Keresés

Részletes keresés

adamskij Creative Commons License 2000.05.05 0 0 4284
Igen, Anakin / Vader tényleg messiásszerű alakja a Star Wars-nak.
De ez igen jól ki van találva, mert ellentétben az amerikai filmek
többségével ő nem egyértelműen pozitív hős. Arra leszek kíváncsi,
hogy Lucas hogyan fordítja el a jellemét az Episode II-ben, mert
itt már nem egyértelműen jó, hiszen az Episode III-ban már úgy
lesz Sidious (persze hogy Palpatine, ez evidens, ehhez csak kettes
IQ szükséges, hogy valaki rájöjjön) tanítványa, hogy a Sötét Oldalra
pártol át. Viszont ez egy folyamat, és remélem, hogy így is lesz
bemutatva.

Shmi Skywalker szerepe mindössze annyi, hogy végül is Sidious
útjában áll azzal, hogy ő nem engedi Anakin Sötét Oldal felé
fordulását. Így mikor megölik, nincs többé mama, ráadásul Anakin
is sötétedik. A szerelmi háromszög viszont ettől független, de
biztos, hogy ez is segíti az egészet. Viszont azt nem értem, hogy
Obi-Wan lesz, aki hoppon marad, de ahhoz, hogy ő kitartson a
Jó mellett, és egy percre se inogjon meg, düh nélkül kell cselekednie.
Ez azzal jár, hogy lelép az Alderaanról. Viszont így elveszti padavanját,
Anakint, hiszen azért egy ilyen sztori után, hiába Jedi majszter valaki,
nem szívesen látja a másik srácot. Ez szintén kapóra jön Sidiousnak.

Végül a Clone Wars-ról. Igen, a bolygó Concord Dawn névre hallgat.
Boba Fett (aki akkor még nem az) adja ki a kódot Sidious-nak. Viszont
akkor ultra brutális csatajelenetek kellenek, semmi poénkodás Jar Jar-ral,
aki szerintem abszolút kiesik az Episode II sejthető komorságából. Bár
mondjuk én elviseltem az első részben, sőt, néha jó volt, hogy ott van, de
ide abszolút nem illik. Ennek a háborúnak iszonyat brutálisnak kell lennie,
ha tízezer Jedit ki kell irtani. Jó, egy részük átfordul a Sötét Oldalra, gondolom,
de akkor is rengeteg.

Yoda és Mace Windu harcait nagyon várom. Viszont kiábrándít, hogy Lucas
a szerelmi szálra helyezi a hangsúlyt, és már látom, ahogy egy Rómeó és
Júlia szintű pocsék amerikai feeling helyezkedik a vászonra. Pedig most
egy újabb Birodalom Visszavág szintű keménység kéne, amit az Episode III-nak
kéne befejeznie.

Előzmény: Artu (4281)
Dob Creative Commons License 2000.05.05 0 0 4283
a www.solaria-hu SW fórumán is most valami hasonló vita folyik.. kezd megrendülni a Sw univerzum.. 34 év alatt felépíteni egy galaktikus birodalmat, lemészárolni 10 000 jedit (akik 10szer ennyi világon vannak :) szóval nem semmi
Előzmény: Artu (4281)
Dob Creative Commons License 2000.05.05 0 0 4282
Nem hiszem hogy ez a film jót tet Jake Loydnak.. ennél gagyibb szerep ritkán akad
Előzmény: Enrico Palazzo (4273)
Artu Creative Commons License 2000.05.05 0 0 4281
"Qui-gon Jinn idejében tízezer Jedi-lovag vívta mindennapos küzdelmét a Köztársaság szolgálatában százezer különböző világon...". Ezt mondja az EP1. Nehéz elképzelni, hogy tüntethetnek el ennyi Jedit viszonylag rövid idő alatt. Ezt marhára meg kell majd indokolni.
Tehát az első lökést Anakin akkor kapja a Sötét Oldal felé, mikor anyját nem sikerül megmentenie. A második szerintem Amidala, ill. háromszögük Obi-Wannal. Akármibe is esik bele Anakin (láva, kohó), ez logikusan csak a harmadik részben esedékes.
Tud valaki valamit a Klón-háború(k) mibenlétéről?
Ez az "Egyensúly az Erőben" dolog lehet, hogy csak ilyen filozófiai értelmű kategória, nem hiszem, hogy a Jedik-Sithek létszámát jelentené. Szerintem világbékét jelent és kész. Vagy csak ezzel is Anakin jelentőségét, Messiásszerű figuráját akarják erősíteni.
Előzmény: adamskij (4276)
Zombie Creative Commons License 2000.05.04 0 0 4280
En azt hittem hogy a vulkanos-lavas csata az Ep3-ban lesz csak majd... es akkor mar Anakin regen a sotet oldal hive lesz... Amidala-nak nem sok koze van ehhez IMHO (az Ep4-ben sem emlitette Obi-Wan hehe)
Előzmény: Bateman (4277)
Zombie Creative Commons License 2000.05.04 0 0 4279
Azt nem art tisztaba tenni (hatha valaki ketsegek kozott vergodik) hogy Sidious=Palpatine, ez a 2. reszben nagy valoszinuseggel ki is derul, egyebkent meg hivjuk inkabb Palpatine-nek (csaszarkent is ugy hivjak).
Meg valami, a bolygot Concord Dawn-nak hivjak es mar eleg regota misztikus kod ovezi. Egy darabig azt hittek hogy a Sith-ek szulobolygoja de aztan a Behind the Magic-ben azt mashogy hivjak (most nem emlekszem).
Igazabol meg nem hallottam megbizhato infot arrol hogy egyaltalan szerepelni fog-e az Ep1-3-ban a bolygo, vagy sem... De ha valakinek van tobb infoja errol azt szivesen veszem (SW konyvekbol nem vagyok valami eros)

A Tatooine-on tortentekrol, nekem az a verzio tetszene a legjobban hogy Shmi meghal az Ep2-ben, es a labilis Anakinnal Palpatine elhiteti hogy errol is a Jedi-k tehetnek... ez tenyleg eros indok lehetne, miert is valasztja a sotet oldalt.
Kihagytatok Naboo-t, pedig meg lehet szerepe... mindenesetre Jar-Jar Binks meg szerepelni fog (sajnos, IMHO, jobb lenne ha kihagynak minthogy szerepeljen es aztan meg jol meghaljon a gyerekek nagy banatara)

Aztan az is kiderul majd, hogy hogyan is tudott Obi-Wan szellemme valni a trilogiaban es miert nem tudott Qui-Gon... Lucas megigerte hogy ez is benne lesz.
Meg lathatjuk harcolni Yoda-t es Mace Windu-t... nem lesz rossz.

LOU Creative Commons License 2000.05.04 0 0 4278
Egyesek szerint azért fog egyensúlyt teremteni, mert a ROTJ-ben ledobja a Császárt a mélybe, hogy Luke-ot megmentse.
Bateman Creative Commons License 2000.05.04 0 0 4277
A Clone-háború színhelye körül nem blokád van hanem egy erős védelmi rendszer védi a bolygót.Ehhez a rendszerhez tud jogosan hozzáférni Boba Fett v. akkor még csak Jaspree.Ezt a kódott adja el Sidious-nak, aki ezután lerohanja a bolygót.

Aztán itt vannak még a mandalorian harcosok, akik ezt a stílusú páncélt cidelik,mint később Boba Fett, de ők kik és kihez tartoznak?

És még azt is ki kell deríteni - ami egyébként a II. rész függőben maradó végét jelzi - hogy Anakin miért csatázik egy vulkán tetején Obi-Wan-nal.Amidala miatt, vagy már mások a nézeteik az erővel kapcsolatban?

ennyi

adamskij Creative Commons License 2000.05.04 0 0 4276
Igen, igen. Mivel utánanéztem még, az biztos, hogy Anakin visszatér Shmi
Skywalkerért a Tatooinra, megpróbálja kiszabadítani, de ez nem sikerül
pár fejvadász srác miatt. Azonban Anakin lekaszabolja őket (egy lépéssel
közelebb a sötét oldalhoz - indulatból cselekedett). Legalábbis ez áll az
egyik magyar Episode II. honlapon. Ez elég logikus indítás.

Tényleg, mennyi Jedi van? Mert hát ugye azért valahogy tényleg ki kell
irtódniuk, azért Darth Sidious és Darth Rage hiába vannak a sötétségben,
ketten nem tudják leszedni az összes Jedit. És Yoda, akiről az a hír járja,
hogy az erő segítségével mozgatja a fénykardot, és roppant erős közelharcban,
miért vonul vissza? Ilyen erős lenne Anakin / Darth Vader?

És még egy amatőr kérdésem lenne: Miért hoz egyensúlyt Darth Vader az erőbe?
Lehet, hogy ezzel egyedül vagyok, de ezt nem igazán értem.
Azzal lesz egyensúly, hogy se Jedik, se Sith-ek? Vagy ugye a IV. részre lesz
két Sith: Vader és Sidious, és a két Jedi: Obi-Wan és Yoda?

Előzmény: Artu (4275)
Artu Creative Commons License 2000.05.04 0 0 4275
Egész jó kis történet. Mondjuk, szerintem, Anakin és Amidala bárhol találkozhatnak, nem muszáj feltétlenül az Alderaanon, hiszen "régi jó ismerősök", bárhol összefuthatnak. A Tatooint nem lehet kihagyni, mint helyszínt, Anakinnak feltétlenül vissza kell térnie az anyja miatt. Anakin és Obi Wan között tényleg csak Amidala lehet a "szakítás" oka, így logikus. Annak a Klón háborúnak valami nagyon különlegesnek kell lennie, ha képes elpusztítani ezer meg ezer Jedit. Bár az is lehet, hogy a harmadik részben történik valami, amitől annyira megfogyatkoznak, hogy alig néhányan élnek csak a IV.EP. kezdetén.
Előzmény: adamskij (4271)
Dob Creative Commons License 2000.05.04 0 0 4274
"George Lucas mégiscsak enged a DVD-s weboldalak és az igen kiterjedt rajongótábor nyomásának: kiadja a Csillagok háborúja Első Részének digitális változatát. Ez már biztos. Az időpont azonban továbbra is talány."
Enrico Palazzo Creative Commons License 2000.05.03 0 0 4273
Ifjú Skywalker ügyben remélem, hogy Lucas ezúttal ismét "csinálni" fogja a sztárt, nem "vásárolni".

OFF:
Gruppo Atletico!
KIKÉREM MAGAMNAK!!! ENGEM VALAKI LEÜTÖTT AZ ÖLTÖZŐFOLYOSÓN!

ON
Nem lenne érdemes mindezt az "EPISODE TWO"-topicban folytatni?

Előzmény: Gruppo Atletico (4267)
LOU Creative Commons License 2000.05.03 0 0 4272
Az Alderaan-nal kapcsolatban a következőt olvastam az atom.pganet.com címen:

"Informátorok szerint az Alderaan valamiféle galaktikus békeszervezet központja lesz az új filmben, melynek a vezetője Bail Organa herceg, Leia későbbi nevelőapja. A TPM-ben eredetileg egyébként már feltűnt volna Organa szenátor de végül kivágták a filmből, nyoma is csak a film bemutatója előtt kiadott képeskönyvekben van, ahol kezdetben ezt a fess fiatalembert Bail Organa-ként tűntették fel, majd a későbbi kiadásokban a nevét Bail Antilles-re változtatták. (Ez a név végül el is hangzott a filmben, amikor Panaka kapitány közli hogy kiket jelöltek a főkancellári tisztre.) A TPM-ben egyébként láthattunk volna további két Alderaan-i képviselőt, akik a képeskönyvekben szintén szerepelnek."

Tehát így fog a képbe bejönni az Alderaan. Elég hihetőnek hangzik.

Előzmény: adamskij (4271)
adamskij Creative Commons License 2000.05.03 0 0 4271
Utánaolvasva több most megjelent lapon az Episode II-nek, a következő történetre tudok gondolni:
Sidious kirobbantja a Clone Wars-t, Boba Fett segítségével (most még nem így hívják, ekkor Jaspree valami a neve). Ez a Control Dawn nevű bolygón lesz (több helyen is ez szerepel, mint a háború fő színhelye). Ugyanúgy blokád lesz körülötte, de ezúttal Boba megvesztegetésével sikerül bevenni a bolygót. A klónhadsereg kiépítésének hírére a Jedik persze a bolygóra sietnek, csak néhányan maradnak Coruscant-on.

Sidious új tanítványával együtt leszedi a Jedi Council-t és az ott maradtakat. Ezalatt persze a többiek nagyban harcolnak. A csata után a Jedik közül csak Mace Windu, Yoda, Anakin és Obi-Wan marad meg.

Kihasználva a zűrzavart, és a Jedik hatalmának összeomlását Palpatine császárrá nyilvánítja magát, természetesen a rend fenntartásának érdekében. A szenátus persze a saját belső problémáival van elfoglalva, így mire észbekapnak, az már késő.

A szerelmi szál Amidala és Anakin között ott játszik be, hogy egyrészt ez jelenti a szakadást Obi-Wan és Anakin között. Természetesen Sidious érzi ezt a lehetőséget, és bár jelenlegi tanítványa megfelel céljainak, Anakin felé is tapogatózik.

Van még egy olyan pont, amit nem értek: mégpedig hogy jön be a történetbe az Alderaan. Azon kívül persze, hogy Anakin és Amidala itt találkoznak.

Várom véleményeteket a történettel kapcsolatosan.

Gruppo Atletico Creative Commons License 2000.05.03 0 0 4270
Én benne vagyok.
Előzmény: druss42 (4269)
druss42 Creative Commons License 2000.05.03 0 0 4269
sziasztok

naaa menynuk mar megnezni megegyszer azt az sw1 micsodat , mert akkor visszaadnama mar zombinak amit kell es gruppo atleticotol meg megkapnam amit szeretnek :) (persze lehet , hogy zombitol kapom meg amit kell :) jaj)

mondjuk mennyunnk jovo het szombaton (tippelek hogy olyan 3 korul jatszak a dunaplacssban)

druss42

Előzmény: Zombie (4268)
Zombie Creative Commons License 2000.05.02 0 0 4268
Gruppo Atletico,

Na jah, lehet hogy mar kivalasztottak... a kerdes az hogy mikor jelentik be ezt, a masodik kerdes hogy mikor jelentik be hogy ki az... Elobb-utobb ugyis kiderul, kizartnak tartom hogy tudjanak ugy forgatni barhol a Foldon hogy ne legyen ott annyi lezengo aki majd kiszivarogtatja.

PS. Ne csodalkozz, druss42-nek szokasa nem megjelenni talalkozokon ;)

Előzmény: Gruppo Atletico (4265)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2000.05.02 0 0 4267
Enrico Palazzo:
:-)))))))))))))

OFF
A nickeden kb. egy fél percig kellett gondolkodnom, de aztán beugrott. :-)) Az amcsi himnusz még mindig nem az erősséged? :-))

Előzmény: Enrico Palazzo (4266)
Enrico Palazzo Creative Commons License 2000.05.02 0 0 4266
Még tavaly ősszel, amikor bemutatták "A" filmet, egy bulvárlapunk készített egy közvéleménykutatást: Ön szerint ki legyen Anakin a második részben?
Rengeteg magyar név szerepelt a listán. Az elsők között ott volt pl. KoZso is.

A második helyen Ganxsta Zolee végzett, a legtöbb szavazatot pedig Knézy Jenő kapta...

Furcsa lesz, amikor majd az ifjú Anakin így buzdítja a többieket: Jó estét, jó szurkolást.

Gruppo Atletico Creative Commons License 2000.05.02 0 0 4265
Zombie,
na ja, vannak site-ok, ahol már ötven fölé rúg a "legesélyesebb Anakinek" listája. Csakhogy most hétvégén a Skywalker Ranch-en felolvasást tartottak Natalie Portmannel az "igazán esélyesek", és a legtöbb forrás szerint Colin Hanks is ott volt. (A screeningről ma a hivatalos oldalon is megjelent a hivatalos hír.) Aztán ma már olyat is olvastam, hogy igaz, hogy jelen volt Colin Hanks, de nem őt választották.
Egyébként szerintem már kiválasztották a színészt, mert hát a forgatás néhány hét múlva kezdődik, és szegény színésznek gondolom kellene egy kis idő, hogy felkészüljön, időt egyeztessen stb.

Druss42,
végül ott voltál a múltkor a Deákon vagy sem? Mert én nem láttalak. (Már ha még mindig olyan "nagy" a hajad, mint tavaly, a Tasztalos SW-nézésen... :-))

Előzmény: Zombie (4257)
Kipper Creative Commons License 2000.05.02 0 0 4264
Sziasztok!
Egyetértek druss 42-vel! Itt nem arról van szó, hogy sikerül-e legyőzni Darth Maul-t mint személyt, hanem a sötét oldal egy előfordulási formáját kell megsemmisíteni. DM sem kapcsolta ki önként a második pengét csak azért, mert a Jedik megfogyatkoztak...
Kipper
Előzmény: druss42 (4263)
druss42 Creative Commons License 2000.05.01 0 0 4263
sziasztok

-zoli
hol volt itt parbaj ? szerintem sehol
Egyszeruen volt egy megoldando feladat(naboo megmentese) es eppen utjukban allt darth maul.Szerintem ha 10-en lettek volna a jedik akkor is annyi tamadja meg amennyi hozzafer :)
Azaz harcoltak es hat ugye gyozzon a jobb tobb , akarmi.Szerintem ez normalis

druss42

UBul Creative Commons License 2000.05.01 0 0 4262
hat, ha az illetonek dupla lezerkardja van ;)
Előzmény: -ZOLI- (4261)
-ZOLI- Creative Commons License 2000.05.01 0 0 4261
Sziasztok!

Lehet, hogy már korábban tárgyalt dolgot vetek fel, akkor bocs, de szerintetek fair dolog egy párbajban ketten egy ellen küzdeni?

UBul Creative Commons License 2000.04.29 0 0 4260
"s mit mondjak... Teljesen mas elmenyben volt igy reszem, mint amikor fel eve lattam.
Nagyon-nagyon-nagyon rulez. "
ugyanezt ereztem en is amikor par hete 3 honap szunet utan ujra lattam moziban.

ujraeltem az elso nezes elmenyet... lenyegeben egy masik filmet lattam :))

Előzmény: Adder (4258)
zsozs Creative Commons License 2000.04.29 0 0 4259
Én már nem láttam trilógiás videokazi kb. 2 éve sehol.
De ha kell a film nekem +van VCD-n a feliratos verzió. Küldj egy mail-t ha érdekell!
Előzmény: kockasfulunyul (4256)
Adder Creative Commons License 2000.04.28 0 0 4258
IMHO a Media Marktban (Westend; Europark) probalkozz hatha lehet kapni.
Egyebkent par napja szereztem meg az ep1 feliratos valtozatot. Hat mit mondjak. Kiakasztott rendesen. Nem tudom miert, de amikor eloszor lattam (fel eve) nekem nem igazan tetszett, ami nem is csoda, hiszen csak a hibakat vettem eszre, hala ezen topic "aldasos" tevekenysegenek, melyben 10-bol 9-en csak szidtak a filmet. Most azonban teljes "tiszta" fejjel, csak a nagybetus FILMre koncentralva, ujra megtekintettem, s mit mondjak... Teljesen mas elmenyben volt igy reszem, mint amikor fel eve lattam.
Nagyon-nagyon-nagyon rulez.
Zombie Creative Commons License 2000.04.28 0 0 4257
Eddig mar vagy 40 nevet hallottam mint legeselyesebb Anakin... igazabol a nev tokmindegy csak jo legyen es kesz...

Azert megnezem en is a forrasaimat :)

Előzmény: Gruppo Atletico (4255)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.04.28 0 0 4256
Tudom, hogy nem igazán ide tartozik, de tudnátok nekem abban segíteni, hogy hol lehet kapni a 4-5-6. rész újradigitalizált változatát feliratos formában: Állítólag így, trilógiaként megjelent, de nem tudom, hol lelhetem. Köszi!
Gruppo Atletico Creative Commons License 2000.04.28 0 0 4255
Hallottátok, hogy Colin Hanks (Tom Hanks fia) a legesélyesebb Anakin szerepére? Egyes források szerint jövő héten alá is írja a szerződést. Persze aztán lehet, hogy egy nagy kacsa az egész... Mindenesetre nemsokára kiderül az igazság, mert Natalie Portman már a Skywalker Ranch-en van a legesélyesebb színészekkel, és felolvasást tartanak.
Hmmmm...
Előzmény: druss42 (4253)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!