Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2024.03.26 0 1 3442

Azért nem semmi gyógypedesbe ment át az újságírás, hogy egy cikkbe többször le kell írni, hogy nyomozni a rendőrség fog, nem az újságcikk alapján az olvasók. ;P

Előzmény: búvár-halász (3407)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.03.26 -1 2 3441

VJ azt kommunikálta, hogy csak félelmében mondta azt, amit az erőszakos asszonyverő férje hallani akart. Ha ezt hivatalos eljárásban is megismétli, a lufi végleg kipukkad. S ne legyen kétség:- meg fogja tenni.

Előzmény: MrJones512 (3440)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.26 -1 3 3440

Vidéki prókátor  

· A Magyar Péter által közzétett hangfelvételen elhangzottak véleményem szerint a Btk. 282. szakasz (1) bekezdésének b) pontjába ütköző és a (3) bekezdés d) pontja szerint minősülő, hivatalos személy hivatali eljárása során hivatali kötelessége megszegésével a büntetőeljárás sikerének meghiúsítására törekvéssel megvalósított bűnpártolás, valamint a Btk. 305. szakaszába ütköző hivatali visszaélés gyanúját veti fel, mely bűncselekményeket a nyomozati iratok manipulálását elvégző hivatalos személyek tettesként, az őket ezen cselekményre rábírók pedig felbújtóként követhettek el. Míg az első bűncselekmény 1-től 5 évig terjedő, a második három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, így a halmazati büntetési tételkeret felső határa hét és fél év.

Álláspontom szerint az ügyészségnek a hangfelvétel alapján el kell rendelnie a nyomozást ebben az ügyben, melyben elkerülhetetlen lesz Varga Judit, Rogán Antal, valamint a hangfelvételen megnevezett személyek (kezdetben) tanúként történő meghallgatása.

A Kúria joggyakorlata értelmében a büntetőeljárás sikerének meghiúsítására irányuló törekvés minden olyan magatartást felölel, amely objektíve alkalmas az eljárás sikerének meghiúsítására, közelebbről a tényállás felderítésének megakadályozására, így például az eljárás megindításának vagy folytatásának akadályozása, a feljelentés meggátlása, a tanúk kihallgatásra való megjelenésének megnehezítése, a tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítése vagy elrejtése a nyomok eltüntetése útján stb.

Előzmény: Nyúlszájú (3438)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.03.26 -2 2 3439

Varga Judit meg félt MP-től, ezért azt mondta, amit az hallani akart.

Előzmény: Nyúlszájú (3438)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.03.26 -1 2 3438

Háromszor megnéztem az inkriminált videót. Hát nem ezt vártam.

Nyaky Z. Creative Commons License 2024.03.26 -1 1 3437

Elszomorító, hogy Bayert a jobboldallal azonosítják. De ugye így működött, működik az 1993-as (meg a 2015-ös) fordulat. 

Előzmény: búvár-halász (3429)
exhighand Creative Commons License 2024.03.26 0 0 3436

A probléma ezzel a lassítóval az, hogy egy hosszú lejtő végén van. A kisebb gépcsoportoknak erre a lejtőre vagy 2km-el fejljebb még egy lassító volt kitéve. Ami nagyon is kellett, mert emlékszem rá, hogy amikor én versenyeztem ezen a pályán, akkor a csibegyári lassító előtt még a szar utcai suzukival is 180 felett mutatott az óra, amikor be kellett lépni a féket ( akkor még nem volt feljebb másik lassító). És elég egy pici bukkanócska a fékúton, amit normál tempóban észre sem veszel, de ekkora tempónál már kikönnyíti az autót és leblokkolja a fék a kerekeket. Most akkor képzeld el, hogy egy 330Le-s 1240kg-os Rallye2 gyári gép mennyivel ér oda.

Azt is baj, hogy az FIA szabálykönyve sem előírásokat tartalmaz, hanem csak ajánlásokat, a nézők elhelyezésére.

MrJones512 Creative Commons License 2024.03.26 0 1 3435

Arról nem is beszélve, hogy minden élmény pont annyira erős, amennyire komolyan veszed.

Pl. ha egy kellően nehézre állított szimulátorban eléggé győzni akarsz, akkor ugyanúgy fent lesz az adrenalinod, mint a való életben. Legfeljebb egyedül az irhád miatt nem kell külön aggódnod. :)

Előzmény: MrJones512 (3434)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.26 0 1 3434

Jó, jó... de ha egyszer egy ilyen járgány mondjuk ötven-nyolcvan milla (most saccoltam egyet), amire nincs pénze az embernek és nem is lesz, a szimulátor meg talán elérhető...

Akkor az a két opció van, hogy:

a.) szimulátorozol (ami ugyan nem az igazi, de valamiféle élményt mégis ad)

b.) Nada. Nihil. Semmi.

Előzmény: búvár-halász (3433)
búvár-halász Creative Commons License 2024.03.25 0 2 3433

Ezt értem, de nekem nem ugyanaz szimulációban menni, mint felvállalni azt a hús-vér kockázatot, ami ezzel jár. Ilyen értelemben adrenalin-függő maradtam,  egy magas tornyokról leugrónak is mondhatod, hogy szimulálhatja is, tökéletesen megfelelő érzéssekkel, de a kettő nem ugyanaz.:)

Előzmény: MrJones512 (3432)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.25 0 1 3432

Lehetne e-verzió. Az azért olcsóbb. És biztonságosabb is.

Én ha megnyertem volna az ötöst, akkor tutira összedobtam volna két-három autóverseny-szimulátort. :)

Előzmény: búvár-halász (3431)
búvár-halász Creative Commons License 2024.03.25 0 2 3431

Ott van a Historic bajnokság, azt az ilyen fószereknek találták ki ( még ha azok többsége is normálisabb nálam ebből a szempontból), de szerintem oda is csak úgy keveredhetek vissza, ha megnyerem a lottót.:/:)

Előzmény: MrJones512 (3430)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.25 0 1 3430

Nem baj, majd kitalálunk valami szenior rally kategóriát: szarrá tuningolt-felfúrt-duplaturbós járókerettel tolhatnátok valami sóderbányában.

A célvonal meg mondjuk lehetne valami papírmasé teszkóbejárat. Esetleg felfújható busz ajtaja, belülről kilátszó üres üléssel. Vagy az már doppingnak számítana? :)

Előzmény: búvár-halász (3428)
búvár-halász Creative Commons License 2024.03.25 0 2 3429

Ezek a dolgok visszaütnek. Ha én kőkemény jobber adásokat akarok nézni, akkor eddig tudtam, hogy Bayer-show, egyebek játszanak. Mára ebből is az lett, látszik is a nézettségen.

Előzmény: MrJones512 (3427)
búvár-halász Creative Commons License 2024.03.25 0 2 3428

Engem egyébként Vakegérnek hívtak az engem ismerő rallys barátaim és versenyzőtársaim, volt, hogy az autóra is felírtuk. Mert ugye egy ilyen diagnosztizált térlátás-zavarral rendelkező, rendkívül  szétszórt, izgulós, műszaki analfabéta pilóta nem sok volt. Ennek ellenére van olyan fotó, felvétel, hogy 2 cm-re megyek el a szalagkorláttól, de ez csak amiatt sikerült, hogy én a rajtokban önkívülléti állapotba helyeztem magam, és még légzéstechnikákat is kellett gyakorolnom, hogy idővel valamelyest visszanyugodjak. Nyilván nem alkottunk maradandót (anyagi okok is szerepet játszottak ebben), bár az utolsó navigátorom sokáig emlegette, hogy- mivel a versenyek előtti éjszaka aludni sem tudtam- egyszer éjjel 3-kor rám nyitott a fürdőszobában és éppen Heideggert olvastam, és neki ez élete legszürreálisabb rallys élménye volt. Fiatalon nagy kezem volt, ahogy minden évben minimum 40-50 újoncnak, de sajnos abban a korban, amikor igazán ment, anyagilag nem bírtam tovább finanszírozni. Viszont akkoriban őskamikáze és elmebeteg voltam ezen a téren, tehát lehet, hogy beledöglöttem volna, ha nincs benne 8 év szünet. Bocs a sok rallys storyért, akiket ez untat.

Előzmény: búvár-halász (3425)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.25 0 1 3427

Hirtelen azt akartam írni, hogy nem tartom jó ötletnek az ilyesmit: ha felizgatod az embereket, akkor meg kell hagyni nekik a lehetőséget, hogy kipöfögjék magukat. Olyankor ők ugyanis nem csak a feszkót vezetik le, de gondolkodnak is. Ha viszont rájuk teszed az ideget anélkül, hogy levezethetnék, akkor vagy máshol vezetik le, vagy egyszerűen nem jönnek többet.

Oszt' gondóttam előtte utánanézek, hogy igazam van-e?

Egyelőre úgy tűnik, hogy igen: 1,2K nézőjük volt, a múlt heti - szintén MP-témájú - 99K-val szemben. (Persze ez egy hét alatt még változni fog!)

Előzmény: búvár-halász (3424)
búvár-halász Creative Commons License 2024.03.25 0 2 3426

jav.: rally versenyen

Előzmény: búvár-halász (3425)
búvár-halász Creative Commons License 2024.03.25 0 2 3425

(innen meg az felejtődött ki, hogy legalább 15 éve kötelező minden rallversenyen a versenyzőknek a személyükre szóló kötelező felelősségbiztosítást kötni, mindennemű a pályán okoozott károkozásra vonatkozóan)

búvár-halász Creative Commons License 2024.03.25 0 2 3424

Én sejtettem, hogy (egyelőre) végleges. Olyan tömeges volt az anyázás és a felháborodás, hogy az MP történet kifutásáig biztosan nem állítják vissza.

Előzmény: MrJones512 (3423)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.25 0 1 3423

Én aszittem, hogy csak egyszeri alkalom volt. De ezek szerint nem.

Előzmény: búvár-halász (3419)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.25 0 1 3422

Az ugyanaz volt, baszics.

Előzmény: Nyúlszájú (3421)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.03.25 0 2 3421

Arra emlékszem, de azok sem az áremelés mellett tüntettek, hanem a kormány mellett.

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (3418)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.25 0 1 3420

...

A megoldásra október 28-áig, vasárnapig kellett várni. Ekkor került sor az Érdekegyeztető Tanács a Magyar Televízió által élőben közvetített ülésére. A kormány nevében Rabár Ferenc, Bod Péter Ákos és Szabó Tamás, a Munkaügyi Minisztérium államtitkára tárgyalt. A taxisok az ülésen nem kaptak szót, nevükben Palotás János, ekkor MDF-es országgyűlési képviselő, a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke, Nagy Sándor, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke, valamint Forgács Pál, a Liga Szakszervezetek vezetője beszélt. A vita több szempontból sajátos dinamika szerint zajlott: minden résztvevő szinte egyöntetűen kiállt a hosszú távon a taxisok számára előnytelen árliberalizáció mellett, a munkavállalói-munkaadói oldal pedig a résztvevők büntetlenségének garantálását is el akarta érni. A tanácskozás közben zajlott az MDF Lezsák Sándor és Gyarmati Dezső által szervezett, törvényes rend melletti tüntetése. Ezt a taxisok és képviselőik fenyegetőnek ítélték – miközben a kormányt többször a blokád esetleges radikalizálódásával zsarolták.

...

https://kronologia-archivum.retorki.hu/kronologia/a-taxisblokad

Előzmény: Nyúlszájú (3415)
búvár-halász Creative Commons License 2024.03.25 0 2 3419

Igen, mert múlt hét óta megszüntették az Öt alatt a chatfalat, és a hozzászólás lehetőségét is.:)

Előzmény: MrJones512 (3416)
pamacska a migráncsmacska Creative Commons License 2024.03.25 -1 2 3418

de, igaz, amikor Horváth Balázs seggrészegen ugrált a parlament ablakéban, csoda hogy nem esett ki a kormánypárti hívek közé, akik ott tüntikéztek szolidaritásból 

MrJones512 Creative Commons License 2024.03.25 0 1 3417

Deigeeen! :PPP

MrJones512 Creative Commons License 2024.03.25 0 1 3416

Az Ötben megint Ceglédi-Hont-Schiffer magyarozik. 

A kommentelők meg a Spirit fm-en - Puzsérék alatt - fikázzák. Mármit Hontékat. :)

Nyúlszájú Creative Commons License 2024.03.25 0 2 3415

Nem is igaz..

Előzmény: MrJones512 (3413)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.25 0 1 3414

Látom, megjegyezted. :)

Előzmény: Táblaíróság (3388)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.25 0 1 3413

"V.János mellett is fáklyás felvonulást tartottak, amikor már le volt tartóztatva."

A taxissztrájk idején is volt, aki tüntetett a kormány (benzináremelés) mellett.

Előzmény: Nyúlszájú (3411)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!