Egész jó kis történet. Mondjuk, szerintem, Anakin és Amidala bárhol találkozhatnak, nem muszáj feltétlenül az Alderaanon, hiszen "régi jó ismerősök", bárhol összefuthatnak. A Tatooint nem lehet kihagyni, mint helyszínt, Anakinnak feltétlenül vissza kell térnie az anyja miatt. Anakin és Obi Wan között tényleg csak Amidala lehet a "szakítás" oka, így logikus. Annak a Klón háborúnak valami nagyon különlegesnek kell lennie, ha képes elpusztítani ezer meg ezer Jedit. Bár az is lehet, hogy a harmadik részben történik valami, amitől annyira megfogyatkoznak, hogy alig néhányan élnek csak a IV.EP. kezdetén.
"George Lucas mégiscsak enged a DVD-s weboldalak és az igen kiterjedt rajongótábor nyomásának: kiadja a Csillagok háborúja Első Részének digitális változatát. Ez már biztos. Az időpont azonban továbbra is talány."
Az Alderaan-nal kapcsolatban a következőt olvastam az atom.pganet.com címen:
"Informátorok szerint az Alderaan valamiféle galaktikus békeszervezet központja lesz az új filmben, melynek a vezetője Bail Organa herceg, Leia későbbi nevelőapja. A TPM-ben eredetileg egyébként már feltűnt volna Organa szenátor de végül kivágták a filmből, nyoma is csak a film bemutatója előtt kiadott képeskönyvekben van, ahol kezdetben ezt a fess fiatalembert Bail Organa-ként tűntették fel, majd a későbbi kiadásokban a nevét Bail Antilles-re változtatták. (Ez a név végül el is hangzott a filmben, amikor Panaka kapitány közli hogy kiket jelöltek a főkancellári tisztre.) A TPM-ben egyébként láthattunk volna további két Alderaan-i képviselőt, akik a képeskönyvekben szintén szerepelnek."
Tehát így fog a képbe bejönni az Alderaan. Elég hihetőnek hangzik.
Utánaolvasva több most megjelent lapon az Episode II-nek, a következő történetre tudok gondolni:
Sidious kirobbantja a Clone Wars-t, Boba Fett segítségével (most még nem így hívják, ekkor Jaspree valami a neve). Ez a Control Dawn nevű bolygón lesz (több helyen is ez szerepel, mint a háború fő színhelye). Ugyanúgy blokád lesz körülötte, de ezúttal Boba megvesztegetésével sikerül bevenni a bolygót. A klónhadsereg kiépítésének hírére a Jedik persze a bolygóra sietnek, csak néhányan maradnak Coruscant-on.
Sidious új tanítványával együtt leszedi a Jedi Council-t és az ott maradtakat. Ezalatt persze a többiek nagyban harcolnak. A csata után a Jedik közül csak Mace Windu, Yoda, Anakin és Obi-Wan marad meg.
Kihasználva a zűrzavart, és a Jedik hatalmának összeomlását Palpatine császárrá nyilvánítja magát, természetesen a rend fenntartásának érdekében. A szenátus persze a saját belső problémáival van elfoglalva, így mire észbekapnak, az már késő.
A szerelmi szál Amidala és Anakin között ott játszik be, hogy egyrészt ez jelenti a szakadást Obi-Wan és Anakin között. Természetesen Sidious érzi ezt a lehetőséget, és bár jelenlegi tanítványa megfelel céljainak, Anakin felé is tapogatózik.
Van még egy olyan pont, amit nem értek: mégpedig hogy jön be a történetbe az Alderaan. Azon kívül persze, hogy Anakin és Amidala itt találkoznak.
naaa menynuk mar megnezni megegyszer azt az sw1 micsodat , mert akkor visszaadnama mar zombinak amit kell es gruppo atleticotol meg megkapnam amit szeretnek :) (persze lehet , hogy zombitol kapom meg amit kell :) jaj)
mondjuk mennyunnk jovo het szombaton (tippelek hogy olyan 3 korul jatszak a dunaplacssban)
Na jah, lehet hogy mar kivalasztottak... a kerdes az hogy mikor jelentik be ezt, a masodik kerdes hogy mikor jelentik be hogy ki az... Elobb-utobb ugyis kiderul, kizartnak tartom hogy tudjanak ugy forgatni barhol a Foldon hogy ne legyen ott annyi lezengo aki majd kiszivarogtatja.
PS. Ne csodalkozz, druss42-nek szokasa nem megjelenni talalkozokon ;)
Még tavaly ősszel, amikor bemutatták "A" filmet, egy bulvárlapunk készített egy közvéleménykutatást: Ön szerint ki legyen Anakin a második részben?
Rengeteg magyar név szerepelt a listán. Az elsők között ott volt pl. KoZso is.
A második helyen Ganxsta Zolee végzett, a legtöbb szavazatot pedig Knézy Jenő kapta...
Furcsa lesz, amikor majd az ifjú Anakin így buzdítja a többieket: Jó estét, jó szurkolást.
Zombie,
na ja, vannak site-ok, ahol már ötven fölé rúg a "legesélyesebb Anakinek" listája. Csakhogy most hétvégén a Skywalker Ranch-en felolvasást tartottak Natalie Portmannel az "igazán esélyesek", és a legtöbb forrás szerint Colin Hanks is ott volt. (A screeningről ma a hivatalos oldalon is megjelent a hivatalos hír.) Aztán ma már olyat is olvastam, hogy igaz, hogy jelen volt Colin Hanks, de nem őt választották.
Egyébként szerintem már kiválasztották a színészt, mert hát a forgatás néhány hét múlva kezdődik, és szegény színésznek gondolom kellene egy kis idő, hogy felkészüljön, időt egyeztessen stb.
Druss42,
végül ott voltál a múltkor a Deákon vagy sem? Mert én nem láttalak. (Már ha még mindig olyan "nagy" a hajad, mint tavaly, a Tasztalos SW-nézésen... :-))
Sziasztok!
Egyetértek druss 42-vel! Itt nem arról van szó, hogy sikerül-e legyőzni Darth Maul-t mint személyt, hanem a sötét oldal egy előfordulási formáját kell megsemmisíteni. DM sem kapcsolta ki önként a második pengét csak azért, mert a Jedik megfogyatkoztak...
Kipper
-zoli
hol volt itt parbaj ? szerintem sehol
Egyszeruen volt egy megoldando feladat(naboo megmentese) es eppen utjukban allt darth maul.Szerintem ha 10-en lettek volna a jedik akkor is annyi tamadja meg amennyi hozzafer :)
Azaz harcoltak es hat ugye gyozzon a jobb tobb , akarmi.Szerintem ez normalis
"s mit mondjak... Teljesen mas elmenyben volt igy reszem, mint amikor fel eve lattam.
Nagyon-nagyon-nagyon rulez. "
ugyanezt ereztem en is amikor par hete 3 honap szunet utan ujra lattam moziban.
ujraeltem az elso nezes elmenyet... lenyegeben egy masik filmet lattam :))
IMHO a Media Marktban (Westend; Europark) probalkozz hatha lehet kapni.
Egyebkent par napja szereztem meg az ep1 feliratos valtozatot. Hat mit mondjak. Kiakasztott rendesen. Nem tudom miert, de amikor eloszor lattam (fel eve) nekem nem igazan tetszett, ami nem is csoda, hiszen csak a hibakat vettem eszre, hala ezen topic "aldasos" tevekenysegenek, melyben 10-bol 9-en csak szidtak a filmet. Most azonban teljes "tiszta" fejjel, csak a nagybetus FILMre koncentralva, ujra megtekintettem, s mit mondjak... Teljesen mas elmenyben volt igy reszem, mint amikor fel eve lattam.
Nagyon-nagyon-nagyon rulez.
Tudom, hogy nem igazán ide tartozik, de tudnátok nekem abban segíteni, hogy hol lehet kapni a 4-5-6. rész újradigitalizált változatát feliratos formában: Állítólag így, trilógiaként megjelent, de nem tudom, hol lelhetem. Köszi!
Hallottátok, hogy Colin Hanks (Tom Hanks fia) a legesélyesebb Anakin szerepére? Egyes források szerint jövő héten alá is írja a szerződést. Persze aztán lehet, hogy egy nagy kacsa az egész... Mindenesetre nemsokára kiderül az igazság, mert Natalie Portman már a Skywalker Ranch-en van a legesélyesebb színészekkel, és felolvasást tartanak.
Hmmmm...
Gondolom, olvastátok az index cikkét. Nem sok újdonságot tudhatunk meg, bár engem meglepett, hogy Darth Maulnak utódja lesz. Mindig azt hittem, hogy Palpatin/Sidious most már egyenesen Anakint fogja beszervezni, de akkor ez átcsúszik a III. részre ...
zombi
jajaja csak a jeghideg mozi az igazi :)
Szoval ez mozi mufaju film .A video csak arra jo ha mar tenyleg nincs mas , akkor , de csak akkor.
Ez van sajna .
A regi szep idok amikor meg gyujtottem a sw mozijegyeket , tobb even at :))) es nem kellett attol felni , hogy par heten belul mar nem tudom megnezni mert nem jatszak :))
Végső változat?? És 5 évre rá ki fognak találni egy olyan adathordozót ami lekörözi a DVD-t akkor majd arra kiadják a STHX verzót.. ami ugyebár méginkább végsőbb változat, és lesz benne még 4 új, edig sosem látott jelent..
Nahat ezaz....... a cameo-k egy nagy reszet a cd-n nem is lehet latni a kis felbontas miatt... neha meg a moziban is nagyon kellett figyelni (ugye druss42, Ubul, Laa-Yosh? :)
ki van csukva, hogy a moziban latszott volna... legalabbis en nagyon meresztettem vegig a szemem, es nem latszott...
mikor megneztem a kazettat, direkt elokaptam a Z betus cdket, es megneztem, azon sem latszott. persze ez nem azt jelenti, hogy ezert nem latszott a moziban, de moziban is vagy haromszor lattam (az eddigi 12 esetbol:), es nem emlekszem ra...
Tovabbi DVD info (www.thedigitalbits.com):
- a DVD-n talalhato valtozat lesz a trilogia
vegso valtozata
- elveszett/kivagott/befejezetlen reszek rajta lesznek a DVD-n, egyeseket visszatesznek a filmbe, a tobbinek kulon szekcio lesz
- Episode 1 2001 elejen, a trilogia 2001 vegen varhato
Az informacio termeszetesen nem hivatalos! igy aztan lehet hinni, meg nem hinni benne....
ubul
en is akkor akarok majd dvd lejatszot venni ha kijon :)
kaptam egy cegtol levelet , hogy asszondja :
Ajándék Star Wars - Episode I (Baljós árnyak) akció!
Szeretnéd te is megnézni otthon az ifjú Luke Skywalker kalandjait? Igen?
Akkor vásárolj* most a ...... es ajandekba adunk egy Baljos arnyak (episod I) kazettat
Arghhh legalabb utananeznenek milelott leirnak valami baromsagot.
Tudom az emberek 99%-anak fel se tunik , de engem nagyon zavar :)