Tociazumának is, amennyiben nem sikerül legalább 10-5 -t teljesítenie nagyon nehéz lesz visszaszerezni az ozeki címet, márpedig sérülten ez nem könnyű.
Amit nem értek, az az hogy miért dobták vissza Ushiomarut a juryoba. Elvileg az első hiányzást bizonyos időn belül 7-8 ként szokták elszámolni.
(pl Kotonowakat sem dobták vissza 2-vel ezelőtt)
Évente több alkalommal "majdnem" a teljes szumó mezőny (ezúttal Kaio meg még egy páran nem tudtak eljönni valami ok miatt) ellátogat egy másik országba, hogy bemutassák és népszerűsítsék a sportágat. Ezúttal Kínában vannak de pár hónapja pl Koreában voltak. Egy ilyen látogatás 2 napra szól ez alatt 2 kieséses versenyt bonyolítanak le és a 2. nap végén megmérkőzik a 2 győztes.
Na, hálistennek júniusban sem maradunk szumó nélkül. Egy-két ember kivételével mindenki ott van Kínai jungyo-n, és nem akármilyen harcot vívnak. Az első nap győztese Chiyotaikai lett miután legyőzte Asa-t. Le lehet tölteni a videókat:
http://www.banzuke.com/~movies/china2004/010604mov.html
Én leutaztam Szolnokra, de sajnos csak a második napon tudtam ott lenni, az open és a csapat küzdelmeket nem láthattam. A Népsportban néhány sokadik oldalon közölt, hiányos eredményen kívül nem is jelent meg semmi. Bár a Való Világ országában, ahol még a "magyar" sportágnak számító kajak kenu Eb-ről sem nagyon laptuink hírt, nem is várhat mást az ember.
Különben az asszonyságot azzal nyugtatom, hogy több megashira is gyengélkedett, vagyis Toki vszínűleg kap még egy esélyt.
Ebben igazad van. A formahanyatlást inkább arra alapozom, hogy egyrészt még nincs tapasztalata ezen a szinten, másrészt pedig 'oshi' típusú versenyző, és náluk nagy a formaingadozás. Nehezen tudom elképzelni hogy legközelebb is legyőzze Chiyotaikai-t, és Kaiot. Mostmár készülni fognak ellene.