Nem feltétlenül: van már most is másodvirágzás. Ha nem lennék irest, küldehtnék neked képet, ahol ott van a másodvirág az öreg bugán, és mellettük az első virág a friss hajtásokon. Bizony, meg vannak számolva a napjaik: jó lenne, ha még vagy 30 lenne belőlük.
Én ilyenkor már nem nagyon örülök az új bugák nyílásának, inkább tennék el magukat jövöre, hiszen ha jön egy eső..., ami azért aktuális. A napjaik meg vannak számolva:-(
Nálunk most akkora a felfordulás...! Rendezkedünk a kertben.
Nálam elég sok bimbó van még most is. Amik elég árnyékos helyen sínylődtek egész nyáron, azok elkéstek a virágzással, és csak most virágoznak (majdnem) úgy, ahogy a szerencsésebbek nyár elején-közepén szoktak. Amik meg naposabb helyen vannak, és nagyon szépen nyíltak egész nyáron, azok közül meg van, ami már újra szépen virágzik, és nem elsősorban a bugák másodvirágzása miatt, hanem az idei hajtásokon keletkezett bimbók kezdenek kinyílni, hála a szép időnek. Pedig ilyen általában sosem szokott lenni, de úgy látszik ez a szép meleg, napos ősz megbabonázta őket.
Azért nem mindegy, hogy mit értesz virágzáskezdés alatt, bimbók jövetelét, vagy bimbó nyílást. A leander egészen addig növeszti a bimbóit, amíg téli álomra nem kényszerítjük, de szerencsére ezek a bimbók szépen áttelelnek és tavasszal korán nyílnak. A bimbók kinyílása a mostani időjárásnál már nem annyira biztos, de azért szórványosan előfordul.
Ez a kis bimbócsoport már legalább két hete próbálkozik, de nem sikerül neki, két bimbót már nyílatlanul elhullajtott, a többi..., pedig valami újdonság lenne.
ajjaj!! rendbe is kell hozni,mert ez télen elszaporodik ! le kell permetezni vagy permeteztetni valakivel,egyszer nem lesz elég . atkaölőszerek pl. :flumite ,talstar,nissorun -ezek valamelyikével.
na megvizsgáltam a leanderemet. Találtam ilyen pókhálós részeket, van ahol ott ül benne az icipici atka :((((( mit tudok vele csinálni???? Még szertném rendbehozni mielőtt elrakom télire.
szabad szemmel nem nagyon lehet látni,csak pókhálószerű szövedéket. a levelek elszürkülnek ,úgy száradnak ki az atkáktól,láthatóak még fehér pöttyök. túllocsolás is produkálhat száradásos tüneteket (!) az inkább sárgul. hátha rendbe jön !!
Szia! Az igaz ,hogy vízigényes,de ilyenkor nem szabad már reggel -este locsolni,nincs annyira meleg .A túllocsolástól hullhatnak a levelek. Az elszáradás atkától is lehet . Tudsz hozni képet?
kb 3 hete kaptam egy nagy nagy leandert. Tele bimbóval, gyönyörű...
Most észrevettem, hogy sárgulnak a levelei és hullanak. Néhány bimbós rész elszáradt. Nekem azt mondták, hogy vízigényes. Én reggel este locsolom. Mit csináljak? Mi baja lehet? Kérlek segítsetek...