Minden ami Action cam. A topic célja megbeszélni a kamerákról a technikai dolgokat, bemutatni kiegészítőket (legfőképp a házilag barkácsoltakat), felvételi módokat, stb.
Legismertebb típusok:
GoPro HD HERO SD 960 1080
DRIFT HD X 170
Contour HD GPS
Oregon Scientific ACT
VIO POV
Figyelem! Ez a topic nem az elkészült videok bemutatására szolgál!
Ma végre megkaptam az egy hónapja megrendelt HD Hero 2-es gépet, egyből kérdések merültek fel bennem. A reklámokban hirdetik a 90 fokos látási szöget is a másik kettő szélesebben kívül, de nem találom, hogy ezeket hogy lehet beállítani,vagy hogy lehet választani?
hivatalosan SanDisk 16/32GB sdhc class10-es kartyak. szerintem minimum class6-os sd kartya de normal meretu (nem adapteres mini vagy mikro mert azok ratyik).
hat nem tom mi nem kompatibilis rajta de atteszed kartyaolvasoba es kesz. en a simat is igy hasznalom. sztem tolteni meg tolt, tok mindegy milyen os-alatt.
a skeleton haz direkt olyan hogy ki van vagdosva az oldala igy bele tudsz dugni barmit. en csinaltam magamnak, mivel volt egy plusz sima hazam es kivagtam az oldalait.
a mikrofon hekk annyiba kerul amennyibol magadnak sikerul;) ha nem sikerul akkor eleg sokba:) ha sikerul akkor par szaz ft mert csak dot meg csatlakozo kell hozza. en ugy csinaltam meg hogy vekony drottal kivezettem a beepitett mikrofont majd a vegere egy 2.5-os jack aljzatot tettem. ha nincs bedugva semmi akkor mukodik a beepitett, ha beledugom a kulsot akkor az levalasztja a elsot es csak a kulso mukodik.
hogy a hero 2-be milyen mikrofont kell dugni arrol fogalmam nincs, de biztos le van irva a doksijaban esetleg meg lehet kerdeni a myacationcam.hu tol mivel ok forgalmazzak (sztem siman egy stereo electret mikrofon ra aztan csok).
ha 50-55 korul talalsz sima hd-t akkor erdemes lehet azt valasztani, de amugy en a hd2-t vennem.
Hd hero2 89 000 körül találtam, hd hero meg 60-70 000 körül van pl a vaterán. A mikrofon hekkelés mennyibe kerülne? Vagy ilyen különbségnél nem érdemes foglalkozni vele? Mondjuk gondolom hosszabb távon megér 20-30 000 Ft, hogy vadi új, kosrszerű kamerám legyen remélem jópár évig.
A hero2-be csak bedugok egy sima mikrofont és már működik is? De akkor nem lehet rátenni a házat, a nélkül pedig lehet rendesen rögzíteni? Meg a házon van a lencse ha jól tudom. Vagy meg kell fúrni a házat?
Az egyetlen aminek nem örülök a hero2-nél, hogy elvielg XP-vel nem kompatibilis, mert a laptopomon az van, és azon más okokból nem lehet 7-es, de gondolom kártyaolvasóval gond nélkül lehet menteni.
gopro hd2-n van mikrofon bemenet es eleg jo minosegu. a sima hd-re lehet hekkelni mikrofont de csak monot es az eros tomorites miatt nem lesz tul jo minoseg (de beszednel annyira nem zavaro). hd ala ne menj, ma mar az eleg alap es tudjak is jo minosegben ezen sztem nem erdemes sporolni. ha kapsz hd-t olcson (olyan hd2-nek a fele aran) akkor erdemes lehet elgondolkodni a mikrofon hackon.
Szeretnék venni egy kamerát, elsősorban rallyvesenyekre belső kamerának, esetleg néha kívülre is. A mostan gagyi nem túl megbízható és elég vacak is (ezt tudja: ).
Olyan érdekelne leginkább amire az átbeszálőt, vagy egy mikrofont is rá tudnánk kötni.Nagy igényeim nincsenek, de jó lenne ha ott lenne a kép mellett a hangom is, hogy épp mit diktálok a kanyar előtt...
Abszolút nem értek a kamerákhoz, csak olvasgattam egy picit.
Gopro Motorsport Hero, jó lenne nekem, csak a külső hang nem lenne megoldható?
Gopro Motorsport Hero HD, jó lenne nekem, csak a külső hang nem lenne megoldható? Gondolom a HD-re amúgy sincs szükségem és a hanggal itt sem vagyunk előrébb?
Gopro Motorsport Hero HD2, ez lenne a tutti megoldás?
a legtobb ma mar 110-230v 50/60Hz, igy ezzel nincs is gond. a labuk masmilyen de ahhoz lehet kapni atalakitot.
de sztem usb szivargyujtot meg fali toltot barhol lehet venni nalunk is (pl: speedshop.hu). az en pc-m olyan hogy kikapcsolt allapotban is ad feszultseget az usb-re igy olyankor is toltheto, de ugy tom a laptopoknal is van erre lehetoseg csak a biosban be kell kapcsolni.
egyszeru, vond le az afat es a vamot es ugyan annyi. nem orom, de ez van. amugy ha kint bemesz az uzletbe es ugy veszed akkor rateszik a helyi afa-t, igaz az joval alcsonyabb. netes rendelesnel mar nem (csak akkor meg fizeted a posta es az itthonit). a zsebben hozosra meg ugye nincs garid.
ezzel nem azt mondom hogy a myactionba szaladok venni, hanem azt hogy ok meg egesz normalisak az araik. mert ugye ilyenkor mindig van aki olcsobban tud mindent, de arrol kiderul hogy hat csak neki csak haver. nekem nincs igy vagy bemegyek hozzajuk, vagy vaterazok, vagy ebayozok (ami ranezesre olcso de jonnek a koltsegek). nekik van uzletuk, van gari, meg lehet nezni a cuccokat, tok jo nyitvatartassal es kiszolgalassal. en voltam mar naluk tobb kiegeszitot is vettem, sot meg alkudni is tudtam, es vettem olyan kiegeszitot is amit onmagaban nem lehet megvenni csak csomagban.
hat nem tom, 240 felett van a dolcsi, az 300ra szamolva 72e+posta, erre jon a vam+afat akkor mar ugyanannyi (es nincs garid, vagy csak bazi macerasan).
az mas kerdes hogyha zsebben hozod vagy haver a borondben, vagy valahogy ki tudod kerulni a vam+afat akkor valoban olcsobb.
mindenkinek mas az igenye, en a 60fps-t is csak probabaol nyomtam be egyszer, nemhogy 120. fenykepezni se hasznaltam soha, van kis fenykepezom, szazszor jobb kepet csinal mint ez.
a mikrofonja viszont ratyi (nem is igazan a mikrofon hanem az hogy borzasztoan tultomorit), ez nekem nagyon fontos.raadasul csinaltak egy piszkos kis huzast: a hatuljan levo csatira kivezettek a stereo line in-t, de nem jottek ki a kulso mikrofonnal (pedig igergettek). aztan mikor ugyesebb emberek ehhez csinaltak sajat csatlakozot meg mikrofont akkor a legutolso firmwareban szepen letiltottak...
a ledek is nagyon jok mert latom hogy mit csinal mikor sisakon van (vagy barmi olyan helyen ahol nem lehet latni az elejet).
eye-fi meg nem tom ezen mukodik e (mert azt olvastam hogy nagyon nem mindegy melyikkel es milyen fw-el), de igazabol nem nagyon erdekelt mert wifire nem izgulok. a remote is csak olyanra lenne jo hogy pl a kormanyrol indithassam, mondjuk a kamera meg hatul van az ulesen. vagy ha kezbol hasznalom akkor egy markolatrol ne tetejet nyomkodva, ilyesmik. de ebbol is latszik masok az igenyek hisz van hogy eleg egy sima ki/bekapcs, de van ahol meg 50 kamerat vezerelnek egyszerre (szoval nem biztos hogy csak egy fele taviranyitot kene csinalniuk). azt meg aztan vegkepp nem tom hogy a remote az a wifin keresztul lesz vagy attol fuggetlen.
nagyon tetszik hogy van kulso sztereo mikrofon csatlakozas. az mas kerdes hogy milyen lesz a rogzitett hang minosege, mert a simanal is lett volna lehetoseg a jo minosegre megis feleslegesn tultomoritette. az uj 11mpixel-es erzekelovel van lehetoseg szukebb latoszget croppolni, igy virtulaisan novelni a gyutotavolsagot. nem rossz, de ha mar lud akkor lett volna lehetoseg szoftveres kepstabira is...
lesz wifi hatfal, meg talan remote control is (valami nagy hatotavolsagu akar 50 kamerat tud egyszerre vezerelni). wifin at webkamera de mindenfele beallitast is lehet nyomtani szoftverrel. a led ablaka nagyobb, de ahogy nezem a led ugyanakkora. viszont juhe, van felul, hatul es alul is egy led. amikor fent vana sisakon akkor lehet latni hogy mi van nem kell tukorben nezegetni. lcd is teljesen grafikus lett.