Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Azt próbáltam először! Mire felvettem a permetezőt.. sőt mire abbahagytam a fúrószárral való keverést egyből leült az aljára, lehetetlen kifújni! Nekem nem sikerült, rezet is kap mellé Atilla!
Rezet nem szoktál keverni a mészhez ? Én ha van rá lehetőség oltott mész + vmilyen rézkeverékkel szoktam lefújni lombhullás után...sajnos nem minden évben jön össze..
Szerintem érdemes lenne lefújni pirosbimbo elott 3 hónappal, dec-januárban. És pirosbimboban is. Nem melegedne fel annyira a fa a napsütésben, több nappal később virágozna.
Mi is a srácokkal kentük tavaly (persze napszemüvegbe) Igen motorossal, a sima eldugul a szemcseméret miatt(bár ez a vödrös sokkal apróbb méretű) Meddig marad a fán... Időjárás fűggő de olyan 3-4 hónap mire teljessen láthatatlan, mondjuk én pirosbimbós állapotban fújom.
A nyár sajnos munkával telt az augusztusi jég miatt😪 700 cserepet cseréltem a házon +a fa házon együtt, garázson hullám pala volt minden pálára egy lyukat ütött (5-6cm átmérőüt) három hete végeztem, saját magam csináltam mert szakembert itt szinte senkit nem lehetett találni a sok rongálott tetők miatt! De közben kertelgem az kis területem, tegnap lezuztam várom a szántást.
Köszi az infót, sajnos nekem csak pár fa kellene nem hiszem hogy megéri pár fát hozatni olaszból, de ha valakinek van hasonló terve szívesen beszállnék hozzá hátha van valaki aki épp ilyen projekten gondolkodik.