/OFF/
Bocs Enrico, de semmi köze nincs a három amigóhoz azon kívül, hogy színészeket néznek igazinak és kérik fel őket egy munkára. És szeretném leszögezni, hogy a Galaxy Quest nem csupán egy scifi vígjték, hanem paródia a javából, csak ezt sokan főleg háttérismeret hiányában nem veszik észre. (Nem az ő hibájuk)
/ON/
Az "amator preview" fénykardokkal rohangálós részét nézd végig kockáról-kockára: van egy kocka, ahol nagyon jól látszanak a szereplok, amikor közel érnek...
Aztán írd meg ide, melyik filmben láttuk ezt a jelenetet... :))))))))))
Láttátok az amatőr preview-t? Nektek hogy tetszett? Ha tényleg így rohangálnak majd a jedik, bekapcsolt fénykarddal, mint egy kosztümös filmben, nagyon fogok röhögni a moziban.
Tudom: halottakról csak jót vagy semmit, de szerintem az öreg Guinness egy kicsit furcsán látta a világot öregkorára. Pl. a Híd a Kwai-t is totál lehúzta, pedig azért még Oscart is kapott. (Ami persze nem feltétlen pozitívum...;-))
Liam Neesonnek, meg általában a többi színésznek a személytelen blue-boxos felvételekkel volt bajuk. Terence Stamp (Valorum kancellár) pár hete például kijelentette, hogy ő még egyszer így nem fog színészkedni. ("Natalie Portmannek kimenője volt, erre Lucas azt mondta nekem, hogy beszéljek ahhoz a papír Portman-képhez a kék háttér előtt.") Tényleg szar lehet egy színésznek így dolgozni... De a technika nagy úr.
Prowse-ról: valahonnan letöltöttem egy mpeg-et, amin Prowse eredeti hangján dirigál Vader-kosztümben. A közönség meg (+ én is) hangosan kacag.
Hmmm hmmm semmi erdekes... :)
Egy ideje mar keringtek lehetseges cimek a neten es ez volt az egyik, nekem is jonak tunt es ugy latszik nem kockaztatnak a cimmel ("The Clone Wars" meg ezt hallottam hogy eselyes cim, de az kevesbe jo SZVSZ).
Egyebkent ha emlekezetem nem csal, a "Revenge of the Jedi" cimmel ellatott promocios anyagok elterelo hadmuveletkent szamitottak annak idejen, Lucas ugyanis igy akarta atverni a kaloz "merchandise"-t gyarto kis vallalkozasokat (kiszivarogtatta a fals cimet es erre elkezdtek gyartani a sapkakat, polokat meg egyebeket.), mikozben a fejeben vegig a "Return of the Jedi" volt a cim.
Hat neha ugy tunik Lucasnak ehhez nagyobb erzeke van, mint a filmrendezeshez....
Fut mostanában a mozikban egy elég jó film arról a jelenségről, hogy bizonyos színészeket mennyire zavar az, ha azonosítják őket a szerepükkel: ez a Galaxy Quest (Galaktikus küldetés). Ha valaki még nem látta, azonnal rohanjon megnézni - egészen kitűnő szórakozás!
Egyébként meg nem tudom miért zavarja William Shatner-t, ha Cpt. Kirk-nek nézik, hiszen ő T.J.Hooker, ezt mindenki tudhatja...
Episode II of George Lucas's Star Wars serial will be titled The Rise of the Empire, the News Corp-published The Australian, reported today (Thursday), citing industry sources. Giving the report added weight is the fact that the film is currently being shot at News Corp's Fox Studios complex in Sydney. The newspaper observed that Lucas has now completed 51 days of filming in Australia and is scheduled to move to locations in Italy and Tunisia in two weeks.
Na kérem szépen, már csak 22 hónap és mozikban az Episode II !!!
A mai nap ( leszámítva a forgatásról készített fotókat, amiket nem tudok bekopizni ) jött az első tényleges hír a filmről.Ezúton kérnék mindenkit, hogy mostantól ebben a topikban folytatódjunk, vagy ha többen úgy gondolják, akkor a topikokat ( SW I-II. ) akár össze is vonhatjuk.
Tehát a hír a következő, a mai napon Rupert Murdoch a 20th Century Fox ausztrál tulajdonosának egyik lapjában Ausztráliában jelent meg, hogy a második rész címe a következő lesz:
"Star Wars: Episode Two - The Rise of the Empire."
Ez még nem tűnik véglegesnek, hiszen annak idején George Lucas a már kész "Revenge of the Jedi" címet is megváltoztatta a végleges " Return of the Jedi"-ra, annak ellenére, hogy a promóciós anyagok az első névvel már készen voltak. Azt mindenesetre meg kell még várni, hogy Lucas és csapata visszavonuljon a Skywalker ranch-ra az utómunkálatok végett, hiszen akkor még nagyon sok minden megváltozhat. Bár a cím kifejezetten jónak mondható, nem annyira megragadó, mint a " The Phantom Menace " volt ( legalábbis a cikk szerint).
A cikk szerint az információ alapjául szolgáló website azt is sejtetni engedi, hogy a film végén már tanúi lehetünk Anakin átfordulásának a Sötét oldalra. Az eddigi spekulációk arról szóltak, hogy a film Anakin és Amidala esküvőjével végződne, vagy legalábbis a film végén kettejük között egy barátságnál erősebb vonzalom alakulna ki, de ennek ellenére elképzelhető, hogy a film vége már eléggé tragikus lesz.
Idemásolom az angol eredetit is, kissé (?!) felcseréltem a sorrendet, de aki tud angolul az látja, hogy jórészt ugyanarról van benne szó, mint amit leírtam :)))
George Lucas would seem to have a long time yet to decide on the title of the next Star Wars movie, but a recent report suggests that he's already made the decision. According to Popcorn, the title was revealed in one of Fox owner Rupert Murdock's Australian newspapers, of which they were not specific if it was The Australian or the Daily Telegraph. Regardless of which, the
site reports that the eventual film will be called "Star Wars: Episode Two - The Rise of the Empire."
In addition, the site suggests that the film will feature a finale that has Anakin being lured to the dark side of the force. Previous speculation based on what we know will happen would suggest that the film's finale might feature the wedding of Anakin and Amidala, or at least the realization of something more than friendship between the two, though there's a chance that it will have a tinge of tragedy as well.
At this point, it would all seem to be speculation. While Rise of the Empire is nice and tidy, it doesn't really grab like the unexpected Phantom Menace did. We're betting that the actual title of the film will be something more dramatic, but we'll most likely have to wait until George Lucas and his staff are back at Skywalker Ranch working on fine tuning the film before the official title is actually revealed. Even then, Lucas did change Revenge of the Jedi to Return of the Jedi even after promotional materials had been produced.
Added note: The AP (via the IMDB) reports that the info came from The Australian newspaper.
Lehet, hogy nem vagyok normális, de végigolvastam mind a 4232 hozzászólást. Ráment egy hetem, de megérte!
Kicsit olyan számomra a Baljós árnyak, mint a magyar narancs... Persze csak azért húzom a számat, mert volt előtte A TRILÓGIA. Ebből az első részből - mint sokaknak - a Leia-Han Solo-Chewbacca féle humor hiányzik leginkább számomra. De talán majd a következőben!
Alec Guinnes nyilván csak akkor utálta meg a szerepét, mikor kiderült, hogy a film (és ezzel együtt az ő szerepe) mekkora legendává növi ki magát. A róla szóló hírek szerint nem nagyon kedvelte a feltűnést. Így már (talán) érthető.
De mi a helyzet Liam Neesonnal? Ha jól tudom, ő sem nyilatkozott valami hízelgően a dologról. (Cáfoljatok, vagy erősítsetek meg!!!) Pedig ő aztán már tudhatta, hogy mibe száll be.
Darth Vader szerepéről: teljesen ledöbbentem, mikor (talán az Atom-on) láttam egy fotót a stábról. David Prowse szemüveges (legalábbis azon a fotón). Ha tényleg mindegy, hogy ki van a jelmezben, csak a testmagasság kielégítő legyen, akkor miért kellett pont egy rövidlátót kiválasztani (merthogy az okuláré nem valószínű, hogy praktikus viselet volt a sisakban)?
Most őszíntén, nem mindegy, hogy ki bújik bele a Darth Vader jelmezbe ( leszámítva azt, hogy az eredetiben ő volt benne ) ??
Azt hiszem, hogy ( így fejből ) 3 olyan szereplő van, akit hasonló testefelépítésü emberek el tudnak játszani: Darth Vader, R2D2 és Chewbacca.Egyikük sem szólt soha a saját hangjám egy szót se.
Mint tudjuk Darth Vader angol hangja James Earl Jones volt, mind a három részben, tehát Prowse-al felvenni bármiféle hangot, teljesen felesleges.
Amit egyébként még tavaly hallottam és ami nagyon is érdekes és valószínüleg igaz is ( és talán egy kicsit lejjebb tavaly írtam is róla ) az a következő: 1999 elején San Franciso mellett a Skywalker Ranchon a Lucasfilm LTD. George Lucas felügyeletével felvett kép és hanganyagot Sir Alec Gunness-el !!!!
Tehát róla van ilyen, mert őt aztán más tényleg nem tudja eljátszani. Az öreg valószínüleg utálta a SW-t, mert már elege volt belőle, de gondolom ezért fizettek neki rendesen.
Egyébként meglehetősen érdekes, hogy egy csomó színészt mennyire zavar ( talán joggal ) bizonyos film ill. tv szerepeivel való folyamatos azonosítgatás. Sok-sok példa van: Sean Connery/James Bond, William Shatner/Captan James T.Kirk, Patrick Stewart/Capt. Jean Luc Picard, etc, etc.
William Shatner legjobb megmozdulása az volt, amikor már a nyolcezredik StarTrek konvención látta a százezredik klingonnak, vulkáninak, romulánnak öltözött szerencsétlent, azt mondta nekik, hogy: Get a life !!! :)))
Hát, ez elég anakronisztikusan hangzik, elvégre az Episode III végén Vader még nem lehet olyan öreg! Az ANH eseményei során Prowse a negyvenes éveinek elején járt, Luke születésekor húsz körül lehetett, most meg 65 éves. Sokkal egyszerűbb lenne Lucasnak egy fiatalabb színészt használni, pl aki úgyis játssza majd Anakint a lávás jelenetnél.
Csak eszembe jutott egy régi pletyka "Obi-Wan" halálhírét hallva. Nevezetesen az, hogy Lucas előrelátóan már felvett Mr. Prowse-zal 1-2 jelenetet és mondatot az Episode III részére, hátha addig esetleg meghal szegény, és nem tud már megjelenni arra a röpke 5-6 percre, mint Darth Vader. Nem tudom hol olvastam, szerintetek ez igaz???
SebDani!
Félre vagyok értve. Én pozitíve gondoltam a hozzászólásomat - egyetértek veled.
Annak ellenére, hogy miként vélekedett A. G. a Star Wars filmekről, bennünk Obi-Van-ként marad meg, tehát valóban méltó hely ez a topic a megemlékezésre. Sokkal inkább emlékszünk rá ezekből a filmekből (legalábbis mi, az SW-t szeretők), mint bármely más alakításából.
Szerintem is ez a (legjobb) helye az emlékezésnek, de ha van, aki nagyon lusta, akkor itt a hír is, ami merengésre késztetett bennünket:
MTI] Elhunyt szombaton Sir Alec Guinness, angol színészóriás. Obi Van Kenobi és a Híd a Kwai folyón Nicholson ezredesének életre keltője 86 éves volt. A színész azon kevesek közé tartozott, akiknek megadatott, hogy a hollywoodi szuperprodukciók mellett tehetségüket a legnagyobb európai színházakban is kamatoztathatták. Sir Alec Guinness halálhírét hétfő hajnalban közölték Londonban. Az idős művészt mentő szállította falusi otthonából a nyugat-angliai Midhurst kórházába, ahol szombat este csendesen jobblétre szenderült - közölte a család szóvivője. Az angol színház- és filmművészet e legendás alakja 1914. április 2-án született. Apja bankár volt, de a szülők hamar elváltak, és Alec Guinness később alig emlékezett apjára. Fiatal korában glaukóma támadta meg, csak több műtéttel lehetett visszaadni látását. Küzdelmes ifjúkora szerény, pontos, fegyelmezett, sallangmentes színészetre tanította. Munkásságát két Oscar-díj jutalmazta - az egyiket a Híd a Kwai folyón című filmben nyújtott alakításáért kapta -, II.Erzsébet királynő pedig lovagi címet adományozott neki. Sir Alec Guinness a színpadon és a filmvásznon kívül kerülte a nyilvánosságot, mértéktartón, visszahúzódva élt.
- Az embernek csak egy egyénisége van, akkor is, ha színész. Nos, én színész vagyok, és ha megpróbálnám a sztárt játszani, nevetségessé válnék – mondta sokszor a művész.
Láttátok a starwars.com-on az új fícsört, az "On location"-t? Kár, hogy baromi lassú, és semmit nem látok belőle. Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehet a streaming Quicktime-ot elmenteni? Tudomásom szerint sehogy, de hátha valaki okosabb nálam... ;-)
Kojak:
hát pedig tegnapi dátummal (13-a) ez található a Force.net-en:
"AICN is reporting that Christopher Walken has definitely been confirmed for Star Wars: Episode II, even suggesting that announcement would be up on the official site within days."
Én örülnék neki, a Sleepy Hollowban (is) nagyon tetszett. (Igaz, ott legtöbbször Darth Maul... akarom mondani Ray Park szerepelt helyette... :-)))