Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.04.22 0 0 1622
Jelenleg a látszat ellenére nem folyik tagfelvétel (ezt észre fogod venni), hiszen az állandó támadások és kikészítési kísérletek elől kénytelenek voltunk félig-meddig titkos társasággá alakulni. Sokan nem szeretik humort. Tagjelöltjeinknek különböző és számos próbatételen kell sikeresen átjutniuk, hogy közénk tartozhassanak.

Előzmény: HitElvtárS (1621)
HitElvtárS Creative Commons License 2004.04.22 0 0 1621
30-ra megyek hejehuja haj
HitElvtárS Creative Commons License 2004.04.22 0 0 1620
janika
Justis_4_US Creative Commons License 2004.04.21 0 0 1619
E topikot a káosz korábban nem jellemezte
Előzmény: HitElvtárS (1618)
HitElvtárS Creative Commons License 2004.04.20 0 0 1618
hfwerifwedfepof dfjefdcefeifjh ewpfjewrápfds we
úőfll
nullánál is kevesebb Creative Commons License 2004.04.20 0 0 1617
bemenni tűzoltó
HitElvtárS Creative Commons License 2004.04.20 0 0 1616
zuuuuzuzuzuzuzuzuzuzuzuzuzzuz
jkjjgzzuvcurfutfui
desync Creative Commons License 2004.04.20 0 0 1615
Hotel, Bptérkép, Digicam, Biztosítás, Larkinor, 24óra, Velvet, Gyalogló Chat, Totalcar, Prohardver, FOTEXnet, DVD, Virágneked

Fórum >> Metakazamata >>
Teljesen értelmetlen hozzászólások
(1609 hozzászólás)

Keresés:
Részletesen
Nézet:

Új hozzászólás
Kedvencekben

Előzmény: marcipa (1614)
marcipa Creative Commons License 2004.04.20 0 0 1614
off
gratul, meg ilyesmi...
itt azonban az 16004 talán még TÖBB-et ér.
Előzmény: desync (1605)
Merlin05 Creative Commons License 2004.04.20 0 0 1613
"D"erék munka volt.
jóccakát!
version9 Creative Commons License 2004.04.17 0 0 1612
YH1}ŢQVWŇzŽ˝ëô *Ŕ°Tč 2şH—.łÂî$‡“ĐĐ•—˘BŚ<}¨
Merlin05 Creative Commons License 2004.04.17 0 0 1611
hapci
célszemély bemérve
off
on
bo
lon”D”
á
gony!
Merlin05 Creative Commons License 2004.04.07 0 0 1610
"E"rGO
marcipa Creative Commons License 2004.04.02 0 0 1609
:-))
Előzmény: Justis_4_US (1603)
desync Creative Commons License 2004.04.02 0 0 1608
minek elvonatkoztatni?
MrHelikon Creative Commons License 2004.04.02 0 0 1607
Kedves Mindenki.
A külvilágtól való elvonatkoztatás témájában találtam a minap egy friss oldalt. Szerintem érdemes lesz odafigyelni rá:
www.gportal.hu/kilato
MrHelikon Creative Commons License 2004.04.02 0 0 1606
Kedves Mindenki. A külvilágtól való elvonatkoztatás témájában találtam a minap egy friss oldalt. Szerintem érdemes lesz odafigyelni rá!
desync Creative Commons License 2004.04.02 0 0 1605
ezerhatszáz
Isabel Creative Commons License 2004.04.01 0 0 1604
Meghallgattam (közben néztem is persze) nemrég a tévében a kisz hamisz Radics Pé és a frusztrált tevegyilkosnak kiművelt fazonú pszichomókus még fél órára prolongált szövegelését.
Ja ezt csak azért írtam mert az előbb meg elolvastam ezt az életrajzot. Vagy igaz, vagy nem, de hasonlít a történet.
Más-más ugyan. Hát más.
Justis_4_US Creative Commons License 2004.03.31 0 0 1603
Lakonikus maki nuku
Előzmény: fokhagymabors (1602)
fokhagymabors Creative Commons License 2004.03.30 0 0 1602

... (elfelejtettem)
... (elfelejtettem)
... (elfelejtettem)

(majd hirtelen:)

TIPI-TAPI-DÍNÓÓÓ

(... hosszasan kivár, rugózik, mélylevegő, T mínusz 5-4-3-2-1)

UTAZGATNI OLY' JÓ

/egyeseknek ismeretlen szerző (a.d. 1562- ) Tipi-tapi Dínó/

Justis_4_US Creative Commons License 2004.03.30 0 0 1601
Friderikusz Sándor
SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ

1958. július 2-án születtem Nyíregyházán. Általános- és középiskolai tanulmányaimat ebben a városban folytattam, majd 1984-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának nappali tagozatán szereztem diplomát.

Az újságírással-riporterkedéssel tizennégy éves koromban ismerkedtem meg, akkor kezdtem ugyanis gyerekriporterként a Magyar Rádió Nyíregyházi Stúdiójában. Tizenhat éves koromban integrálódhattam - onnan Nyíregyházáról - a Magyar Rádió akkor legprogresszívebb heti politikai magazinjába, a 168 órába - oknyomozó riporterként.

Rádiós pályafutásom másfél évtizede alatt leginkább a korabeli társadalmi visszásságok tényfeltárására szakosodtam, és a 168 óra mellett a legtöbb belpolitikai rovatbeli műsor vezető riportere lettem.

Csak hogy néhány korabeli műsort is említsek a több száz közül: a 70-es években én lepleztem le a Baranya megyei Görcsöny-beli termelőszövetkezetben történt folyamatos visszaéléseket, ahol a TSZ mögé bújva országos és Baranya megyei, valamint pécsi állami- és pártvezetők illegálisan tetemes vagyonhoz jutottak. Több részes riportsorozatot készítettem 1980-ban a berkeszi Gyereknevelő Intézet embertelen körülményeiről; itt középkori módszerekkel, brutális módon bántalmazták a gyerekeket. Ezt a riportsorozatomat később hosszú időkre hivatkozási alapul használta a Szabad Európa Rádió.

Ugyancsak nagy port vert fel az önálló műsorommal leleplezett pécsi bányászlakás-építési akció, melynek lényege abban állt, hogy sok százmilliós állami támogatással száz bányászlakást építettek a városban, s mint kiderítettem: a százból összesen csak egy, azaz egyetlen lakásban éltek valóságos bányászok, a további 99 lakást állami- és pártvezetők birtokolták.

Talán ezek a riportjaim juttattak oda, hogy az 1980-as évek elejétől kezdve egyre inkább szűkült a mozgásterem a Magyar Rádióban, mígnem 1986-ban - egy újabb ominózus oknyomozó riportom miatt - kitiltottak a Magyar Rádió területéről, visszavonva belépési engedélyemet is.

Így aztán a színpadi talk show-k világába voltam kénytelen elmenekülni, hét éven át hónapról hónapra jártam a vidéket, és hol Nyíregyházán, hol Debrecenben, hol Szentesen csináltam - több száz fős közönség jelenlétében - nyilvános beszélgető műsorokat. Ezen műsoraim javarészt olyan ismert és ismeretlen embereket vonultattak föl, akik az akkori primér-nyilvánosságból ki voltak zárva. Példaként említhetném az azóta legalizált Béres-cseppek feltalálóját, az akkoriban éppen börtönből szabadult Béres Józsi bácsit, Balczó Andrást, Kósa Ferenc filmrendezőt, és még további 120-150 értelmiségit. Ezért is mentek már-már eseményszámba ezek a színpadi műsoraim, amelyek közül a nyíregyházit kétévnyi türelem után - a helyi pártbizottság nyomására - beszüntették.

A rendszerváltás után újjászerveződő Magyar Televízió elnöksége a kilencvenes évek elején pályázatot írt ki, és én - nem kis huzavona után - két műsorral lettem "győztes": az egyik Az én mozim című, hosszú éveken át vetített riportműsorom, a másik a Friderikusz Show. Mindkét sorozatom meglehetősen zajos szakmai visszhangra talált. Amíg Az én mozim Pulitzer-díjat, majd pedig Tolerancia-díjat is kapott, a Friderikusz Show - és ezt nem én mondom, hanem szakírók többtucatnyi cikke méltatja ekképp - a televíziózás legújabb korszakának nyitányát jelentette.

A fent említett műsorokat számos további műsor követte: először próbáltam ki például Magyarországon szélesebb nyilvánosság előtt a talk show műfaját, aztán két-három éven át volt a Békítő Show, a Váratlan Vendég, a Másképpen beszélgetek (egy kerek órán át vezető politikusokat faggattam).

Műsoraim mindenkori nézettségi rekordokat döntöttek, és évenként közel vagy több mint 400 millió forintos nettó nyereséget termeltek a Magyar Televízió számára.

Ezen tévéműsorok készítésére 1990 táján önálló céget hoztam létre, majd a megnövekedett igény kiszolgálására újabb és újabb vállalatokat, amely cégek gazdasági szempontból is a magyar, de a közép-kelet európai médiavállalkozások közül is a legsikeresebbek közé tartoznak.

A Magyar Televízióban 1998 elején ellehetetlenülni látszott a helyzetem, ugyanis az MTV akkori intendánsát hazugságon kaptam rajta, és ez attól kezdve antagonisztikus ellentéthez vezetett, ezért voltam kénytelen elhagyni a közszolgálati tévét.

Ezt követően egy ideig az RTL Klub kereskedelmi tévécsatornánál a Meglepő és Mulatságos című műsort készítettem, amely szintén nézettségi rekordot hozott az akkor Magyarországon szárnypróbálgató RTL-nek, mind össznépességben, mind a kereskedelmileg preferált 18-49-es korosztály körében. (Nem volt ritka műsoraim 26-28 százalékos rating-je, és az 59-61 százalékos share-je.)

Az itt megtapasztalt meglehetősen felületes tévéirányítás és értékmentes szemlélet aztán tovább sodort a Tv2 irányába, ahol egyaránt volt módom politikai műsorokat csinálni (Friderikusz, Szubjektív), illetve szórakoztató műsorokat (Osztálytalálkozó, Gyerekszáj), de folytathattam Az én mozimat is.

Ilyen előzmények, ennyi tapasztalat, és talán nem túlzás azt állítani: ennyi siker után először 2001 júliusában, majd múlt év szeptemberében, azt követően pedig decemberben, végül ez év februárjában ismételten kísérletet tettem elfoglalni a Magyar Televízió Rt. elnöki székét, de a Közalapítvány Kuratóriumi Elnöksége mindezidáig nem találta érdemesnek a társadalmi kuratórium elé terjeszteni személyemet.

Kelt 2003. április 20-án, Pesten

Dr. Friderikusz Sándor

Előzmény: marcipa (1600)
marcipa Creative Commons License 2004.03.13 0 0 1600
..kapcsoltam rakétaindításosELŐREprogramozottköltségtérítésesF
indulási fizetésikapuhoz
Előzmény: Merlin05 (1599)
Merlin05 Creative Commons License 2004.03.12 0 0 1599
a kapcsoltamos játékhoz az „F” csapat rakétaindítási parancsot kapott.
a költségeket fizetik.
ELŐRE!
marcipa Creative Commons License 2004.02.28 0 0 1598
b o r z a s z t ó
nem megmosott fog..
Előzmény: Törölt nick (1597)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.21 0 0 1597
Nem tudom, ki mosna meg a fogamat, ha en nem mosnam meg. Borzaszto.
SatyR Creative Commons License 2004.02.16 0 0 1596
adjatok ennem
-nou- Creative Commons License 2004.02.15 0 0 1595
hordalék)
SatyR Creative Commons License 2004.02.15 0 0 1594
deck is a bull joy
Előzmény: desync (1588)
SatyR Creative Commons License 2004.02.15 0 0 1593
Marilyn

mind the pronounciaton
you fag

Előzmény: Törölt nick (1542)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!