Ma Tokicumi ellen végre a régi Csijotájkájt láttuk...
Tényleg nem való Jukozunának, bár nekem is a kedvencem, el kell ismerni, ő Ózeki szintű, azok között viszont talán a legjobb....
akkor vagy fenn volt mar a RealPlayer, vagy te is egy pakkot szedtel le. az 1.3 megas .exe onmagaban keves, epp most teszteltem egy zsiruj XP installacion.
Media Player Classic valoban tud RealMovie-t lejatszani, de onmagaban nem eleg, kell hozza codec is, amit vagy egy felinstallalt RealPlayerrel, vagy egy Real Alternative pakkal lehet elerni (utobbi az ajanlott megoldas, mert ebben a Media Player Classic is benne van, igy eleg egy dolgot letolteni).
Az várható volt, hogy Chiyotaikai nem lesz Yokozuna. Hiába az egyik kedvencem, ő akkor sem olyan, aki megérdemelten lenne yokozuna. Szerintem neki tökéletes rang az eredményei alapján az Ozeki rang. Sajnos nagyon hullámzó a teljesítménye. egyik tornán remekel, akövetkezőn meg nem, nagyon nem. Most is ez van. Amikor ott a lehetőség elötte, mindig elhibázza, ezért nem való szerintem Yokozunának.
Ezúttal kivételt tesznek ezt nem rég kinyilatkozta valamelyik volt jokozuna, akinek beleszólása van dolgokba. 14-1 esetén yusho nélkül is megvan a cím.
jol tudod, altalaban ez a kriterium, de ehhez nem feltetlen tartjak magukat a kyokai vezetoi. szerintem elegge sajnalatos ez, csak azert, mert jelenleg nincs japan yokozuka, meg nem kellene a felteteleken enyhiteni.
Ha nem nyeri meg egyikük sem a bashot, akkor is elképzelhető, hogy előléptetik, elég a 14-1?
Úgy tudom, javíts ki, ha rosszul, hogy 3 egymást követő bashóból kettőt kell nyeri ahhoz, hogy valaki előléphessen jukozunává, tudom, hogy nem mindig tartják magukat a szabályokhoz pontosan, de azion csodálkoznék, ha ő közülük valamelyiket jukozunává választanák, annak ellenére, hogy nem igazán szárnyalnak. Mondjuk, ha valamelyikük nyerne, akkor érthető lenne!
Jó verseny elébe nézünk, amennyiben Kaio vagy Chiyotaikai legalább 14-1-et elér, megtárgyalják a jokozunává való előléptetésüket, ami egyenlő az előléptetéssel hiszen már nagyon vágynak a japánok egy hazai jokozunára, az más kérdés, hogy Asashoryu mellett ezt igen nehéz lesz teljesíteni. Kiváncsi vagyok folytatja-e a kis Asa a remekelését.
A Reggel Kek Sarkanya a 15. napon megmerkozott Az Orok Oceannal ;)
itt van nehany egyebkent:
Akebono - Dawn
Asasekiryu - Red dragon of morning
Asashoryu - Blue dragon of morning
Chiyotaikai - Eternal ocean
Dejima - Island of foreigners
Hokutoriki - Fighting power of north
Kaiho - Sea phoenix
Kitakachidoki - Victory cry of north
Kitazakura - Northern cherry blossom
Konishiki - Little brocade
Kotoryu - Harp dragon
Mainoumi - Dancing sea
Miyabiyama - Elegant mountain
Takanonami - Noble wave, wave of nobility
Takanohana - Noble flower, flower of nobility
Tochiazuma - Horse chestnut of east
Toki - Fighting fangs
Wakanoyama - Mountain of Waka(yama)
Aszasorju nagyon jó. Csijoatjkajt én ezen a basón nem láttam jó formában, kész csoda a 13-0-ja. Kaiótól kikapott, ahogy szokott. Aszasorju pedig hiába "fekszik neki", szerintem nem koncentrál eléggé ellene. A mostani meccsüket nem láttam, de a Hacu basón nyernie kellett volna, és csak a másodperc törtrészén múlt, hogy nem úgy lett.
A mongolok kapcsán: tudja valaki, mit jelentenek a neveik? (A rjú-ról tudom, hogy sárkány)