Tociazumának is, amennyiben nem sikerül legalább 10-5 -t teljesítenie nagyon nehéz lesz visszaszerezni az ozeki címet, márpedig sérülten ez nem könnyű.
Amit nem értek, az az hogy miért dobták vissza Ushiomarut a juryoba. Elvileg az első hiányzást bizonyos időn belül 7-8 ként szokták elszámolni.
(pl Kotonowakat sem dobták vissza 2-vel ezelőtt)
Évente több alkalommal "majdnem" a teljes szumó mezőny (ezúttal Kaio meg még egy páran nem tudtak eljönni valami ok miatt) ellátogat egy másik országba, hogy bemutassák és népszerűsítsék a sportágat. Ezúttal Kínában vannak de pár hónapja pl Koreában voltak. Egy ilyen látogatás 2 napra szól ez alatt 2 kieséses versenyt bonyolítanak le és a 2. nap végén megmérkőzik a 2 győztes.
Na, hálistennek júniusban sem maradunk szumó nélkül. Egy-két ember kivételével mindenki ott van Kínai jungyo-n, és nem akármilyen harcot vívnak. Az első nap győztese Chiyotaikai lett miután legyőzte Asa-t. Le lehet tölteni a videókat:
http://www.banzuke.com/~movies/china2004/010604mov.html
Én leutaztam Szolnokra, de sajnos csak a második napon tudtam ott lenni, az open és a csapat küzdelmeket nem láthattam. A Népsportban néhány sokadik oldalon közölt, hiányos eredményen kívül nem is jelent meg semmi. Bár a Való Világ országában, ahol még a "magyar" sportágnak számító kajak kenu Eb-ről sem nagyon laptuink hírt, nem is várhat mást az ember.
Különben az asszonyságot azzal nyugtatom, hogy több megashira is gyengélkedett, vagyis Toki vszínűleg kap még egy esélyt.