Keresés

Részletes keresés

sartitanilla Creative Commons License 2003.04.24 0 0 250
No, én is úgy érzem, hogy túltengek itten :-) Csak még egy személyes közlemény és igérem, mára elhallgatok: Imhoteph, megnéznéd a postaládádat? Küldtem egy újabb mailt...

Ui.: Megkövetem invadert mivel alant elírtam a nevét, sorry!

Előzmény: Imhoteph (248)
sartitanilla Creative Commons License 2003.04.24 0 0 249
Imhoteph, mi is köszönjük, hogy felraktad a térképet - pláne hogy "kipofoztad" (mert pl. a piktogramok feliratai nem magyarul voltak ám rajta...)

Most már mindenki megnézheti, hol is vannak az egyes apartmanok és egyáltalán bármi.

Előzmény: Imhoteph (248)
Imhoteph Creative Commons License 2003.04.24 0 0 248
Frissült a honlap, fent van a térkép! Megnézhetö, letölthetö.
Köszi sartitanilla!
sartitanilla Creative Commons License 2003.04.24 0 0 247
Böbe, sarti2003 szerintem úgy értette, hogy 410 euró / 10 éjszaka / 4 fő (41 euró/éjszaka a négyszemélyes apartman).
2 főre 25 euró/éjszaka ugyanerre az időszakra (vagy 20 euró szept.10-től).

(Én is megnéztem a Galini honlapját -http://www.sarti-halkidiki.com/galini/accommodation.html -, és abból gondolom...)

sartitanilla Creative Commons License 2003.04.24 0 0 246
Böbe, mail ment!
Előzmény: Törölt nick (245)
sarti2003 Creative Commons License 2003.04.23 0 0 243
Vita részemről lezárva.
Aki ugy gondolja, menjen a Törökország topicba !
Szia BBöbe !

Valóban a Galini panzióba megyünk a családommal Julis 1-10-ig. Különösebbet nem tudok róla, bár három évvel ezelőtt láttam személyesen.
A köves ut válassza el a stranddtól.
Van 2 szobás appartmanjuk amiért 410 eur-t kértek.
Ez szerintem nem huzós. Az előleget már kiutaltuk és vissza is igazolták.
Már alig várjuk.....
Szia
Istvan

Előzmény: Törölt nick (233)
orkánviktor Creative Commons License 2003.04.23 0 0 242
O.K. Értem a kritikát, és visszavonulok. A török beszámolót még ma közzéteszem egy későbbi időpontban.

Én mint írtam tényleg nem vagyok "kultúrbarom", de igénylem, hogy némileg aktív programok is vegyüljenek a tengarpart mellé. Főképp esténként.

Olyasmire gondolok, hogy legyenek "élményparkok", jó vedéglők, különböző szórakozóhelyek és szórakozási lehetőségek.

Ha külföldön vagyok, igyekszem a lehető legjobban "belesimulni" a környezetbe, megismerni, hogyan élnek, helyi sört iszom, a helyiek által is fogyasztott ételeket eszem...stb.

A magyarok által túlfavorizált helyeket nem azért nem szeretem, mert lenézem a népem, hanem azért, mert gyakran viselkednek tömegesen úgy, hogy az negatív előítéleteket kelt a vendéglátókban, és ez természetesen rám is kivetül.
Kérdem én, hogy vélekedünk mi a balatonparti németekről?
Ezért aztán amikor külföldön vagyok, mindig próbálok úgy viselkedni, hogy tudom, nem azt fogjál mondani, hogy ez az XY mekkora egy bunkó, hanem azt, hogy bunkó magyar.

És azért sem kedvelem a "futószalagturizmust", mert ott épp az vész el, hogy megismerjem a helyi életstílusz (kultúrát). Nem akarok én gulyáslevest enni Görögországban.

Előzmény: sartitanilla (241)
sartitanilla Creative Commons License 2003.04.23 0 0 241
Természetesen orkánviktor hozzászólására akartam válaszolni - inwaderrel egyetértek!
Előzmény: sartitanilla (240)
sartitanilla Creative Commons License 2003.04.23 0 0 240
Hümmm... És ejnye-bejnye...

"Az igénytelen az, aki azért megy tengerpartra, hogy elmondhassa otthon, hogy tengerparton volt.
Így a megérkezéstől a távozásig a tengerparton döglik.
Ha ez az igénye valaki, ám tegye, semmi bajom vele, erre való pl. Sarti meg Asprovalta, Lido di Jesolo és társaik."

Kedves orkánviktor, neked milyen érzés lenne, ha valamelyik hozzászóló így fogalmazta volna meg a véleményét - de inkább előítéleteit - rólad? (Vigyázat, fiktív szöveg - csak illusztrációként teszem ide): "A falra mászok azoktól, akik két percig nem tudnak a fenekükön megülni és a tenger szépségét sem képesek értékelni. Az ilyenek csak azért mennek minél több - magyaroktól mentes!!! - helyre a "nyaralásuk" alatt, hogy elmondhassák a tudatlan tömegeknek, hogy ők bizony ott is voltak és mennyire fantasztikus az a kultúra amivel találkoztak (miközben magyarországi múzeumot csak messziről láttak és azt sem tudják, ki az a Petőfi Sándor)"

Kérlek (téged, de a többieket is), hogy ne vesd el a sulykot és ne legyen ez egy olyan topik, ahol kígyót-békát kiáltunk egymásra. Szerintem hagyjuk a "ki az igazibb turista" versenyt a csudába, semmi értelme. Szintúgy: akinek Sarti tetszik, ne akard lebeszélni róla - hadd legyünk vele boldogok :-)

Viszont úgy látom, többünket érdekelnek a törökországi pozitívumok, amikről leírást ígértél. Nos?
(Tudom, hogy OFF, de már nagyon furdalja az oldalamat...)

Előzmény: invader (239)
invader Creative Commons License 2003.04.23 0 0 239
Véleményem szerint nincs értelme ennek a vitának.

Ráadásul meglehetősen OFFTOPIC.

Előzmény: orkánviktor (238)
orkánviktor Creative Commons License 2003.04.23 0 0 238
A "low budget" és az igénytelen számomra nem szinoníma. Képzeld én is kocsival szeretek menni, utazási irodák kihagyásával, szigorúan saját szervezésben.
Az igénytelen az, aki azért megy tengerpartra, hogy elmondhassa otthon, hogy tengerparton volt.
Így a megérkezéstől a távozásig a tengerparton döglik.
Ha ez az igénye valaki, ám tegye, semmi bajom vele, erre való pl. Sarti meg Asprovalta, Lido di Jesolo és társaik.
Egyszerűen a tömegturizmus színhelyeit nem kedvelem.
Ha nem kimondottan a homokhoz ragaszkodik az ember és közel keres uticélt, le lehet menni pl. Horvátországba délebbre, pl. Pag, Hvar és még lejebb. Rab, Krk ott is tömegnyomor.
Előzmény: sarti2003 (229)
bogyó Creative Commons License 2003.04.23 0 0 236
Annyiban igazad van, hogy már most mehetnékem van, ez meg télleg álom :-) Annyiban viszont próbálom nem álomként kezelni az utazásokat, hogy minél jobban magamba akarom szívni a helyet, és feladni azt a nézőpontot, hogy jöttem, és megnézem, inkább a jöttem és részévé válok. Elsőre nem fontos, nekem azoban lényeges különbség.
Előzmény: Törölt nick (235)
bogyó Creative Commons License 2003.04.23 0 0 234
Hát, ez már a te dolgod... Szerintem amit írtam, az szorosan az utazáshoz tartozik, az én véleményem, ergo minden feltétel adott, hogy a fórumba beírjam.

Az meg szintén csak nem adekvát megközelítés, hogy az utazás egy álom, amit megvásárolsz, és ne is legyen semmi "piszok" rajta, még egykét csúnya szó sem... ha érted mire gondolok.

Előzmény: Törölt nick (232)
bogyó Creative Commons License 2003.04.23 0 0 230
Szevasz,

Most nyugi kell, vagy pezsgés? Egy helyen ez ritkán van meg. Én pont azt szeretem Sartiban - és ezért mindig igyekszem nem a központban lakni -, hogy sokszor tökéletes a csönd. Tavaly az "új" részen laktunk, és nekem nagyon bejött, csak a kabócák voltak, mi meg néhány lengyel :-). Diszkóba nem járok (a görögöknél jellemzően ez az egyik véglet), tavernázni meg imádok (másik véglet).

A tájat nem érheti kritika, bár utóbb a Narancspart elég szemetes volt. Az igaz, hogy nincs "rom" arrafelé, de vannak kis falvak, töpörödött öreg nénékkel, poros, kánikula-, vagy sziklás-fenyves hangulat a tenger tőszomszédságában. Aki Görögországban lépten-nyomon ókori romokat keres, az nagyon keveset tud arról az országról. Sorrendben a legtöbb "régiség" a bizánci (6-14 sz.), kevesebb velencei és török (ezutáni), és ennél is kevesebb ókori emlék lelhető fel, ezekből is főleg délen van sok.

A világon mindenhol kétfajta kemping van: non-stop és olyan, amelyik 9-11 között este bezár. Non-stop kempinget nagyon keveset láttam, és főleg olyan helyeken, ahol óriási területen sátorozhatsz. Máshol pedig, ahol egymás hegyén-hátán alszanak az emberek, nem engedik meg, hogy éjjel akárhánykor autóval zajongj a fejük mellett. Ezt a kedvesség hiányának betudni elég szegényes és szűklátókörű dolog. Ezzel ellentétben pl. ha kisgyerekkel mész vásárolni, biztos, hogy vagy egy nyalókát, cukrot vagy csokit kap, csak úgy grátisz, vagy ha kétszer ugyanazon a helyen étkezel, és adsz - magyar mértékkel - borravalót, meg fognak hívni egykét sörre. Ha tudsz egy pár görög szót, akkor az útmenti embereket is vajra tudod kenni. Bár nem tartom sokra a vendéglátók kedvességét (álságos...), Görögországban ez másképp van, ugyanis a tavernák igen szervesen épülnek bele a köznapi emberek életébe, tehát ott másképp kell szemlélni a vendéglősőöket.

(Csak zárójelbe: mindenkit lebeszélnék Sartiban a tengerparti tavernák és a gyrososok látogatásáról. Van vagy két-három lepusztult kis tavena, bent az utcákb között, ott ebédel a helyi nép meg a pópa - a pap -, na oda kell menni. És nem gyrost kérni, hanem szuflákit, halat, stb. megéri, ráadásul olcsóbb, mint a turistákra berendezkedett tengerparti félig pizzázó tavernákkal.)

A hatos pont a legvitathatóbb. Engem sem nagyon lehet eladni európai nyelveken (mondjuk svédül talán :-), és mióta dolgozom, életem felét-harmadát nem itthon töltöttem, "fiatalkoromban" pedig - egyszer összeszámoltam - kábé 40e km-t stoppoltam, és ennek harmadát levonatoztam (az autózásról nem is beszélve) Európában. Az a tapasztalatom, hogy kétfajta magyar turista-bunkó van. Az egyik, a balfasz az, amelyik pelenkázni akar a repülőn az utasok orra alatt, és pökhendien veszekedik, amikor megkérik hogy fáradjon be az erre kialakított helyiségbe. A másik az, amelyik saját kivételezett helyzetét abban méri le, hogy milyen messze tudja elkerülni saját, talán kevésbé "művelt", de talán csak szegényebb honfitársait, és minden alkalmat megragad, hogy fikázzi őket.

Az első kategóriát csak sajnálom, ugyanis a ha nem lett volna szocializmus errefelé, akkor meglenne a turista-kultúrája a magyaroknak is, és ugyanúgy, mint a kétkezi munkás Hans, az itthoni Kovács Géza is nyugodtan járna nyaralni már évtizedek óta. A másodikt kategóriától, a seggfejektől viszont hányok, hiszen ők azt képzelik, hogy egy görög vagy török utazás valami elit dolog, és ők több lett attól, hogy Mauritiuson nyaraltak. Hát nem. És aki ráadásul fikázza is honfitársait, mondjuk egy francia előtt, kiérdemeli annak jogos megvetését. Ez ugyanis, mint azt sokan nem tudják, nem divat nyugat-Európában, Görögországban és Törökországban még kevésbé.

Egyébként Sartinál nem nagyon lehet ideálisabb helyet találni, ha az ember gyerekkel van.

Előzmény: orkánviktor (228)
sarti2003 Creative Commons License 2003.04.23 0 0 229
Tudod mi itt szerintem az "igénytelen réteg"-ből valóak vagyunk legtöbben.
Egész évben arra gyüjtünk hogy hetet a tengerparton tölthessünk, valahol ami nincs tul messze és nem kerül sokba.
Amiről te beszélsz, az pénz kérdés is.
Én és "igénytelen" társaim idén Sartin fogunk nyaralni. Különféle szervezésekben, de ott leszünk.
Szokásomhoz hiven utazási irodát kihagyva, kocsival megyünk.
Szállást előre foglalva a neten keresztül.
Azért mert szeretek a magam ura lenni és azért mert olcsóbb az ut és azért mert igy esetleg kibirhatóbb.
Biztos vannak olyan emberek viszont, akik irodával mennek és busszal, mert ők igy szeretnek menni, vagy mennének pl kocsival de az nincs nekik.
Én pl szivesen mennék Sartira repülővel, de négyőnknek kicsit sokba kerülne.
Még hogy nincs látnivaló.?!
Sarti és környéke nagyon szép. A félszigetet be lehet járni, persze ehhez kocsi kell.
A meteorák se vészes igy, de sorolhatnám.
Egy szó mint száz, nekünk tetszik Sarti és a sok hajtás után alig várom hogy ott lehessek.
Üdv
Előzmény: orkánviktor (228)
orkánviktor Creative Commons License 2003.04.23 0 0 228
Akkor az ígért részletes lebeszélés (válasz):

Szóval minden félreértést elkerülendő nem vagyok "kúltúrbarom" sem "nagymama" sem "diszkópatkány" sőt még csak családos sem. Átlagosnak mondható nagy utazó vagyok, aki viszont keresi az átlagostól eltérő lehetőségeket normális áron.

Amit én keresek (és ez szerintem sokakra igaz) :
1,Nyugodt hely, ahol viszont ha pezsgésre is vágyik az ember az előrhető közelségben van, de nem zavar.
2,Legyen szép a táj! És változatos lehetőség szerint.
3,Legyen ugyanakkor némi látnivaló (módjával) és programlehetőség is. (Ne az legyen az érzésem, mikor hazajövök, hogy nem láttam semmit, mert azt az Omszki tó partján is lehet.)
4,Legyenek kedvesek az emberek!
5,Legyen olcsó! Nem "csíp", hanem megfizethető. Ami azt jelenti, hogy akkor és ott tudjak enni, inni ahol és amikor kedvem támad, ergo ne az árlistát kérjem először az étteremben. Ellenpélda Párizs ahol egy ezres a kis sör magyar pénzben. Szép város, de kár elrontani azzal, hogy löncshúst viszünk otthonról :-)
6,És végül de nem utolsó sorban kerülöm az olyan helyeket ahol a németek, volt szoc. tömb népei vagy kis hazánk polgárai vannak túlsúlyban.
Miért?
Lehet, hogy én különleges előnyt élvezek, mert a legtöbb nagyobb európai nyelven nem lehet eladni, de pont azért utazom el messzire, hogy kiszakadjak a hazai "szürke" valósá(show)ból...
Tehát no tv, rádió, net stb... ezekre akkor ott nincs szükség.

Akkor egyenként vonatkoztassuk ezt Sartira (az én szemüvegemen keresztül):

1,Ahogy tapasztaltam már rég nem nyugodt, iparágszerű turizmus van ottan főleg az igénytelenebb rétegekre építve. (Buszról le, strandpapucsban, hawaii ingben irány a "bícs" majd egy hét múlva haza. Közben konzervvacsi az apartmanban.)
Bocs! Ez a nagy átlag nem feltétlenül ti, hisz nem ismerlek. Akinek nem (hawaii)inge ne vegye magára!
2,Szó se róla az valóban csodaszép. Jobb tán nem kellen e szempontból. Habár búvárkodni csak a technikát illetően lehet, a halfauna nem túl változatos.
3,Ez majdnem 0. El lehet menni a Thesszaloniki vizividámparkaba (maga a város már kb. olyan szép, mint Ózd), aztán kalap. A meteórák vagy az akropolisz olyan messze esik, hogy oda a tursiták nagy része nem megy el onnan. Egyéb hasznos programlehetőség semmi.
4,Sajnos én az ellenkezőjét tapasztaltam nem egyszer. Egy példa: hajnali háromkor érkeztünk a Halkidiki félszigetre és érthető okokból aludni szerettünk volna.
Minden kempinget felkerestünk, ahol lett is volna hely, de egyikbe se (!) engedtek be még úgy sem, hogy nem verünk sátrat, csak a hálózsákot terítjük le! Mondták, majd reggel nyitnak, addig ne zavarjunk másokat... Szó szerint az útszéli bokorban kellett alaudnunk a kutyagumik társaságában.
Lehet, hogy augusztusra már elfáradtak, de a méla undort tapasztaltuk nem egy esetben...
5,Mondjuk nem túl drága a gyros...
6,Magyar az van, ezt nem tagadhatja senki. És amikor az étlap is magyar az étteremben, nekem az jut eszembe, mikor állok a balatoni büfében és "bitte" kérdésre kell lángost kérnem.

Szóval ennyi mára. Mivel elég késő van, ezért nem kezdek bele a Török összehasonlításba (pedig 1000x jobb :-)), mert hosszú volna, de ha van rá igény, akkor holnap "leadom".
Legyen elég elöljáróban annyi, hogy ott sem a "bemarketingelt" riviérát favorizálom, hanem az égei tenger parvidékét.

És ha már Görögország, akkor a kisebb szigeteket viszont ajánlani tudom, ott teljesen más a mentalitás. Nem a "futószalagturizmus" a jellemző.
Én konkrétan Chioson voltam. Az frankó!

sartitanilla Creative Commons License 2003.04.22 0 0 227
A szkeptikusoknak még egy kép :-)

Imhoteph Creative Commons License 2003.04.22 0 0 226
orkánviktor : elnézésedet kérem, fatálisan félreolvastam a neved.

invader : A Wienna emeletén voltunk, tehát az erkély valóban erkély, nem terasz (ami ugye földszinten van). Mi júniusban voltunk, már nem emléxem pontosan mikor. Lehet, hogy váltottuk egymást? :)
A halas pincérnél kajáltunk is, igaz csak fagyit. De nem ö szolgált ki minket :(

invader Creative Commons License 2003.04.22 0 0 225
Imhoteph:

Bocs, ha kicsit off!
Végigfutottam a weblapodon, és két érdekes dolgon is megakadt a szemem, a képeket nézve.
Az első a Wienna erkélyéről készült kép, amiről nem derül ki, hogy az alsó, vagy a felső szinten laktatok-e (mi az alsón :) tavaly május végétől 2 hétig).
A második a copfos pincér srác (Joszif) azzal a bazi hallal a kezében. Kajáltatok is nála az Argiris-ben, vagy csak a fotót csináltátok róla?

És most mindenkinek akit érdekel:
Az Argiris egy a parti soron található "taverna", nagyjából olyan mint a többi, de nekünk nagyon bejött.
Isteni a kaja. Természetesen a nemzeti ételektől a tengeri herkentyűkig minden kapható. Minket beinvitáltak a konyhába, hogy nézzük meg, hogy mit ennénk.
A második naptól kezdve minden kaja után kaptunk valamit ajándékba. Volt ouzo, sütemény, jegesKV, Metaxa.
Egy korábbi hsz-ban olvasottal ellentétben itt isteni a tányéros gyros. Hasábburival, lilahagymával, tzatzikival...hmmm.
Ja és itt is 10% minusz mindenből (bár ez ott talán az összes étteremben így van). Joszif a borravalót még hosszas győzködés után sem volt hajlandó eltenni, pedig nem udvarias gesztus volt csupán részünkről, hanem az elégedettségünk jele.

Még egy jópofa adalék, Joszif nyelvhasználatából egy idézet:
"Four cola Ja? One krumpli Ja?"

orkánviktor Creative Commons License 2003.04.22 0 0 224
Örülök, hogy kultúrált vitát indítottam, habár lehet, hogy valóban túlzásokba estem, mert tényleg sok negatív élmény ért abban az országban.

Nevem egyébként: orKán, tehát semmi közöm hasonló nevű politikusunkhoz.

Este részletesen kifejtem álláspontomat a felmerült kérdésekre válaszolva.

Üdv. mindenkinek!

Előzmény: Kicsy (223)
Kicsy Creative Commons License 2003.04.22 0 0 223
Kedves O. Viktor!

Azzal egyetértek, hogy aki múzeumokra és antik emlékekre kíváncsi, annak nem biztos, hogy Sarti a legjobb úticél (bár Athosz, a maga kolostoraival ilyen jellegű látnivalót is bőven kínál), de ha autóval vagy, nyugodtan tovább lehet menni az ország más vidékeire. Viszont a tenger, az öblök, a környezet szerintem pompás, arról nem is beszélve, hogy a görögök vendégszeretetével kapcsolatban csak pozitív élményeink vannak.
Mindenesetre engen komolyan érdekel, hogy neked konkrétan mi tetszett jobban Törökországban, mert sajnos ott még nem jártam, de nagyon sok jót hallottam róla.

Üdv, Kicsy

Előzmény: bogyó (222)
bogyó Creative Commons License 2003.04.22 0 0 222
Mostlátom csak, "legendás turistautálattal" találkoztál? Hát, ecsém, te szerintem nem Görögországban jártál. Ha valami nincs abban az országban, akkor a "legendás turistautálat" az az.
Előzmény: orkánviktor (218)
bogyó Creative Commons License 2003.04.22 0 0 221
Én 5 éve járok Görögországba, és ebből 4x voltam Sartiban is, ergo nem értek veled egyet. Ha nem fog meg Görögország, a másodosztályú vendéglőivel, poros útjaival, nyugodtságával, Kelet és Nyugat között egyensúlyozó mentalitásával, akkor nem fog meg (ez olyan, mint az olajbogyó, fanyar, de ha ráérzel az ízére, imádni fogod), nem megy ez mindenkinek. Természetesen érdekel, hogy Te miért szereted Törökországot jobban (nekem is tetszik, szó se róla), de hogy 1000x jobb, meg hogy mások álmait nem akarod szétrombolni - ez enyhén nagyképű...
Imhoteph Creative Commons License 2003.04.22 0 0 220
Sziasztok!

Valóban, locsolkodni voltam, és elnézést, hogy nem dugtam ide a képem napok óta. Ugyanakkor mindenkinek boldog nyulat igy utólag is :)

A térképet rögtön megnézem, és még a mai napon (inkább délután) felrakom!

orbánviktor : Azon túl, hogy soha nem értettem, miért választ valaki magának egy még élö, és közismert személyiség nevét, részben egyetértek a hozzászólásoddal, söt, az anti-topic hozzászólások közül az inteligens, udvarias formába tartozik. :)
Sarti valóban egy "kis, poros falu", de engedd meg : nekem ez iszonyatosan tetszett! :) Mikor 5 éve ott voltam elöször, az fogott meg, hogy mintha egy lakatlan szigetre értem volna. Az öreg nénik, bácsik ott ültek a kis házaik elött, integettek, ha arra sétáltunk. Akkor még kb a mi buszunk volt az egyetlen turista-osztag ott, szóval eltelt 2 nap is, mire magyar hangot hallottunk. Halászemberek hozták a halat a tengerröl, mások kenyérért, zöldségért mentek, szóval tengették a -számunkra kicsit egyszerünek tünö, de a maga nemében csodálatos életüket. Engem nem vonz az Ibiza jellegü bulis, diszkós, hangos, rikoltozós, részeg duhaj fiatalokkal zsúfolt "tengerpart", mert már magam is épp, hogy elmúltam negyedszázados, - vess meg - de kicsit maradi vagyok ebböl a szempontból.
Én ha egy évben egyszer (bár hálistennek az utóbbi idöben inkább 2x) megengedhetem magamnak, hogy kilépjek Alföldünk - bár Petöfi után szabadon : gyönyürű - laposságából, és leutazzak a tengerre, akkor ott vizet, gyönyörü élövilágot, mediterrán erdöket, kis apró, "mosolygós" falukat szeretnék látni. Kicsit szomorú talán, de még sokszor az épitészeti, kultúrális és müemlék jellegü dolgok sem érdekelnek. (annak ellenére, hogy félig épitész vagyok, festek, és valláskúltúrát is tanultam)
Ahogy az elöttem szóló is emlitette : ahány ember, annyi elvárás, értékrend és érdeklödési kör. Én voltam Korfun is, ahol már kicsit "pezsgöbb" az élet, hajnal háromig orditoztak a szomszéd lebujban, karaoki cimszóval. Dübögött az egész falú, roma lányok tukmálták kissé eröszakosan a rózsát az emberre, sörösüveg és szemét boritotta el a "falut". Menekültünk. 2 hétig voltunk, hálistennek unokabátyámékkal (bár ök utánnunk jöttek, egy másik faluba), de 1 hétig motort kölcsönöztünk, másik héten az ö általuk bérelt terepjáróval mentünk 4-esben. Körbejártuk a szigetet, gyönyörü volt. Olajfaligetek, füves hegyoldalak, folyó, patakvölgyek suhantak el mellettünk, néha a kismotor nem birta az iramot hegynek felfele, csak lépésben. Megálltunk egy villámsúlytotta és leégett malomnál egy hegyoldalban, még ott voltak a 4 méter átméröjü malomkövek. Ha faluba értünk (közép-korfu!) akkor ott hétköznapi, falusi görögök fogadtak minket, s bár volt kávézö, meg vendéglö, mégsem a többi turistát kellett csodálnunk, hanem a teraszról a szomszédos domboldalra nyiló kilátást.
Engedj meg egy ellenvéleményt végül : Görögország tengeri vidéke számomra a legcsodálatosabb rész a világon, amit semmire nem cserélnék el - egyenlöre. Mivel nem jártam Törökországban, és még sajnos sok helyen a Földünkön, természetesen véleményem megváltozhat. Söt, ha úgy van, ahogy mondod, lehet, hogy nemsokára Törökország lesz az aktuális kedvenc. Viszont mivel elsö tengeri élményeim Görögországhoz füznek, számomra mindig is egy gyémánt lesz, és itt marad a szivem csücskében. Még ha kicsi és poros is némelyik falu.

sartitanilla Creative Commons License 2003.04.22 0 0 219
Orkánviktor, én egyáltalán nem veszem bunkó beszólásnak, mert ez is egy vélemény.

Szerintem az ember döntse el, mit akar, és aszerint válasszon nyaralóhelyet. Pl. Sartin ne keressen antik romokat és múzeumok garmadáját mert azok nincsenek. Van viszont homokos tengerpart a fürdéshez, sziklás rész a búvárkodáshoz, rengeteg öböl (ld. Narancspart), kilátás az Athos-hegyre, stb. Azt Te is beismerted, hogy a táj szép :-)

Mi nem találkoztunk turistautálattal, sőt!!! (Pláne nem "legendás turistautálattal" - van ilyen egyáltalán arrafelé?) A görög vendéglátásról csak pozitív emlékeim vannak (eddig 3x voltam Görögországban, ebből 1x Sartin). Ezek után kiváncsi lennék a véleményedre a magyar vendéglátóipari egységek tekintetében is :-)

De engem érdekelnének az általad említett paraméterek:
Szerinted mikben marad alul Görögország Törökországgal szemben?

orkánviktor Creative Commons License 2003.04.22 0 0 218
Bocs, hogy belepofázok sokak álmába, de néhányszor jártam Görögo.-ban és elhatároztam, hogy mindenkit lebeszélek erről, akit csak tudok, mert minőségben 0 amit nyújtanak, főleg épp Sarti.
Bár a táj szép...
Szóval ha valaki arra vágyik, hogy sok pénzért sokat utazva egy poros faluba mennyen, ahol apartmanházakon és néhány közepes éttermen kívül -ami magyar szótól hangos- semmi sincsen, akkor határozottan ajánlom.
Van egyébként egy vursli is jellemzően a faluvégen, és ott van még a kiszolgálók legendás turistautálata is.
Kultúra az szerintem egy szál se.
Tényleg elnézést, mert nagyon negatívnak tűnök, de nem egyedül jártam ott, és mindannyiunk véleménye ez volt.
Hál' istennek tovább utaztunk így elveselhetőbb lett a helyzet.
Aminek ennek a következtében viszont nagy rajongója lettem az Törökország.
Attól eltekinve, hogy messzebb van, minden paraméterében 1000 szer jobb, mint Görögo.
Ha bárkinek bármilyen kételye támadt volna, szívesen kifejtem bővebben is álláspontomat, konkrétumokkal kiegészítve.
Ha senkit nem győztem volna meg, és csak egy bunkó beszólásnak veszitek az itt leírtakat, akkor elnézést, és jó utat kívánok!
sartitanilla Creative Commons License 2003.04.21 0 0 217
Szia Sziru!

Imhothep valószínűleg locsolkodik :-) De a mailcímedre elküldtem a térképet (egy perce), remélem meg is kaptad azóta.

A Galini egyébként nagyon jó helyen van, közvetlenül a tengerparton.

Előzmény: sziru (216)
sziru Creative Commons License 2003.04.21 0 0 216
Sziasztok,
én a lentebb már említett Gallini panzióba megyek, Aug. utolsó hetében(ja, ezt már írtam), szóval a Gold Sun Travellel
Megtekintettem a Sarti honlapot, de Impo még nem tette fel a térképet, pedig írtóra érdelelne!!!
sartitanilla Creative Commons License 2003.04.19 0 0 215
Imhoteph, a lentebb ígért térkép ment mailben!

(Ha valakinek addig is kellene, amíg felkerül az oldalra, írjatok magánban és elküldöm.)

sartitanilla Creative Commons License 2003.04.18 0 0 214
Invader, köszi a tippet! Nagyon jó az időjárási archívum! Így inkább június második hetére szavaztam, ma be is fizettem az utat.

Imhoteph, nem hiszed el, mi történt: szereztem egy fénymásolt térképet Sartiról az utazási irodában!!! Ha hozzájutok a szkennerhez, beszkennelem és elküldöm Neked, o.k.? Utána felteheted a weboldaladra. Nagyon szuper, rajta vannak az apartmanok, az éttermek, boltok, látnivalók, stb. - szóval minden, ami kell.

Előzmény: invader (213)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!