoknál nem okozott volna gondot a menetrend csere. De ha már este 9-10 körül elkezdik, egye fene.

A munka akadályoztatva volt.

Igen, az akarat akadályoztatta és az igazán jó munkára való törekvés.

Lásd az alábbi képet:

A plexihez hozzáragadt egy korábbi hirdetmény és nem, nem szedték le, hanem minden további nélkül betették mögé az új menetrendet. Ezt úgy hívják, hogy igénytelenség.

Előzmény: KSKs (4517)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.21 0 0 4527

Bizony-bizony azon a matricán nekem is megakadt a szemem. Én azt veszem észre itt, hogyha megáll a busz, kinyílik az első ajtó és ha 2mp-en belül nem nyílnak a hátsók már mindenki néz előrefele, pedig szerintem titkon tudják miért történik ez. Sőt nem egyszer láttam, hogy áll a tömeg az első ajtónál szállak fel, a hátsó ajtók zárva míg fel nem szállt legalább a felszállók zöme, és rohannak előre leszállni meg hogy miért nem nyitotta ki, erre mikor félúton jár már nyílnak az ajtók.

Előzmény: atty707 (4523)
LoLkA Creative Commons License 2012.08.21 0 0 4526

Ezt jó hallani.

Valaki esetleg nem tudja, hogy a fél kettesen mennyien voltak? Kíváncsi lennék, hogy a másnapi munkanap mennyire befolyásolta a kihasználtságot.

Előzmény: vanyi94 (4512)
LoLkA Creative Commons License 2012.08.21 0 0 4525

"Így kérte a megrendelő." :)

Előzmény: by-169 (4510)
atty707 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 4524

2012. június 29. napján ügyfélszolgálatunkra érkezett levelét az illetékes szakterület felé továbbítottuk.

A szakterület vezetője az alábbi tájékoztatást adta: 

" Ismételten küldött jobbító szándékú levelét megkaptam és köszönöm.

Hinnye de ismerős ez a szöveg. :) Én is mindig ezt kaptam válaszul.

Hogy mit jelent?

" Ismételten küldött jobbító szándékú levelét megkaptam és köszönöm. - A fenéért kell levelezned, muszáj lesz dolgoznom. Mancika hol is van a gépen a sablon szövegünk? Oké, meg van, már küldöm is ennek a p*rasztnak. :)

Én csak a 31-15 vonatozásra hívtam fel a figyelmet, és pont ezt kaptam válaszul, hogy nem tudnak mit tenni.

Pedig milyen jó, ma is Doberdó 7:35 15-ös  indul, 7:36 31-es indul (persze egyszerre indultak, és végig vonatoztak a Kossuth utcáig) Nem is lenne vele baj, ha előtte 10 percet nem szobroztam volna a Doberdón valami járműre várva... De szerintük ez teljesen normális dolog.

Előzmény: LMG-003 (4522)
atty707 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 4523

Kb. egy éve voltam én is Miskolcon a nyílt napukon. Előtte buszoztam a városban (régi jó kis Ikarusok :)), gyakorlatilag végig próbáltam az összes ott járó busztípust. Mind teljesen normális műszaki állapotban volt. Végig rendesek voltak a sofőrök, valamint a nyílt napon is az alkalmazottak. (Nem megjátszott rendesség volt.) A weboldalukon írtam pár sort nekik, hogy mennyire remek volt, és milyen szépen helyre hozták a 31-et, és a 620-at, direkt nem kértem semmi visszajelzést.

Erre kb. 2 hét múlva jött egy egy oldalas köszönő levél, amelyben leírták, hogy nagyon köszönik, mennyire örültek neki, stb. És az egyik igazgatójuk írta alá... Szóval más város, más világ. Arról nem is beszélve, hogy a buszok sokkal sűrűbben jártak akkor (tanszünetben), mint itt... Ma már ott is ritkítások voltak.

Ja, és ha már Miskolc. A buszok hátsó ajtajain van egy tájékoztató üzenet arról, hogy első ajtós felszállás van, és türelmüket kérik az utasoknak. Mennyivel másabb mint itt, ahol a sofőr kénye kedve szerint nyitja az ajtót, tájékoztató szöveg nélkül. És ha már tájékoztató szöveg. Jó lenne, ha a buszokon lenne valami jelzés arra, hogy az ablakok le vannak zárva, így Tüdő az erőcsávó (bocs Fábry) nem állna neki feszegetni az ablakot, jobb esetben kinyitva, rosszabb esetben kitörve. Vagy ne zárják le őket.

Előzmény: Törölt nick (4521)
LMG-003 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 4522

A Nyugati Kiskörúton nem lesz buszjárat.Bemásolom azt a levelet amit írt a DKV.Szóval egyenlőre nem lesz ott busz:

Tisztelt Ügyfelünk!

2012. június 29. napján ügyfélszolgálatunkra érkezett levelét az illetékes szakterület felé továbbítottuk.

A szakterület vezetője az alábbi tájékoztatást adta:

" Ismételten küldött jobbító szándékú levelét megkaptam és köszönöm.

A korábbi levelünkben leírtakat figyelembe véve a 15-ös járatokat nem tudjuk Pacra beközlekedtetni. A 15-ös járatok menetidejéhez a csúcsidőben nem tudunk hozzányúlni, mivel jelenleg is az útvonal közel felén útfelbontási, építkezési munkálatok zajlanak, ami miatt jelenleg is többnyire késéssel közlekednek a 15-ös járatok.

A Nyugati Kiskörút megépülő kis szakaszán jelenleg nem tervezünk autóbusz járatot közlekedtetni.

Előzmény: marky-511 (4515)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.21 0 0 4521

Miskolcon buszoztam 2 napot a neoplanokkal, viszont le a kalappal a söfőrök előtt, mentünk a megálló fele futott 3 felszálló és a sofőr nem állt be teljesen a megállóba, hanem szinte a felénél megállt és kinyitotta az első ajtót ne kelljen elszaladniuk a tábláig. Megköszönték felszálltak, sőt aki hátul szállt fel volt annyi kedvesség benne, hogy előrejött és felmutatta a bérletét mikor már elindultunk. Valmit megkérdeztük a sofőrt a végállomáson merre kell felmenni az állatkerthez elmonda korrekten, meg hogy kössük fel mert szép kis helymenet lesz. Tehát pozitívan csalódtam. Természetesen nem álltalánosítok, hogy itt meg sz*r minden, tisztelet a kivételnek.

Előzmény: atty707 (4520)
atty707 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 4520

LMG-115-nek olyan fájdalmas hangja volt fékezéskor, hogy rossz volt hallgatni. A fém a fémet marja már, remélem meggyógyítják. :)

MÁS.

LMG-109 reggeli vezetője megint "utasbarát módon" viselkedett. Nénike (hajlott hátú, szegény alig bírt menni) fut a buszhoz gyök kettő sebességgel (az már más kérdés, hogy azért kell futnia, mert a másik késett, és mint tudjuk a csatlakozások megoldottak), amikor az első ajtó közelébe ért, a sofőr becsukta az ajtót. Kizártnak tartom, hogy nem látta a visszapillantó tükörben! Még szerencse, hogy amikor a néni elkezdte ököllel verni az ajtót, visszanyitotta neki, bár megérdemelte volna a sofőr ha a néni a fejét veri ököllel. 

Továbbra se értem ezt a viselkedést. Ha már közel mindenki felszállt, akkor mi a francért nem lehet kinyitni a hátsó ajtókat a buszhoz rohanó IDŐS embereknek??? Annyira nehezére esett volna megnyomni azt a tetves minden ajtót nyitó gombot? Lett volna egy jó napja az egyik utasnak, aki önhibáján kívül -  másik DKV sofőr miatt - került olyan helyzetbe, hogy a csatlakozáshoz futnia kellett?

Vesszek meg, de nem értem! Nem tudom, hogy a közösség, vagy a dkv ide látogató illetékesei emlékeznek-e Antal Laci bácsira? kb. 20 éve nyugdíjba vonulhatott már, de még mindig (remélem él még, sajnos rég nem láttam már) minden volt utasa ELŐRE köszön neki! Mert megérdemli! Valahol Nála kezdődik számomra egy igazi buszvezető!

ZotyaJ Creative Commons License 2012.08.21 0 0 4519

Üres kifogás... nem érzed...?

Előzmény: KSKs (4517)
KSKs Creative Commons License 2012.08.21 0 0 4518

Ahelyett, hogy a karnevált néznéd és tapsoltál volna fórumon lévő kollegádnak ezzel ütöd el az időt még most is...

Kicsit legyél már lazább!

Előzmény: LoLkA (4505)
KSKs Creative Commons License 2012.08.21 0 0 4517

Mivel 20-a ünnepnap egyrészt, másrészt éjszaka nem lehet a városban közlekedni mégis mikor?!

Vagy előtte, vagy utána. A munka akadályoztatva volt.

Előzmény: ZotyaJ (4508)
DBvonatinfó Creative Commons License 2012.08.21 0 0 4516

A vonatok szerintem több kocsival mentek ahogy vége lett a tűzijátéknak sokan a vonathoz vagy a helyközi buszhoz igyekeztek.

Hát a buszokon mifelénk is rengetegen voltak plusz az István úton és a Szoboszlói úton is jó augusztus 20-i szokás szerint késő este, a tűzijáték után drasztikusan megnőtt a forgalom.

Sok ember kint volt. A tűzijáték szép volt.

Én is tapasztaltam a nagy tömeget kora este és a tűzijáték valóban szép volt. :)

Előzmény: by-169 (4511)
marky-511 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 4515

Én besz*ptam, mert 1:00-tól 1:15-ig hiába vártam a 25-öst a Holló László sétányon.

Persze az én hibám, mert 1:30-kor indult, de nem fért volna el egy apró tájékoztató a menetrendnél? Amilyen apróbetűs tájékoztatók vannak kitéve, simán odafért volna egy tájékoztató a terelésről, és az éjszakai járatokról.

Napközben figyeltem a Dósa Nádor teret. Szépen kitették a buszmegálló táblát, de azért az összes kocsi ott parkolt, a felszállás nem volt zökkenőmentes.

A tűzijáték után (addig melóztam) végig mentem a kiskörúton. Meg kell mondanom, jó lett. A rejtélyes buszvég előtti megállóval kapcsolatban van egy olyan érzésem, hogy lesz egy viszonylat, ami a Tisza István utcától jobbra fog kanyarodni, és ott lesz a megállója. A logika azt diktálná, hogy a trolik álljanak meg ott, de akkor nem busztábla lenne kihelyezve (bár ki tudja...).

Előzmény: vanyi94 (4512)
LoLkA Creative Commons License 2012.08.21 0 0 4514

Huszadika után már nem sokan vannak szabin. Ráadásul ugye kezdenek szállingózni a kollégésiták is, illetve vannak albérlet keresők.

A lényeg, hogy 21-étől van a nyár legmozgalmasabb időszaka.

Előzmény: by-169 (4513)
by-169 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 4513

Rossz döntés volt változtatni a menetrenden. Már most sok az utas de honann kerültek elő?

vanyi94 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 4512

A 23:30-as 25-össel jöttem haza a Vincellér utcától a Tizedes utcáig. Amíg utaztam, addig a busz csak a Zsuzsi kisvasút és az Acsádi út megállóhelyen nem állt meg, vagyis addig a legtöbb megállóban volt utas mozgás. A Csokonai Színházig olyan 15-en voltunk a buszon, de azon túl már az utas létszám 100 fő körül alakult, így a csuklós busz tele volt. A 31-esen kb 30-40-en lehettek. A Komáromi Csipkés György téren kb 15-en, mígy a Regionális Képzőközpont megállóhelyen 30-an szálltak le. A busz a Veres Péter utcai végállomástól kb 40 fővel indult el, míg a Tizedes utcától kb 30 fővel, de ekkor már több megállóban szálltak fel utasok is.

by-169 Creative Commons License 2012.08.20 0 0 4511

Ugyanazzokat láttum mi is 22:14-kor. Az egyik 3-as a másik 4-es troli volt. Az első busz a 41-es kifele 22:30 környékén jött de 22:45 után kedtek jönni a 25-sök a 31-es és a 10-es. 32-es nem jött 23:05-ig voltunk a környéken. Villamos semmi egy áll a Nagytemplomnál.

Sok ember kint volt. A tűzijáték szép volt. A vonatok szerintem több kocsival mentek ahogy vége lett a tűzijátéknak sokan a vonathoz vagy a helyközi buszhoz igyekeztek.

A 2 busz.

És a villamos. Sokan az utcán táncolnak és nem tud elmenni.

Előzmény: DBvonatinfó (4506)
by-169 Creative Commons License 2012.08.20 0 0 4510

Ezeket mért nem festették rá? Sok buszon nincs meg a tacskó.

Előzmény: LMG-140 (4507)
Garficicus Creative Commons License 2012.08.20 0 0 4509

"II.-ik világháborús lőszereket találtak Kisújszállásnál a pályafelújítás során. A tűszerészek javaslatára teljesen lezárják a szakaszt."

Most legalább a MÁV előzékeny volt és megalkotta a megfelelő megoldást a pótlásra. IC-k nyíregyen és Miskolcon keresztül járnak változatlan tarifával, akiknek pedig mindenképpen Cegléd, Szolnok az úticél annak pedig óránkénti gyorsvonat és buszos pótlás rendelkezésre áll. Igaz ez utóbbi a Db-Bp 3 órás menetidőt cca. 30 perccel növeli meg, ami szinte megegyezik a Miskolcon át közlekedő IC menetidejével.

Szerencsére a Debrecen-Tiszafüred-Füzesabony-Bp-Keleti útírányon át lévő pótlást elvetették, hiszen a mozdonycserén kívül az egyvágányú kb 60-nal járható pálya iszonyat lett volna. Továbbá ezen a vonalon sok kistelepülés ellátását is meg kellett volna oldani személyvonatokkal és mellette az Ic vonatokat leközlekedtetni már nem lenne lehetséges megállások nélkül.Szóval tényleg jó megoldás született!

Viszont akinek nem muszáj most a 100-as vonalon utazni, az halassza el.... Főpróba aug 21 én azaz holnap reggel!

Előzmény: by-169 (4474)
ZotyaJ Creative Commons License 2012.08.20 0 0 4508

Óriási hiba, hogy már szinte mindenhol kivannak rakva aholnaptól érvényes menetrendek...

LMG-140 Creative Commons License 2012.08.20 0 0 4507

Itt egy kép a tacsiról 

DBvonatinfó Creative Commons License 2012.08.20 0 0 4506

Képet is csináltam a Kistemplom előtt dekkoló buszokról. Az LMG-044-et és a '047-et biztosan láttam, csak ez a hülye index a nagy képméretre hivatkozva nem engedi feltölteni, Indafotó-profilom meg nincs és most nincs türelmem csinálni... :( Amúgy meglepett ez a dolog, am én is aztán azt láttam a Széchenyin hazafele menet, amit te is, bár én a trolipótlókat nem láttam, illetve hát a Mechwartnál egy 2T-t igen. :)

Előzmény: LoLkA (4505)
LoLkA Creative Commons License 2012.08.20 0 0 4505

Mai mit hogyan nem lehet rendesen megcsinálni poszt:

A Virágkarnevál ideje alatt 3 busz várakozott a Kistemplom tövében a Kossuth utca irányába, illetve szintén 3 a Csokonai Színháznál a Széchenyi utca irányába.

Gondoltam piros pont a DKV-nak, hogy ennyire rugalmas végre és 6 irányba is indít járatokat amint megindítják a forgalmat.

Ehelyett:

A Kistemplom lábánál pihenő 3 busz közül az egyik a 4-es TP a másik a 3-as TP-re táblázott fel, a harmadikat nem láttam, mert az később kapcsolta be a kijelzőket, de feltételezem, hogy 3A TP volt.

A Csokonainál a buszmegállóban(!) várakozók rendre 4-es 3-as 3A TP-ként indultak el konvojban a Segner tér felé.

Minek???

Még esetleg azt megértem, ha a Kossuth utca irányába induló buszokat a TP-re erőltetjük, bár aki a Doboziban lakik, az a karnevál után gyalog indult haza, így a 4-es felesleges volt.

Viszont mi értelme volt 3 trolipótlót a Csokonai buszmegállóból indítani a Segner térig? A 3A viszonylatjelzés meg különösen nevetséges ez esetben még.

A Hal köznél 15-en várkaoztak. Megérkezett a 3 TP, felszálltak kb. 3-an, a többiek elindultak gyalog...

Aki a Segner környékén lakik az szintén gyalog fog elindulni a karnevál után, mivel nem lehet tudni, hogy mikor jön a busz és gondolja gyalog hamarabb hazaér.

Közvetlen buszokat a tócóskert, vénkert, újkert és Veres Péter stb. irányába kellett volna indítani, de még egy Józsa is belefért volna annak ellenére, hogy hétvégén a Segnerről indulnak.

A Hal köznél a 3 TP után jött egy 41-es (ekkor már a távozó 12 ember helyett jött másik öt), majd mégegy 4-es TP ami egyébként az egyik Kistemplomnál tanyázó busz volt, majd ezután jött egy 25Y-os, utána egy garázsmenet.

A 32-esek ekkor még mindig terelve jártak...

Mire való a rádió?

marky-511 Creative Commons License 2012.08.18 0 0 4504

Most nem volt szó a DKV-ról, a rendőrség került szóba.

Előzmény: KSKs (4503)
KSKs Creative Commons License 2012.08.18 0 0 4503

Ez nem DKV feladat nem közlekedési kérdés, ez a szervezők feladata, hogy ők mit várnak merre akakrnak vonulni stb.

Előzmény: marky-511 (4502)
marky-511 Creative Commons License 2012.08.18 0 0 4502

Még véletlen sem lehetett volna a tribünt a Bethlen utca elejére tenni <_<

Előzmény: KSKs (4501)
KSKs Creative Commons License 2012.08.18 0 0 4501

Mert a menet bekanyarodik a Kölcsey elé, majd mindeféle érdekes módon megfordul, ami még nem tiszta előttem és térünk vissza a Bethlenre. A virágkocsik is Y-ozni tudnak, 2 db tolatószemélyzettel.

Előzmény: LoLkA (4500)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!