Na úgy néz ki Hokutorikitől már nem lehet elvenni a jusót, hacsak a kis mongol (Hakuho) nem okoz meglepetést, de nem túl valószínű. Kiváncsi vagyok kik kapják a különdíjakat mert elég sok pályázó van rájuk.
ma nem volt komoly meglepetes, legfeljebb a jo formaban levo Tamanoshima gyozelme Kaio ellen, valamint az, hogy Hokutorikinek nem sok koze volt a szabalyos tachi-aihoz. ahhoz, hogy elveszitse a tornat, kisebb csoda kellene, miutan a Yokozunaval es a harom Ozekivel mar meccselt, meg lassan az osszes kachikoshi-s ellenfellel is.
Nem semmi, hogy hogyan... Felkapta és kisétált vele. Aszasorju csak bámolt, hogy lehet vele ilyet megtenni... Kiderült, hogy ő csak ember, és nem dúvad :))
Hát ez nem semmi.
Asashoryu, Kaio és Chiyotaikai is egy napon veszítsen, ezt nem hittem volna.
Chiyotaikai már a győzelem küszöbén rontott, Asashoryu meg talán lebecsülte ellenfelét.
Érdekesen alakul a torna...Hokutoriki meg már a legelső tornáján is remekelt (a legfelső osztályban persze), igaz, utána gyengélkedett, de úgy látszik azért van benne tűz meg technikai tudás.
Kokkai már megint 7 győzelemnél omlik össze..
Jó esély van rá, hogy a jusóért Asa-Hokutoriki visszavágót lássunk, nem lenne semmi, habár a mongolnak addig még le kell győznie az ozekiket.
Chiyotaikai - Wakanosato befejezese igen latvanyos lett :)
de az Asashoryu - Kotomitsuki is oriasi kuzdelem volt, ugyanugy gyozott a Yokozuna, mint a ket bashoval ezelotti meccsukon (tsuriotoshi - foldhozvagas ;)
Nem volt olyan alkalom, hogy Asashoryu yokozuna volt, és Takanohana is. Amikor Asashoryu yokozuna lett, előtte vonult vissza Takanohana.
Takanohana utoljára a 2003-as hacu Baso-n indult, amit megynyert Asashoryu, és akkor lett Yokozuna. Takanohana meg a gyászos szereplése miatt a torna közben bejelentette a visszavonulását.
Ahogy Zombie mondja Csijo Ozekihez méltóan teljesít folyamatosan. Ő nem Yokozuna, nem fog egymás után 14-1-eket szórni! Az viszont tényleg tény, hogy jobb volt, amikor 3 Yokuzunánk volt! És még japó is volt köztük :) Azok a Bashók voltak királyak, sajnos asszem csak egy pár volt amikor már Asashoryu is Yokozuna volt és Takanohana még versenyzett...
valojaban Wakanosato hosszu tavon jobb mar, mint Musoyama, csak az Ozeki eloleptetessel meg nem birkozott meg. persze, kovetkezo alkalommal Tochiazuma nem lesz mar Ozeki... majd meglatjuk, Wakanosato nem all rosszul most.
mint mar utaltam ra, Chiyo es Kaio is jo 10-5re, 11-4re barmikor, ennel rosszabbat nagyon ritkan teljesitenek, ennel jobb, esetleg Yusho evente egyszer-ketszer becsuszik. ez JO ozeki teljesitmeny, ugyanis erre az alacsonyabb ranguak egyaltalan nem kepesek. azt pedig senki sem vitatja, hogy a Yokozuna ranghoz ennel tobb kell.
Itt én nem a makekosi-ról beszélek. nekem nem az a jó teljesítmény, hogy elkerülik a makekosit.
Az Ozekik közül meg nem egy ugye csak az utolsó napokban szerzi meg néha a pozitív mérleget...ez főleg igaz Musoyama-ra.
Nem, én arról beszélek, hogy Chyo is olyan, meg a többi Ozeki is, hogy egyszer csinálnak egy fényes eredményt (mint pl a márciusi tornán), utána meg a közelébe sem képesek jutni ennek. Úgyhogy nagyon nem igaz, hogy egyenletes teljesítményt nyújtanak. egyszer jók, utána meg nagyon nem megy nekik...
Ezért mondtam, hogy jelenleg a mezőnyben egyetlen olyan rikisi van, aki folyamatosan jó teljesítményt nyújt, az pedig Asashoryu. Mégpedig ő nem arról szól, hogy de jó, nem lett makekosi-ja x éve...ugyan is nem az a jó teljesítmény egy Ozeki-nél, ahogyan hivatkoztok erre Chiyo-nál meg Kaio-nál.