Bocs, hogy olyan képet hozok a kerekre (más topicban az a szokásunk, hogy ilyenkor képpel ünneplünk), ami már volt, de ezt bármikor szívesen látom újra és bizony már régen szerepelt (27-es hozzászólás, 2002-06-17).
Tegnap Verocsek (akit innen egyedül Navarre ismer, de azért bátran emlegetem) a pólómeccs előtt meglátta a táskámban a Szabó Stein-féle Macbeth-et és megkérdezte, miért hordom folyton magammal (Gyulán is ott volt, sőt Szegeden is). "Hátha szembejön egyszer LZs és dedikáltathatom vele!" - válaszoltam :-), majd tudattam vele a valódi okot is: olvasom a könyvet (mily meglepő!).
Ma reggel is sok olyan mondatot találtam, amit ki fogok jegyzetelni, de csak ezt küldtem el pár embernek sms-ben:
"Az éj hatalma vagy a nap szégyene, hogy sötét nyalja a föld arcát a fény csókja helyett?"
Ross (Dolmány Attila), II. felvonás 4. szín (miután kitudódott Duncan meggyilkolása)
Éjjel D.A.-val álmodtam, retteneteset: elszerződik más színházhoz (vajon hol olvashatok ilyesmiről?). Ki fogja játszani Rosst és Vénát (a Bűn..-ben)? Csak ebben a 2 darabban láttam. :-(
A felvonásnak és a szín befejezése a következő:
Ross:
Isten áldjon, öreg!
Öreg:
Inkább téged vagy mást, ki tudna csodát,
Hogy rosszból jó lesz, s ellenségből barát.
A júliusi Színházban van egy riport Szász Jánossal, amiben van egy nekem tetsző mondat (több is persze, csak azokat nem gépelem be azonnal).
"Én alapvetően beszari vagyok, de főiskolás koromban elhatároztam, hogy még az olyan nagy színészektől, nehéz fiúktól sem fogok félni, mint Kovács Lajos, Andorai vagy Derzsi. Ahhoz, hogy ne féljek - vagy a félelmet ne mutassam ki -, rutin kell. Színházi is, filmes is." (az utolsó mondatnak csak az előzménnyel van értelme).
LZs szerencséje, hogy nem vagyok/voltam főiskolás. ;-)
Én is pontosan így voltam vele.
Tegnap kikaptam a vízipólómeccsen: 4-en voltunk, abból ketten láttuk együtt a filmet, a másik 2 pedig méltatlankodott, hogy' nézhettük meg nélküle! :-) Úgyhogy megyek én még El Nino-zni! :-)
Sziasztok!
Végre én is láttam az El nino-t. Az elején kicsit megijedtem, hogy ez nekem nem fog tetszeni, de aztán nagyon rendben volt. Tényleg érdemes megnézni!
S.
Az a vége, de teljesen szürrealista volt, mint egy álomban... Gyakorlatilag végtelenítették, vagy 100 emeletet rohantak le, és mindig változott, kinél van a gyerek.
Én egyáltalán nem éreztem kiútnak, inkább mintha soha nem lenne vége ennek a szörnyű történetnek és ördögi körnek.
Enci lányának az öngyilkossága sem éppen pozitív lezárás, és Dorka visszatérése a férjéhez sem ígér semmi jót.
Azért megkönnyebültem a végén - legalább a filmnek vége volt. :)
Arra is emlékezni véltem, hogy a csajok a saját nevüket használják, de a Barbi elbizonytalanított. Ezek szerint ez a pár volt a kivétel.
Nem az a film vége, hogy a két apajelölt rohan a gyerekkel? Lehet, hogy nem, régen láttam, meg aztán LZs-szemszögből is néztem...
Ezen kívül Eszenyinek Enikő, Udvarosnak Dorka, sőt, mikor válnak el a Gálfi és az Eszenyi, kimondják a valódi vezetéknevüket is! Nem tudom, mi volt ebben a koncepció, mert nyilván nem a színészek valódi életre utaló reflexió. Ügyvéd: Antal Imre!!!! Nagyon vicces. §:-D
Érdekes, én a Csajok befejezését valahogy mégis pozitívnak, vagy legalábbis valami kiútfélének éreztem mindhárom nő esetében.
bb
Roma csávó: Cserna Antal! :-)
-Mennyi?
+Mi mennyi?
-A nő.
+Nem eladó.
-Kell nekem. A mindenem. Ha nem adod, viszem!
Nem szó szerint volt, de tetszik. Meg aztán utána a "kedvenc" nóta ("Ami a Tiéd, az az enyém is"):
"A nézését, a járását, meg a csípőjének a ringását, senkinek azt nem adom, senkinek azt nem adom."
Amit én írtam le, azt is András (LZS) mondta. Igen, egy-két jó szöveg akadt benne, pl. a film vége felé, mikor a Barbiért (Szalay) vetélkedő András és a roma csávó szembenéznek:
András: Én vagyok a férj. (!!!)
Csávó: Komolyak a szándékaim. (!)
Ezt persze látni kell, hatásos. Csak kevés hozzá, hogy elvigye a filmet.
A Sose halunk meg nem sürgős, majd szólok, ha kell. Kösz. :)
Csak nyugodtan olvass végig mindent. Kivárom. :)))
Én mondjuk a Sose halunk meg-et nem láttam Úgy emlékszem, ezt felvettem. Ha megvan, elhozzam?
Volt benne egy mondat, ami megragadt bennem:... Nekem az jutott eszembe, amikor Szalay Mariann (=a filmbeli alak, a nevét nem tudom) azt nyafogja a férjének: "Színésznő vagyok".
Mire a férje (LZs): "De én nem vagyok a közönséged." :-)
Persze a többiek is mind jók voltak Artúr! Artúr! Artúr! - kiáltja vidáman a más névvel is rendelkező topicgazdi, CC, akinek szintén csak egy alkalma volt a Haramiák kiélvezésére (és itt nem Stohlra gondoltam, hanem LZs és a többiek játékára!)
KZ-s (Hermann) nevem még nincsen... ;-)
Hozzászólnék én mindenhez, csak elmenne a napom! Így is elmegy, csak nem tudom, mivel... hogy nem munkával, az biztos! Fejemet veszik! :-(
Egyszer úgyis utolérlek Benneteket és ígérem reagálok mindenre, ami vállalható gondolatokat ébreszt bennem. :-)
Colinosoknál topicgazdinak hívjuk az illetőt, de ilyen kevés jelenléttel csak bitorolnám a nevet...
Szerintem nagyon jó benne és sokat is szerepel a László Zsolt-Görög László-Kerekes Éva-hármas. Én csak akkor kaptam hidegrázást, ha Koltai megjelent a színen, idősebb Szamba nagyon irritált. :) Szerencsére a filmnek van olyan szakasza, amikor egész sokáig nem játszik. :)
A Mark Strongos Emma csak kölcsönben van nálam, igaz, hónapok óta. Jó lenne átvetetni, hogy meglegyen, de ahhoz is tovább kéne adnom. Engedélyre szorulok, birtokló kolléganőm szabin van. :-(
(A lustaság ismerős...)
Legalább meztelen kép volt? :))) (Csak viccöltem.) Ami látszott belőle (a feje búbjától a válláig), az bizony meztelen volt. :-) Egy lánnyal ölelkezett, ez lehetett a film reklámfotója.
Bertók Lajos folyton telefonált Gyulán. A Falstaff szünetében olyan hangulatom támadt, hogy hangosan dicsértem a Bűn...-t, és nem vettem észre, hogy ő ül a fűben, nekem háttal. Belemerült a mobilozásba, de biztos hallotta, mit beszélek. Remélem, örült neki. Ott voltam én is! És remélem, hallotta & örült!
László Zsolt csomószor visel kendőt filmekben, persze lehet, hogy ez csak véletlen (Csajok, Chacho Rom, El Nino). Rajta is volt kendő az El Nino-ban? A kékes szemüvegének is örültem, nekem is olyan van, csak ritkán hordom. Majd felteszem a kendővel!
Á, már emlékszem! Fotózás közben a kendőre tolta fel az örökösen viselt napszemüveget! :-)
Én meg annyit sem láttam belőle, mint Ti. Steve vendégkönyvében azért nem kérdezném ilyesmiről az írót...
Vicces kérdéske: Te most a szemednek hiszel vagy nekem? (ezt inkább a rajtakapott férj kérdezi a feleségétől)
Érdemes megnézni. Én mondjuk a Sose halunk meg-et nem láttam, mindenki mondja, hogy ahhoz képest gyenge. De nekem nincs összehasonlítási alapom.
Azért kedveltem, mert fanyar humorral szemlélte a színházi létezést - és főleg a Színművészeti felvételit. De már írtam az összes általam látott LZS-filmről, nem akarom ismételni magam (76).
A Csajokkal kapcsolatban szerintem én sem a színészi alakítást szidtam, azzal nem volt bajom, csak a történettel: se eleje, se vége, üres és borzalmas. Tudom, a szereplők élete is kisiklott, de ezt valahogy nem jól mutatta be a film. Nem éreztem stílusában sem egységesnek; realista és szürrealista elemek váltakoztak hányingerkeltő módon. Jó párbeszéd is csak elvétve akadt benne.
Volt benne egy mondat, ami megragadt bennem:
"Olyan szerep nincs, amire egy kisgyereknek szüksége van."
Ez tetszett, de valószínűleg csak azért tűnt ki, mert sivár volt a szövegkörnyezet. :)
Melyikben? Én ezt a kettőt az Odeonból vettem ki, úgy gondoltam "kommerszebb" hellyel nem is érdemes próbálkoznom, de nekik is csak ez a kettő volt meg (a pont ezen topik alapján összeállított "tízes listából").
A Szamba egy nézést szerintem megér, főleg ha szereted a Koltait, de LZS is viszonylag sokat szerepel a filmben (van egy jópofa jelenete, mikor a Cyrano-monológot (?) nemadja elő...)
bb
A Szökést is ki lehet fogni tékában. Elgondolkodtató film. László Zsoltot alig lehet megismerni benne az elején, csak a hangja alapján azonosítottam be. A Szambát nem láttam, érdemes azért megnézni?
Érdekes, mert én is pont most hétvégén néztem meg (újra) mind a két videotékában fellelhető László Zsolt-filmet (na jó, ez túlzás, szóval ő is szerepel bennük), a Szambát és a Csajokat, mert megdöbbentő volt számomra, hogy annak idején egyáltalán nem tűnt fel, mondjuk én sem voltam elragadtatva a filmektől sem ... És most újranézve valahogy mind a két film jobban tetszett - annak idején a Csajokat kifejezetten idegesítőnek, a Szambát pedig valahogy befejezetlennek, sztori nélkülinek éreztem (persze nyilvánvaló, hogy a sosehalunkmeg sikerének a farvizén evezett be a mozikba, ezt most is aláírom).
Most LZS-re (is) fókuszálva jobban tetszettek a filmek, mind a kettőben teljesen más arcát mutatta meg, főleg a maihoz képest, és ez elég volt ahhoz, hogy lekössenek. Egyébként a csajokban szerintem elég jó a többi színész játéka is, szerintem a sztori hiányosságai miatt sikerült gyengére a produkció.
bb
Sajnálom a Haramiákat, megnéztem volna még egyszer, mert szinte mindenkinek ez tetszett a legjobban. Nekem is tetszett, de sok minden másra kellett ügyelni, mivel az első sorban ültünk, és végig iszonyúan kellett figyelnem, hogy éppen nem öntenek, gyújtanak, hamuznak-e le/meg. És pont az orromba kaptam Stohl nem túl guszta meztelen fenekét.... Így hát van a Haramiáknál jobbemlékű előadásom is.
De László Zsolt nagyon hihető volt, meg még Kránitz Lajos emelkedett ki. Persze a többiek is mind jók voltak