Az a vége, de teljesen szürrealista volt, mint egy álomban... Gyakorlatilag végtelenítették, vagy 100 emeletet rohantak le, és mindig változott, kinél van a gyerek.
Én egyáltalán nem éreztem kiútnak, inkább mintha soha nem lenne vége ennek a szörnyű történetnek és ördögi körnek.
Enci lányának az öngyilkossága sem éppen pozitív lezárás, és Dorka visszatérése a férjéhez sem ígér semmi jót.
Azért megkönnyebültem a végén - legalább a filmnek vége volt. :)
Arra is emlékezni véltem, hogy a csajok a saját nevüket használják, de a Barbi elbizonytalanított. Ezek szerint ez a pár volt a kivétel.
Nem az a film vége, hogy a két apajelölt rohan a gyerekkel? Lehet, hogy nem, régen láttam, meg aztán LZs-szemszögből is néztem...
Ezen kívül Eszenyinek Enikő, Udvarosnak Dorka, sőt, mikor válnak el a Gálfi és az Eszenyi, kimondják a valódi vezetéknevüket is! Nem tudom, mi volt ebben a koncepció, mert nyilván nem a színészek valódi életre utaló reflexió. Ügyvéd: Antal Imre!!!! Nagyon vicces. §:-D
Érdekes, én a Csajok befejezését valahogy mégis pozitívnak, vagy legalábbis valami kiútfélének éreztem mindhárom nő esetében.
bb
Roma csávó: Cserna Antal! :-)
-Mennyi?
+Mi mennyi?
-A nő.
+Nem eladó.
-Kell nekem. A mindenem. Ha nem adod, viszem!
Nem szó szerint volt, de tetszik. Meg aztán utána a "kedvenc" nóta ("Ami a Tiéd, az az enyém is"):
"A nézését, a járását, meg a csípőjének a ringását, senkinek azt nem adom, senkinek azt nem adom."
Amit én írtam le, azt is András (LZS) mondta. Igen, egy-két jó szöveg akadt benne, pl. a film vége felé, mikor a Barbiért (Szalay) vetélkedő András és a roma csávó szembenéznek:
András: Én vagyok a férj. (!!!)
Csávó: Komolyak a szándékaim. (!)
Ezt persze látni kell, hatásos. Csak kevés hozzá, hogy elvigye a filmet.
A Sose halunk meg nem sürgős, majd szólok, ha kell. Kösz. :)
Csak nyugodtan olvass végig mindent. Kivárom. :)))
Én mondjuk a Sose halunk meg-et nem láttam Úgy emlékszem, ezt felvettem. Ha megvan, elhozzam?
Volt benne egy mondat, ami megragadt bennem:... Nekem az jutott eszembe, amikor Szalay Mariann (=a filmbeli alak, a nevét nem tudom) azt nyafogja a férjének: "Színésznő vagyok".
Mire a férje (LZs): "De én nem vagyok a közönséged." :-)
Persze a többiek is mind jók voltak Artúr! Artúr! Artúr! - kiáltja vidáman a más névvel is rendelkező topicgazdi, CC, akinek szintén csak egy alkalma volt a Haramiák kiélvezésére (és itt nem Stohlra gondoltam, hanem LZs és a többiek játékára!)
KZ-s (Hermann) nevem még nincsen... ;-)
Hozzászólnék én mindenhez, csak elmenne a napom! Így is elmegy, csak nem tudom, mivel... hogy nem munkával, az biztos! Fejemet veszik! :-(
Egyszer úgyis utolérlek Benneteket és ígérem reagálok mindenre, ami vállalható gondolatokat ébreszt bennem. :-)
Colinosoknál topicgazdinak hívjuk az illetőt, de ilyen kevés jelenléttel csak bitorolnám a nevet...
Szerintem nagyon jó benne és sokat is szerepel a László Zsolt-Görög László-Kerekes Éva-hármas. Én csak akkor kaptam hidegrázást, ha Koltai megjelent a színen, idősebb Szamba nagyon irritált. :) Szerencsére a filmnek van olyan szakasza, amikor egész sokáig nem játszik. :)
A Mark Strongos Emma csak kölcsönben van nálam, igaz, hónapok óta. Jó lenne átvetetni, hogy meglegyen, de ahhoz is tovább kéne adnom. Engedélyre szorulok, birtokló kolléganőm szabin van. :-(
(A lustaság ismerős...)
Legalább meztelen kép volt? :))) (Csak viccöltem.) Ami látszott belőle (a feje búbjától a válláig), az bizony meztelen volt. :-) Egy lánnyal ölelkezett, ez lehetett a film reklámfotója.
Bertók Lajos folyton telefonált Gyulán. A Falstaff szünetében olyan hangulatom támadt, hogy hangosan dicsértem a Bűn...-t, és nem vettem észre, hogy ő ül a fűben, nekem háttal. Belemerült a mobilozásba, de biztos hallotta, mit beszélek. Remélem, örült neki. Ott voltam én is! És remélem, hallotta & örült!
László Zsolt csomószor visel kendőt filmekben, persze lehet, hogy ez csak véletlen (Csajok, Chacho Rom, El Nino). Rajta is volt kendő az El Nino-ban? A kékes szemüvegének is örültem, nekem is olyan van, csak ritkán hordom. Majd felteszem a kendővel!
Á, már emlékszem! Fotózás közben a kendőre tolta fel az örökösen viselt napszemüveget! :-)
Én meg annyit sem láttam belőle, mint Ti. Steve vendégkönyvében azért nem kérdezném ilyesmiről az írót...
Vicces kérdéske: Te most a szemednek hiszel vagy nekem? (ezt inkább a rajtakapott férj kérdezi a feleségétől)
Érdemes megnézni. Én mondjuk a Sose halunk meg-et nem láttam, mindenki mondja, hogy ahhoz képest gyenge. De nekem nincs összehasonlítási alapom.
Azért kedveltem, mert fanyar humorral szemlélte a színházi létezést - és főleg a Színművészeti felvételit. De már írtam az összes általam látott LZS-filmről, nem akarom ismételni magam (76).
A Csajokkal kapcsolatban szerintem én sem a színészi alakítást szidtam, azzal nem volt bajom, csak a történettel: se eleje, se vége, üres és borzalmas. Tudom, a szereplők élete is kisiklott, de ezt valahogy nem jól mutatta be a film. Nem éreztem stílusában sem egységesnek; realista és szürrealista elemek váltakoztak hányingerkeltő módon. Jó párbeszéd is csak elvétve akadt benne.
Volt benne egy mondat, ami megragadt bennem:
"Olyan szerep nincs, amire egy kisgyereknek szüksége van."
Ez tetszett, de valószínűleg csak azért tűnt ki, mert sivár volt a szövegkörnyezet. :)
Melyikben? Én ezt a kettőt az Odeonból vettem ki, úgy gondoltam "kommerszebb" hellyel nem is érdemes próbálkoznom, de nekik is csak ez a kettő volt meg (a pont ezen topik alapján összeállított "tízes listából").
A Szamba egy nézést szerintem megér, főleg ha szereted a Koltait, de LZS is viszonylag sokat szerepel a filmben (van egy jópofa jelenete, mikor a Cyrano-monológot (?) nemadja elő...)
bb
A Szökést is ki lehet fogni tékában. Elgondolkodtató film. László Zsoltot alig lehet megismerni benne az elején, csak a hangja alapján azonosítottam be. A Szambát nem láttam, érdemes azért megnézni?
Érdekes, mert én is pont most hétvégén néztem meg (újra) mind a két videotékában fellelhető László Zsolt-filmet (na jó, ez túlzás, szóval ő is szerepel bennük), a Szambát és a Csajokat, mert megdöbbentő volt számomra, hogy annak idején egyáltalán nem tűnt fel, mondjuk én sem voltam elragadtatva a filmektől sem ... És most újranézve valahogy mind a két film jobban tetszett - annak idején a Csajokat kifejezetten idegesítőnek, a Szambát pedig valahogy befejezetlennek, sztori nélkülinek éreztem (persze nyilvánvaló, hogy a sosehalunkmeg sikerének a farvizén evezett be a mozikba, ezt most is aláírom).
Most LZS-re (is) fókuszálva jobban tetszettek a filmek, mind a kettőben teljesen más arcát mutatta meg, főleg a maihoz képest, és ez elég volt ahhoz, hogy lekössenek. Egyébként a csajokban szerintem elég jó a többi színész játéka is, szerintem a sztori hiányosságai miatt sikerült gyengére a produkció.
bb
Sajnálom a Haramiákat, megnéztem volna még egyszer, mert szinte mindenkinek ez tetszett a legjobban. Nekem is tetszett, de sok minden másra kellett ügyelni, mivel az első sorban ültünk, és végig iszonyúan kellett figyelnem, hogy éppen nem öntenek, gyújtanak, hamuznak-e le/meg. És pont az orromba kaptam Stohl nem túl guszta meztelen fenekét.... Így hát van a Haramiáknál jobbemlékű előadásom is.
De László Zsolt nagyon hihető volt, meg még Kránitz Lajos emelkedett ki. Persze a többiek is mind jók voltak
Legalább meztelen kép volt? :))) (Csak viccöltem.)
Bertók Lajos folyton telefonált Gyulán. A Falstaff szünetében olyan hangulatom támadt, hogy hangosan dicsértem a Bűn...-t, és nem vettem észre, hogy ő ül a fűben, nekem háttal. Belemerült a mobilozásba, de biztos hallotta, mit beszélek. Remélem, örült neki.
László Zsolt csomószor visel kendőt filmekben, persze lehet, hogy ez csak véletlen (Csajok, Chacho Rom, El Nino).
Mi az, hogy tetőtől talpig semmiben?! A Homburg hercegében nem játszott meztelenül (bár én csak videón láttam)... Vagy egyfajta lelki meztelenségre utalt az író? Azt el tudom képzelni, hinni.
Elsősorban a saját hozzászólásaimra gondoltam, mert félek, sok mindent túl komolyan veszek, amit talán nem kéne - ki tudja? Az is lehet, hogy nem jól látom László Zsolt dolgait. Csak szeretek jó mélyen belemászni a problémákba.
A Csajokkal kapcsolatban: egy jelenetet meséltél el, ami tényleg jópofa volt. De a többi?! Persze nem a Te hibád. :)
Több mint 100 előadás nézőjeként elmondhatom, hogy az egyetlen olyan színész, akinek minden darabjára elmegyek, pedig van még néhány nagy tehetség.... Ez aztán a bemutatkozás! Téged is irigyellek azokért az előadásokért, amikben én már nem láthatom.
Ha megbocsátasz, nekem azért még van 1-2 színész, akit szeretnék mindenben látni (Szervét Tibor, Kálid Artúr).
Igen, LZs Mark Strong hangja volt. Nagyon jó!
A film viszont (elvárásaimmal ellentétben) kevésbé tetszett, mint a Jeremy Northam-féle (magyar hangja: Háda János). Ebben játszott Emma Thompson lánytestvére és anyukája is (akire rám sem lehet ismerni, végig összeszottyadt képet vág).