Nekem tévedésből más kaját hoztak, úgyhogy most nélkülöznöm kelletett a rizskerítést. Így szárnyashúsgombócot étkeztem vadas mártásban főtt tésztával. De nem az étekhordó hibája, csak ebből sokat főztek, abból meg szinte nem, amit én rendeltem. Viszont levonják az árát legközelebb, tehát úgy is fogalmazhatnék, hogy a mai étkezés ingyenes volt, ezért rendkívül takarékos.
Á, múlt héttel befejeződött itt is a tanév. Én hétfőre, a nyomda szerdára kilögte az újségot. Úgyhogy a sulyok sulykjával széjjel lett osztva a deákok közt, nem menekültek meg. Ünneplési szituáció gyanánt este 1 üveg dobozos hideg sörrel kerültem szimbiózisba.
Én tegnap a Vereshaccsereg utcán mentálisan bekultiváltam tegnap egy háromgombócos körte-mogyoró-citrom elnevezésű fagylaltkombináci9ót. Mindenféle sulyok sulykja elvetése, azaz ingadozás nekül.
Nekem a fagylaltozástól teljesen független az éghajlati lehetőség. Mondjuk, hóesésben kint utcán nem ragaszkodom, de amúgy saccperkábé abszolutier mindegy.
Endre is kezdi elvetni a megbeszélés sulyok sulykját
Örömmel és meglepődéssel tapasztaltam meg, hogy a Nagyredőn villamosközelben a fagylalt olcsóbb idén mint nem idén. Azaz tavaly. 140 volt és most csak 125. Azért az ilyen ritkaság manapság. De a legfinomabb fagyi a hosszúpályi előállítású. Tapasztalatból emlékszem.
Ma ebéd utánra azt terveztük, hogy kollektiven elmegyünk hatan fagylaltozni. De azt már reggel 10.15-kor megbeszéltük és erre tessék , beburulni látszik a napsugárzás. Ez nem épp a legoptimálisabb idő fagylaltozásra , pedig én már mind lelkileg mind személyesen bekalkulátam magamnak és már alig várom. Bodza-citrom-eper kombinációt ötlöttem ki. Nálam most ez a divat. De már pl. Csilluka azt mondta, hogyha nem süt a nap ő nem bír fagylaltozni, és Endre is kezdi elvetni a megbeszélés sulyok sulykját. Vagyis ingadozik. Öt perc múlva indulunk ebédelni. Aztán majd meglátjuk mi lesz a tervből.