Keresés

Részletes keresés

Bie1 Creative Commons License 2001.04.18 0 0 766
Sihaya, írtam mélt, lécci válaszolj
Csucsuka Creative Commons License 2001.04.17 0 0 765
Halihó Mindenkinek!

Remélem jól kipihentétek magatokat az ünnepek alatt, és Primera is túl van az "osztódáson"!

Susok, van ám kispocoknak neve:): Dániel István. (Igaz eddig is szinte mindenki Kispilunak hívta az apja után), csak még nem áll rá a szám (meg a kezem:)))
Különben még most is nagyon élvezem a rugdosódást, sőt, most már egyre látványosabban hullámzik a hasam, jókat lehet rajta rötyögni!

Csütörtökön kell megint vérvételre mennem, mivel a múltkor az ellenanyag pozitív lett. Valószinűleg kispocok is B+, mint az apukája, mivel én meg 0+ vagyok, termelhetek valamilyen ellenanyagot. Most már tudják nézni a mellékcsoportokat is:)))

Pusszantás!

Balletje Creative Commons License 2001.04.17 0 0 764
Sziasztok!

Noa, a hajhullás tényleg természetes, ennek ellenére ha van lehetőséged, csináltass egy vérképet. Ha jól tudom a vashiány is okozhatja, és az a szoptatás alatt könnyen előfordulhat.

Előzmény: noa2 (760)
Buksi Creative Commons License 2001.04.17 0 0 763
Sziasztok várlakók!

Szerencsésen hazaértünk a nagy húsvéti kirándulásból!:)
Peti jól viselte a hosszú utat is és a mamáéknál alvást is!:)) Ahogy elindul az autó szinte abban a pillanatban elalszik. Ez vonatkozik a babakocsira is. Öltözködni eléggé utál, de ahogy beletesszük a babahordóba vagy a babakocsiba azonnal elhallgat, sőt a múltkor kenguruba tettem és úgy mentünk vásárolni, de azzal sem volt probléma, elindultam, rámborult és elaludt!:))

Peti most már mindkét irányba szépen fordul a hasáról a hátára. A játékait, amiket megfog megpróbálja begyömöszölni a szájába. Van amit keresztbe.:)

Remélem mindenki jól van, mamák és babócák egyaránt!

Primera!
Remélem minden simán ment, és a babócádat ölelgeted, babusgatod! Nagyon szorítok, hogy ezt a csodálatos élményt minden probléma nélkül éljétek át!:)

Buksi

petrakovacs50 Creative Commons License 2001.04.17 0 0 762
Sziasztok!!!

Remelem a Husveti Unnepekt mindenkinek remekul teltek!!

Nalunk ezek a nagy hirek:
Velunk a kovetkezok vannak:
-Ma reggel voltunk a masodik UHon (Ma vagyunk 13het es 1 naposak) A baba (labak nelkul, mert az be volt hajlitva) 75mm hosszu. Hasi UH volt, latszott a feje, a teljes hosszu szep gerince,labai es kezei, szive. Az egyik keze a fejenel volt mint ha vakarna hatul. AMugy latszott, hogy nagyon mozgekony, rengeteget mocorog. Vernyomasom OK, verkepem jo, a vas kivetelevel-arra kaptam gyogyszert. Megint vettek vert es pisilnem is kellett. Hihetetlen, hogy 4 het alatt tobb, mint a haromszorosara nott. legkozelebb pont egy honap mulva megyunk.
-Megtortent a bejelentes a hetvegen. Ugy tortent ahogy sejtettuk. A szulok nagyszulok akik meg eletukben nem latak UHot csak neztek hogy mi is az amit latnak. A parom nagymamaja azt mondta, hogy ez valami meteorologiai jelentes vagy hasonlo. Szoval a szuleimnel odamentem a kepernyohoz (videon vetitettuk az UH felvetelt, kozvetlenul bevagva egy nyaralasi video utan) es azt mondtam, miutan a mi ez kerdes tobbszor elhangzott: ez itt a feje ezek itt a labai es a kezei valamint a szive a fel ev mulva szuletendo unokatoknak. Nem hittek el annyira varatlanul jott. A parom pedig azt mondta a mi ez kerdesre, hogy valakinek az unokaja, valakinek a dedunokaja. Az apukajanak esett le eloszor, mar o gratulalat, az anyukaja sirt es a nagymama meg mindig nem ertette. Szoval jol jott ki - majdnem minden. A tesomnak sajan nem volt fel oraja hogy osszefussunk annak ellenere, hogy 3 honapja talalkoztunk es egy honapja mar hivogatom, hogy szeretnek vele beszelni tegye magat szabadda. Szoval o meg nem tudja. A haverok is nagyon orultek, meg persze mindenki!!

Hat ennyi, bocsi "egy kicsit" hosszu voltam.

Udv
PK

Creative Commons License 2001.04.17 0 0 761
Elnézést, hogy ilyen ritkán szólok hozzá, de a táblázat tényleg csodálatos, ezért kiegészítem a ránk vonatkozóval.
Hogyan: lombik(3.)
Ok: kétoldali petevezeték elzáródás
Ahol sikerült: Kaáli Intézet Győr Dr. Kőrösi Tamás
Egyéb: az első császármetszéséses szülés következtében alakult ki valószínűleg az elzáródás, vizsgálatok: HSG, hiszteroszkópia.
Minden egyéb (hormonszint, andrológia, rendben volt.)
Majd a továbbiakról is írok, csak igazán időhiánnyal küszködöm.

Előzmény: Estee (711)
noa2 Creative Commons License 2001.04.14 0 0 760
Köszi, kicsit megnyugtattál, mert tényleg nagyon ijesztő. Amúgy sem nézek ki szivderitően, mert nagyon nehezen megy le a hasam és a szoptatás miatt jópár kiló is fennt van még, de hogy még kopaszodjak is... na, az már sok lenne.

Lányok! Elfelejtettem még a szoptatástémához irni: én sárgára irigykedtem magamat a kórházban, mert rajtam kivül mindenkinek volt előtejszivárgása, csepegett a tejecske, gyakran már a negyedik hónaptól. Nekem semmi és szt hittem, ez annak a jele, hogy majd nem lesz tejem! Aztán tesség, a holsten-friz hozzán képest... :-)))). Szóval senki ne aggódjon, ha a terhesség alatt a majdani szoptatásnak nincsenek látható jelei!!!!

Előzmény: ar0mo (759)
ar0mo Creative Commons License 2001.04.14 0 0 759
Szia!

A hajhullas dolog engem is megremisztett ,kb szules utan 3-4 honappal kezdodott, (sot nekem meg a borom is cefetul viszketett)
En azt olvastam, hogy teljesen normalis jelenseg, minden nap elveszitunk ugy 100 db-ot, de a terhesseg alatt a hormonalis valtozas nem engedi kihullani a hajszalakat, igy azok a szules utan 3-6 honappal tavoznak(seregestul:))))))))).

Előzmény: noa2 (757)
noa2 Creative Commons License 2001.04.14 0 0 758
Még mindig én vagyok! Persze én mindig akkor tudok irni, amikor móa többség nem, igy aztán jól le vagyok maradva a témákban.
Buksi!
Az enyémek nem hajlandók velem aludni, csak a kiságyban. Én egyelőre velük alszom külön szobában egy heverőn, mert az éjszakák ugye igen küzdelmesek. Kilenctől éjfélig alszanak, de aztuán szinte alig, különösen Emike. Most már a gyerekorvos is azt mondta, le kell szoktatani, elvégre Csencsike hat és fél kiló.
noa2 Creative Commons License 2001.04.14 0 0 757
Cumitéma: Amig nincsenek meg a babák, addig az ember gyárt elméleteket, illetve fontolóra vesz már meglévőket. Ilyen a cumi is. Aztán amikor az ember lányának feje lámpabúra nagyságú a gyerek (horribile dictu két gyerek) orditásától, akkor oda az elmélet és megkönnyebülten nyomjuk be a szájába a cumit, ami meghozza a várva várt Csendet. :-)))). Egyébként ha a gyerek nem cumizik, többnyire megtalálja az ujját, az pedig rosszabb, mert arról gyakran még iskolás korában sem lehet leszoktatni és a fogait aztán lehet szabályoztatni. A cumit meg csellel előbb utóbb el lehet venni. Nálunk Emike szivesen cumizik, Csencsi egyáltalán nem hajlandó, ő sajnos ujjszopással altatja magát.

Már szült "veteránok", hoozátok intézem a kérdést: cefetül hullik a hajam, de annyira, hogy hajmosás után a fürdő katasztrófa sújtotta övezet. Volt ilyen valakinek? Mit lehet tenni? Tényleg aggasztó és egyszer mintha olvastam volna, hogy szülés utén hormonális okokból előfordul.

Buksi, a lányokat is felvisszük majd, csak igy kettővel igen nehéz a menetelés. Még az autósülés nincs beszerelve, mózeskosárral, meg igen bonyodalmas.

Ja, a noa2 is én vagyok, csak itt a most működő email cimem szerepel, azért váltottam át erre.

noa

Előzmény: noa (756)
noa Creative Commons License 2001.04.14 0 0 756
Sziasztok!

Buksi, igy már értem, miért tértek át fokozatosan a normális étkekre. Pigletnek igaza van, hogy manapság igen bosszantó - és hovatovább káros - tud lenni az a szoptatássovinizmus, amit egyes folyóiratok nyomatnak iszonyatos erővel. Szerintem már letűnt az az idő, amikor a nők úgymond az alakjuk megőrzése miatt nem szoptattak, és többé kevésbé mindenki igyekszik, ahogy tud. De akinek ennek ellenére sem megy, abban nagy piszokság lelkiismeretfurdalást kelteni. Engem azért érintett ez fájdalmasan, mert a terhesség alatt teljesen biztosra vettem, hogy nem fogok tudni jól szoptatni, hiszen a családban senkinek sem volt sok teje és ikreket amúgy sem könnyű.
Aztán isteni csoda folytán másképp alakult, de ezért csak hálát adhatok. Dacára a sok kinlódásnak, második műtétnek, folyamatos kialvatlanságnak, az ikrek még csak a tejecskémen hiznak. És persze az is kamu az ujságokban, hogy akinek nem teszik rögtön szülés után mellre a babát, az aztán igy meg úgy... Na, én császáros voltam meg iszonyúan rosszul lettem a műtét után,babákat nem is igen láttam, mégis rendesen megindult a tejtermelés a harmadik napon.

Na, most ezt elküldöm, mert mostanában gyakran bontja a gép a kapcsolatot és pár napja is odaveszett egy hosszú hozzászólásom, épp, amikor be akartam fejezni.

gyomber Creative Commons License 2001.04.13 0 0 755
Sziasztok,

susok, még csak egyszer éreztem igazán, hogy bekeményedett a hasam, akkor is éjszaka volt. és olyan volt, mintha egy dinnyét cipelnék, és fájdalmas is volt nem nagyon, csak egy kicsit. Örülj neki ha még nem érezted, remelem nekem sem lesz tul gyakori.

primera
drukkolunk, hogy könnyű szülésed legyen, és remélem mihamarabb már a beszámolót ovasgatjuk könnyes szemekkel

Mindenkinek vidám húsvétot!!
üdv Gyömbér

quizas Creative Commons License 2001.04.13 0 0 754
Sziasztok!

Estee-, szerintem is nagyon profi a táblázatod. A Medlombon is "publikálod" bíztatásul?

Primera,
Hogyhogy ilyen sok vizsgálatot végeztek rajtad? Ennyi túlhordásnál nem szoktak aggódni! Vagy volt valami spéci gond?
Drukkolok, hogy minden rendben menjen!

Régen meséltem magunkról. Úgy tűnik, minden rendben, bár egyszer-egyszer bekeményít a hasam (ilyenkor jön egy db Magne B6, ártani nem árt), de ugye a betöltött 37. héten ez nem nagy gond. Már 2x voltam CTG-n. A magzat most 3 kilós, a magzatvíz kicsit kevesebb, de hát szegénynek el kell férnie valahol.
Az biztos, hogy az Elevittől nem lett óriásbébi eddig, és én sem híztam meg (bár ez nem volt fő szempont).

Jó pihenést mindenkinek!

quizas

primera Creative Commons License 2001.04.13 0 0 753
Sziasztok! Még mindig itthonról írok és egyben vagyok még. :)
Úgy néz ki, hogyha ma éjszaka nem lesz hajlandó kibújni akkor holnaptól be kell feküdnöm a kórházba. Bár a magzatvizsgálatok eredményei /NST, Flowmetria, legutóbb pedig magzatvíz vizsgálat is volt/ mind jók még, de az orvos szerint jó lenne felügylet alatt lennem az ünnepek alatt, hisz akkor ezekre a vizsgálatokra nem tudok menni. Szerinte mivel, hogy túlhordom fontos a fokozott figyelem.
Ahhoz képest, hogy nem is olyan régen még azon izgultam, hogy nehogy koraszülött legyen, most azon izgulhatok, hogy mikor akar kibújni..... :)
DE:
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek!
:))))))))))))
susok Creative Commons License 2001.04.13 0 0 752
Timcsi és Candra!
Szivből gratulálok a babócátokhoz, és boldog, problémamentes pocaknövesztést kivánok.

Gyömbér, nekem nem keményedik a hasam. Múltkor már a dokitól is kérdeztem, hogy mit kell ilyenkor érezni, de még mindig nem tudom. Te mit érzel ilyenkor?
Mindenesetre, amikor Noánál és egy másik ismerősömnél voltam látogatni a kórházban, nagyon sok félidős kismama volt ott hasonló, persze súlyosabb panaszokkal. Ők magnézium infúziót kaptak. Ekkor elhatároztam, hogy inkább szedem a MagneB6-ot (csak napi 1-et) az Elevit mellett. Ártani biztosan nem árt.

Csucsuka! Mi lesz a neve a "Kispocoknak"?

Primera!
Nagyon drukkolunk neked. Reméljük, gyorsan és egyszerűen megy majd minden++++++++

Estee!
Fantasztikus a táblázat! Nagyon köszönjük:)))
Az én hiányzó adataim: Ahol/Akivel sikerült: BMC (János Kórház) - Dr. Zeke

Kedves Mindenki!
Mi is elutazunk 4 napra, úgyhogy Kellemes Húsvétolást mindenkinek!

TIMCSI Creative Commons License 2001.04.13 0 0 751
Sziasztok!

Én is csatlakozom Buksihoz a húsvéti jókívánságokat illetően, ugyanis a hétvégére elutazom.

Mindenkinek kellemes pihenést!

Timcsi

Buksi Creative Commons License 2001.04.12 0 0 750
Sziasztok várlakók!

Holnap ismét vállunkra vesszük a cókmókunkat és az ünnepre elutazunk, így sajnos nem leszünk gépközelben.:(

Kellemes Húsvéti Ünnepeket, az uraknak sok-sok szép piros tojást, a hölgyeknek pedig még annál is több locsolót kívánunk!

Vigyázzatok magatokra és a Babócákra!

Sziasztok:

Buksi

Bie1 Creative Commons License 2001.04.12 0 0 749
Kedves kismamák!

Találtam egy cikket, ami a császármetszés hátrányait és esetleges előnyeit fejti ki. Akit érdekel, itt találja:
Kattints ide

quizas Creative Commons License 2001.04.11 0 0 748
Sziasztok!

Üdv minden kedves új lakónak a Babavárban!

quizas

susok Creative Commons License 2001.04.11 0 0 747
Monix, Bie!
Köszi a válaszokat. Látszik, milyen tájékozatlan vagyok:( Sajnos ezt a topicot is alig-alig tudom olvasni, annyi a munkám január óta az MF-en, a Medlombról nem is beszélve. Pedig nagyon hiányzik. Szerencsére az életben nem találkoztam ezzel a problémával (kop-kop).
A Babanetet sem szoktam olvasni (köszi a tippet), de ha végre (talán jövő héten) lankad ez a kemény MF, akkor mindent bepótolok.
Szerencsére otthon ugyan tábori állapotok uralkodnak, de most szünet van. Legközelebb a Húsvét utáni hétvégén jönnek tapétázni. Húsvétkor pedig elmegyünk pihenni egy gyönyörű helyre. Csak miután megrendeltük a szállást, akkor láttam, hogy a cég logoja egy gólya...:)))
Bie1 Creative Commons License 2001.04.11 0 0 746
Susok, a méhszáj normál értéke 3000, de neki mindíg 2000 volt (ez még mindíg jó), de 1 hónapja már csak 1000-t mértek, és ez a szülés előtti állapot, amikor a méhnyak megrövidül (1 cm), és utána kezdődik a megnyílás. Na ezt akarták a barátnőmnél megelőzni, és ezért ítélték szigorú fekvésre, csak ha muszály volt, akkor kelhetett fel.
Persze az érték most is ennyi, de a zártság megmaradt, és most otthon pihen.
Előzmény: susok (744)
monix Creative Commons License 2001.04.11 0 0 745
Susok,
Az a méhszáj állapotát jelzi. Nyitottság, hosszúság stb. A babaneten van róla szó.
Hogy vagy? Most pihenő van a lakás felújjításban?
Előzmény: susok (744)
susok Creative Commons License 2001.04.11 0 0 744
Szerintem inkább elővigyázatosságból mondják mindenkinek, hogy nem szabad fürdeni. Ez ugyanis az egyén állapotától függ. Aki teljesen problémamentes, annak a fürdés levendula illóolajjal vagy kristállyal lazitó hatású, pl. azoknak, akiknek vannak görcsei. Viszont akinek nem teljesen zárt a méhszája, ott bármilyen bacik bejuthatnak és a fertőzés károsithatja a magzatot ill. koraszülést okozhat. Úgyhogy szerintem ez pont olyan kérdés, amit kizárólag az orvosa tud eldönteni szabad-e.

Mit jelent, hogy 1000 cervix érték miatt volt kórházban? Ez milyen probléma, mik a tünetei?

Előzmény: Bie1 (742)
petrakovacs50 Creative Commons License 2001.04.11 0 0 743
Szia Bie1,

Csak annyit tudok, hogy az elso honapban nem ajanlott a FORRO furdo, de olvastam hogy kesobb akar nyugtato is kehet. En egy hete annyira kivanom a furdest, hogy ugy gondoltam nem lehet rossz ha annyire vagyom ra.

PK

Bie1 Creative Commons License 2001.04.11 0 0 742
Sziasztok kismamák!

Ti meg tudjátok nézni a Kismama honlapját? Nekem csak a Portfólió jön be, ott egy csomó újság, de a Kismama nincs közöttük. - sajna én még nem vagyok a témában érintett.

Más: barátnőm 8 hónapos terhes ( 1 hóanpig kórházban volt 1000-es cervix érték miatt), és legjobb időtöltése a fürdés. Én úgy tudom inkább a zuhanyozás ajánlott a kismamáknak, nektek mi a tapasztalatotok? Esetleg van valami konkrét ok a fürdés "tiltása" mellett?

Csucsuka Creative Commons License 2001.04.10 0 0 741
Halihó Mindenkinek!

TIMCSI, minden rendben lesz, ne idegeskedj, hisz "sokkal" jobb elfoglaltság azon gondolkodni, hogy na amit most ettem bennt marad-é?:)))

Gyömbér, kispocok fejfekvésű, szerintem a 23. héten fordult meg, ami igen különös érzés volt. A 25. héten is volt UH, de akkor még szégyenlősködött (lehet, hogy nem számít, akkor ott leselkedett Apája is, most meg nem:)))

Mosómasa, remélem minden szépen renbejön a veséiddel a szülés után!

Pusszantás!

TIMCSI Creative Commons License 2001.04.10 0 0 740
Sziasztok!

A Medlomb után megírom ide is az újságot: sajna a nőgyógy. dokim egész héten szabin van, az asszisztense meg csak jövő hét csütörtökre tudott előjegyezni. Remélem, addig nem fogok túlságosan aggódni azon, hogy vajon minden rendben van-e. Mire eljutok dokihoz, lassan 12. hetes terhes leszek. A csudába!

Timcsi

Sihaya Creative Commons License 2001.04.10 0 0 739
Sziasztok!

Ide is beírom:
Most volt a Fókuszban, hogy egy házaspárnál a nőnek endometriosisa volt, a férjnek is súlyos problémái és a lombikkal sem jött össze a gyermekáldás. Egy orvostól kaptak 1 kapszulát, 1 perui gyógynövényből van (impotenciát gyógyít, spermaképet javít, sejtszámnövelő)
dr. Pácet Ferenc(?) talán a doki neve, sajnos nem láttam:(
A férj alig 1 hónapos kapszulaszedése után a feleség teherbe esett.
Fel lehet hívni a Fókuszt a kapszula vagy a doki neve után. Hátha...........!!!!

mosomasa Creative Commons License 2001.04.10 0 0 738
Gyömbér,
nekünk egy ideig medencevégű fekvésben volt a baba, aztán jött egy idő, amikor érezhetően minden nap fordult nagyokat a hasamban. Úgy a 24-26. hét tájékán beállt fejvégű fekvésbe, és azóta is így van. Kellemesen tapogatja néha a bordáimat a kis kezecskéivel :-)) Merthogy a bordáim azok igen érdekesen vannak és a kezével jól fel tud nyúlni, amikor úgy tetszik :-))

Az uh klassz volt ma is!
Szép formás a babócánk. Becsült súlya 3100 gramm. A vesém viszont nem jó, bár igaz, az már jó, ha nem fáj! A méretei ellenben döbbenetesek - inkább nem ijesztgetek vele senkit.

mosomasa

Előzmény: gyomber (732)
monix Creative Commons License 2001.04.10 0 0 737
Köszi:-)))
Előzmény: TIMCSI (736)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!