Nem volt olyan alkalom, hogy Asashoryu yokozuna volt, és Takanohana is. Amikor Asashoryu yokozuna lett, előtte vonult vissza Takanohana.
Takanohana utoljára a 2003-as hacu Baso-n indult, amit megynyert Asashoryu, és akkor lett Yokozuna. Takanohana meg a gyászos szereplése miatt a torna közben bejelentette a visszavonulását.
Ahogy Zombie mondja Csijo Ozekihez méltóan teljesít folyamatosan. Ő nem Yokozuna, nem fog egymás után 14-1-eket szórni! Az viszont tényleg tény, hogy jobb volt, amikor 3 Yokuzunánk volt! És még japó is volt köztük :) Azok a Bashók voltak királyak, sajnos asszem csak egy pár volt amikor már Asashoryu is Yokozuna volt és Takanohana még versenyzett...
valojaban Wakanosato hosszu tavon jobb mar, mint Musoyama, csak az Ozeki eloleptetessel meg nem birkozott meg. persze, kovetkezo alkalommal Tochiazuma nem lesz mar Ozeki... majd meglatjuk, Wakanosato nem all rosszul most.
mint mar utaltam ra, Chiyo es Kaio is jo 10-5re, 11-4re barmikor, ennel rosszabbat nagyon ritkan teljesitenek, ennel jobb, esetleg Yusho evente egyszer-ketszer becsuszik. ez JO ozeki teljesitmeny, ugyanis erre az alacsonyabb ranguak egyaltalan nem kepesek. azt pedig senki sem vitatja, hogy a Yokozuna ranghoz ennel tobb kell.
Itt én nem a makekosi-ról beszélek. nekem nem az a jó teljesítmény, hogy elkerülik a makekosit.
Az Ozekik közül meg nem egy ugye csak az utolsó napokban szerzi meg néha a pozitív mérleget...ez főleg igaz Musoyama-ra.
Nem, én arról beszélek, hogy Chyo is olyan, meg a többi Ozeki is, hogy egyszer csinálnak egy fényes eredményt (mint pl a márciusi tornán), utána meg a közelébe sem képesek jutni ennek. Úgyhogy nagyon nem igaz, hogy egyenletes teljesítményt nyújtanak. egyszer jók, utána meg nagyon nem megy nekik...
Ezért mondtam, hogy jelenleg a mezőnyben egyetlen olyan rikisi van, aki folyamatosan jó teljesítményt nyújt, az pedig Asashoryu. Mégpedig ő nem arról szól, hogy de jó, nem lett makekosi-ja x éve...ugyan is nem az a jó teljesítmény egy Ozeki-nél, ahogyan hivatkoztok erre Chiyo-nál meg Kaio-nál.
Azért az igazán nagyoknál nem ilyen az ingadozás, hogy egyik tornán istenek, a másikon meg vackok. A régebbi Yokozunák meg Ozekik is olyanok voltak, hogy jó forma 3-4 tornán (még ha nem nyertek is, de ott voltak a közelében), utána meg becsúszott egy gyengébb szereplés, de aztán megint jók voltak.
Most meg gyakorlatilag az egész mezőnyben egyetlen rikisi van, aki folyamatosan jó teljesítményt nyujt, mégpedig Asashoryu. Pont, ahogy egy Yokozunához illik. De szomorú szerintem, hogy a legfelső csoportban egy ilyen rikisi van...
Asasekyriu meg reményteljes fiatal versenyző, még akár mi lehet belőle.
Valóban, Chio talán most a legjobb az Ozekik közül, de sajnos a teljesítménye nagyon nem egyenletes. ha jó formában van, tényleg a legjobb Ozeki, de sajnos csak minden második tornán jó.
Asashoryu meg megérdemelten Yokozuna, és sajnos Chyo nincs azon a szinten.
Ma Tokicumi ellen végre a régi Csijotájkájt láttuk...
Tényleg nem való Jukozunának, bár nekem is a kedvencem, el kell ismerni, ő Ózeki szintű, azok között viszont talán a legjobb....
akkor vagy fenn volt mar a RealPlayer, vagy te is egy pakkot szedtel le. az 1.3 megas .exe onmagaban keves, epp most teszteltem egy zsiruj XP installacion.
Media Player Classic valoban tud RealMovie-t lejatszani, de onmagaban nem eleg, kell hozza codec is, amit vagy egy felinstallalt RealPlayerrel, vagy egy Real Alternative pakkal lehet elerni (utobbi az ajanlott megoldas, mert ebben a Media Player Classic is benne van, igy eleg egy dolgot letolteni).
Az várható volt, hogy Chiyotaikai nem lesz Yokozuna. Hiába az egyik kedvencem, ő akkor sem olyan, aki megérdemelten lenne yokozuna. Szerintem neki tökéletes rang az eredményei alapján az Ozeki rang. Sajnos nagyon hullámzó a teljesítménye. egyik tornán remekel, akövetkezőn meg nem, nagyon nem. Most is ez van. Amikor ott a lehetőség elötte, mindig elhibázza, ezért nem való szerintem Yokozunának.