Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen sorozat maradásra bír, de tévedtem és végignéztem...Jó kis cliffhangerrel lett vége az évadnak, szóval várós a 2. Ezek után lehet, hogy kedvet kapok majd a TWD-hez is? (Nem hinném, de ki tudja?:)
És elindult hát a SOA 7. évada. Kifejezetten újra kell ilyenkor szoknom a miliőt, mikor új évad kezdődik valamelyik sorozatnál, nem olyan, mint amikor darálva nézi az ember.:)
a fene tudja. én azért kezdtem el nézni, mert amúgy a hadihajók érdekelnek, és szívesen elnézegetek egy Arleigh Burke osztályú rombolót mindenféle kalandokban.
végül is ez a része kicsit US Navy-reklám szagú lett annak, aki nem ilyen beállítottságú, és szerintem az oroszok bemutatása is meglehetősen sztereotíp (eddig legalábbis).
viszont amiről a sorozat igazából szól, csak ilyen keretben, az végül is a vírus és a túlélők sorsa.
ha valakinek tetszett anno az Outbreak Dustin Hoffmannal, akkor szeretni fogja, mert a kapitányon és a hadihajón kívül a másik főszereplő a virológus, aki persze nő, és végeredményben ekörül forog a sorozat.
a felállás amúgy kicsit emlékeztet a BSG-re, hogy a Galactica kíséri a megmaradt embereket.
összességében engem lekötött, a páromat is érdekelte, szóval megnézzük a második évadot is, de azért kicsit még fokozhatnák. erre az évadzáró történései adnak esélyt, majd meglátjuk.
amúgy meg valószínűleg az is erősítheti az élményt, hogy van egy kis külpolitikai feszültség mostanában, pont az oroszokkal, és az ebola is benne van a hírekben.
hát kicsit nekem is az az érzésem, néha úgy tűnik, az invéderek csak díszletek, komótosan eldrámáznak az emberek, mintha amúgy nem lenne a Föld megszállva.
mindegy, kicsit még nézem, aztán meglátjuk.
most lett vége a Last Ship első évadnak, kell valami helyette :)
Csak azért kérdeztem, amit kérdeztem, mert elolvasva a sorozat alapsztoriját egész érdekesnek tűnt, de amikor belenéztem az első részbe, akkor meg inkább a Tuti gimi, meg hasonló közép-iskolás sorozatok jutottak eszembe...szóval nem voltam benne biztos, hogy nekem látni kell ezt a sorit...de majd kipróbálom eredeti nyelven is...csak az a kérdés, hogy mikor...mert úgy be vagyok táblázva sorozatilag:)
Hangvétel tetszik, sztori se rossz, Kate nem nagyon kellett, a medvelényei még kevésbbé,
a japó csaj semmilyen, és keveset szerepel (meg elmaradtak a beszólásai a banshee csajnak, az hiányzik). Argent se sokat villantott, a mexikoi vénasszony meg hol megjelenik, mond valami nagyot, hol eltűnik a balfélen.
Scott lehetne alfásabb, kellene olyan villantás mint mikor a "forródrótos" killer a nyakába ugrott. Ez az uj farkaskölyök meg nem sok vizet zavar.
De !
Peter cool, mint jég:). A lánya meg aranyos, ő egy jó választás volt. A kettőjük viszonya érdekes lehet. Stiles szegény megint szopóágon, pedig ha ő kapna egy spin-off-ot a coyotte lánnyal, azt nézném.Basszus, mégha tini love story lenne is :)
A srác jó szinész, a két karakter is elég mély.
Derek érdekes csavar, a fekete csaj se rossz (úgy külsőre)
Az évadban jó ötlet a Jótevő, a széf (és kirablása), talán Kate is, de a múlt évad ütős vége után nagyon hullámzik.
A legutolsónál jó volt az ötlet, hogy kinyirják a főszereplőt:P de a medvékkel az a kardpörgetés meg mi, olyan röhejes volt, nem igaz.
Az tetszik, hogy Maila nem szivatja Stlies-t, volt egy felindulás, de most úgy néz ki, ok a dolog. Tulajdonképpen tényleg egyik erénye a sorozatnak, hogy nem huznak mindent mint a rétest, megoldódnak hamar a konfliktusok...annak idején a Smallville-en be tudtam fosni, mit össze nyihog Clark akörül a bociszemű szuka körül :P
Szvsz minden idők egyik legjobb sorozata, az első évad mindenképpen, a második is, de ez megosztóbb. Nekem bejött a harmadik is.
A mozifilm egyfajta homage,túl sokat késett.
VM egy tinilány, de a szinésznő a karaktertől x évvel öregebb volt, úgyhogy a mozinál már vicces, hogy 3x évesen 2x éveset játszik.
Rajongók szerethették a filmet, mert minden fontos karaakter megjelenik benne, és ad némi lezárást, uis a sorit kaszálták váratlanul, valószinűleg szarul menedzselték, ugyanis akkora tábora van, hogy mikor kitették a Kickstarterre, (nem emlékszem a számokra, de érdemes utánakeresni mert döbbenetes) pillanatok alatt rekordösszeg gyűlt rá össze,azt hiszem nagyságrenddel kevesebb idő alatt, mint amire számitottak és nagyságrenddel több.
Nézem a Wikit, 2 milla volt kitűzve, akkor elkezdik forgatni, ez 10 órán belüll összegyűlt !!!
Egy hónap alatt majdnem 6 milliót szedtek igy össze.
De szerintem nem érdmes a filmmel kezdeni, az csak egy elkésett lezárása a sorozatnak.
Felirattal nézd, ugyan szvsz a szinkron nem rossz, de a hangszinek miatt tinisebb magyarul és a forditó is sokszor félrenyúl.
Irtam már itt, az 1/1 nyitó jelenetében (kétféle nyitás van) mikor feltűnik VM, ugye később megtudjuk hogy (megalázták, megerőszakolták, leköpték, szétverték a barátnője fejét, a volt barátai gyalázzák etc.) úgyhogy mikor ő segit egyedül egy megalázott gyereken, becsengetnek és mindenki közömbösen kezd beténferegni a suliba, aminek a Kalózok a kosárcspapata és a suli jelszava a Go pirates !, angolul a csaj k.va fanyarul odaszól nekik, hogy Go pirates ! a magyar szinkron meg vidáman felsikkant, hogy: Nyomás, kiskalózok (vagy ilyesmit)
Az első rész egyik legnagyobb poénját, Backupot is elb.ák. magyarul.