Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

georgbob Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5655
Hú, de szép hosszú! Na, hogy besegítsek kicsit 13-14 nekem is van.
Előzmény: Stocz (5652)
Stocz Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5654
Most meg a felirat.
Szóval ez a vmilyen szinű lé az AC-ből származó "benzin".

Előzmény: Stocz (5653)
Stocz Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5653
hmm, a képek lemaradtak.
talán most.

"benzin"

Stocz Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5652
Georgbob csak peches, a többi gép kiváló?

No nem akarok ünneprontó lenni, de akkor jöjjön az én termésem (~ 50 e. km alatt):

1, kb. 1-2 e. km nél 2000-es fordszámnál, folyamatos (fix) gázadásnál elkezdett rángatni. Nem bólintani egyet, hanem folyamatosan rángatni, mintha lökdösték volna. Szervízben rá a kompjúterre, semmi hiba nem látszik. Lenullázták a folytószelepet, hba elmúlt.

2, ~7-8 e. km tájékán kiégtek a tompított izzók - Jav.: söntök beépítve

3, 30 ezres szervíz másnapján hátulról vonyító hang - szervíz megállapítja, hogy szól az AC pumpa. rövid idő után csere, AC ugyan úgy vonyít( +elromlik az üzemanyag szint mérő). +kis idő, újabb AC, az nem vonyít(ü.a. szintmérő viszont továbbra sem jó).
A szervízben rosszul szerelik be a szivattyút, ezért őrületes benzinszag az autóban.

4, eltelik 7-8 e. km, AC ismét vonyít. Némi fejtörés után után ü.a. szűrő csere. AC elhallgat. A szűrőből és az AC házából (csakúgy mint a gyári AC-ból) fekete szinű benzin folyik (vagy inkább csak csöpög) ki.

5 Menet közben elkezd ömleni a benzin a kocsi alól. Assistance jön - eltört az AC tetején a benzincsövet rögzítő müa. pöcök (egy filléres kis vacak). ilyen nincs nála - tréleren haza. Másnap szervíz (mondjuk Ők jöttek házhoz, nem én mentem).

6 az autó elkezdi azt a régebben már említett dolgot, hogy a napi első indítás nem igazán jön össze neki (csak második indítózásra ugrik be a motor). A szervíz nem tudta orvosolni a problémát 8szűkítő kivétele óta nem jelentkezik).

7 2000-es ford szám környékén elkezd torpanni, bólintani a kocsi. Gyújtókábel, folytószelepház csere, a gond marad.

845 e-s szervíz elött az AC újra megszólal. Szűrő csere (AC elhallgat), majd megállapodunk abban, hogy ki kell cserélni a tankot.

9 pár napra rá AC megáll - tréler. Szervízben ü.a. tank+ AC csere. Nem vonyít, de az üzemanyag jelző továbbra sem jó (azóta sem).

A koszolódás nem egyedi gond, több kolléga autójában előfordult ugyan ez. A GM központ annyit reagált rá, hogy a SZERVÍZ vizsgáltassa meg a "löttyöt", és majd tájékoztassa öket. aranyos, nem? Mondjuk a vizsgálatot én forszíroztam. ezek után megkerestem egy haveromat (ő is itt figyel, tagtárs), és megkértem, hogy vizsgáltassa meg az anyagot. Az eddigi eredmény: sok ólom és réz a löttyben. Valószinűleg vmilyen festék vagy felületkezelő anyag.

10 A kormány és a sebváltó bőrborításának a felső rétege lekopott a használt részeken: a GM szerint nem garanciális probléma (én meg a többi mellett le..rom)

11 az ablakmosóra a víz akkor érkezik meg, amikor a lapát már az oda utat megtette, addíg szárazon töröl. ezt én orvosoltam. Mivel egyébként sem tetszett, hogy nem tudom külön indítani csak a vizet, ezért az ablaktörlőről lekötöttem ezt az ágat. Így most külön tudom adni a vizet és a törlést.

12 kopog a kormány. Szervíz szerint nem érdemes cserélni.

13 vmi zörög alul - még nincs megoldva

14 zörög a hátsó futómű - még ez sincs megoldva

No, ki a peches? (még leírni is fárasztó volt, hát még csinálni!)
sznuni Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5651

Esetleg szervezhetjük együtt is.

Ha már ennyir enyögvenyelősen megy.

Szerintem ha nem akarunk közeli időpontot, akkor az április 28-ai Kaposújlaki találkozón esetleg ott tudnátok lenni.

Mivel ez mégy egy távolabbi időpont ezért fel is lehet á készülni illetve eléggé időben szóltam.

Ha érdekel titeket adok részletesebb felvilágosítást.

Üdv:

sznuni

Előzmény: Komis (5648)
cápaFeri Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5650

Ok, pontatlanul írtam. A fényezés lehet, hogy 150-180 mikron, de pl. a lökösön egy erősebb suvickolás után már csak a fehér alapozó virít. (Szóval a fedő szín rétegre gondoltam.) No ez kicsit túlzás volt, de eddig egyik metálos autómon sem nyomódott le ilyen könnyen a szín.:-((

A márkanevekről: nekünk jónéhányunknak is remek a lacsink, csupán georghbob fogta ki ezek szerint. Nem általánosítottam, csupán a Gauss-görbe..:-))

Azért mikróból én Whirlpoolt vettem, TV-ből Sony-t, pedig a régi vidik is elmentek 15-20 évig. Hifiből meg Technics-t, pedig a konyhai LG is műxik. (Persze mindig mérlegelni kell, mit mennyiért, ugyanis hangfalból meg Videotont vettem, mert a kétszer annyiba kerülő Technics sem szólt úgy.) Videóból, DVD-ből Panasonicot, pedig a noname "Tecsós" DVD több fajta lemezt lejátszik.:-))

De ezek más árfekvésű dolgok, elvárhatom tőlük a maximumot, amit hoznak is szépen.( Pl.:Hifi 17 éve műxik)

Mindenki eldöntheti vásárlás előtt, hogy mit mennyiér éri meg neki. Ha sportgépet akartam volna, vagy nagy évi futásteljesítmény lett volna az elvárás, inkább kisebb felszereltségű, nagyobb márkát nézek én is lacsi helyett. Nekem 10-12 év volt a terv, kb. évi 10000 km-rel, és ezt láttam megfelelőbbnek, mint egy kicsi, alacsonyabb felszereltségű, márkásabb autó ugyanennyiért, mivel kb. az is ennyit veszít 12 éves korára. Azt a 12 évet évi 10000 km-rel meg akkor inkább kényelemben szeretném tölteni egy lacsiban!:-)

Üdv! 

Előzmény: pizo (5649)
pizo Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5649

A vékony a fényezéshez egy adalék: a Chevyk fényezése már vízbázisú (valamikor 2003-ban váltottak oldószeresről, amúgy PPG licenc), és a gyári fény kb. 150-180 mikron vastag (mértem). A régi Daewook fényezése, ami oldószeres volt, 80-120 mikron volt, a nagyobb érték a metál. Ennek ellenére (vékonyság) az oldószeres festék sokkal jobb tulajdonságokkal bírt, csak a környezetvédelem indokolta a váltást. A régi ténylegeseb kevésbé kopott, mert a Herbert-Wolff szerinti keménysége (3-4 H, ellentétben a mostani 1-2 H-val), valamint az adhéziós és kohéziós tapadása is jobb volt. Mértem a múlt héten egy Fabia kombit, az is 150-160 körül volt (piros).   

A márkanevekről: A Daewoo tévéim és a mikrosütő is kb. 10 éve hibálanul működnek, a mikrosütőnek csak a bekapcsoló gombja kopott meg.

Zoli 

Előzmény: cápaFeri (5647)
Komis Creative Commons License 2007.03.05 0 0 5648

Ezen topik összes résztvevőjének:

II. (majdnem országos) Lacsetti találkozó volt Baján. :-))) Az előző talin, mint ismert 2 fő 'dorbézolt' - most hároman voltunk! Szolid bemutatkozó jellegű informativ tali volt! :-)))

Résztvevők: R*R, a kocsim ikertesójának tulaja és jómagam.

Innentől kéretik a köv. talit III.-as számmal meghirdetni.

Jó a hétfő ingyom bingyom :-))))))))))))))))

Üdv Mindenkinek

cápaFeri Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5647

Elvárhatod persze...mint ahogy egy Thaliától, vagy egy Logantól is. De egy Astra-H tól is, ami elvárható tőle 3,7 millásért. Vagy egy Golftól 4,2 millásért, avagy egy Avensistől 5 misiért. És már hol járunk a 2,7-től, pedig ugyancsak kategóriabeli autóról beszélünk nem?

Elvárható egy samsung, vagy egy funai, avagy egy thomson tv-től is, hogy kiszolgáljon pár évet otthonodban. Persze ha bömbölteted őket, napi 16 órát kapcsolgatod, akkor valszeg előbb dobják be a törülközőt, mint egy sony, vagy loewe. Árak, márkák, igények, elvárások, pénztárcák.

Nos valszeg egy toyota motorja jobban elviseli a feszített tempót (mert ha nem haragszol:hozzászólásaidból gyakran szűrtem le azt, hogy forszírozod a gép határait. De könnyen lehet, hogy csak én láttam ki belőlük. Ez már az én tévedésem lehet, ha nem így lenne.) , fényezése biztos vastagabb és jobb (tapasztaltam jómagam is, hogy vékony a lacsié).....két lacsi áráért..:-))

Mindettől függetlenül megértelek, hogy tele a hócipőd ha ennyi minden összejött. Könnyen lehet az is, hogy csak te fogtál ki pont egy "hétfői darabot". Közelebb jutsz az igazsághoz, ha beruházol egy másik, nevesebb márkába, mert akkor kiderül, hogy te is a mennyiségi kereskedelem áldozata lettél és az sem bírja sokkal tovább alattad, vagy tényleg ennyire silány minőséget produkál a chevy a többiekhez képest.

A kadettra meg csak annyit, hogy messze nem fog annyi astra szaladni akkor, amikor már annyi időseknek kellene lenniük, mint a mai kadetteknek. És ez csak egy márka.

Még annyit, hogy az utóbbi öt évben főnököm alatt két S80 as volvó D5 motorral és egy 530D-s bömös hullott szét úgy, hogy a bömöst mondja felesége után a második legnagyobb tévedésének.:-)) Mindegyiken bukott az 1-1,5 évük alatt 5-7 millást és sírja vissza a régi PDTDI passatját, ami azóta is falja a kilométereket, mióta eladta.

Üdv!

Előzmény: georgbob (5645)
BeZe1974 Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5646
Sajnos mindenhol vannak kivetelek es ez alol a legragabb termek vagy keszulek vagy auto sem kivetel. A Lacetti sem. Peches vagy. Ezert fogsz kapni egy uj autot amivel mar nem lesz problemad. Amugy a nagy atlagnak nem sok baja van vele. Nekem 15000 utan sincs semmi. Lekopogom. Ez van.
Előzmény: georgbob (5645)
georgbob Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5645
Üdv! Azért azt elvárhatom  2.7 millióért, hogy mind a négy henger menjen, ne kopjon a festék, ne zörögjön a kuplung. Mert ezt a 25 éves kadettem simán tudja ám!!!
Előzmény: cápaFeri (5644)
cápaFeri Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5644

Szerencsére nálam nem voltak még ilyen problémák. Mondjuk bánásmód kérdése is, hogy viseli az autó a használatot. Valahogy azt a módszert követem, hogy vigyázni rá, nem maximális tűréshatárt elvárni ennyi pénzért. Ha Roll's Royce produkálna nem kíméletes bánásmódnál ennyi hibát, senki nem venné meg annyi sokmillió pénzért.:-)) Nálam egy alapos alkatrészcsere periódus után a dacia is jól viselkedett, de tudtam, ha annyit várnék el tőle, mint egy mercitől hamar beadná a kulcsot.

Szerintem mindenki vállalta ezt amikor ennyiért eladtak neki egy ilyen jól felszerelt csini autót. Vagy nem? Mondom ezt persze úgy, hogy 9 hónap és majd 8000 km után még egy égőcserém sem volt. Egyedül a hátsó féket hallani lassú haladásnál, de ezt néha kis wd40-nel orvosolni lehet. Ha három éves koráig megtartja -vagy legalábbis nem rontja nagyon el- ezt a hibastatisztikát, még azt is el tudom képzelni, hogy nálam öregszik meg, vagy cserénél szintén csokornyakkendős lesz!

Ja...valaki már észrevette, hogy kálciumos akksi van a gépben? Nem utolsó technológia!.:-)))

tois Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5643

Üdv

"hidegben surrogó-zörgő hang a kinyomócsapágytól, vagy a kuplungtárcsától, vagy a nyelestengelytől"

Ezt én is tapasztaltam már sajnos. Másnál is jelentkezett esetleg? Szerettem volna átmenni vele Vácra, de mivel melegen már nem hallom a zajt, nem tudom nekik megmutatni.

Előzmény: georgbob (5642)
georgbob Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5642

Szia! Akkor sorolom őket:

1. p300 hibakód fél éven át, majd szelepcsere, 1 évid jó, most újra előjött

2. festék kopik a kilincsekről

3. hidegben surrogó-zörgő hang a kinyomócsapágytól, vagy a kuplungtárcsától, vagy a nyelestengelytől

4. kettest hidegben reccsenve veszi be

5. a cd-s rádiót ötször vették ki, ebből kétszer rádióhiba miatt, háromszor emberi mulasztás okozta meleglevegő hiány, ill. levegőirányt szabályzó gomb nem visszakötése miatt

6. Ide szerintem a jövő héten már tudok írni valamit!

Előzmény: Stocz (5637)
georgbob Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5641
Nem hivatalosan, igen. De lehet hogy ez csak duma lesz. Igazából nem az értékesítés vezetőjével beszéltem, de már vele is szeretnék lassan.
Előzmény: Picuj (5639)
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5640

Szia

Azt még mindíg nem beszéltük meg ,hogy miért is vagyok én a szomszédod?

Én ezt már megkérdeztem tőled csak biztos nem olvastad el.

Az sem bej ha nem árulod el mert megtudnák a lakhelyed,ha "titok".

Hali

Zsazsi      Üdv mindenkinek

Előzmény: Novi1 (5619)
Picuj Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5639
Kik voltak a felajánlók? Csak nem a Gyimes?
Előzmény: georgbob (5635)
R*R Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5638

Szia!

A végén még kezdünk irigyelni! Még nam olvastunk-hallottunk a két turbóváltozat közti teszt eredményeiről, remélem elfogadod a jónak látszó ajánlatot.

Stocz Creative Commons License 2007.03.04 0 0 5637
Szeva!
Érdekelne a hibalistád.
Hamarosan én is rászánom magam, és leírom az én eddigi eseményeimet.
georgbob Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5636
Bocs! Ez nem Novi1 -re válasz
georgbob Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5635
Hi! Ajánlatot kaptam a lacsi cseréjére!!! Mivel már hetente járok különböző problémákkal a szervízbe, felajánlották a tavasszal kijövő turbódízel lacsira való cserét. A legnagyobb árkedvezménnyel próbálják meg a dízel kiadást átpasszolni. Majd jelzem, ha értékelkhető ajánlatot kapok. Üdv, georgbob
Előzmény: Novi1 (5633)
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5634

Szia

Köszi a tippet elkérem hétfőn a Márkakereskedésben.

Mikor megyek az autóért (hét közepe hét vége)már nem leszek teljesen tudatlan.

Köszi    Zsazsi

Előzmény: Novi1 (5633)
Novi1 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5633

honnen lehetne a lacsihoz kezelésiútmutatót letölteni?

Hali!

Hirtelen három változat jut eszembe arra, hogy mielöbb hozzájuss...

pl: kérd el előre akár a jövő hét elején /mivel úgy is kapsz egy példányt/; mondhatnónk, hogy mire gk. átvételére kerül a sor, már ne ösmeretlenül kelljen beleülni ;-).

Amennyire ismerem a 'céget', magyarázkodásod nélkül is odaadják előre :))

De; s talán ez itt nem off.

pl: a http://www.chevyklub.hu/index.php  oldalon a klubtagok részére sok minden /igy pl: pdf doksik, természetesen a lacsi is/ letölthető, ajánlom figyelmedbe :-)

pl: esetleg a sajátomat kölcsön is adhatom :o))

Novi  >;-))   

Előzmény: Zsazsiehi (5631)
Giovanni75 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5632
Sajna azt nem tudom. Talán próbáld meg a google-t
Előzmény: Zsazsiehi (5631)
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5631

Szia

Köszönöm szépen a választ .Nemtudod véletlenül honnen lehetne a lacsihoz kezelésiútmutatót letölteni?

Szia csá mindenkinek

zsazsi

Előzmény: Giovanni75 (5628)
Giovanni75 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5630

"az 1.6-os 4 ajtós Platinumban van e külső hőmérséklet kijelző."

Mivel Platinum, ezért digit klímás :P

Előzmény: ivb (5629)
ivb Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5629
Tehát csak az ótómata klima tudja:-)))
Előzmény: Giovanni75 (5628)
Giovanni75 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5628
Van! A hőfokszabályzó gombját kell megnyomni, és akkor kiírja a külső hőmérsékletet
Előzmény: Zsazsiehi (5626)
ivb Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5627
Óra?Az még a 24 órát sem tudja:-))))
Előzmény: Zsazsiehi (5626)
Zsazsiehi Creative Commons License 2007.03.03 0 0 5626

Hali Mindenkinek

Azt szeretném megtudakolni tőletek,hogy az 1.6-os 4 ajtós Platinumban van e külső hőmérséklet kijelző.Arra gondolok,hogy az óra tud hőmérsékletet is mérni vagy az automata légkondi képes erre.

Légyszi  írjátok meg,hogy tévedek vagy igazam van.

Köszike  Hali   Zsazsi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!