Ezúttal kivételt tesznek ezt nem rég kinyilatkozta valamelyik volt jokozuna, akinek beleszólása van dolgokba. 14-1 esetén yusho nélkül is megvan a cím.
jol tudod, altalaban ez a kriterium, de ehhez nem feltetlen tartjak magukat a kyokai vezetoi. szerintem elegge sajnalatos ez, csak azert, mert jelenleg nincs japan yokozuka, meg nem kellene a felteteleken enyhiteni.
Ha nem nyeri meg egyikük sem a bashot, akkor is elképzelhető, hogy előléptetik, elég a 14-1?
Úgy tudom, javíts ki, ha rosszul, hogy 3 egymást követő bashóból kettőt kell nyeri ahhoz, hogy valaki előléphessen jukozunává, tudom, hogy nem mindig tartják magukat a szabályokhoz pontosan, de azion csodálkoznék, ha ő közülük valamelyiket jukozunává választanák, annak ellenére, hogy nem igazán szárnyalnak. Mondjuk, ha valamelyikük nyerne, akkor érthető lenne!
Jó verseny elébe nézünk, amennyiben Kaio vagy Chiyotaikai legalább 14-1-et elér, megtárgyalják a jokozunává való előléptetésüket, ami egyenlő az előléptetéssel hiszen már nagyon vágynak a japánok egy hazai jokozunára, az más kérdés, hogy Asashoryu mellett ezt igen nehéz lesz teljesíteni. Kiváncsi vagyok folytatja-e a kis Asa a remekelését.
A Reggel Kek Sarkanya a 15. napon megmerkozott Az Orok Oceannal ;)
itt van nehany egyebkent:
Akebono - Dawn
Asasekiryu - Red dragon of morning
Asashoryu - Blue dragon of morning
Chiyotaikai - Eternal ocean
Dejima - Island of foreigners
Hokutoriki - Fighting power of north
Kaiho - Sea phoenix
Kitakachidoki - Victory cry of north
Kitazakura - Northern cherry blossom
Konishiki - Little brocade
Kotoryu - Harp dragon
Mainoumi - Dancing sea
Miyabiyama - Elegant mountain
Takanonami - Noble wave, wave of nobility
Takanohana - Noble flower, flower of nobility
Tochiazuma - Horse chestnut of east
Toki - Fighting fangs
Wakanoyama - Mountain of Waka(yama)
Aszasorju nagyon jó. Csijoatjkajt én ezen a basón nem láttam jó formában, kész csoda a 13-0-ja. Kaiótól kikapott, ahogy szokott. Aszasorju pedig hiába "fekszik neki", szerintem nem koncentrál eléggé ellene. A mostani meccsüket nem láttam, de a Hacu basón nyernie kellett volna, és csak a másodperc törtrészén múlt, hogy nem úgy lett.
A mongolok kapcsán: tudja valaki, mit jelentenek a neveik? (A rjú-ról tudom, hogy sárkány)
lett volna. lol Ez olyan mintha azt mondanám ha
be tudtam volna venni a kanyart 320-al akkor pályacsúcsot futottam volna a forma-1-ben. Egyébként is amikor Asashoryu hagyja magát "taszigálni" akkor ő már pontosan tudja, hogy hogy fogja az ellenfelét lenyomni, félredobni vagy esetleg kitérni az útjából mintahogy tette azt Tosanoumi és Shimotori ellen is. Nyílván megcsúszott már előtte Chiyo de ezt csak a túlzottan nagy lendületének köszönhette, ha viszont nincs ekkora lendület nem csúszik meg -> nincs akkora erő..
Akárhogyan is Asashoryunak nem kellett túl nagy erőfeszítést tennie Chiyo lenyomásához, ezért könnyű győzelem volt.
Visszaolvasgatva nagyon murisak a mult het beirasai. mi lett volna, ha Asashoryu meg meggyozo is tudott volna lenni ezen a bashon. ah, az elvarasok! ;)
Az elmúlt 1 évben ez a mostani volt a legbíztatóbb kisérlete Csijónak Aszasorjú ellen, most állt legközelebb a győzelemhez. Ezért azt mondom NEM volt KÖNNYŰ győzelem...
Csijó megcsúszott... Ha nem csúszik meg 2 mp múlva a nézők között lett volna a mongol, még sosem láttam ekkora erővel odébb taszigálni Aszasorjút, mint most Csijó tette.... nagy kár azért a bal lábért... Aszasorjú nagyságát jelzni, hogy azonnal ki tudta használni a hibát...
(nem akarom elvenni tőle a győzelmet, de mindent lehet mondani erre a csatára, csak azt nem, hogy nem okozott gondot Aszasorjúnak)
Onnan gondoltam, hogy 2000-ben az egyik basho-n Takatoriki M13-asként 13-2 -t csinált, aztán komusubi lett belőle. Szerintem sekiwake Wakanosato és Kyokutenho lesz komusubi pedig ő és Miyabiyama vagy Kotmitsuki lesz. Egy hónap múlva elválik. :)
Na megvan a második zensoja is Asashoryunak, nem jelentett neki nagy gondot Chiyo. Ami viszont meglepett, hogy Wakanosato legyőzte Asasekyriu-t
így ő is maradhat sekiwake, szerintem Asasekyriu pedig komusubi lesz a következő basho-n.
Mérges vagyok Kaio-ra... Aszasorjú ellen semmit nem csinált... Csijó ellen meg parádézik... Na minden, érik már egy mongol verés... unom kicsit Aszasorjút...