Reggel Veszprém 0 fok, utak tökéletesen lefagyva, balesetek (szórás persze semmi), Várpalota -5 fok, onnan kezdve Pestig szép nagy köd és Bp. 0 fok körül. Jön lassan a tél, mese nincs.
Igen, itt a global warming - de mi tortent a Foldon a jegkorszak kialakulasanal, es mitol mult el? Nem akarom a mi felelossegunket kicsinyiteni, de nem lehet, hogy ezek a vlatozasok egyebkent is vegbemennenek (csak nem ilyen gyorsan)?
Angliában meg tegnap először a történelemben tornádó pusztított.
Nem is kicsit, helikopteres felvételeken jól láthatóan lekapott jó pár háztetőt, de úgy, hogy összekuszálta a fagerendákat is, nem csak a cserép hussant el.
Nekem mostmár nem esélje senki, hogy nincs felmelegedés.
Most olvasom a NatGeoban, hogy az idén a Karib tengeren olyan meleg volt a víz, hogy a korallok java része elpusztult.Kifakult az egész szines világ.
Végre ma nálunk is volt egy kis tavasz, be tudtam fejezni a lemosó permetezést. (5 helyen van gyümölcsfám.)
Majdnem egész délelőtt sütött a nap, a szél is csak lengedezett (erős szélben ilyen motoros szerkezetnél úgy szokta, hogy a permetezőcsőből kiviszi a légáram, megy 2 métert felfelé, ott deréxögben elkanyarodik, és vízszintesen halad tovább a permet), komolyabb sár sem volt, meg rá is értem, szóval minden összejött.
Most olyan 6 méter magasságig tudtam szórni a fákat, a nagyobb cseresznyék, sárgabarackok, körték teteje száraz maradt.
Mentem vasarolni - es mar szerencsere az autoban voltam, mikor elszabadult a pokol. Mar elotte is viharos szel, de aztan villamlas - nappali vilagossag - dorges, es vizszintes eso; de annyi, hogy meg lepesben is szaguldasnak ereztem.
Valami "ido" keszulodik, lehet erezni a levegoben, meg a TV vetelen is. Kivancsi vagyok, mire valtozik! Lesz teli vihar, nem lesz teli vihar. Lehulest az 100%-ra igertek. ELo kell venni a zoknikat, kabatokat. . .
Én is a fatüzelést tartom reális megoldásnak a jelenlegi helyzetben. A kandalló hatásfoka viszonylag alacsony, de egy cserépkályha vagy méginkább egy vegyesüzemű kazán jóval takarékosabb.
Ehhez azonban növelni kellene az erdőterület nagyságát Mo.-on (mondjuk a jelenlegi 20-ról 30 %-ra). Erre meg is lenne a lehetőség, annyi felesleges veszteségesen exportálható gabonát termelünk.