Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Zsazsiehi Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5640

Szia

Azt még mindíg nem beszéltük meg ,hogy miért is vagyok én a szomszédod?

Én ezt már megkérdeztem tőled csak biztos nem olvastad el.

Az sem bej ha nem árulod el mert megtudnák a lakhelyed,ha "titok".

Hali

Zsazsi      Üdv mindenkinek

Előzmény: Novi1 (5619)
Picuj Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5639
Kik voltak a felajánlók? Csak nem a Gyimes?
Előzmény: georgbob (5635)
R*R Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5638

Szia!

A végén még kezdünk irigyelni! Még nam olvastunk-hallottunk a két turbóváltozat közti teszt eredményeiről, remélem elfogadod a jónak látszó ajánlatot.

Stocz Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5637
Szeva!
Érdekelne a hibalistád.
Hamarosan én is rászánom magam, és leírom az én eddigi eseményeimet.
georgbob Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5636
Bocs! Ez nem Novi1 -re válasz
georgbob Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5635
Hi! Ajánlatot kaptam a lacsi cseréjére!!! Mivel már hetente járok különböző problémákkal a szervízbe, felajánlották a tavasszal kijövő turbódízel lacsira való cserét. A legnagyobb árkedvezménnyel próbálják meg a dízel kiadást átpasszolni. Majd jelzem, ha értékelkhető ajánlatot kapok. Üdv, georgbob
Előzmény: Novi1 (5633)
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5634

Szia

Köszi a tippet elkérem hétfőn a Márkakereskedésben.

Mikor megyek az autóért (hét közepe hét vége)már nem leszek teljesen tudatlan.

Köszi    Zsazsi

Előzmény: Novi1 (5633)
Novi1 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5633

honnen lehetne a lacsihoz kezelésiútmutatót letölteni?

Hali!

Hirtelen három változat jut eszembe arra, hogy mielöbb hozzájuss...

pl: kérd el előre akár a jövő hét elején /mivel úgy is kapsz egy példányt/; mondhatnónk, hogy mire gk. átvételére kerül a sor, már ne ösmeretlenül kelljen beleülni ;-).

Amennyire ismerem a 'céget', magyarázkodásod nélkül is odaadják előre :))

De; s talán ez itt nem off.

pl: a http://www.chevyklub.hu/index.php  oldalon a klubtagok részére sok minden /igy pl: pdf doksik, természetesen a lacsi is/ letölthető, ajánlom figyelmedbe :-)

pl: esetleg a sajátomat kölcsön is adhatom :o))

Novi  >;-))   

Előzmény: Zsazsiehi (5631)
Giovanni75 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5632
Sajna azt nem tudom. Talán próbáld meg a google-t
Előzmény: Zsazsiehi (5631)
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5631

Szia

Köszönöm szépen a választ .Nemtudod véletlenül honnen lehetne a lacsihoz kezelésiútmutatót letölteni?

Szia csá mindenkinek

zsazsi

Előzmény: Giovanni75 (5628)
Giovanni75 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5630

"az 1.6-os 4 ajtós Platinumban van e külső hőmérséklet kijelző."

Mivel Platinum, ezért digit klímás :P

Előzmény: ivb (5629)
ivb Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5629
Tehát csak az ótómata klima tudja:-)))
Előzmény: Giovanni75 (5628)
Giovanni75 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5628
Van! A hőfokszabályzó gombját kell megnyomni, és akkor kiírja a külső hőmérsékletet
Előzmény: Zsazsiehi (5626)
ivb Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5627
Óra?Az még a 24 órát sem tudja:-))))
Előzmény: Zsazsiehi (5626)
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5626

Hali Mindenkinek

Azt szeretném megtudakolni tőletek,hogy az 1.6-os 4 ajtós Platinumban van e külső hőmérséklet kijelző.Arra gondolok,hogy az óra tud hőmérsékletet is mérni vagy az automata légkondi képes erre.

Légyszi  írjátok meg,hogy tévedek vagy igazam van.

Köszike  Hali   Zsazsi

Secretknight Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5625
Cső,
akkor igaz is meg nem is...:)
Mindíg tanul az emberfia.

üdvi.
Előzmény: Stocz (5620)
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5624

üdv neked is szomszéd

Bár meg írhatnád mire is gondolsz a szomszédsággal.Ha teis Gödi vagy írd meg  légyszi hozzunk össze egy talit. Dumcsizzunk a Lacsikról biztos lenne sok kérdésem.

Hali    Zsazsi 

Előzmény: Novi1 (5619)
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5623

Hali

Köszönöm szépen a szives invitálást a 101.posztra ha sikerül ott a helyem csak sajnos nem rajtam múlik.Az autót amikor megkapom lecsapok ra igérem.A pecásokkal meg a Malamutosokkal mejd megismerkedem remélem.

Hali mindenkinek    Zsazsi

Előzmény: R*R (5616)
cápaFeri Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5622

Igazából nem tudom Secret...csak tippeltem, ugyanis gyanúsan bowdeneshez hasonló dolgokat láttam a motortérben.:-))

Mellesleg ha a burkolatot -ami ahhoz képest, hogy feszesre húzott csavarokkal van rögzítve elég mocorgósnak tűnik, gondolom a gumialátétéek miatt, hogy ne rezegjen- egyszer le kell szednem akkor többet látok majd. Addig nem is akarom tudni, lényeg a haladás. És ha ez zavartalan, mellékes a hogyan-ja.:-))

Előzmény: Secretknight (5617)
Stocz Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5621
Bocs a nyomdahibákért, PDA-n pötyögök.
Előzmény: Stocz (5620)
Stocz Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5620
Szeva Secret! A Lacsi egy felemás szerkezet. A gázpedáltól bowden megy a motortérbe, a fojtószelep házhoz, tehát Te madzaggal utasítod a szekeret. Viszont a folytószelep házban vanegy elektronika+egy kis motor, és a vezérlő elektrónika ezen az egységen keresztül avatkozjk bele a gázadásba. Ha leszeded a motorburkolatot, akkor Te is láthatod a bowdent, amint egy fekete tárcsára csatlakozik. Üdv: Stocz
Előzmény: Secretknight (5618)
Novi1 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5619

Üdv a táborban 'szomszéd' :))

Novi  >;-))

Előzmény: Zsazsiehi (5615)
Secretknight Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5618
Még egy kis adalék innen a Totalcarról :

Az elmúlt évtizedekben a bowdennel húzogatott fojtószelepet/adagolót szinte teljes egészében felváltotta az elektronikus gázpedál.
A jól értesültek úgy gondolhatják, hogy a gázpedállal egy potenciométert nyomogatnak (lásd még: rádió hangerőszabályozója), pedig nem: kettőt. Ez az egyetlen olyan alkatrész az autóban, ahol a repülésből ismert módon a dolgok megkettőzése szavatolja a biztonságot. A pedál lenyomására az egyik poti növekvő, míg a másik csökkenő (de mindenképp különböző) feszültséget juttat a motorvezérlő elektronika megfelelő lábaira, ezért a sok drót.
Az elektronika külön-külön is figyel minden egyes vezetéket, és ha valahol szakadást, vagy rövidzárlatot észlel, már jön is a hibalámpa és a szükségüzem. (Ne bosszankodjunk. Vegyük úgy, hogy a bowden szakadt el!) Hogy ne unatkozzon, a két poti jelét egymáshoz képest is összehasonlítja az elektronika másodpercenként százszor, és ha a két jelből számított gázpedálhelyzet különbsége egy adott értéket meghalad, hibalámpa, szükségüzem.

üdv,
Secret
Előzmény: Secretknight (5617)
Secretknight Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5617
Szia Feri,
én ugy tudtam eddig hogy az 1,6-okban nem bowdenes a gáz (néztem ,nem is láttam bowdent-lehet hogy csak nem láttam?)hanem elektronyos ,ellenállásos.A konkurenciákban az ,-astra,leonstb.
Javítsatok ha tévedek...
Előzmény: cápaFeri (5614)
R*R Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5616

Üdvözöllek!

Ritkán olvasható nyílt, őszinte a belépőd. Néhány nagypecás, malamutos már van közöttünk, ráadásul éppen nekik is Lacsijuk van, mégsem biztos, hogy vele járnak halat kergetni meg szánhúzót futtatni.

Ha szimpatikus a 101. sorszám- elérhető, amíg másnak nem kell!

Előzmény: Zsazsiehi (5615)
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5615

Sziasztok

A mult hét szerdán fizettünk be egy 1.6 Platinum ezüst metál sedanra ami a mai napon megérkezett a Váci márkakereskedésbe.Nagy örömmel mentünk megnézni az autót ami "gyönyörű"semmi sérülés nemlátható rajta bár tiszta mocsok volt .Sajnos csak a következő hétvégén kapjuk meg az autót merthogy a vám papírok még nem jöttek meg,lekell vizsgáztatni,névre kell írni és ez még sok idő,de várunk "türelmesen".Ha megkapjuk a lacsit feliratkozom e flottába ha lehet?Magamról:43 éves vagyok távvezeték szerelő a Mavir zrt-nél Gödön.21 éve élünk boldog házasságban nejemmel Erikával.Gödön lakunk az áldás utcában,gyermek nincs, kutya Alaszkai malamut,szeretem a nagy autókat nem utálom a whiskyt és imádok horgászni.Szabadidö: horgászat ,kirándulasok autóval,internet Call of Duty 2 a haverokkal a hállón.Nos ennyi most rólam -rólunk.

Szeretnék gratulállni minden Lacsi tulajnak

Üdv mindenkinek

Kovács Sándor      zsazsi

cápaFeri Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5614

Mit értesz az "elektromos gázpedál" kifejezés alatt?

Merthogy nekem mintha bowden húzkodná azt a tárcsát, ami kikandikál a műanyag burkolat alól a motor hátsó-felső részénél. Az pedig ugyebár minden valószínűség szerint egy pillangószelepet mozgat belül a szívótorokban.

Előzmény: Secretknight (5612)
Secretknight Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5613
Köszi a gyors reagálást :))
Előzmény: Stocz (5602)
Secretknight Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5612
Szia,
mindegyik csinál ilyeneket...
Euro4 környezetvédelmi szabályok hozták a hidraulikus kuplungot,elektromos gázpedált stb.Csökkenő reakcióidők,gondolkodás mennyi nafta is kell a motornak...??
Computer tilt-enged CO érték OK. :)) Katalizátor,lambda szonda--ezek már nem olyanok mint a régebbi autókban--kicsit szigorúbbak,több mindent mérnek,érzékelnek.
És ezt a sok adatot mind figyelembe veszi a vezérlés.Néha nem jól dönt,mire korrigál te érzékelsz egy megtorpanást.
Ezeknél a motoroknál így érték el a megfelelő emissziót.Megszokható...

üdv.,Secret
Előzmény: Stocz (5608)
Stocz Creative Commons License 2007.03.02 0 0 5611
pl. az 5603-ban írt torpanás
Előzmény: R*R (5610)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!