Keresés

Részletes keresés

UBul Creative Commons License 2001.01.27 0 0 4618
hat igen... ripityom is regi bunko...

gyulik a tarsasag :(

Előzmény: RIPityom (4615)
simon templar Creative Commons License 2001.01.27 0 0 4617
De sajnos igaz! Az a "sz@rfa@szú" az valóban nem kellett volna, de a mondanivalóval egyetértek. Van még mit tanulnia George Lucasnak és sajnos olyan dolgokat melyeket mások már kiskorukban megtanulnak. Strenght and honor!
Bár a "honort" már magyarul megtanulta.

Előzmény: BIRDy (4616)
BIRDy Creative Commons License 2001.01.27 0 0 4616
Huhh, ez egy velos hozzaszolas volt...
RIPityom Creative Commons License 2001.01.26 0 0 4615
George Lucas,
ez a kis sz@rf@szú hímringyó átriszálhatná seggét az SDK –hoz, a Gladiátor okán, hogy tanulhasson Ridley Scott –tól
Erőt, s Erényt!

RiP

Gruppo Atletico Creative Commons License 2001.01.25 0 0 4614
Tibur55:
:-))) nem, azt sajnos nem.
Előzmény: Tibur55 (4613)
Tibur55 Creative Commons License 2001.01.24 0 0 4613
Az Erő legyen Veletek!

Tudjátok mit olvasni a német Star Wars Fanklub honlapján? (www.oswfc.de) Állitolag a fiúknak sikerült pár napot a Skywalker Ranchon tölteniük, ahol elolvashatták a forgatókönyvet, beszélhettek a Mesterrel, stb... Aki nem hiszi, járjon utána.

Gruppo Atletico : köszi a tippet, ki fogom próbálni. Ja! Nem tudod véletlenül, hogy a "Little Girl" c. On Location videóban szereplő kiscsaj melyik szereplőnek a húga?

Tibur55

BIRDy Creative Commons License 2001.01.24 0 0 4612
Az a bizonyos vetites a haveroknak, par honappal az EP1 bemutato elott tortent, amikor a film nagyjabol kesz volt, szinte csak a score hianyzott, mert azon Williams meg javaban dolgozott. Ez a szoban forgo vetites az ILM stabnal volt, akiknek egy nagyon nyers anyagot vagtak ossze, hogy lassak, hogy megis mirol van szo, es elkezdhessenek dolgozni az effekteken. Az EP2 "vetites a haveroknak" (Spielberg, Coppola, Howard, De Palma) csak egy ev mulva varhato :).
Előzmény: UBul (4611)
UBul Creative Commons License 2001.01.24 0 0 4611
a Spielberg vs. Starwars sztori hattere szerintem egy az Ep-I keszitesekor is megjatszott 'nyilvanos vetites a haveroknak' jellegu alkalom. Valszeg annyi tortent, hogy Lucas levetitette neki az elovagott verziot, es megkerdezte, hogy 'whaddayathink stevie?' mire o azt mondta hogy 'cool...' :))

Előzmény: BIRDy (4607)
UBul Creative Commons License 2001.01.24 0 0 4610
Ujra indult az elet? :)

Lattam a plakatot. Profi munka, az urhajok viszont latvanyosan gagyik. Biztos hogy nem hivatalos plakat hanem fan-art. Gzsorgzsi boynak sokkal jobb az izlese ennel, ezt a filmjei bizonyitjak.

Mondhatni, 'Trust your feelings!' :)

Előzmény: Gruppo Atletico (4609)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2001.01.24 0 0 4609
Tibur55:
a Quicktime Movie-kat (ha maskepp nem megy) online "meg kell nezni", amikor mar az egesz lecsorgott, megtalalod a Temporary Internet File-ok kozott. Erdemes rakaeresni a .mov kiterjesztesu file-okra, es a legfrissebb datumuak kozott majd megleled. (Egyebkent a regisztralt Quicktime Playerben lehet menteni is, bar a starwars.com-on talalhato muviknal ugy latom, ezt letiltottak.)

En szoktam nezni az On locationt, bar eleg semmitmondoak.

Az "Igy keszult..." ha emlekeim nem csalnak, csak streaming formaban vannak fent, ezeket nem nagyon tudod letolteni.

Előzmény: Tibur55 (4606)
Bateman Creative Commons License 2001.01.24 0 0 4608
Igazabol azert jonnek vissza, mert Jackson-nal kell felvenniuk nehany jelenetet, amit augusztusban nem tudtak, ido hianyaban.
Egy itteni filmes szaklap szerint a marciusi 2hetet csak azert tudtak elnyujtani hosszabbra, mert a korabbi utemtervet, mar ami a studio foglalasra vonatkozik megvaltoztattak.Korabban A Matrix 2-3 forgatasa volt betervezve marciustol nyar kozepeig, de ott is problemak vannak a forgatokonyvvel,es attetek nyar vegere a forgatas kezdetet.
Azt, hogy Spielberg mennyire nyul majd bele a forgatokonyve, nyilvan soha nem fogjuk megtudni.NAgyobb ott a buszkeseg!

Atletico:Nem, nem elek itt, csak dolgozom.

Előzmény: BIRDy (4607)
BIRDy Creative Commons License 2001.01.23 0 0 4607
Korabbi hozzaszolasomban mar emlitettem, hogy Lucas es McCallum elegetlen nehany resszel, gondolom ezeket forgatjak ujra, ilyen egyebkent az EP1 forgatasanal is volt. Spielberg bekapcsolodasarol eddig csak nagyon kosza pletykakat olvastam, szinte sehol nem erositettek meg, kivancsi leszek mi fog ebbol kisulni.
Előzmény: Bateman (4603)
Tibur55 Creative Commons License 2001.01.23 0 0 4606
Az Erő legyen veletek!

Nem tudjátok véletlenül, hogyan lehetne letölteni a www.starwars.com -ról a Duel of the Fates videót? Ha a letöltésre kattintok, akkor csak egy pár byte -os file -t szed le, és utánna connect -álni akar. Ugyanigy nem engedi leszedni a 12 részes Igy készült az Ep I sorozatot sem (régen ment a Vasárnapi Kiadásban...).

Ja, és nézegeti közületek valaki az "On Location Episode 2" -t?

Tibur55

Vega77 Creative Commons License 2001.01.23 0 0 4605
Gruppo Atletico,
Megint köszi! Jó képek!
Gruppo Atletico Creative Commons License 2001.01.23 0 0 4604
Bateman:
most azt irjak a hivatalos oldalon, hogy Angliaban forgatnak eloszor, es csak aztan mennek Ausztraliaba. Te ott elsz egyebkent?

BIRDy:
:-)

Előzmény: Bateman (4603)
Bateman Creative Commons License 2001.01.23 0 0 4603
Egy helyi lapban olvastam, hogy Lucas majdnem egy honapra igenybe veszi a Fox egyik studiojat.Hogy ismet visszajonnek Sydney-be, az benne volt az utem tervben, csak hogy nem 1 honapra, hanem 2 hetre.
Ugy latszik Spielberg csunyan belejavitott a scriptbe.
Augusztusban masfel honapig forgattak a Foxban osszesen.
BIRDy Creative Commons License 2001.01.23 0 0 4602
Egyetertek. Jo volt, hogy kijott vegre valami, amirol lehetett beszelni... :)
Előzmény: Gruppo Atletico (4599)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2001.01.22 0 0 4601
Vega77:
bocsi, az iment efelejtettem a linket: szoval itt talalhatoak a kepek.
Előzmény: Gruppo Atletico (4600)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2001.01.22 0 0 4600
Vega77:
ha tudsz angolul, szerintem latogass el kulfoldi Star Wars-oldalakra, mert sok uj keppel fogsz talalkozni. Itt vannak peldaul a francia Star Wars Insider kepei. Ha a szakallas Obi-Wan ujdonsag volt, itt biztosan talalsz meg erdekes kepeket.
Előzmény: Vega77 (4597)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2001.01.22 0 0 4599
BIRDy:
na, latom, jo kis eszmefuttatas alakul itt ki. :-)

A kepek, amikbol a "vazlat" ossze lett szedve, csak produkcios fotok, amik a forgatas kozben keszultek. Szerintem vannak ennel jobb kepeik is elfekvoben.

A jatekrepulok csak minimalis szogben vannak megtorzitva, amit Photoshopban 1 perc alatt meg lehet csinalni - hadd ne bizonyitsam ezt most be scale/rotate).

Egyebkent szerintem pont ezeken a jatekurhajokon bukik el a hihetoseg - ugyanazok a szinek, ugyanaz a szog, ugyanazok a formak szerepelnek rajta, mint amit egy RAJONGO mar megalkotott. Nezd meg alaposan: ugyanarrol a keprol van szo, nem pedig egy hasonlorol. Es te tenyleg elhiszed, hogy olyan jol informaltak es ugyesek ezek a japan fanok, hogy 100 szazalekos pontossaggal lemodelleztek a vegleges urhajot? Es ilyen pocsekra sikeredett? Az meg ugye fura lenne, ha a Lucasfilm egy rajongoi muvet hasznalna fel akarcsak egy vazlathoz is.

Neger jedi figura: vannak olyan orult fanok, akik nagyon szep dolgokat tudnak csinalni; egy ilyen figura meglakotasa Samuel L. Jackson fenykepevel nem okoz nekik gondot. Javaslom megnezesre pl. ezeket a kepeket. Nem azt mondom, hogy tul eredetinek hatnak, de egy ilyen figurat konnyen meg lehet csinalni.

Jake Lloyd neve: szeritnem meg csak figyelmetlenseg.

Szamomra is erthetetlen, hogy miert jo az valakinek, hogy ismeretlensegbe burkolozva al-plakatot csinaljon, de tenyleg van ilyen. Most pl. rengeteg olyan szamot lehet letolteni Napsterrel, amik allitolag a majusban megjeleno Depeche Mode-albumrol valo demok - de valojban csak ismeretlen egyuttesek ugyetlenkedesei, akiknek szinten nem derul ki a neve. Vagy ott vannak az alhir-terjesztok: Darth_Informator vagy akarmilyen bena nevvel irnak a lazalmaikrol a nagyobb SW-oldalaknak, hogy biztos forrasbol tudjak, hogy Palapatine valojaban Jar Jar :-), es aztan rohognek, hogy milyen jol bevettek a hulye rajongok. Ki tudja, miert csinaljak, de csinaljak.

DH/AICN vs force.net: sajnos nem tudok tisztesseges valasszal szolgalni, mert konkretumra nem emlekszem, de arra igen, hogy elofordultak mar dolgok, amiben az AICN tevedett. Ez termeszetes dolog, es megesett mar szamtalan esetben a force.nettel is, de ok mindig nagyon finoman fogalmaznak, es sokszor felhivjak ra a figyelmet, hogy a hir forrasa bizonytalan. Ennek ellenere nagyon jol szurik a kacsakat, amik nagyon sok helyrol szarmaznak, koztuk az AICN-rol is. (Egyebkent pont a force.net szkeptikus reakcioja miatt kezdtem en is utananezni, hogy vajon valodi-e ez a plakat.)
Szoval en azert javasoltam a force.net-et, mert ha kimondottan SW-ra vagy kivancsi, eleg oda ellatogatni, mert a nagyobb hireket ugyis atveszik, jelenjen az meg eloszor a Jedineten, T'bone oldalan vagy az AICN-en. Es sokszor olyan megjegyzest is hozzafuznek, ami segit abban, hogy eldontsd, hiteles-e az adott hir.

Azt, hogy ki nagyobb fan: Harry vagy a force.net stabja, dontsek el ok egymas kozott, nehogy mar mi fenyezzuk oket.

Viszont a lenyeg: szerintem kar tovabb folytatnunk ezt a vitat, mert osszesegeben nincs nagyon mirol vitazni - abban ugy latszik egytertunk, hogy a vegleges plakat nem igy fog kinezni. A teaser meg remelhetoleg megint egeszen mas stilusu lesz, mint a Phatom Menace-nel is volt.

Előzmény: BIRDy (4595)
BIRDy Creative Commons License 2001.01.21 0 0 4598
Hat Gruppo tenyleg eleg sok posztert szedettt ossze... :D
Előzmény: Vega77 (4597)
Vega77 Creative Commons License 2001.01.21 0 0 4597
Gruppo Atletico,

Tökjók a poszterek, amiket összeszedtél. Pont ma reggel beszélgettünk anyámmal Obi Vanról, és azon aggódott, hogy vajon hogy fogják megcsinálni, hogy Obi idősebbnek nézzen ki az EP2-ben. Én mindjárt mondtam, hogy tutira szakálla lesz. Na, ezek szerint igazam lett. Padmé is jól néz ki, végre mellőzni látszik azokat a puccos cuccokat. (Utáltam, amikor villanykörték szegélyezték a ruháját, meg amikor úgy festett, mint egy paprikajancsi a Szenátus-jelenetben. Remélem, az EP2-ben végig emberi külseje lesz.)

druss42 Creative Commons License 2001.01.20 0 0 4596
sziasztok

tibur55

Ja tudom , hogy milyen az :)(en is abba akartam :) ) es azt is hogy jo kis melo lehetett ez :) Szal akkor azt is belevehetjuk :)

birdy

"6. Egyszeruen nem ertem, miert allna erdekeben egy (profi grafikus) fannak, hogy osszerakja ezt a kepet, eljuttassa a DH-nak, majd kitalalja a sztorit Drew Struzan-rol, atverje Garth-ot, hogy a vegen hatradolve elvezze, hogy atverte a fel vilagot. Es az o neve el sem hangzott... Ez nem vall egy SW fanra. "

Hajajaajj :) Akkor nem ismered az igazi fan okat :)))

druss42

BIRDy Creative Commons License 2001.01.19 0 0 4595
Lehet, hogy igazad van. De azert meg egy kicsit vitatkoznek. :)
(Maradjunk a szamoknal, latom szereted oket ;))

1. Termeszetesen a VAZLAT keszitoi is azokat a kepeket hasznaltak, amelyek legjobban sikerultek a szineszekrol, amelyeket aztan a sajto rendelkezesere is bocsatottak, igy kerultek a netre. En itt nem erzek ellentmondast, mivel hangsulyozottan VAZLATrol van szo. Az osszegyujtott kepeid stimmelnek, de nekem az elso pillanattol fogva a neger jedi figura volt gyanus, hogy azt honnan szedhettek. A jatekrepulo is tobbfele szogben talahato plakaton. A japan kepen csak egyben.

2. Tisztelem a force.net-et mint No.1 SW site-ot. En nem erzem persze, hogy a DH es az AICN "nyilvanvalo hulyesegeket" irt volna barmikor is, legalabbis nem emlekszem ilyenre. (Pl. az AICN vezetoje Harry, fanatikus SW fan, jart mar a Skywalker ranchon is a Lucasfilm meghivasara, tehat igen jo kapcsolatokkal rendelkezik, szerintem jobbakkal mint a force.net).

3. Ez (ha igaz) harom lehetseges vazlat kozul az egyik, valoszinuleg semmi koze a vegleges plakathoz.

4. Jatekrepulo ugyben remelem igazad lesz, es ilyen NEM lesz a vegleges filmben!

5. Ez a Jake Lloyd dolog bizonyitja szamomra, hogy nem fanarttal van dolgunk, egy "fan" soha nem kovetne el egy ilyen hibat, hogy rajtahagyja a nevet. Ez is erisiti szamomra a vazlat sztorit.

6. Egyszeruen nem ertem, miert allna erdekeben egy (profi grafikus) fannak, hogy osszerakja ezt a kepet, eljuttassa a DH-nak, majd kitalalja a sztorit Drew Struzan-rol, atverje Garth-ot, hogy a vegen hatradolve elvezze, hogy atverte a fel vilagot. Es az o neve el sem hangzott... Ez nem vall egy SW fanra. Azt, hogy Garth kavart kizarom, megbizhato a gyerek.

Egyebkent a dolognak nincs tul sok jelentosege, eloszor ugyis a teaser plakatot kapjuk majd, majd egy ev mulva jon talan a vegleges plakat. Az, hogy egy grafikai tervezes milyen hosszu folyamat tud lenni neha, arrol tudnek meselni...

Előzmény: Gruppo Atletico (4594)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2001.01.19 0 0 4594
Ja, meg valami:
Boba/Jango Fettrol annyi kep van, hogy csak odaraktam egyet kozuluk. Samu is talan masik keprol van.
Előzmény: Gruppo Atletico (4593)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2001.01.19 0 0 4593
BIRDy:
1. nem hinnem, hogy a Lucasfilm berkein belul a mar publikalt kepekbol takolnanak ossze a plakatot - meg ha csak skicc is. Van annyi SW-rajongo a vilagon, hogy keruljon kozejuk nehany profi DTP-s is, aki profi fanartot tud kesziteni. En ugyan nem allok neki leutanozni a kerdeses posztert (bar ha lesz idom, meg lehet, hogy meg is csinalom), beloni a maszkokat es a szinvilagot, de belathatod, hogy az odapakolt kepek alapjan ez mar csak ido kerdese. Osszeraktam egy kepre a hires "posztert" es az alapanyagot, amit itt megnezhetsz.

2. Amugy ha SW hirek erdekelnek, javaslom a DH es az AICN helyett a Force.net latogatasat, akik jobban ralatnak a temara, es jobban kiszurik a kacsakat. Felre ne erts: sokszor van olyan, hogy a DH es az AICN kozol legeloszor informaciokat, sokszor be is igazolodnak, de pont amiatt, hogy altalanossagban foglalkoznak a kulonbozo mozifilmekkel, sokszor "nincsenek annyira kepben", es az egyes filmek fanjai szamara nyilvanvalo hulyesegeket is beveszik.

3. Visszaterve a poszterre: ha megnezed az Ep1 poszteret, sokkal tobb szereplo van rajta, mint ezen az allitolagos skiccen. Hol vannak errol az Ep2 jellegzetes figurai a foszereplokon kivul?

4. A japanok altal renderelt urhajo termeszetesen a kiszivargott informaciok alapjan keszult, de hogy ilyen pontosan leutanozzak a vegleges filmben levo hajot, azt ketlem. Raadasul nagyon amator munka a modell, a Force.net-en megtalalod a kep linkjet is nagyobban - ott aztan latszik, hogy milyen gagyi.

Mindent egybevetve: tenyleg szep a poszter, de szerintem nem a Lucasfilmen belul keszult.

Előzmény: BIRDy (4592)
BIRDy Creative Commons License 2001.01.19 0 0 4592
En azert ebben ketkedem :))
Előzmény: Zombie (4591)
Zombie Creative Commons License 2001.01.18 0 0 4591
Ez egy nagyon profi fanart :))
Előzmény: BIRDy (4587)
Tibur55 Creative Commons License 2001.01.18 0 0 4590
Az Erő legyen veletek!

Nem tudom, tudjátok-e, de a www.pararadio.hu -n minden csütörtökön SW félóra van. Ma pl jól kibeszélték az Ep II -t. A régebbieket is meg lehet hallgatni természetesen...

Tibur55

BIRDy Creative Commons License 2001.01.18 0 0 4589
Ime az eredeti szoveg:
I'll say it again this is NOT the official poster (that in fact will probably look totally different anyhow) - here's the proper explanation that came with it: "It's one of three designs that the in-house team have designed as possible poster designs for Drew to check out in the next few weeks". The Drew in question is Drew Struzan, the man who made the first prequel's official poster and is up for the job on this film too. The poster yesterday was never intended for publication or release and was only cobbled together in a few spare minutes/hours by the production to give Drew some ideas for when he gets to work on it (my guess is the concern right now is on the teaser poster, the proper one-sheet is still a LONG way off) which is why they've used existing designs handy to them plus the Episode I credits (that's why Jake Lloyd's name is in there).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!