Hi! Ajánlatot kaptam a lacsi cseréjére!!! Mivel már hetente járok különböző problémákkal a szervízbe, felajánlották a tavasszal kijövő turbódízel lacsira való cserét. A legnagyobb árkedvezménnyel próbálják meg a dízel kiadást átpasszolni. Majd jelzem, ha értékelkhető ajánlatot kapok. Üdv, georgbob
honnen lehetne a lacsihoz kezelésiútmutatót letölteni?
Hali!
Hirtelen három változat jut eszembe arra, hogy mielöbb hozzájuss...
pl: kérd el előre akár a jövő hét elején /mivel úgy is kapsz egy példányt/; mondhatnónk, hogy mire gk. átvételére kerül a sor, már ne ösmeretlenül kelljen beleülni ;-).
Amennyire ismerem a 'céget', magyarázkodásod nélkül is odaadják előre :))
De; s talán ez itt nem off.
pl: a http://www.chevyklub.hu/index.php oldalon a klubtagok részére sok minden /igy pl: pdf doksik, természetesen a lacsi is/ letölthető, ajánlom figyelmedbe :-)
Azt szeretném megtudakolni tőletek,hogy az 1.6-os 4 ajtós Platinumban van e külső hőmérséklet kijelző.Arra gondolok,hogy az óra tud hőmérsékletet is mérni vagy az automata légkondi képes erre.
Bár meg írhatnád mire is gondolsz a szomszédsággal.Ha teis Gödi vagy írd meg légyszi hozzunk össze egy talit. Dumcsizzunk a Lacsikról biztos lenne sok kérdésem.
Köszönöm szépen a szives invitálást a 101.posztra ha sikerül ott a helyem csak sajnos nem rajtam múlik.Az autót amikor megkapom lecsapok ra igérem.A pecásokkal meg a Malamutosokkal mejd megismerkedem remélem.
Igazából nem tudom Secret...csak tippeltem, ugyanis gyanúsan bowdeneshez hasonló dolgokat láttam a motortérben.:-))
Mellesleg ha a burkolatot -ami ahhoz képest, hogy feszesre húzott csavarokkal van rögzítve elég mocorgósnak tűnik, gondolom a gumialátétéek miatt, hogy ne rezegjen- egyszer le kell szednem akkor többet látok majd. Addig nem is akarom tudni, lényeg a haladás. És ha ez zavartalan, mellékes a hogyan-ja.:-))
Szeva Secret!
A Lacsi egy felemás szerkezet. A gázpedáltól bowden megy a motortérbe, a fojtószelep házhoz, tehát Te madzaggal utasítod a szekeret. Viszont a folytószelep házban vanegy elektronika+egy kis motor, és a vezérlő elektrónika ezen az egységen keresztül avatkozjk bele a gázadásba.
Ha leszeded a motorburkolatot, akkor Te is láthatod a bowdent, amint egy fekete tárcsára csatlakozik.
Üdv: Stocz
Az elmúlt évtizedekben a bowdennel húzogatott fojtószelepet/adagolót szinte teljes egészében felváltotta az elektronikus gázpedál. A jól értesültek úgy gondolhatják, hogy a gázpedállal egy potenciométert nyomogatnak (lásd még: rádió hangerőszabályozója), pedig nem: kettőt. Ez az egyetlen olyan alkatrész az autóban, ahol a repülésből ismert módon a dolgok megkettőzése szavatolja a biztonságot. A pedál lenyomására az egyik poti növekvő, míg a másik csökkenő (de mindenképp különböző) feszültséget juttat a motorvezérlő elektronika megfelelő lábaira, ezért a sok drót. Az elektronika külön-külön is figyel minden egyes vezetéket, és ha valahol szakadást, vagy rövidzárlatot észlel, már jön is a hibalámpa és a szükségüzem. (Ne bosszankodjunk. Vegyük úgy, hogy a bowden szakadt el!) Hogy ne unatkozzon, a két poti jelét egymáshoz képest is összehasonlítja az elektronika másodpercenként százszor, és ha a két jelből számított gázpedálhelyzet különbsége egy adott értéket meghalad, hibalámpa, szükségüzem.
Szia Feri, én ugy tudtam eddig hogy az 1,6-okban nem bowdenes a gáz (néztem ,nem is láttam bowdent-lehet hogy csak nem láttam?)hanem elektronyos ,ellenállásos.A konkurenciákban az ,-astra,leonstb. Javítsatok ha tévedek...
Ritkán olvasható nyílt, őszinte a belépőd. Néhány nagypecás, malamutos már van közöttünk, ráadásul éppen nekik is Lacsijuk van, mégsem biztos, hogy vele járnak halat kergetni meg szánhúzót futtatni.
Ha szimpatikus a 101. sorszám- elérhető, amíg másnak nem kell!
A mult hét szerdán fizettünk be egy 1.6 Platinum ezüst metál sedanra ami a mai napon megérkezett a Váci márkakereskedésbe.Nagy örömmel mentünk megnézni az autót ami "gyönyörű"semmi sérülés nemlátható rajta bár tiszta mocsok volt .Sajnos csak a következő hétvégén kapjuk meg az autót merthogy a vám papírok még nem jöttek meg,lekell vizsgáztatni,névre kell írni és ez még sok idő,de várunk "türelmesen".Ha megkapjuk a lacsit feliratkozom e flottába ha lehet?Magamról:43 éves vagyok távvezeték szerelő a Mavir zrt-nél Gödön.21 éve élünk boldog házasságban nejemmel Erikával.Gödön lakunk az áldás utcában,gyermek nincs, kutya Alaszkai malamut,szeretem a nagy autókat nem utálom a whiskyt és imádok horgászni.Szabadidö: horgászat ,kirándulasok autóval,internet Call of Duty 2 a haverokkal a hállón.Nos ennyi most rólam -rólunk.
Mit értesz az "elektromos gázpedál" kifejezés alatt?
Merthogy nekem mintha bowden húzkodná azt a tárcsát, ami kikandikál a műanyag burkolat alól a motor hátsó-felső részénél. Az pedig ugyebár minden valószínűség szerint egy pillangószelepet mozgat belül a szívótorokban.
Szia, mindegyik csinál ilyeneket... Euro4 környezetvédelmi szabályok hozták a hidraulikus kuplungot,elektromos gázpedált stb.Csökkenő reakcióidők,gondolkodás mennyi nafta is kell a motornak...?? Computer tilt-enged CO érték OK. :)) Katalizátor,lambda szonda--ezek már nem olyanok mint a régebbi autókban--kicsit szigorúbbak,több mindent mérnek,érzékelnek. És ezt a sok adatot mind figyelembe veszi a vezérlés.Néha nem jól dönt,mire korrigál te érzékelsz egy megtorpanást. Ezeknél a motoroknál így érték el a megfelelő emissziót.Megszokható...