"...ezüst horgony nevű ágyakkal..." Hűha, tengerészes brénsztorningra c megy a Mester!
Micsoda véletlen, azaz hogy hogy nem Gömbtársak, de aas géhez hasonlóan mi is tulajdonkoppén kollegális bulit csapunk holnap, csak sajnos nem Kiskörén, hanem a Velencén. Nem ami az EUban van, hanem itthon. Uszás és víz, finom étel, és ping-piong hasonlóképp várható.
Szerintem már a buszozás is külön élmény lesz, mert biztos az lesz.
Már a megvilágitás akusztikájának szemponjából is.
múgzeum
Kellemes brénsztorningolást kívánok Bélának és a kollektiv kollektiváknak. Biztos jó hangulattal megfűszerezett szituáció lesz. Mi a tavalyi évebn a Vikkend major nevü helybe látogattunk el ugyanilyen megfontolásból. Olyan hangulat volt, hogy hajaj.
2009. 06. 18. csütörtök, 16:20:00 óra Kedves Naplóm!
Nagy az izgalom, mert holnap indulunk munkahelyi kirándulásra Kisköre nevü helybe. Megnéztük az interneten a szállást. Szinte többcsillagos hely a neve pedig Hotel ezüst horgony nevű ágyakkal és egyéb lehetőséggel felszerelkezett hotel. A fiúk 3 ágyas szobában alszanak, igy én is. Endrével és Fricivel leszek egy légtérben. Szerencsére horkolási mentes társaság. Feltéve ha Frici olyan kedvében van. Tulajdonkoppén ez egy úgynevezett brénsztorning ami azt jelenti kihelyezett munkaértekezlet. Én legalábbis így értelmezem. Lesz pl. ping-piong és satöbbi játék. Szóna és uszás illetve víz. Finom étel és ital. Meg miegymás. Szerintem már a buszozás is külön élmény lesz, mert biztos az lesz. A buszban egyébként a hölgyek és urak együtt utaznak, csak a szállás lesz koeledukált. Szombaton jövünk vissza és egyből megyünk múzemi éjszakára. Szombaton minden múgzeum nyitva lesz. Kivilágitva és ott lesz minden tárgy amit nézhetnek az emberek. Szerintem frappáns ötlet. Pl. este izgalmasabb mint mondjuk reggel 10-kor. Már a megvilágitás akusztikájának szemponjából is. Szóval szinte élménykavalkáld vár rám.
Én marhahúslevest gazdagon címszó alatt fogyasztottam, utánna pediglen lekváros fánk süteményféleség ütötte a markom. Illetve a gyomrom. További jóétvágylehetőség!
A josta az egy sötét lila, majdnem fekete színű, ribizli szerű, de annál nagyobb, kb. borsó méretű bogyós gyümölcs. Az íze az leginkább amolyan kesernyés féle, de édes is, szóval nem tudom hogyan mondjam, olyan izé. Sokan nem szeretik, de meg lehet szokni. Bokros növény mint a ribizli, de annál gyorsabban és nagyobbra tud nőni. Állítólag a ribizli és az egres keresztezéséből variálták ki. Július elején szokott megérni és egészen augusztusig folyamatosan érik, de az idén már most is vannak rajta érett szemek.
Én ezért nem fogyasztok cseszernyét ukcve 2-3 évtizede. Még kicsinél kicsit nagyobb gyermekkori emlék. A leges leggyönyörűbb, tökéletesnek láccó, kilónyi mennyiség mindegyikében lak(tak). És ezt a vége felé vettük észre tesómmal.
Az ember leül, kattint, és elolvassa azt a mondatot, amiért érdemes volt idejönni. Beszívja a levegőt, hátradől; elmosolyodik, és arca felszabadult. Hajnal van, kint már énekelnek a madarak.
Kettő picike meggy fa van leszedésre, csak fusiban, házira, de nekem ez is sok lenne. Már hívtam a szomszéd gyerekeket hétvégére szedésre. Ami fent marad az a rigóké, nagyon szeretik a rigók. De érik eper is, meg a málna is, meg már a josta is. Idén valahogy minden gyümölcs egyszerre érik meg, nem is értem.
Jól mondja a Gé, ez már hetes cseresznye. Csak éppen hűtve volt a hűtőben. Érdemes lesz egyáltalán leszedni a meggyet, mármint a házi felhasználáson kívűl, eladásra? Mert azt hallottam, hogy még alacsonyabb áron veszik át mint tavaly. Pedig már az is szinte vérlázító volt.
Nálunk a cseresznye már egy hete leérett, most már csak amolyan túlérett szemeket lehet találni a fán. Endrét sem értem, hogy hogyan talált még szép cseresznyét a piacon. Szerencséje van a Gé-nek, ha még talált ilyen késői cseresznyét. Lassan már a meggyet kellene szedni, azt viszont roham tempóban, mert nagyon sok van.