Keresés

Részletes keresés

puruczki-2 Creative Commons License 2007.02.26 0 0 150

Hmm...

Az egy hónappal ezelőttihez képest kezd beindulni ez a topic is...

Hátha akad utitárs, ezért leírom: Mi április 6-án indulunk Bécsből (Gulet-el) Punta Cana-ra a Natural Park nevű (Blau hotels) szállodába...

Hátha más is...

:-)

akoen Creative Commons License 2007.02.23 0 0 149

Legyszi küldj át nekem is a szigetekröl bármi infot.

köszi

akos1@freemail.hu

Előzmény: Chimney (146)
sebi76 Creative Commons License 2007.02.22 0 0 148

Köszi mindenkinek az infót! Gertrud84-nek üzenem, hogy valójában Soshua-ra megyünk, ami Puerto Plata-hoz nagyon közel van. Természetesen beszámolok!

Al-fan Creative Commons License 2007.02.22 0 0 147

Szia !

Ha a Dolphin Island érdekel, arról én is tudok írni. Lényege, hogy a nyílt óceánban van egy elkerített rész, ahol 3 delfin "lakik". Kiegészítésként fókák is vannak, szegények.... Lényeg, hogy max. 8 fős csoportokban mentek a vízbe, ahol kb. 5-8 percet töltesz el két alkalommal a delfinek közt. Azok úszkálnak körülöttetek és ha kedvük van, olyan közelre mennek, hogy meg is simagathatod őket. A derekadon van egy úszógumi szerű izé, amitől annyira esetlenül mozogsz a vízben, hogy még, mert az fent tart a vízen. A delfinek sokkal mozgékonyabbak, ezért utánuk úszni esélytelen, magyarul ha nem mennek karnyújtásnyira, akkor nem éred el őket. Természetesen azért mindenkinek van lehetősége hozzájuk érni, de velük úszni, meg bohóckodni nincs. Fényképeket készítenek végig, megvehetőek egy lemezen a végén.

Terhes nőket nem engednek a vízbe !!!   

Előzmény: Chimney (146)
Chimney Creative Commons License 2007.02.22 0 0 146

Szia,

A szigetekről nagyjából összeszedtem az infókat, igazából a fak.programok érdekelnek........különös tekintettel a delfin szigetre.

Mivel hamarabb mész, várom a képes beszámolót:-)

Előzmény: termini (145)
termini Creative Commons License 2007.02.21 0 0 145

Szia Chimney,

Mi, az általad kérdezett hajóútra megyünk márc. 4-től. Ha még aktuális utánna szivesen beszámolok a tapasztalatokról. Sajnos, nagyon kevés infónk van ezekről a szigetekről. Én is most próbálok tájékozódni, ifót begyűjteni. Ha vmi érdekeset tudsz, örömmelveszem.

Köszi

Előzmény: Chimney (143)
Al-fan Creative Commons License 2007.02.21 0 0 144

Hello ismét ! :-)

Szállodai ellátás : próbálj meg a neten utána nézni, ugyanis van olyan honlap, amelyiken a szállodák vendégei minősítik azokat. Én csakis arról tudok nyilatkozni, amelyikben voltam, ez egy Fiesta Group hotel, 5 csillagos. A kaja mindősége jó, sok és a választék is igen jó. Minden nap valami más volt a vacsoránál a "kiemelt" ország, volt olasz,spanyol,mexikói,dominikai,amerikai,keleti nap. Ekkor ezen országok jellegzetes ételeit is adták. Meg kellett állapítsuk, ezekben nem nagyon voltak jók, a keletiek pl. egyenesen nem is hasonlítottak. Bőséges a választék , italokból van helyi alkoholos, üdítő, ásványvíz :-) . Tengeri herkenytyű akad, de nem homár és languszta van minden nap. Szivarhoz nem értek, de szépek a vitrinben :-)

A kolléganő :-) által említett olcsó manchesteri indulás biztosan olcsó, csak oda ki kell menni valahogy, meg ugye itthonról nem olyan egyszerű foglalni. Én nagyon szívesen megírom, hogy mennyibe került az út, összehasonlításképpen, ha valakit érdekel !

Autóbérlés : nem olcsó, kb. 40 dollár a legkisebb kategória, egy dzsip pedig kb. 100. Az autók automaták, erre jó felkészülni ! Az utak Punta Cana környékén nagyon rossz minőségűek, Puerto Plata-nál állítólag sokkal jobbak. Este nem sok a tájékozódási lehetőség. Én két nőnek itthon sem ajánlanám, hogy este ismeretlen területen kódorogjanak, így Dominikán sem, de hangsúlyozom, nincs információm.

A fakultatív utak drágák, de megérik, mert olyan helyekre visz, ahová egyébként nem jutnál el. Pontosítok : olyan útra kell befizetni, ami extra, pl. Saona sziget, ahová 3 féle hajóval jutsz el. Egy Santo Domingo bevásárlás + városnézés, Manati Park stb. nem szükséges, oda el lehet jutni önerőből is :-)

Előzmény: Police.07 (142)
Chimney Creative Commons License 2007.02.21 0 0 143

Sziasztok,

járt valaki mostanában Dominikai Köztársaságból az alábbi hajós úton:Tortola, St. Maarten, Dominika, St. Lucia ?

Minden infót szivesen fogadnék.

Köszi.

Police.07 Creative Commons License 2007.02.21 0 0 142
Sziasztok!

Ez klassz kép volt Viki! Szerintem sokan ilyesmire vágyunk, fehér homok, pálmafák, amikor a trópusi nyaralásra gondolunk. Azért akik kinnt voltak mostanában irhatnának részleteket is. Engem a szállodai ellátás érdekelne, milyen ételek, italok voltak, mennyiség és minőség? Mi a helyzet a tengeri herkentyükkel? Próbáltátok a szívarokat, milyen árban vannak? Dominika - Kuba utan - talán a leghíresebb a szívarok minőségéről.
Egyébként, ahogy korábban írtátok a fakultatatív kirándulásokat meglehetősen drágának találom, így nagyon meg kell gondolni mit választ az ember.
viki13 Creative Commons License 2007.02.20 0 0 141
Mindenkinek jó nyaralást szeretnék kívánni aki Dominica-ra megy.Én punta canan voltam az gyögyörű hely.Mindennel 100%-ig meg voltunk elégedve.a kaják nagyon jók,szinte minden szálloda gyönyörű,mármint amit mi láttunk.Az emberek mindenhol kedvesek még a szállodán kívűl is.Nem nagyon hallottam még rosszat innen.Aki Punta Cana-ra utazik ajánlom ne hadják ki a Manati Park nevezetű nem is tudom minek nevezzem,talán állatkertet?De nem csak állatok vannak,indiánok,bennszülöttek.Ott delfinekkel is lehet úszkálni.Nagyon nagy élmény.Ezt tapasztalatbólmondom.Mi német neckermannal utaztunk Frankfurtból.Mégegyszer jó utat és kellemes kikapcsolódást kívánok mindenkinek.A szálloda strandja
gertrud84 Creative Commons License 2007.02.20 0 0 140

Szia Sebi76!

Melyik hotelben szálltok meg? Mi is Puerto Plata-ra megyünk Londonból és szintén a Thomas Cook-on keresztül. Tényleg jóval olcsóbb. Mi sajnos csak április végén utazunk. Ha visszaértetek számoj be a tapasztalataidról!

Előzmény: sebi76 (139)
sebi76 Creative Commons License 2007.02.20 0 0 139

Sziasztok! Én febr. 24-én megyek a húgommal 1 hétre Puerto Plata-ra. Mi a ThomasCook-on keresztül szerveztük, mert jóval olcsóbb, mint itthonról. Manchesterből megyünk. Egyrészt szívesen mesélek majd, ha valaki igényt tart rá (ez lesz az első utazásunk Dominikára). Másrészt kérdezném a tapasztaltabbaktól, mit tudnátok mondani az autóbérlésről. Egy Magyarországon elég jól elbodoguló női sofőr (azaz én) vajon hogy birkózik meg majd a kinti viszonyokkal, és azok egyáltalán milyenek. Béreljünk-e kocsit, vagy bízzuk magunkat a méregdrága fakultatív programokra?

Előre is köszi!

Al-fan Creative Commons License 2007.02.20 0 0 138

Szia Police 07 !

Nem szeretnék Dominika -szakértő fényében tetszelegni, hiszen egyszer voltam csak ott. A taasztalataimat viszont nagyon szívesen osztom meg és megpróbálom a lehető legreálisabban tenni. Egészségügyi helyzet : semmi gond nincs, a kaják rendben vannak, fertőzéses, vírusos dolgok nincsenek. A szokásos csapvíz nem ihatós dolog itt is áll, de ennyi. A jégkocka sem csapvízből van és nem tapasztaltuk a gyümölcsöknél sem, hogy a mosásuk miatt gond lenne. Én nem vagyok 100%.ig biztos abban, hogy olcsóbb lenne ugyanaz a színvonal egyéni szervezéssel, de elképzelhető. Puerto Plata részhez csak annyit tudok hozzászólni, amit magam is hallottam. Nem olyan szép a víz, a part és az időjárás is picit rosszabb, mint a Bávaro részen (Punta Cana). Ezen a részen korallsziget van kicsit mélyebben az óceánban, ezért más a part és a víz is. (elmondások szerint) A déli rész Boca Chica pl. az idegenvezető szerint kicsit vadabb, de az ott az igazi Karib-tenger !

Közbiztonság : a szállodák a bejáratánál őrök vannak. De : ezek NEM fegyveres katonák, hanem sima biztonsági emberek, akik a magánterületet őrzik, nincs ezzel semmi csoda. A közbiztonság amúgy normális, de nem ajánlatos fukszokkal megrakodva közlekedni, ne felejtsük el, 3. világ, nagyok a különbségek az életszínvonalban az ottani felső 10ezer és az alsóbb rétegek közt. Sötétedés után nehéz tájékozódni, ha autót béreltek, erre felhívták a figyelmet. Az úthálózat nem nagyon tuti, táblázás is gyenge.  Ha AI szállodába mész (tudtommal más nincs is), akkor érdemes olyat választani, ami nagy területen fekszi, így nem is nagyon akarsz kimenni sehová. Igaziból nem is nagyon van látnivaló, mert ez a rész egy kifejezetten túristaparadicsomnak épült, sok település nem volt ott. (Bávaro kb. 40km hosszan szállodasor a parton)

Hirtelen ennyi jutott az eszembe, ha még van valami, kérdezz ! :-)

Előzmény: Police.07 (137)
Police.07 Creative Commons License 2007.02.20 0 0 137
Sziasztok!

Köszönöm a választ AL-fan. Thaiföldön már voltunk, nagyon bejött mindkettönknek.(feleségem) Szeretnénk azonban egyszer elmenni a karibi térségbe is, az utazás szervezésének módja nem számít, bár irodával kényelmesebb, persze drágább is. Az általad leírtak alapján gondoltam Dominikára, a többivel összehasonlítva, illetve a már leírt szempontok lennének az elsödlegesek, hiszen ez alapvetően egy pihenős út lenne.
Egyébként, hogy áll az egészségügyi helyzet(hasmenés stb)? Erre eléggé kényesek vagyunk, bár kinek hiányzik. Nekem Kubában az időjárás nem eléggé oké.(Január) Jamaika és Brazília pedig közbiztonság szempontjából nem hangzik jól. Ahogy írtad is a volt eu-i dominanciáju szigetek nagyon jók, csak meglehetősen drágák.
Al-fan Creative Commons License 2007.02.19 0 0 136

Szia !

Saját véleményem : ha olyan helyre mennél utazási irodával (tehát nem magán szervezéssel)ahol január-februárban tuti jó az idő, akkor egyszerűen ez a legolcsóbb. Thaiföld esetleg még olcsóbb, de az van, akinek, nem jön be, keleti hangulat, kaják, bogarak, mittudomén.

Máshol nem voltam még a karibi térségben, de amiket meséltek, az alapján Kuba alacsonyabb szinvonalúak a szállodák, de ki lehet mozdulni, lehet járkálni a környéken. Jamaica lelassult, drogosrasztás, nem nagyon kedves emberes. Isla Margarita biztosan jó, de nagyon rossz a közlekedés. Brazília hasonló. Aruba, Curacao,Tobago,stb. ezek igen drágák és macerás odajutni. Mexikó messzebb van és kicsit drágább is. nagyjából ezek voltak a szempontok :-)

Előzmény: Police.07 (135)
Police.07 Creative Commons License 2007.02.19 0 0 135
Üdvözlök mindenkit a topikban!

Elsösorban arra lennék kiváncsi, hogy akik kinnt jártak, miért pont Dominikát választották? Illetőleg ha és amennyibe egyszer jut el az ember a Karib térségbe melyik országot, szigetet válassza. Elsödleges szempontok; maga a karibi hangulat, jó ételek, italok és a pihenés.
Picike12 Creative Commons License 2007.02.19 0 0 134

Szia!

Ha a Pullmantur-al jöttök, akkor valszeg együtt megyünk. Mi is Madridon keresztül megyünk, 4-én indul a gép. 1 éjszaka a Florida Nortéban.

Az öltözködésről korábban levelezgettünk itt a fórumon, úgy néz ki, hogy kiöltözősek az esti programok a hajón. 2 vacsora van (gála és kapitányi), ahol "puccosabban" kell kinézni és elvárják állítólag a zakót is (persze csak a férfiakon... :-))

Én kaptam egy csomó anyagot az utazási irodától, ha Nektek nincsen meg, akkor nyugodtan szólj, átküldöm a mail címedre, ha megadod. Az enyém: pahorvath@vipmail.hu

Üdv: pat

Előzmény: termini (133)
termini Creative Commons License 2007.02.18 0 0 133

Sziasztok,

Mi március 4.-én (Madridon keresztül) megyünk Dominikára. 1 hetet fogunk hajózni. Ha esetleg valaki volt már hasonló úton, örömmel vennék némi infót. Milyen ruhákat vigyünk, mit érdemes megnézni/csinálni a kül. szigeteken?  

Köszi

Előzmény: Picike12 (110)
SMN Creative Commons License 2007.02.17 0 0 132

Helloka!

Nagyon örülök, hogy már minden okés, és sikerült az utat összehozni. :-)))

Tudom kikről beszélsz. :-)) S.G. Már beszélgettem velük párszor e-mailban.

Én épp most akartam nézni repjegyet a laudánál, de nem tudom mi van velük, mert folyamatosan csak azt írja, hogy ebben az időpontban nem indítanak járatokat PC-ba. És minden időpontra ezt írja. :-(

Én tudok egy légitársaságot, akiknek igen kedvezőek a jegyáraik a többihez képest, ott Madrid-Santo Domingo az út. És nem átszállásos.

Viszont az ember azt gondolná, hogy Madridba megy fapados gép, de nem. :-(

Eszméletlen, hogy mennyibe kerül Madridba egy repjegy. Emiatt nem éri meg onnan menni, mert így simán annyira jön ki az ár, mintha innen mennék vmelyik "drágább" légitársasággal.

Ha esetleg vki tud jóárú jegyet Madridba akkor szívesen várom az infókat. :-PPP

Szóval Bettináék nagyon rendesek, segítőkészek. Biztos nem lesz semmi gond, mindent elmondanak amit tudni kell. :-)

Viszont majd várom a beszámolót, mert azt mondják, hogy az északi és a déli rész nagyon különbözik egymástól, de azt még nem sikerült megtudnom, hogy miben is.

Én az északiról nem sok mindent tudok.

Előzmény: vizi sügér (131)
vizi sügér Creative Commons License 2007.02.17 0 0 131

Szia Niki,

már nagyon régen írtam, tudod én voltam az, akinek a párja nagyon beteg lett.

Hála Istennek, már túl vagyunk a nehezén és sikerült megszervezni egy 3 hetes nyaralást Dominikára, Puerto Plata-ra, ahol remélem el fogjuk felejteni az eddigi problémákat.

Képzeld az interneten találtunk egy magyar házaspárt, akik apartmanokat adnak ki, fantasztikusan kedvesek, tiszta családias a hangulat. 70 m-re van a parttól, medencével, kerti grillezővel.Ha kell reggelit is készítenek, stb. Ha  akarsz persze önellátó is lehetsz. Kijönnek a reptérre értünk, mindent megmutatnak hol mit érdemes megnézni,kajálni,váltani, vagy esetleg ha otthon akarunk főzőcskézni hol érdemes bevásárolni stb...

A repjegyünket majdnem féláron sikerült megvennünk egy akció keretében a Condor-légitársaságnál. A repcsi csak Frankfurtban száll le, onnan megyünk Puerto Plata-ra. Állandó internet kapcsolatban vagyunk a vendéglátóinkkal, mindenfélét megkérdezünk előre tőlük. pl.: mit érdemes magunkkal vinni, mit muszáj, milyen most az idő,van-e  szúnyok stb. Nagyon aranyosak, azonnal válaszolnak, úgy hogy egészen ki leszünk képezve mire elérkezik az indulás ideje.

Márc.10-én indulunk. Esetleg jön e arra a területre valaki abban az időben?Már nagyon várjuk az utazást, de én egy kicsit izgulok a hosszú repülőút miatt.

Üdvözlök mindenkit!

Előzmény: puruczki-2 (100)
Al-fan Creative Commons License 2007.02.16 0 0 130

Én a kp-t, USD-t méghozzá javaslok. Szerintem fejenkét két hét alatt 400-500 USD is elmehet, nagyon a fakutatív programok számától függ minden.

Fizetni tudsz kártyával, de pl. a szállodánkban csak 50 USD feletti összegnél fogadták el. A fakultatívot is lehet kártyával fizetni, kicsit kőbaltás módszerekkel, de Istenem, ez azért a 3. világ. Amex-et nem fogadtak el, VISA, EC/MC ment.

Előzmény: vicorex (127)
SMN Creative Commons License 2007.02.15 0 0 129

Jah, Visa kártyám nincs, de a MasterCard az működött az ATM-ben is és mindenhol tudtam vele fizetni ahol lehetett (ha akartam). :-)

SMN Creative Commons License 2007.02.15 0 0 128

Szió!

Szerintem inkább kp.-t.

Automatát láttam, de keveset.

A szállodában az üzletekben lehetett fizetni kártyával is, de sztem biztosabb, ha kp. van nálad. :-)

Abból is inkáb USD.

vicorex Creative Commons License 2007.02.15 0 0 127

lenne egy kérdésem:

készpénzt mennyire vittetek magatokkal ?

én alapból inkább csak egy VISA kártyát vinnék, de nem tudom a szigeten

mennyire van lehetőség pénzt felvenni róla, mennyi ATM van, meg ilyenek ???

Al-fan Creative Commons License 2007.02.15 0 0 126

Szia !

Nem tudom, mennyibe kerül a londoni indulás, de ha hozzáadod a londoni út költségeit, időigényét, nem biztos, hogy olyan jól jár egy itthon élő ember. A bécsi indulások ára is nagyon jó volt, igaz, Punta Cana és Puerto Plata nem tök ugyanaz az ár, úgy emlékszem. Elmondások szerint a két környék is különbözik egymástól.

Előzmény: gertrud84 (123)
Al-fan Creative Commons License 2007.02.15 0 0 125
Akkor azt hiszem, megvan. Mi másik szállodában voltunk, egy kisebb társasággal. Jó olt a szállodátok ?
Előzmény: cubanita (122)
vicorex Creative Commons License 2007.02.14 0 0 124
nekünk viszont már csak 2 hét :)
Előzmény: gertrud84 (123)
gertrud84 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 123

Sziasztok!

Már csak két és fél hónap! Már nagyon várjuk az utazás napját! Bár a repülést kihagynánk! Engem nagyon érdekel a delfines dolog. Biztos kipróbáljuk. Sajnos a bálnákról lemaradunk, de majd legközelebb úgy időzítünk. Reméljük lesz legközelebb. Jön valaki április 30-tól Puerto Plata-ra? Mi a Thomas Cook- kal megyünk Londonból! Érdemes megnézni az itteni irodák ajánlatait, mert lényegesen olcsóbb mint otthoni irodától!

Üdv: gertrud

cubanita Creative Commons License 2007.02.13 0 0 122

Hát nekem se hiányzott se a munka, se a suli... Amióta hazajöttünk csak a cdket hallgatom,amiket vettünk. Olyan jóó lenne még ott lenni!!! Ez volt idáig a legjobb utunk!

Gulettel voltunk mi is!:) A Globaliában laktunk. Ti?

Biztos taliztunk Saunán is,m voltunk ott is.

Te kivel voltál? Én anyuékkal.

Előzmény: Al-fan (121)
Al-fan Creative Commons License 2007.02.13 0 0 121

Muy bien, bár már nem annyira :-)

Ezek szerint egyszerre voltunk, alighanem találkoztunk is. Vagy a gépen, vagy esetleg Saona programon. Ne adj' Isten, a szállodában ? :-) (GULET?)

Ezek szerint több programon vettetek részt, akkor tudsz szolgálni a topiktársaknak infóval ezekről !

Nekem a munka nem hiányzott valahogy :-)))

Előzmény: cubanita (120)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!