Keresés

Részletes keresés

atandi Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11998
Fú, iszonyú jég volt itt! Zöme nagy borsónyi, de sok volt közte cseresznyényi is. Azt utsó írásom után rögtön kiszaladtam megnézni, miben tett kárt, de talán megúsztuk. Hamárkertben voltam, megint átgyomláltam a fóliát, aztán körbelétráztam a nagy házat, kiszerdtem körben a csetornából, amivel el volt dugulva, össze-vissza kaszaboltam a karomat a bádoggal, most értem be. Mindig így járok: épp csak kinézek (ott kóvályogtam a palánták közt a szakadó esőben, és bíztattam a palántákat, hogy tartsanak   ki, a jég már elment és velük vagyok-nem vagyok normális) és aztánmindig kint ragadok. :-)
CBNora Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11997
Szerintem a fölső képen levő csapzott valami a kérdés.
Szerintem még kellene hagyni nőni kicsit a felismerhetőség kedvééért.
A turbolyának van a gazok közül finom ánizs illata, de hogy ez mi, azt nem látom.
Előzmény: beetee (11991)
Hesperos Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11996
Engem is aggaszt a dolog, nem tenne jót egy jégeső
Előzmény: skolikagi (11995)
skolikagi Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11995
A Dísztyúkok és kapirgálók topikban láthatsz képeket is Szeged mellől...:-(((
Nem semmi jég volt ott:-((
Előzmény: Hesperos (11994)
Hesperos Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11994
Figyeli valaki az Időképet? Azt olvasom csúnya jégesők voltak/vannak délkeleten. Érdemes figyelni, hogy még időben lehessen óvintézkedéseket tenni. Itt meg tudjátok nézni.
Lunni Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11993
nagyon szépek a brokkolik! Na hallod a te krumplijaid egész jók az enyémhez képest, nekem közte még egy sor van, és nem sikerült egyenesen se ültetnem szóval nekem max egy pocok férne el a járatokban de az élvezné :)))
Előzmény: atandi (11990)
Lunni Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11992
egyikhez se, pesten lakok :D
Előzmény: skolikagi (11988)
beetee Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11991
A fűszer-izé az orvosi zsálya.
Előzmény: atandi (11990)
atandi Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11990

Felismeri valaki az ánizst fűnyírás után?? Mert csak olyan fotóm van. Nyírás közben csapott meg az illat, utána megdörzsölgettem mindent, míg ezt megtaláltam, kimentettem a kertbe, de lehet, hogy csak valami ánizsillatú gyom lenne? Én nem ismerem, s ezt örököltem a birtokkal.

A brokkolik

A fűszer-izé:

A lövészárok a krumplik között (nem tudom, mennyire látszik)

Jajajj, megint jég esik! És borsónyi...

atandi Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11989

Hahhh, mekkora kemence az?? Vagy mekkora téglák??És csupa pecsétes?? Jesszus! Nem piti... Azt tudom, hogy járdának csak a fagyálló tégla jó.

Kimentem (az esőben!!!) brokkolit fotózni, meg azt a fűszernövnyt, amivel még adós voltam, ill. az én érdekem, hogy megmondja valaki, mi az. Töltöm és hozom...

Előzmény: beetee (11982)
skolikagi Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11988
Hm...Nyíregyháza is Kanizsa elég nagy távolság...melyikhez laksz közel?:-)
Előzmény: Lunni (11987)
Lunni Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11987
nem semmi, ilyet szeretnénk majd mi is! :)
én a téglát építkezésen vettem, hát nem volt olcsó 40 ft/db, de nyíregyházán és kanizsán 10-15 ft/dbért is láttam nagyon szép pucolt bontott téglákat.
Előzmény: beetee (11985)
beetee Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11986

Kalapáccsal meg kell ütni, szép csengő hangja van, akkor bírni fogja...

A régi, tömör téglákra kell hajtani. Nekem ez a mennyiség ilyenből jött össze, sőt, mind pecsétes is volt.

Előzmény: beetee (11985)
beetee Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11985

Ezért írtam, hogy jóféle... a kemencéhez meg pláne nem lett volna jó mindenféle vacak.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=94033672&t=9097152

Előzmény: CBNora (11984)
CBNora Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11984
Útnak azért nem biztos, hogy minden guberált tégla jó. Nálunk volt a ház körül pár régi tégla, ami télen kint maradt, tavaszra levelekre mállott szét, alig lehetett összekotorni.
Előzmény: beetee (11982)
Lunni Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11983
hol vannak azok a képek? :) brokkolidra nagyon kíváncsi vagyok, én nem mertem ültetni, de ha neked sikerül akkor jövőre megpróbálkozok vele én is.

hát nálam is elég viccesen néz ki a krumpli, le se merem fotózni, mint sok kis torony :)
Előzmény: atandi (11976)
beetee Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11982

Nem tudom merre laksz, és van-e kocsitok..

Én a kemencémnek való téglát (több, mint ezer kellett) úgy guberáltam össze, hogy mikor mentem a városban, és láttam egy-egy sitteskonténert, akkor belenéztem van-e benne jóféle tégla... ha volt, akkor betettem 20-30-50-et a kocsiba.

Néha másnap is arra kellett mennem... volt, hogy bekopogtam, van-e még.. és örültek, hogy elviszem, mert nem kellett köbméteréért 3-4ezret fizetniük a fuvarért...

Ennél olcsóbban nehéz...

Előzmény: atandi (11980)
skolikagi Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11981
Igen, a nevemet eltaláltad, 1 pont a tiéd...de gondolom én is eltaláltam a tiedet és ha hiszed ha nem én is oda akartam írni hogy "ugye Andi vagy"...de annyira egyértelműnek látszott, hogy mégsem írtam oda:-))
Engem ne kötözz senkinek, főleg ne betonimádóhoz:-)
Nálunk -megsúgom neked- nincsenek járdák...
Az udvar füves, ott mész le ahol akarsz, nem vagy korlátozva holmi járdákkal, meg közlekedési útvonalakkal...:-)
Télen ez jó, mert mivel nincs járda, nem kell róla elszórni a havat:-)), esőben arra mész ahol kevesebb a pocsolya, nyáron meg mindegy:-))
Én nem vagyok homokos, úgyhogy engem nem sértettél meg..de ha nagyon diszkrét akarsz lenni legközelebb homokos talaj helyett meleg talajt írsz.....:-)))
Előzmény: atandi (11980)
atandi Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11980

Jajj, skolikagi (ugye Ági vagy?) összekötözlek a zurammal, oszt betonozhattok együtt! Ő is kikészít, mindig hisztizek, hogy nem azért költöztünk Pestről tanyára, hogy mindenhol batont lássunk! Csak egy szín, csak egy szerelőplacc, csak ez csak az, úúútálom a betont!! Azt azért kivigyorkáztam már, hogy a ház környéki járdák majd téglából lesznek, ha találunk végre elfogadható áron téglát... Olyanra szeretném,mint anno a nagyszüleimnél volt, az olyan helyes. És nem beton!

Bár mondasz valamit, ha betonoznánk a borsó körül, biztos jönnének az átkelési kényszeres csigák, és akkor huss, lecsaphatnék rájuk. Bár kop-kop-kop ne sok csigával találkozom még most, a sok eső alatt sem, szerintem a homok nekik túl hamar felszárad, s azt talán nem annyira szeretik.Majdnem azt írtam, van itt még aki homokos, biztos tudja, de arra gondolok, aki még homokon termel, mint én. Ugye nincs sértődés??(nem ismerem még eléggé a társaságot, s nem szeretnék senkit megbántani)

Előzmény: skolikagi (11979)
skolikagi Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11979
Bocs..kicsit korán elküldtem:-)
Szóval zsaluzd fel, 30-50 centi magasan, önts bele betont aztán készen van a támfal:-)))
Előzmény: skolikagi (11977)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11978
Pedig ez róka volt, hagyott lábnyomot és kaparást, azt is látom, hol jött be a kerítés alatt. De a ketrec sarkát csak egy helyen kaparta ki, a kakas meg ennyire gyépés volt, hogy nem ment el a másik oldalra? o.O
skolikagi Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11977
Hát Andi szerintem oylan hogy kövérre hízott kaota olyan nincs...max a Svejkben....:-)
A borsót ha nem akarod madzagkordon közé tenni, öntsd ki betonnal elöl-hátul és akkor sem fog kidőlni...:-))
atandi Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11976

Én ugyanígy járok a krumplival. Már néhány kövérre hízott katona is elférne a krumplik közti lövészárkokban, olyan mélyen kikapartam, hogy a tőre tölthessem...

A paradicsomokat én már kb 3 hete sorban ültetgetem ki szabadföldbe,olyan kis peckesen állnak, mint a cövek, kutya bajuk. A fóliába kiültetetteknél meg amit anyóstólkaptam, kb. 20-25 centisek voltak (bár nem erősségem a saccolás), a sajátjaim meg kb. 6-7 cm magasak, és kb. 7-10 nap alatt az enyémek utolérték a "bevándorlókat"!! Na persze az is segített, hogy erősen drukkoltam nekik, mégiscsak ők a sajátjaim!! :-)) És meg is háláták! Anyós-félékbőlmár négyet fel kellett kötnöm, mert megdőltek, azok valami nagyonnyurga versenyfutók lehetnek... nem szeretem az olyat. A borsóra is haragszom, mert eddig olyan szép sorban állt, egy hete meg dőlnek jobbra-balra, mint a részegek, és így már nem olyan szépek. Na de hát ez a dolguk, én tudom.

Ti szoktátok madzagkordon közé fogni őket, hogy állva maradjanak?

Az első brokkolik mögé meg már lassan elbújhatok, akkorák. Na jó, tényleg lassan, és magam sem vagyok egy óriás (bár azért nagyobb, mint egy brokkoli). Egyszerűbb, ha hozok képeket megint, hátha megint lesz vigyorka...:P

Róka: hátmondom én, hogy lehetetlen, hogy róka legyen!! A rácson át?! Hihetetlen...

Az egyik fenyőnkön költ egy örvösgalamb-pár, ma lefotóztam őket, olyan de olyan nagyok....mint eg kisebb tyúk. Nagyon szépek (csak sajnos csak ablakon át tudtam fotózni, hogy el ne riadjanak)

Előzmény: Lunni (11973)
Lunni Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11975
hát igen, vagyis felesleges volt 1 hónapig szenvednem a poharasakkal :)

kimentem ma a piacra eperért, annyi szép palántát árultak, alig bírtam visszafogni magam hogy ne vegyek, pedig itthon is még annyi van azt se tudom hova ültetem őket. nekem 3 sárgadinnye kelt ki, van már vagy 4 levélkéje, meg 1 görögdinnye is, de a piacon szép nagyokat árultak már, nemtudom hogy csinálják :)
Előzmény: beetee (11972)
beetee Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11974

Visszatérve a vegyszerekhez, aki esetleg tud É-Pesten, vagy az ottani aglomerációban olyan boltot, ahol lehet pult alól kapni II. kat. növényvédőszert, az írjon nekem e-mailben legyen szíves.

Lunni Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11973
A krumplit hányszor kell feltölteni? Már megint 20 centis, túl gyorsan nő, csak már földem nincs amit ráhúzzak, lehet kicsit sűrűn ültettem őket, na de ez az első próbálkozás.

Ha végre elállna az eső felállítanám az uborkahálót is... tipikus az egyetlen szabadnapomon szakad egész nap...
beetee Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11972

Viszont, amit most ültetsz ki, az csak most kezd el a helyhez szokni, a gyökereit regenerálni, beindítani.

Amik meg már kint vannak, ezt végigjátszották. Most kapnak megfelelő csapadékot és esetleg jó időt, nagyot fognak ugrani.

Előzmény: Lunni (11971)
Lunni Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11971
én árnyékos helyre tettem őket, csak 5-6 után éri a nap.
kísérletképpen egy adag paprikát beültettem már a helyére, többiek csak 2 hét múlva kerülnek be az ágyásba.
egyébként azt néztem hogy amit kiültettem koktélparadicsomokat 1 hónapja ugyanakkorák mint amit pohárban edzettem és óvtam mindentől és pár napja kerültek a már beültetettek mellé.

Előzmény: i.mse (11944)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11970
Persze, persze, itt van is mellettük az ól, de nem engedhetem be őket, mert még egeres. Előbb ki kell irtani és kifertőtleníteni. A karámjukba sem fog tudni bemenni a róka - ahonnan elvitte, az hátul volt, ahova tettem a betegeket, vagy akiket elkezdtek csipkedni a többiek, és véresek voltak. Onnan, a kertből elzártam a kutyákat, mert azok is kinyírnák őket. Ezért fért hozzájuk a róka. Azt nem értem, a zárt ketrecből hogyan operálta ki, darabokban?
Előzmény: Törölt nick (11965)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.12 0 0 11969
500 Ft. Egy magától már meghalt az első napon, hasmenéses volt, fogalmam sincs mitől, meg még egy tegnap, így ez már -8, azaz -4000. Jól kezdődik... Ez a tanulópénz. A többiek jól vannak egyelőre, bár ismerősünk brojlertápot vett nekik, azt eszik, ami meg nem nekik való. Lehet, hogy a magas fehérjetartalom összefüggésben volt az elhullásokkal, meg a hasmenéssel. Ráadásul amelyik hasmenést kapott, annak csipkedték a kloákáját, és véresre csípték, ezért kellett különtenni őket... És ez lett belőle. A maradék jól van, legalább.
Előzmény: lizzi* (11967)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!