A Dáin kiadóval történt rövid levélváltásom után kiderült, hogy hamarosan a nyomdába kerül Tad Williams - Másvilág: Az Arany árnyék városa című könyvének folytatása, a Kék Folyó völgye. Ha minden jól megy ősszel meg is jelenik.
Nat, ezzel nem ertek egyet. Szerintem a legjobb az Against the Fall of Night/City and the Stars (A Varos es a csillagok) es a Childhood's End (A gyerekkor vege). De persze izlesek es pofonok...
Attól még, hogy valami antikváriumban van, nem biztos, hogy nincs értelme újra kiadni, leginkább anyagi okokból.
Nem kell fordító (ha sikerül megszerezni az előző kiadás fordítását, ami a Randevú esetében eléggé necces, rengeteg zavaró félrefordítás van benne), valszeg rendezettebbek a jogok, ráadásul 30 éves regény (újra)kiadási joga se kerülhet már olyan sokba, mint valami új könyvé.
most neztem, az ulpiusnal epp elokeszul clarke-tol a randevu a ramaval. mivel ahanyszor benezek az antikvariumba, latok vagy 4-5 peldanyt, nyilvan inkabb azert adjak ki, hogy utana johessenek a folytatasok. hatha... (bar sok jot nem hallottam roluk)
A Játékmester kurta jó könyv. Jó a világ, jó a karakter, és furcsán érdekes a történet. A SHE nél valahogy nem fogott meg, pedig itt is vannak furcsa dolgok :) Egyébként monst szüneteltetem az olvasását, a Feketecsuklyásokat megvettem azt olvasom, no meg utána elkezdem B Aldisstől az Amig világ a világot, meg Diane Duanetől azt a csillaghajnal trilógiát. (de kölcsönkértem egy csomó Vonnegutot is :)
Nekem sem jött be a SHE, a világ sokszinűsége hiába érdekes, a történet ritkán ragadott magával.
Nermrég elkezdtem olvasni Tad Williamstól a Másvilágot, erről azt mondom - ugyan csak 70 oldallal a hátam mögött:-) -, hogy jó könyv.
jofele :) a jatekmester jelent meg tole eloszor, az a kultura sorozat masodik kotete (nem epul egymasra a cselekmeny, es elvileg iden jon az elso is), es en meg olvastam a walking on glass-t, ami ugyan nem scifi, de nagyon jo. meg most a sotet hatter elott, ugye, ami igeretesnek tunik, bar eleg vegyes visszajelzeseket hallok rola.
Kiolvastam a SHE-öt, de nekem valahogy kevésbé jött be, mint a Játékmester. :-(
Szerintem túlbonyolított volt, és ez az idegöl? rohangálás egyik helyr?l a másikig néhol feleslegesnek t?nt. Volt vele egyéb problémám is, de az részben spoiler lenne, így inkább hagyom. :-)
Most a Lucifer sárkányát néztem ki, holnap elvileg már a kezemben is lesz. :-)
Nem találom, pedig azt hiszem kérdeztem már: melyik (Lem?) könyvben van az, hogy visszatér(nek) űrhajósok, és minden szép és jó a Földön, aztán kapnak egy "ocsúdon" nevű szert, amitől lehull a "maszkon" a szemükről? Nem a Visszatérés, azt most olvastam el sokadszor. De ti biztos tudjátok.
Olvasgatom ezt a Sötét háttér előttöt. Hát nemtom. Nekem valahogy eddig nem jött be. De most kiadták az "új" Fawcett könyvet a Feketecsuklyásokat. Azt megveszem :) Mert teccik Brett Shaw karaktere.:)
A játékot nem ismerem, szal nem tudom, van-e valami köze ehhez.
Itthon egy könyv jelent meg a sorozatból (ráadásul valahonnan a közepe tájáról), Varázsló-átok (The Wizardry Cursed) címmel talán úgy nyolc éve, így valszeg nagy szerencse kell hozzá, hogy fel tudd hajtani valahonnan.