Most kaptam az információt, a VEKE arra utazik minnél tőbb munkahely szűnjőn meg. "hogy honnan tudom, azt nem szeretném beirni, de tűzbe teszem érte a kezem," ez is egy állítás.
???????????????????????????
Biztos sokat gondolkodtál rajta, hogy nagyot mondjál üres szavakkal.
Akkor legalább fejtsd ki miről van szó, amennyiben ezt nem teszed meg, úgy veszem, hogy rosszindulatú pletykákat terjesztesz. (Függetlenűl attól, hogy tudom-e, valós-e az állításod.)
"Az elmondottak alapján, csak tagjainak, mégegyszer írom, csak a tagjainak tartózik beszámolni"
Na ez az amit annak idején gyakran hallgattam a szakszervezettől, ha kérdeztem bármit. Ez a fizetsz vagy dögölj meg hatalmi hozzáállás tőlem nagyon távol áll, mitöbb számomra azt sugalja, hogy itt a történet nem a dolgozók érdekeinek képviseléséről szól, hanem azt hiszik az ugyanolyan csicska járművezetők, hogy karriert építettek, hatalmuk van. Sajnas az ilyen hozzáállású szakszervezetisektől kivétel nélkül azt tapasztaltam, hogy elsők között voltak, hogy feljelentsék a kollégáit, mert "kócos volt a szemöldöke", vagy épp nem volt rajta sapka.
Ha ez rád nem jellemző előre is elnézést kérek, de eddigi tapasztalatom 100%-osan ezt mondatja velem, ezután pedig remélem soha többet nem lesz.
Az interneten mindenki tegez mindenkit, mint a BKV-nál.
Valószínűleg nehezedre esik a helyzetnek megfelelően viselkedni, vagy így akarod magad különbnek mutatni. De különbnek csak a hozzászólásaid tartalmával lehetsz bárkinél is, nem színészkedéssel, sumáksággal.
Ez lehet. A jármű tervezés és építés is megszűnt. Ha jól tudom a kisérleti műhely is.
És lehet, hogy a kényszer vitte a BKV-t arra hogy egyáltalán ilyen dolgokkal foglalkozzon, de mégis más légkör volt amikor még a garanciális javítást is az végezte aki építette, és üzemeltette.
Talán vissza kéne hozni ezt a megoldást, más lenne a mentalitás!
Azért nyílt ez a Topic, hogy ne legyen senkinek joga ezt itt leírni, csak azért mert valaki kritika tárgyává Veke hangnemét, amire most pont te adsz apropót..
Addig amíg valaki normális hangnemben a Fideszhez hasonlítja a Vekét, ám legyen.
Senki nem állítja, hogy a Veke bárkit is megkülönböztetne.
A Veke kölönbözteti meg magát, és ebben bizony hasonlít a Fideszhez.
Felhívom a figyelmedet, hogy az Index fórumain a tegeződés bevett szokás.
Köztünk annyi a különbség, hogy én a nevemmel vállalom a hozzászólásaimat.
Az pedig, hogy mindenféle ál-emailcímekről engem (és még sokakat) e-mailen zaklatsz, egy dolog. Az, hogy mindenféle ál-levelezésekre hivatkozva próbálsz meg engem lejáratni, miközben magadat járatod le, az egy másik. Teljesen hiteltelen és leginkább szánalomra méltó vagy, ezt mindenki látja itt, akinek szeme van, további szót nem is érdemel.
Amikor azonban egy bizonyos határt átlépsz és cselekedeteid a Szabálysértési tv. vagy a Btk. egyes paragrafusaiba ütköznek, meg fogjuk tenni a megfelelő lépéseket, nem ez lesz az első eset. Csak azért figyelmezetettelek, nehogy utána meglepődj!
T. " Igazmondó" Attus! Pontosan olvasta el, amit írtam? Ez volt a lényege: Ha ugyanolyan az elnökválaszitási-procedúra, mint a honlapjuk, akkor nem a demokrácia csúcsa. De szívesen elküldöm Önnek is azt az emailt, amit T. Vitézy "Úrtól" kaptam. Újfent felhívnám a figyelmét, hogy ne tegezzen, mert én is tartom a kötelező udvariasságot! Amennyiben nehezére esik, ne írjon.
Undorító, hogy már a politikát is be akarjátok keverni ebbe a szájtépésbe, ami itt folyik. Tudniillik, nincs "narancsos" utas, meg "szegfűs" utas a VEKE szemszögéből. CSAK egyféle utas van. Azért munkálkodunk, hogy az UTASnak legyen jobb. Nem a BKV-nak, nem a VEKÉ-nek, hanem az UTASnak. Jó kapcsolataink vannak mindkét oldal által vezetett várossal, szóval az egy szemenszedett hazugság, sőt rágalom, hogy egyik vagy másik pártot preferálná bárki is.
Az, hogy az egyes tagoknak a magánéletükben milyen a politikai beállítottsága, ahhoz meg senkinek semmi köze.
Régi példa, de példa. Az országban az elsők között a BKV, a vállalatnál pedig elsőnek a Trolinál alakítottam GMK-t, az alaktrészek szinte teljes skálájának a felújítására.
Ez akkoriban felért egy kisebb forradalommal, mert a dolgozók majdnem a dupláját tudták megkeresni mint azelőtt ugyanannyi túlórával. Ráadásul egy kicsit kapitalista íze volt. Röviden: Két hét alatt, minden ellenállás nélkül, került nem kevés bélyegző az alapítás engedélyezésére.
Ezek alapján, nem tudom elfogadni, hogy ha egy dolog jó, és jól van előadva, akkor vaskalpos társaság lenne a vezetés.
Megvádoltad a VEKÉ-t, hogy nem demokratikus az elnökválasztás. Eszedbe sem jutott ezt bizonyítani (nehéz is lenne). Annyit válaszoltál rá, hogy "haha". EZ talán nem is igényel különösebb kommentárt. Persze, elnézést kérni Te is elfelejtettél a hazugságaidért.
Mindez azt mutatja, hogy még ha igazad is lenne a VEKÉ-vel kapcsolatban, akkor is minimum lesüllyedtél a szintünkre. Amihez csak gratulálni tudok :-))
Arra a kérdésedre, hogy akkor miért válaszolunk, a következőt írom. Nem Neked válaszolunk. Baromira nem érdekel, hogy mit gondolsz rólunk. Azért írok, mert olvassa ezt a fórumot egy csomó jószándékú ember is, akit esetleg meg tudnál téveszteni a hazugságaiddal, ha nem írnánk be az igazságot.
És ezért fogom a jövőben továbbra is beírni minden hazugságod cáfolatát ide. Amíg meg nem unod.
Hát kihez is? A BKV élből elutasít minden _ésszerű_ megoldást is, ha azt nem a Városházáról küldik le. Ellenben onnan (saját ötletként) nem jöhet ésszerű megoldás.
T. Vitézy Dávidtól kaptam egy e-mailt, amelynek az egyik kifejezése a "trolis csürhe", a többit sajnos nem tudom leírni, mert nyomdafestéket nem tűr. Szívesen elküldöm.
"Kérlek, írd le, hogy a szakszervezet hogyan választ elnököt, és ha kiderül, hogy a megoldás ennél demokratikusabb, akkor elnézést fogok kérni. Ha nem derül ki, akkor majd Te kérsz elnézést. Remélem." Innen indult az egész!
Egy kicsit nem vagyok mindjárt elszabadulnak az indulatok:)
Kambekk:
Ebben igazad van! Talán a BKV-nál nem tartják olyan veszélyesnek Vekét, mint Én.
Vagy nem érnek ennyire rá. Vagy, fogalmam sincs.
De végül is itt nem konkrétan BKV, Veke ellentét van.
Privát véleményem a Veke stílusának kritikája. Elmondtam százszor, ha háttérbe teszik azokat, akik miatt már nem lehet konszenzus, akkor többre mennének.
Eddig ez nem történt meg.
A Vekénél a fő bajt ott látom, hogy ha az elért eredményeken nem Veke bélyegző szárad, akkor már nem is jó.
Talán, inkább úgy lehet megfogalmazni, hogy a közösségi célok elérése mellett, ugyan olyan fontos a személyes karrier építés, néha meg is előzi a célt. És ez megmérgezi a legjobb ötleteket is.
Az eredeti hsz-ban a BKV belügyeiről volt szó, így én is arra reagáltam.
Az ezen belül működő szakszervezetek engem annyira nem érdekelnek, hogy ezek gazdálkodása törvényileg hogy van szabályozva, az esetünkben szintén nem túl izgalmas.