Keresés

Részletes keresés

sziru Creative Commons License 2003.04.14 0 0 207
Millió köszi, pont az Anestis apartmanra voltam kiváncsi! Ezt a mázlit!! Tudtok vmit mondani az Ibuszos Sarti utakról?
Előzmény: sartitanilla (206)
sartitanilla Creative Commons License 2003.04.13 0 0 206
Imhoteph,
Igazad van, pont a Te oldaladon nem néztem meg a Narancspartot... De most pótoltam! :-) Köszi...

Ami a nevét illeti, most ahogy írod, feldereng ez a magyarázat a Bazi Nagy Görög Lagzi-ból is (kötelező mozifilm minden görögrajongónak!). Viszont lentebb írtátok, hogy a görögöknek nem mondott semmit a Narancspart név, ezért más vonatkozási pontot kellett megadni stoppolásnál (kuka, híd, stb.) - akkor hogy is van ez?

Sziru,
Végigkutattam egy csomó helyet a neten, de csak egy darab térképet találtam, ami a német AquaFun vízisportcentrum és néhány apartman elhelyezkedését mutatja csak, de valamire hátha tudod használni:

Előzmény: Imhoteph (205)
Imhoteph Creative Commons License 2003.04.13 0 0 205
Látom a nyár közeledtével fokozódik a hangulat, de ez igy okés :) Na nézzük szép sorjában :

sartitanilla : A Narancspartról egy csomó képet csináltam, nem kell ezzel a két képpel beérned :) Lásd : Sarti Honlapja
Azért narancs, mert a görögöknél a narancs olyan, mint az európai civilizációknál általában a paradicsom. Nevéhez a bibliából ismert idilli, boldog és csodálatos környezet asszociálható, igy füzödik tehát a Sarti melletti kis öbölhöz, mely méltán illethető a Paradicsom, azaz Narancs jelzővel.

sziru : Sajnálom, de mi különösebben az apartamanokkal soha nem foglalkoztunk, oda úgyis csak aludni jártunk haza :) Azt a hármat, amiben eddig voltunk be tudnám jelölni Sarti térképén, de sajnos többet nem. Ilyen jellegü térképet még nem is láttam, sem a neten, sem utazási irodákban, ill. azok katalógusaiban sem. Az új osztásról, ami jelenleg legtávolabb esik ugye a falutól meg még annyit sem tudok, mert egyszer húztunk át rajta motorral. Kicsit olyan "újgazdag" negyed hatását kelti, bár lehet, hogy a látszat csal.

sziru Creative Commons License 2003.04.12 0 0 204
sziasztok, tudtok olyan térképet, amin meg vannak jelölve az apartmanháznevek? Én szeretnék az új részre menni, minél kijjebb a falutól. Voltunk Sartin 7 éve, de gondolom most már kicsit megváltozott a helyzet. Akkor a Baracuda apartmanban voltunk, az a legszélén volt Sarti beachnek! Ehhez viszonyítva érdekelne a helyzet. Segítsetek nagyon okosok!!! Imphothep!!!!!
sartitanilla Creative Commons License 2003.04.12 0 0 203
Ez a Narancspart nagyon izgatja a fantáziámat (mi még nem voltunk ott), szerencsére találtam is két képet róla, meg is osztom veletek:

Az oldal szerint hajóval is el lehet ide jutni, gondolom hajókirándulás keretében.

Tudja valaki, hogy miért narancs?

sartitanilla Creative Commons License 2003.04.12 0 0 202
Mila, köszi az infókat! Rájöttem, hogy az irodák címe a weboldalon is megtalálható, de nagyon eldugva... Remélem, ez csak a fejlesztés alatt lévő oldal "gyerekbetegsége"...
Előzmény: Mila3 (201)
Mila3 Creative Commons License 2003.04.11 0 0 201
Szia Sartitanilla!

A Car-Tour-nak lesz katalógusa, egyelőre nincs még kész ( bár ez az elmúlt két hét alatt változhatott ), nekem postán küldik majd el. Ezért nem tudom megmondani, hogy mennyire mutatja be az apartmanokat. Mi egy előzetes, ízelítő nyomtatványból választottunk. Muszáj volt gyorsan dönteni (ebben nagy szerepe volt a csuda jó árnak), mert a nyakunkon lévő esküvő miatt minden forintot előre be kell osztani....
A telefonszámukat leírom : 338-1139, 266-0996 ( Rákóczi út 25. az Uránia mozinál )Van több irodájuk, mi itt fizettük be. Melyik kerület lenne Neked ideálisabb?
Ja! 9:00-17:30-ig vannak nyitva. Szombaton zárva.

Előzmény: sartitanilla (199)
sartitanilla Creative Commons License 2003.04.10 0 0 199
Szia Mila3,

Ahogy írtam BBöbének is, mi busszal mennénk, ráadásul június legelejére tervezem az utat, úgyhogy sajnos ezügyben nem tudok biztatót írni.

Ami a Car Tour-t illeti, van nekik katalógusuk is(és ha igen, lehet benne látni, milyenek a szállások)? Nem tudod véletlenül, mettől-meddig van nyitva az irodájuk (esetleg szombaton is nyitva vannak)?

Előzmény: Mila3 (197)
sartitanilla Creative Commons License 2003.04.10 0 0 198
Szia BBöbe!

Busszal mennénk - persze jobb lenne repülni, de így lesz teljes a nosztalgia - no meg nincs is annyi pénzem a meglepire... Apartmanba mennénk, ellátás nélkül, tengerre néző szoba előnyben (ezért hajlandó lennék ráfizetni is). 1998-ban nagy szerencsénk volt, felár nélkül is tengerre néző, csendes szobát kaptunk.

Az Utazás Kiállításra sajna nem jutottam el (és akkor még nem is született meg ez az ötlet...) Úgyhogy teljesen meghatott a felajánlásod. Köszi előre is!!! (Te is budapesti vagy? Magánmailben megbeszélhetnénk a részleteket.)

Előzmény: Törölt nick (196)
Mila3 Creative Commons License 2003.04.10 0 0 197
Szia Sartitanilla!

Én már néztem a Zeusz Dias katalógust, sőt náluk voltam először. Lehet, hogy elfogultnak fogok tűnni, de a Car-Tours árai sokkal jobbak. Újfent csak ajánlani tudom őket és megesküszöm, hogy nincs tulajdonrészem náluk:-))))
Véletlenül nem augusztusban jönnétek Ti is? Folyamatosan autós partnert keresek, hogy ne egyedül vágjunk neki....

Előzmény: sartitanilla (195)
sartitanilla Creative Commons License 2003.04.09 0 0 195
Sziasztok!

Magam is nagy Sarti-rajongó vagyok, de ezt nem is kellett volna írnom :-)

Imhoteph, nagyon tetszik az oldalad és várom a "Fontos" rész feltöltését is...

Szóval, mi 1998-ban voltunk Sartiban - úgy látom, többen is -, nagyon emlékezetes volt, ugyanis ez volt az első közös nyaralásunk... Az - azóta elhíresült és csődbe ment - Jorgos Travellel voltunk, csak jókat tudok mondani a szervezésről és az idegenvezetőkről is. Sarti tett bennünket "görögbolonddá", azóta két görög szigeten is voltunk és mindig nagyon jól éreztük magunkat.

Most kizárólag a topik kedvéért regisztráltam ezt a nicket, ugyanis meglepetésre készülök és nem szeretném, ha a párom rájönne (a másik nickemet ismeri ugyanis...). Idén lesz az ötödik évfordulónk és már pár napja azon töröm a fejemet, hogy meglepetésként egy Sarti-s utat kapna tőlem. Még nem tudom, melyik irodával mennénk, ajánlottátok a Car-Tourt, meg is találtam a weboldalukat (http://www.car-tour.hu/main.htm?col=c&site=gorog/xsarti). Holnap megpróbálok Dias Zeus katalógust is szerezni...

Még írok majd, most mennem kell :-)

Mila3 Creative Commons License 2003.04.08 0 0 192
Sziasztok, Szia BBöbe!

Köszönöm az útbaigazítást! Rémesen messze van még az utazás, már most alig várom, teljesen be vagyok sózva:-))
Azt hallottam, hogy a görögöknél nagyon olcsó az arany. Ez tényleg így van? A mamámnak szeretnék hozni valami nagyon szépet...

A Theo-t én nem ismerem, mi a Car Tour -nál foglaltunk ( aug.-ban 1 hét, 1 főre, 18.100 Ft,-!!! )apartmanos szállást. Szerintem igen barátságos az ár. Én már többször utaztam velük, nagyon helyesek, megbízhatóak, korrektek. Merem ajánlani! Ha gondolod szívesen adok címet, telefonszámot...

ultraviolettt Creative Commons License 2003.04.07 0 0 191
csak miheztartas vegett, a Sikia-Toroni belso utat senkinek sem ajanlom ! nincs is ut :-)
Toroni kozeleben van viszont az Ethnik beach, csudajo.

mas :magyarazzatrok el hogy lehet a narancspart-ra jutni, mert go:ro:g barataim nem tudtak ! esetleg gorog neve van neki ?

kosz - uv-

Imhoteph Creative Commons License 2003.04.04 0 0 188
Szia!

Örülök, hogy teccik a site, majd még a hiányzó részeket pótolom, ill. teszek fel fórumot, na nem konkurencicaként persze.
A két hét szerintem egy optimális idö. Mi már próbáltuk
- 1 héttel : roppant kevés. Az ember meg sem érkezik, már arról sopánkodik, hogy mingyár indul haza. Ez rányomja bélyegét az egész nyaralásra.
- 10 nappal : közepes. Még maradna az ember, de azért jól telt az idö.
- 2 hét : nekem pl elég volt. Korfun voltunk, láttunk mindent, fürödtünk mindenhol, a pénz is elfogyott, és már hiányoztak az otthoni dolgok. No persze néhány nap után visszahúzott a szivem :)

A kérdéseidre :
- nemtom hol a csúszdapark. De az utazási iroda ajtaján hatalmas plakát hirdeti :)
- mivel sajnos eddig minden alkalommal busszal voltunk, az autós dolgokról nem tudok nyilatkozni, mitöbb, nemrégiben énis kérdeztem. Bár a verda megvolna rá, söt, nem nagyon mertem még nekiindulni a "balkánnak". Nem elöitélet, csak hall az ember mindenfélét. A nyelvtudásom csak a nyugati nyelvekre korlátozódik, azt nekem hadoválhat ott szerbül, bolgárul, meg akárhogy, nem értem. Innentöl meg ki van az ember szolgáltatva. Lehet, hogy félös vagyok...

Előzmény: Mila3 (187)
Mila3 Creative Commons License 2003.04.04 0 0 187
Szia Imhoteph!
Köszönöm(jük) a gratulációt!
Már jártam a honlapodon, hízelgés nélkül állíthatom, hogy nagyon klassz!
Remélem, hogy ebbe a jó társaságba lassan én is bele fogok számítani:-)
Annyi tervünk van a nászútra, hogy már most keveslem a két hetet.... Ebből csak a csillagos ég alatti szex el fog venni uszkve 13 iccakát:-))
Köszönöm a tanácsot, így a parton nem rendezünk nagy evészetet, a Sassosnál bérelt motorra való ülés előtt pedig fehérre krémezem magam és a párom, valamint igyekszünk kipróbálni mindent ami jó. Kivéve a búvárkodást, legalábbis a részemről.
De ha szabad, akkor volna egy-két újabb kérdésem:
- merre van a csúszdapark ( azt tudom, hogy nem Sartin, de mégis merre? ),
- tudsz e olyanról, hogy nem lehet bevinni az országba tejet vagy bármi mást ( önellátókként igyekszünk jól megpakolni a kocsit, de nem a határőröknek szánva...)
- az autósokról is vesznek le sápot a bulgárok?

Előre is köszi! És remélem, hogy még beszélünk addig ( aug. 2-től megyünk )!

Előzmény: Imhoteph (186)
Imhoteph Creative Commons License 2003.04.04 0 0 186
Mila kedves, az számit netes cimbinek, akivel itt összehaverkodunk :) Mivel itt jó társaság alakult ki eddig is, bátran állithatom, hogy mindenki :)

Gratulálok a nászutatokhoz, azt mondom : jó választás volt, nem csak a párod, hanem Sarti is :) Remélem azért nem lesz ilyen meleg, a lényeg, hogy nagyon jól érezzétek egymást..öö.. magatokat! :)
Hol érdemes enni? Kipróbáltuk majdnem mindegyik kajáldát, 1-2 van a "beach"-en, ami kicsit drágább, ami a föutcán van, vagy nem a parton, azok elfogadható árúak. Ételkinálatban mind más, nekem mindegyik nyújtott valami spécit.
Ne hagyjátok ki a
- narancspartot
- óriás palacsintát (csokis banános :)))
- tengerparti, csillagos ég alatti szexet
- búvárkodást
- motorozást (napra vigyázni! nem érzed a höt, de úgy leégsz, mint a grillcsirke! min. 24-es faktor!)
- gyümölcszabálást
és még sorolhatnám. Nem hiszem, hogy lesz olyan, amit kihagytok, hisz adja magát a téma. A Sarti honlapomon elég sok infót felsorakoztattam, ha még nem voltál, érdemes megnézni.

Jó utat, ha nem beszélnénk addig!

Előzmény: Mila3 (185)
Mila3 Creative Commons License 2003.04.04 0 0 185
Sziasztok!

Imhoteph Kedves, ki számít net-es barátnak?:-) Mi ugyanis a nászutunkat fogjuk idén augusztusban Sartin tölteni és bár kocsival megyünk, szeretnénk ott helyben motorral közlekedni. Beígérték nekünk a 38 fokot, így túl nagy élményt nem jelentene a fekete kis Puntócskában szaunázni az utakon:-)
Tudtok nekünk ajánlani vacsorázó helyet ( ami nem túl drága ) és egy két dolgot, amit feltétlenül ne hagyjunk ki? Akár ételben, akár helyben, akár üzletben...

Imhoteph Creative Commons License 2003.04.02 0 0 184
Jó, énis ezt mondanám :) Valljuk be, jóképü gyerek volt :)

Ha megy valaki Sartira - márpedig itt talán olyanok járnak :) -, és motort akar Sassosnál bérelni, javaslom, hogy emlitse meg a sartis honlapot, hogy rajta van, esetleg egy kinyomtatott példányt lobogtatni elötte, cimet megadni, stb (http://sarti.freeweb.hu)
Megigértem neki, hogy hiressé teszem a site-on, és cserébe a netes barátaimnak extra kedvezményt biztosit. :)

Imhoteph Creative Commons License 2003.04.01 0 0 182
Neked "azért" adta a számát? Hát... nem irigylem az urad :)

Mi elöre foglaltuk a szállást, kb 2 hónappal korábban. Gyak. olyat választottunk, amilyet akartunk. Nem is volt vele semmi gond. Igaz kicsit betontvéstek meg fúrtak késö este meg kora reggel, de azért türhetö volt. A Wiennában voltunk, a pékségtöl még kicsit feljebb a kosárpálya felé.

Előzmény: Törölt nick (181)
Imhoteph Creative Commons License 2003.04.01 0 0 180
Mi is tegnap lefoglaltuk a 2 hetes nyaralást, június közepén, igaz offtopic Thassos-on. Sarti majd nyár végén, amolyan laza levezetésnek figyel be :)
A szállásfoglalást nem lenne eccerübb nektek is az irodán keresztül intézni?
Leonak nemtom a számát, volt ott egy kis csaj, aki olyan csillogó szemekkel és áhitattal nézett rá a búcsúzáskor, annak talán megvan. Szerintem mások nem kérték el. Nekem legalábbis nem jött be a faszi :)
Ha felhivod a szegedi GoldSun Travelt, (62/552-552) tán megmondják, szerintem napi kapcsolatban vannak vele.
sarti2003 Creative Commons License 2003.03.31 0 0 178
Hát lefoglaltam én is !

Holnap utalom az előleget.
Galini Panzio. Julius 1-10.
5 fő /460 EUR/
Szerintem korrekt és tudom hogy 20 méterre van
a tengertől, mert már voltam ott.
Kicsit tartottam a vizum és egyéb ügyektől, de attól is féltem hogy többé nem mehetünk oda, egy esetleges drága jugó vizum miatt.
Reméljük semmi gond nem lesz.
Nézegettem az idei prospektusokat, de nem nagyon találtam ettől jobb megoldást, ráadásul még eddig mindig bejött az internetes foglalás.
Mindenkinek sok sikert ez ügyben !
Üdv: István

Előzmény: bogyó (177)
bogyó Creative Commons License 2003.03.31 0 0 177
A Car-Tour nem rossz, valóban, bár én csak apartmant foglaltam le náluk. Az is igaz, hogy mélyebben egy irodával sem keverednék viszonyba...

Tavaly a Baracuda (?) nevűben voltunk rajtuk keresztül. Ez az új (déli) részen van, kis különálló apartman-sziget, tkp. egész jó volt.

Előzmény: Mila3 (176)
Mila3 Creative Commons License 2003.03.31 0 0 176
Köszönöm Laci az új információt!
Azt hiszem a be- és kiviteli korlátozásokról meg fogom kérdezni Autóklubot. Viszont tudok javasolni a még csak nyaralást tervezőknek egy utazási irodát. Mi ott foglaltuk le az apartmant, már-már nevetségesen olcsón.
Car-Tour!!!
Valamint továbbra is várom a jelentkezést az aug. 2-ai közös indulásra, ha szintén Sarti a cél!
laci_x Creative Commons License 2003.03.28 0 0 175
Tavaly kb. 48000-ből úsztuk meg mindennel együtt és mentünk összesen 2500 km-t. Ebben benne volt az üzemanyag, autópálya és bulgár határon fizetendő összegek.
A Jugóknál és a Görögöknél jóval olcsóbb a benzin mint nálunk. Jugóban nem emlékszem pontosan de kb 180-190 Ft körül, Görögben 160-190 Ft között volt a benzin (benzinkúttól függöen).
Előzmény: Imhoteph (173)
Mila3 Creative Commons License 2003.03.28 0 0 174
Szia laci_x!

Köszönöm a segítséget, már vadul nyomtatok:-)
Minket is riogattak, hogy úton útfélen rendőrök mérnek a következő formában: 90-60-30, radar, kanyar, rendőr, 90-60-30, radar, .....
Kínosan ügyelni kell a sebbességmutatóra. Az engem is érdekelne, hogy uszkve mennyit kell benzinre és autópályadíjra szánni. És hogy mennyire szőröznek a határokon. Önellátók leszünk és nem szeretném, ha a lesütött húsokat, a rúd szalámit, vagy a pár doboz tejet a határőrök fogyasztanák el. Van valamilyen korlátozás ki és bevitelnél? Nem lenne rossz hazafelé is hozni valamit ( Metaxa:-)) ).

Szia(sztok)!

Imhoteph Creative Commons License 2003.03.28 0 0 173
Üdv Sarti-rajongók!

Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy a "hivatalos" site-unk felkerült a gorogorszag.lap.hu-ra, az útleirások szekcióba! [sarti.hu (új) néven]

Látom, mindenki készül, nagyon helyes. Itt Szegeden ma délután kezdödik az utazás kiállitás, megyünk a prospektusokért, és úgy tervezzük, hogy legkésöbb vasárnap de. már be is fizetünk egy útra június elejére. Elsödleges célpont most Zakinthos lenne, de ez ugyebár offtopic :) (azért ha van valakinek infója, örömmel várom, mert alig találni valamit a neten!)

Ontopic viszont, hogy augusztusban költségkimélés céljából ismét Sarti lenne a célpont, ezügyben még tájékozódok. Lehet, hogy mi is autóval próbálnánk, van infótok, hogy mennyibe van egy ilyen út? (benzin, km, autópályadij, egyéb költségek?)

laci_x Creative Commons License 2003.03.28 0 0 172
Helló Mila3!

Nem kell megijedni az úttól. Mi tavaly voltunk igaz 2 autóval de nyugodtan mondhatom, hogy bármikor elindulnék egyedül is. Ha nem találtok partnert a neten a határnál vagy Jugóban belgrád utáni OMV-kútnál biztos tudtok csapodni másokhoz, ugyanis a magyarok sokan állnak meg tankolni ennél a kútnál.
Stevie útleírása nagyon sokat segít Görögoszágig ezzel a útleirással térkép nélkül el lehet jutni. A rendőrök nem piszkálodnak ha betartjátok a közlekedési szabályokat. Legyen nálatok EUR kis cimletekben arra az esetre ha mégis megállítanak. Olvass bele az "Autóval Görögországba" fórumba sok tanácsot találsz ott is.

Kalandra fel!
Cs.L.

Előzmény: sarti2003 (170)
Mila3 Creative Commons License 2003.03.28 0 0 171
Sziasztok!

Új fórumos vagyok, Sarti-ra kerestem rá, és így keveredtem ide. Idén megyünk először a párommal Sartira és igyekszem minél többet megtudni róla. Nászút lesz, naná, hogy készülünk!:-)
Szeretném megkérdezni, hogy augusztus 2-től 16-ig jön e még valaki autóval. Nekünk ismeretlen az út ( bár kaptunk egy nagyon jó és részletes leírást ) meg egyébként is jobb lenne, ha nem egyedül kellene bolyongani....
És minden hasznos tanácsot szívesen veszünk!
Előre is Köszönöm!

sarti2003 Creative Commons License 2003.03.25 0 0 170
Helló Sarti rajongók !

Kérdezem tőletek hogy volt e már valaki a Galini panzióba ?
Ez az uj részen van, közel a Trifon házhoz.

Előre is kösz !
Istvan

akikoma Creative Commons License 2003.03.24 0 0 169
Sziasztok,

Lenne egy kerdesem, amiben szeretnem a segitsegeteket kerni:
Julius masodik feleben mennenk Sartiba egy 10-14 fos barati tarsasaggal, autoval. En vallaltam a szervezest es azt, hogy szallast talalunk magunknak.
Jo lenne, ha egy kulon hazat tudnank kivenni, ha ez nem lehetseges, akkor mindenkeppen - egymashoz kozeli - apartmanokban szeretnenk lenni. Az ellatasunkrol magunk gondoskodnank, igy fontos lenne a konyha, illetve a legkondi is.
Tudtok esetleg ajanlani nekem a szamunkra megfelelo aparmanhazat?

Elore is koszi a tippeket,
akikoma

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!