Ok, várom!! Uristen, már nem tudom követni, melyik topicba mit írtam és kinek...közben ezer mail jött, Szíriáról kérdez mindenki!!!!! Az István már kezd ideges lenni, hogy fél éjszakákat ülök a gép előtt és válaszolgatok...:)))
Sati!! Na, milyen meglepetés voltam??? A képek nagyon aranyosak, köszi!!! Ezek után, Ti már nem utaztok sehova...a kiskutya rosszabb mint egy gyerek...:)))) de nagyon édes lehet!!!!Lehet, hogy én nem vagyok képben, de nálunk a következő hétvége a 11-12.!!!! Akkor még itthon vagyunk, de a következőn.... insallah!!!! már NEM!!!! még 14-et kell aludni!!...:))))) szóval akkor most mi van??? szólj időben, mert csomagolni is kell valamikor. Az Uram már igy is hülyének néz,mert pénteken van arab órám, és közöltem, hogy én még elmegyek arra, és onnan megyek a reptérre!!! De még nem hívta a mentőket egyelőre. Dehát, ha kihagyok 2-t, az már 3 hét, tök sokat tanulunk egy héten!!! Remélem Ibrahim fog velem arabozni, mert nagggggyon nehéz!!! Megigérte!!!
Hannibál: én ma viszem vissza a könyvtárba a könyvet...ha máshol nem, ott meglesz, de ez a XVII. ker.!! Mi lemásoltuk, azt vittük el, és dobáltuk kifelé, amit már megnéztük, hogy azt se kelljen cipelni!! Persze nekünk sok cuccunk volt, még babkocsi is, meg ilyenek...
Strandolás: én Lattakiáról láttam képeket, az nagyon szép volt, de szerintem ott kell lemenni a partra, ami utbaesik majd!! Tényleg szívesen megmutatom a képeket, ha addig nem jön össze a buli, akkor is, meg van térkép is, ilyenek. Bár azt a követségen is lehet kérni, de odaadom a milyenket is. Nem tul komoly, de elég volt bőven. Nem nagyon lehet eltévedni. Meg szállodák, ilyenek vannak...a tengerpart szerintem jobb lehet, mint Aqabában...
Ezt a magyar nyelvű utikönyvet mi is hajkurásszuk már egy ideje antikváriumokban, de a könyvtár nem jutott eszembe. Kösz az ötletet, rá is megyek a Fszek honlapjára:-)
Ugyan nem fő cél a strandolás Szíriában (hiszen éppen ezért tartogatunk pár napot Aqabára), de szerinted merre lenne érdemes tengerpartra menni: Latakia vagy Tarsus?
Bocsi, hogy ebbe is belebeszélek: van egy 25 évvel ezelőtti utikönyv Szíriáról. az egyetlen, ami magyarul megjelent, könyvtárból beszerezhető, mert az antikváriumokban nem érdemes keresni, végigjártam én is az egészet. A kis Panoráma sorozatban jelent meg: Dallos Attila - remélem- írta. A neten meg lehet nézni, melyik könyvtárban van most bent. Én pl. holnap viszem vissza....:))) XVII. ker.!
Mi van, itt meg csak nem rólam folyik a szó??? Lebuktatok!!!! :))))
Persze, járok én mindenhová, de mostanában nem ír senki az utazas.com-ra, igy elfelejtettem én is nézegetni... de bepótoltam, írtam mindenhová!!! MÉg ide is.
Sati!!!
Eltüntél!!! Mikor megyünk bulizni???? Csinálj közös bulit, visszük a képeket, ugyis lógunk vele!!!
Írtam Dettynek az utazas.com-os Szíria-Jordánia topikba, de azóta se jött rá válasz.
Viszont végre be tudtam szerezni egy Szíria-Libanon LP-t!:-) Az oldalbordám azóta azt böngészi. Nem is tudom, miket kell majd kihúznunk, annyi látnivalót kéne megnézni...
Azt viszont elhatároztam, hogy - csakúgy mint tavaly - naplót vezetek az útról és majd megosztom Veletek.:-))
Ez is megtörtént. Befizettünk két hét Jordániára, július ötödikén indulunk. Mivel két éve már bejártuk az ország egy jó részét, ezért most inkább Szíria lesz az úticél, a végén aqabai ejtőzéssel.
Ha a világjáró törzsvendégeknek van némi tapasztalata Szíriáról, szívesen vennénk. Annál is inkább, mert LP-t sehol nem lehet kapni Pesten (és Budán). :-(
Mármint Szíria-Libanont, mert Jordániánk van, ha nem is a legfrisseb.