M hallottam a rádióban, hogy van vmi filmhét az Örökmozgóban, ami tíz napig tart és olyan filmeket nyomnak le, mint a Casablanca, meg vagy 12 magyar filmet, Körhinta stb. Tudsz róla vmit cornél kedvesss?
Az nem igazán világos, hogy az index mit akar ezekkel a vetítésekkel? Ez egy indexes filmklubb lenne?
szívemből beszélsz kornél, édes egy cimborám, ez a kult-buli nagyon szívbeteg, hol kult a Harakiri meg a Pronuma vazze, annnyira szánalmasak ezzel az egésszel, méghogy a magyar filmarchívumok szűk keresztmetszete, qrva szar duma,
kapásból felsorolnék egy tucat vérbeli japán kult-filmet, amit MOZIBAN VETÍTETTEK Magyarországon a szörnyű Kádár-rezsim idején,
akkor meg mit erőlködnek itt szegény Harakirivel, nézzenek be a pókhálós sarokba is, ott árválkodik biztos valahol a Biztosan Ölő Sárkánylédi, a Karatézó Kobra Visszatér, a Szamurájok és Banditák(!!!), vagy ugye a jó kis Szuperexpressz, olyan kultrendezők jegyzik őket, hogy kedves Vágvölgyi úr is megnyalná mind a kilenc ujját,
és akkor még nem is beszéltem a hajdani kínai kötelező KGST-filmbehozatal kincseiről:-(((
Itt van bazzeg, amiről beszéltem, az Örökmozgóban az indexes kultfilm izé, klub, imádom, megy a vitézkedés, hogy film noir, B-film, trash, giallo, HK, japán és SM, cheap thrills & high brow, szaggassuk meg magunkat!, és ehhez képest meg lehet tekinteni a Pronuma bolyokat meg Mr. West kalandjait a bolsevikok országában, most nem az, hogy bármi bajom is lenne ezekkel a filmekkel, mer nincsen abszolút, de ha trash, akkor legyen bazzeg trash, ha meg szado-mazo, akkor legyen szado-mazo, de a felesleges vagánykodásnak semmi értelme, mer szvsz tök felesleges. (Próbáltam leadtam viccből egy szavazatot a Mr. Westre, de nem szuperál, próbálja má meg más is, mondjuk én akartam lenni az első, de ha egyszer nem működik...)
Hát igényes program mondjuk mindenképp elvárás, nem? A Hunnia talán még örülne is neki, hogy történik ott vmi. Persze lehet, hogy csak álmodozok, de nem lehet tudni. Ott tíznél több néző sosincs. Annyian meg csak össze bírunk jönni. A testvéreim száma is több.
Hunniában? szerinted lehetéges? lenne egy csomó elvárás biztos, ennyi meg ennyi néző, igényes program, satöbbi... nem igazgató valaki véletlenül egy barátságos belvárosi művelődési házban?
Micsoda lelkesedés, nem ismerek rátok, valami rosszat ettetek? a projektor mindenképp kell, hogy lehessen vászonra, mer a tévé azér nem az igazi... nehéz ügy...
Akkor most mi legyen? Szerintem pl. a Hunniában lehetne ilyesmit csinálni, az úgyis alig van kihasználva, vagy igazgatóin vki rámosolyog egy moziigazgatóra, hm? Ez férfimunka. Én szendvicseket csinálok, meg elugrom sörért.
Hát, ha nem is mozi, de valami moziszerűség kéne, székekkel mittomén, házilag is lehetne mondjuk, de azt inkább csak akkor, ha valaki egy ilyen moziszerűségben lakik, meg kéne egy a. ingyen b. (végszükség esetén) nagyon olcsón bérelhető projektor.
Én is láttam, bizony, bár inkább csak futólag, elsuhant mellettem, akár idén a nyár, szóval nem mondanám lazának, inkább merevnek, görcsösnek, mint Pinocchio, mielőtt kifaragták volna, viszont mellszörzete meg mintha látszott volna, de erre nem esküdnék meg most.
kibizony! es buszke a szerinte is idejetmult, nemi hovatartozast egyertelmuen meghatarozo - mert abbol (masik nem szamara egyaltalan nem hizelgo)iteletet alkoto - attitudjere