Keresés

Részletes keresés

navarre Creative Commons License 2002.07.16 0 0 270
Megvan Neked ez a film, CC? Csak összehasonlításképpen szívesen megnézném (a Jeremy Northam-eset láttam).

(A moderátornak most lusta vagyok írni. Majd egyszer. :) )

Előzmény: ColinCrazy (264)
navarre Creative Commons License 2002.07.16 0 0 269
Legalább meztelen kép volt? :))) (Csak viccöltem.)

Bertók Lajos folyton telefonált Gyulán. A Falstaff szünetében olyan hangulatom támadt, hogy hangosan dicsértem a Bűn...-t, és nem vettem észre, hogy ő ül a fűben, nekem háttal. Belemerült a mobilozásba, de biztos hallotta, mit beszélek. Remélem, örült neki.

László Zsolt csomószor visel kendőt filmekben, persze lehet, hogy ez csak véletlen (Csajok, Chacho Rom, El Nino).

Előzmény: ColinCrazy (262)
navarre Creative Commons License 2002.07.16 0 0 268
Mi az, hogy tetőtől talpig semmiben?! A Homburg hercegében nem játszott meztelenül (bár én csak videón láttam)... Vagy egyfajta lelki meztelenségre utalt az író? Azt el tudom képzelni, hinni.
Előzmény: ColinCrazy (255)
navarre Creative Commons License 2002.07.16 0 0 267
Elsősorban a saját hozzászólásaimra gondoltam, mert félek, sok mindent túl komolyan veszek, amit talán nem kéne - ki tudja? Az is lehet, hogy nem jól látom László Zsolt dolgait. Csak szeretek jó mélyen belemászni a problémákba.

A Csajokkal kapcsolatban: egy jelenetet meséltél el, ami tényleg jópofa volt. De a többi?! Persze nem a Te hibád. :)

Előzmény: ColinCrazy (254)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.07.16 0 0 266
Több mint 100 előadás nézőjeként elmondhatom, hogy az egyetlen olyan színész, akinek minden darabjára elmegyek, pedig van még néhány nagy tehetség....
Ez aztán a bemutatkozás! Téged is irigyellek azokért az előadásokért, amikben én már nem láthatom.
Ha megbocsátasz, nekem azért még van 1-2 színész, akit szeretnék mindenben látni (Szervét Tibor, Kálid Artúr).
Előzmény: barrix (197)
navarre Creative Commons License 2002.07.16 0 0 265
Ezt szerintem Koltai sem gondolta teljesen komolyan, de érezni a cikken, hogy teljesen kiakadt. Emiatt valószínűleg frappírozott.

Hát ez az. Ellenséges légkör, bizonytalanság, homály. :(

Vidnyánszkyval kapcsolatban nekem is vannak kétségeim. Legalább Ascher v. Zsótér rendezne ott! De persze ez hiú ábránd.

Előzmény: barrix (251)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.07.16 0 0 264
Igen, LZs Mark Strong hangja volt. Nagyon jó!
A film viszont (elvárásaimmal ellentétben) kevésbé tetszett, mint a Jeremy Northam-féle (magyar hangja: Háda János). Ebben játszott Emma Thompson lánytestvére és anyukája is (akire rám sem lehet ismerni, végig összeszottyadt képet vág).
Előzmény: navarre (190)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.07.16 0 0 263
Erre való a moderátor: megírod a kultmoderátornak, hogy ebből a topicból hányas számú hozzászólást szeretnéd törölni és már kész is vagy. :-)
Előzmény: navarre (188)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.07.16 0 0 262
Egyébként Bertók Lajos szerepel Pacskovszky A mi szerelmünk című filmjében. Látta valaki?
Én mindössze egy képet láttam róla, valamelyik Playboyban, amit a Szabó István-interjú miatt vettem a kezembe. Hiába, mindig is tudtam, hogy kultúrlap! :-)

B.L. szembejött velünk Gyulán 10-én délután. A szavam természetesen azonnal elállt, képtelen voltam megszólítani. Amúgy sem láttam be a napszemüvege mögé. Az előadás után ő is a vár melletti Rondellában múlatta az időt, tovább maradt, mint mi (3:15). Ha másnap látom, könnyű lélekkel szólítom meg azok után, hogy láttam, ő is csak emberből van. :-)
Talán nem is találkoztunk volna, ha nem veszek előtte fejkendőt, amit később LZs "kisfián" is láttam az El Ninoban. :-)

Előzmény: Ha (186)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.07.16 0 0 261
Én is látom, hogy vezető színészeket kéne folyamatosan összeegyeztetni, de nem akarom belátni, hogy ennyi volt az egész... :-( Szerény véleményem szerint Gőz hangja szörnyű (lehet azt egyáltalán hangnak nevezni?), őt akár helyettesíthetnék is egy Kamarással (jaj, nem Ivánra gondoltam!).
Előzmény: barrix (259)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.07.16 0 0 260
9-én abból is sikerült hallanom valamicskét, majd az HBO-n megnéztük (erre jó, ha vendégségben van az ember, otthon nincs ilyen csatornánk) a Hibátlanok c. Robert De Niro filmet, amiben Kálid Artúrt és Kőszegi Ákost hallhattam. Azért kezdtem el írni az egészet, mert azt hittem, LZs-t, de közben rájöttem, hogy mégsem...
Előzmény: Ha (171)
barrix Creative Commons License 2002.07.16 0 0 259
Nem azért írtam...
csak, hogy lássuk be, ennyi színházat képtelenség egyeztetni. Magyar Attila talán szabadúszó, vagy mintha Győrben játszott volna a múlt szezonban. Gőzről 0 info. Mondjuk néhány mellékszereplőt lehetne helyettesíteni, de a főszereplők vezető színészek színházaikban. Remélem L.Zs. is az lesz a Nemzetiben:))
Előzmény: ColinCrazy (257)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.07.16 0 0 258
A cikkről (azóta) nekem is csak fénymásolatom van, azt talán hiába is szkennelem. :-(
Előzmény: navarre (151)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.07.16 0 0 257
Visszakoznom kéne a lista láttán?
Ha Gőz István és Magyar Attila besorolásra kerül, még mindig a Kamarából jönnek a legtöbben.

Budapesti Kamara:
Karácsonyi Zoltán
Thorma István (hol h-val írják, hol anélkül)
Hayth Zoltán
Törköly Levente
Földi Tamás
Janicsek Péter
Kovács Ferenc

Előzmény: barrix (256)
barrix Creative Commons License 2002.07.16 0 0 256
Katona: Csákányi, Fekete E., Elek F., Lengyel F.
Víg: Hajdu
Madách: Pikali Gerda
Bárka: Czintos J.
Nemzeti: László Zsolt és talán Blaskó?
Magyar: Szakácsi

Off:
tényleg, Blaskó tavaly a Vígben volt, vagy szabadúszott?

Előzmény: ColinCrazy (253)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.07.16 0 0 255
Engedély nélkül hozok egy hozzászólást Steve honlapjának vendégkönyvéből (ő azok közé tartozik, akik olvassák is a róluk - és másokról - írtakat):
"LZS-t én speciel a legjobb magyar Shakespeare-színésznek tartom. Az első élményem vele a Micimackó volt a Radnótiban, de a leg...hmmm nemistudommilyenebb az az Új Színházban a Homburg hercege. Én az 1. sorban, 19 évesen, ő tetőtől talpig semmiben jónéhány percig a színpadon... Tessék elképzelni..."
Félreértések elkerülése végett: Az első mondat miatt hoztam. :-)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.07.16 0 0 254
Örülök, hogy tetszett az El Nino. Aranyos film, valóban érdemes megnézni (megmondtam, ugye?).
Szerintem nem ez volt az utolsó alkalom, tekintve, hogy pl. Vincere nem ért rá. Verocsekkel néztük meg és együtt örültünk többek között a Steve-es jeleneteknek (volt vagy 2). Nem akarom elfogadni, hogy bizonyos reklámokban Szabó Győző fotójával reklámozzák a filmet és azt írják a plakátra: A Valami Amerika sztárja új filmben. Nem ő a főszereplő és nem új a film (szerintem nálunk nincsenek sztárok sem; Pindroch Cs. mondjuk annak tartja magát, de az az ő baja).
Hajdu Steve nevét pedig megtanulhatnák már rövid u-val írni!

A Csajok viszont szörnyű.
Ugye nem igyekeztem dicsérni, amikor találkoztunk? Inkább hallgattam (volna) nagyokat, hogy Magad alkoss véleményt.

Szerintem néhány hozzászólásnál László Zsolt csak fogná a fejét... :)
Gondolom, az enyémekre (is) gondolsz. Pedig én igazán nem nyáladztam... Azt hiszem, nagy bajom, hogy néhány előadás láttán (ill. ehhez elég volt az elsőként látott Bűn... is), hajlamos vagyok félistenként tisztelni valakit, ahelyett, hogy elhinném, ő is csak egy ember. Ha pedig civilben, egyszerű emberként látom, azért nem szólok hozzá, mert nem akarom megzavarni a magánéletét. Így egy darabig biztonságban lehetünk, nem olvas minket (hacsak egy kedves ismerőse nem szól neki).

Előzmény: navarre (250)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.07.16 0 0 253
Na, az én kedvemért, cáfolja meg valaki, de gyorsan!
Egy csomóan a Budapesti Kamarából jöttek, hozzájuk kéne alkalmazkodnia néhány külsősnek.
Előzmény: navarre (252)
navarre Creative Commons License 2002.07.16 0 0 252
Azt hiszem, csak szeretnénk, hogy menjen a Falstaff... Egyelőre még nem tudni semmit a sorsáról, de gyanítom, hogy ha el is viszik esetleg 1-2 helyre, évad közben már nem fogják játszani - beleőrülnének az egyeztetésbe, annyi helyről jöttek össze az alkotók.

De azért örülök, ha ezt megcáfolja valaki. :)

Előzmény: bogibébi (238)
barrix Creative Commons License 2002.07.16 0 0 251
Olvastam az említett cikket, sok mindenben egyetértettem, de van amivel nem. Nem gondolom, hogy Schillingéknek kellett volna kapni a színházat, ez csak tovább borzolta volna a kedélyeket. Jó lenne nekik is egy színház, de talán nem a Nemzeti. Szerintem erre még nem érett a magyar közönség. Igazából egy olyan Katona-féle színházat szeretnék, de félek, hogy ilyen légkörben ez nem fog menni. A társulat nagyon sokféle helyről jön, és a rendezőkről sem lehet sokat tudni.

Hogy milyen lesz Bánkként, én sem tudom, de pont ez az érdekes, hogy egy látszólag nem egyértelműen ráillő szerepet hogy fog megoldani.
Azt hiszem Vidnyánszky fogja rendezni, neki két előadását láttam eddig. Hááát....

Előzmény: navarre (249)
navarre Creative Commons License 2002.07.16 0 0 250
De most már ismerjük egymást. :)

Örülök, hogy tetszett az El Nino. Aranyos film, valóban érdemes megnézni (megmondtam, ugye?). A Csajok viszont szörnyű.

Szerintem néhány hozzászólásnál László Zsolt csak fogná a fejét... :)

Előzmény: ColinCrazy (243)
navarre Creative Commons License 2002.07.16 0 0 249
Nem temettem el. László Zsoltot sem temettem el... De félek, azt a színházat évszázadokig kell majd sikálni, hogy lejöjjön róla a sok hozzátapadt politikai mocsok.

Tóth Ildikó ezért nem vállalta el Éva szerepét pl.

Ezzel a témával kapcsolatban érdemes elolvasni Koltai Tamás cikkét az ÉS-ben. Az a címe, hogy Színházi szappanopera. Ilyen címen nyílt egy téma a szinhaz.hu POSZT-fórumában, ott is vitatkoztunk eleget.

Most elég sok kamaraszínházi előadását levették a színről: A velencei, Haramiák, Figaro házassága... Remélem, a Bűn... marad. Ha igen, nem leszek elégedetlen. :)

Végülis, így legalább játszhat színházban... De sehogy sem tudom Bánk bánként elképzelni, nem megy. :)

Előzmény: barrix (247)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.07.16 0 0 248
Én spec. szívesen elvonatkoztatok a politikai csatározásoktól (Szabó István Szembesítése óta különösen érzékeny vagyok és igyekszem kerülni), nekem egyszerűen annyi a gondom, hogy helyileg nekem nagyon kiesik a színház és szeretném, ha továbbjátszhatná a szerepeit, az összeset, ami nyilván kivitelezhetetlen lesz(?).
Előzmény: barrix (247)
barrix Creative Commons License 2002.07.16 0 0 247
Bocs, csak közben megzavartak. Szóval szerintem nem kéne eltemetni úgy egy új színházat, hogy még el sem indult. Bármilyen politikai játszmák is folytak a háttérben, el kéne felejteni. Itt egy új színház, hátha jó előadások születnek majd. Én
bizakodom, bár jó lenne, ha lehetne már látni, hogy ki lesz az új igazgató, és mi a koncepciója.

Egy dolog mitt bánt, hogy László Zsolt leszerződött: mindig jobb előadások születnek egy kis színházban, egy kis színpadon. De remélem, hogy néhány szerepét továbbjátssza majd.

Előzmény: barrix (242)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.07.16 0 0 246
Igen, igen, igen! Köszi a folyamatos (külsős?)kutatómunkát!
Előzmény: oldadore (239)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.07.16 0 0 245
az El Ninoban van egy jelenet, amikor LZs (Carlo) autót vezet, a mellette ülő felesége pedig tőmondatokban ajánlgatja neki a közeli (15 kilcsire lévő) templomromot megnézésre. LZs egy szót sem szól, talán csak a végén hümmög valamit. Akkor is így viselkedne, ha egyszer összeszedném magam és odamennék hozzá elújságolni, hogy létezik róla egy topic? Tudom, hogy ez csak egy szerep volt, de annyira nem ismerem őt!
(SzT legalább azt mondja, hogy örül neki, sőt a hír hallatán be is nézett a topicba!)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.07.16 0 0 244
Alföldi: Az Amerikai Elektrában legalább tetszett? Én csak abban láttam, elvileg egy Robi-rajongó barátnőmmel mentem el megnézni a darabot és nagyon megörültem, amikor a kiírtakkal ellentétben LZs jelent meg Horváth Lajos Ottó helyett (nincs vele semmi bajom, de ha már választani lehet, természetesen a kedvenceimet szeretem látni helyette - a Bűnben Bertók Lajost, ugyebár).
Előzmény: navarre (241)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.07.16 0 0 243
Képzeljétek, én is ott voltam, csak még nem ismertük egymást Navarrével.
Még topic sem volt... Most meg én nem vagyok - itt. Igyekszem mindent alaposan átolvasni és lereagálni. Örülök, hogy ilyen sokat írtatok!
Büszkén jelenthetem: tegnap láttam az El Ninot és bizony tetszett! :-)
Előzmény: navarre (240)
barrix Creative Commons License 2002.07.16 0 0 242
Konkrétan miért baj a Nemzeti?
Ha jól emlékszem valamelyik júniusi Magyar Hírlapban megjelent egy egész impozáns névsor, csak néhány névre emlékszem, de igen jó nevek voltak. Persze ezek a szerződések még Schwajda nevéhez kötődtek. A cikkben olvastam először, hogy László Zsolt lesz Bánk bán :) , de ezt már írta vki. (Gertrudis: Kubik Anna :( )
Előzmény: navarre (241)
navarre Creative Commons License 2002.07.16 0 0 241
Üdv, jogászok! :)

Én magam sosem lépek erre a pályára - azon kevés dolgok egyike, amelyben biztos vagyok. Én csak olyat választok, amiből megélni nem lehet. :)

Eh, csak rajzolom itt a mosolygó jeleket, pedig most van bennem egyfajta keserűség. Délelőtt otthon dekkoltam, és megnéztem a Csajok c. filmet (CC adta kölcsön). Bűn rossznak találtam, hiába játszott benne László Zsolt. :( Nem a színészekkel volt bajom különben, hanem a se eleje-se vége, üres történettel. Csak egy-két jelenetet talált el a rendzőnő (talán csak véletlenül), de azért nem érdemes megnézni.

Mondhatom azért, hogy Szabó Ildikó fejlődött: a Chacho Rom ennél már sokkal jobb.

(Most jut eszembe, néhány utolsó gondolat Alföldiről: már NEM elválasztható a reggeli bohóckodása a művészi teljesítményétől /ha láttátok volna a Szentivánéji álmot és főleg a nyitrai Hamletet, ti is észrevennétek az értékvesztést/, azért hoztam fel őt példának. A Vihar nem volt felszínes, de szerintem nem is volt annyira értő rendezés... Pont az én generációmnak tetszett (tizen-huszonévesek)? Jellemző. Roppant mód elégedetlen vagyok a generációmmal.)

Amúgy mit nekem reklám, mit nekem Beau Monde - csak a Nemzetibe ne menne! (LZs pályájának kezdete még jó volt, de ha belegondolok, hogy pl. rám mi vár...)

Cicavirág, Te hogy látod László Zsoltot? Optimista, vidám ember? Elégedett az életével?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!