O, ezer bocsanat!
Remelem nem mondod el Lukenak... Nem szeretnem, ha lekaszabolna, amiert igy sertegetem a nenikejet...
Mellesleg hogy olvasod a SW-t, mikor mar az elso resz elejen leszedtek a rohamosztagosok? ;-)
"Palpanier szenátor"...."Mace Wind".
Igen, igen, én is olvastam :-)
Bár a csúcs nekem az EPI. kapcsán volt egy hasonló szinvonalú sajtótermékben:
Darth Titusz
Amugy a csaszar tobbszori halalarol csak annyit, hogy a kepregeny irok nem tudtak jobbat kitalalni, igy persze visszahoztak Ofenseget, mint sajat klonjait, igy a lelke mindig egy uj fiatal testbe vandorol, ami nagyon hamar oregszik... :-( Nagyon szomoru, hogy ilyen gyenge folytatasokkal arasztjak el a rajongokat.
A Dark EMpire kepregeny sorozatban volt. Igazsag szerint nem vagyok nagy velemennyel errol a kepregenyekrol, de azert errol is le tudtak minden bort huzni, leven ezrevel adtak ki hozza a szerepjatek szabalykiegeszitoket, kaland otleteket, meg minden. :(
A császár többszöri halálát nem értem
A képet elküldeni még nem tudtam,de azért még próbálkozom (kiwwi-re jöttem fel,és valamiért elenderes mail szervert keres)
Addig is próbáld ki:jobb egér klikk a képen,majd Kép mentése más néven. Explorer alatt ez működik.
Eclipse Class Star Destroyer - ezt szerepelt filmben is, vagy csak kepregényben... nem annyira emléxem erre a filmekből, a legnagyobb az Executor ami dereng...
A legnagyobb hajok koze vennem az Eclipse Class Star Destroyer-t is. Kepregenyekbol, konyvekbol szedtek. A pontos hosszat nem tudom, de az Executor 8 km hosszu, az Eclipse kb 20-30 lehet, ha nem tobb...
A csaszar is ott lelte halalat masodszorra (vagy harmadszorra???)
A terkep tok jo, el tudnad esetleg kuldeni nekem emilben??? A Galaxis terkepet! Koszi!
A fizikai modelt elintézték azzal hogy van hipertér,és a valós világ minden egyes pontjának van megfelelője a hipertérben.Hogy ott miért fénysebességel számolnak,és miért a 0.5 a leggyorsabb,azt nem tudom (Han Solo mondja Luke-nak 'Pontosan nulla egész öt tizeddel megy fénysebesség felett.'
Van a SW galaxisnak egy főbb rendszereket tartalmazó ábrája: Coruscant,Alderaan a galaxis közepe felé,a Dantooine és a Dagobah a galaxis szélén (egymással szemben), a Tatooine szintén a külső részben , a többit most nem sorolnám.
Ezeket azért írtam,mert mellette ott egy táblázat,a hipertérben mért távolságokkal (napokban,órákban megadva).
Ez a táblázat számomra kicsit furcsa:
Alderaan-Coruscant 16h (azt írják,azért ennyi,mert köztük van a galaxis magja,és az eléggé ismeretlen terület)
Alderaan-Tatooine 7h
Alderaan-Dagobah 1d6h
Alderaan-Endor 18h
Alderaan-Bespin 8h
viszont:
Coruscant-Dagobah 12d4h
Coruscant-Tatooine 22d14h
Coruscant-Endor 6d12h
Coruscant-Bespin 16d14h
Dagobah-Dantooine 1d8h
furcsa :Tatooine-Alderaan-Coruscant=7h+16h=23h
Tatooine-Coruscant=22d14h
:??
A hipertérben két pont között ezek szerint a legrövidebb távolság nem az egyenes,hanem az Alderraanon át vezet. Na jó,a hipertér nem euklédeszi geometria szerint épül fel. De,hogy ilyen adottságokkal az Alderaan miért nem egy kereskedelmi,katonai központ? Szegénynek a veszte is ez lett:túl közel volt.
No végül is mindent meg lehet magyarázni.De hogy a császár hogy fogja 5-10 év alatt elárasztani a pár száz vagy ezer lakott bolygót biradami katonákkal,bázisokkal,űrhajókkal arról elképzelésem sincs ....
Ha érdekel ,akkor (ha nem akkor is) a legnagyobb űrhajók:Executor 12800 m, Star Destroyer 1600 m
Mon Calamari.. 1200 m ,űrgiliszta a Birodalom Visszavágból 900 m,Death Star 120 Km, Death Star II 160 Km
khmmm ? Ezek azert elegge "silanynak" tunnek. Vagy a fizikai modell kidolgozasara ennyire nem adtak, vagy teljesen mas az SW galaxisanak a modellje, (vagy en ertek valamit felre, de nagyon :-) )
Már megint nem értek valamit...
A Birodalom Visszavágban miért mondja Obi-Wan Yodának, hogy "Ez a fiú az utolsó reményünk..." (Yoda: "Nem, van még más is!"). Nem tud talán Leiáról? Vagy az eszébe sem jutott, hogy őt is ki lehet képezni Jedivé?
Humm mi a baj a cimmel ? :) Olyan mint a tobbi szerintem. En valahogy ugy kepzelem , hogy olyanok ezek mint egy konyv fejezet cimei , mert kb azok szoktak ilyenek lennni.
Szoval a sebessegekhez senkinek nincs hozzaszolasa ? :(
Idevágó:
Mark Hamill's Next: Luke S. himself was on Boston radio station WAAF this morning and talked about a few things. Seems he has just started recording voice overs as 'The Joker' for the upcoming 'Justice League' series, but thus far has no knowledge of future animated Batman series or film projects involving him. What does he think of 'Attack of the Clones'? 'Kev' says "he was kind of surprised because it was very 'retro' sounding, but also added that it could be called 'Darth's Breakfast' and everyone would go see it". Was there any legal difficulties with his sabre battling in 'Jay & Silent Bob'? "Of all the gags and other things in 'Jay and Silent Bob Strike Back', the one thing that caused the only question was George Lucas telling him he could do the part as long as the weapon he used wasn't the same color as his light saber in the Star Wars films". Finally comes the bad taste dick joke, has he ever been guilty of using the term 'light saber' to refer to his anatomy? After cracking up he admitted it was more like 'can you feel the force flowing IN you'.
Hééé’ !!!
Mieza rebellis, a nagyÖreg(G.L.) nevéhez méltatlan magatartás, he?!
Teottt! ds9! Mitképzesz, he?! Execute, immediately! :):):)
Meg különbenis, ez az én lemezem, jó?!
Sz’al, szeretném őszinte sajnálatom és megdöbbenésem kifejezni, hogy a kisbuzinak sikerült újfent alulmúlnia önmagát.
Remélem, a „Call of the Jar-Jar Blinks” fantasztikusan kreatív és rendkívül kifejező klisét a köv. résznek tartogatja. Vagy esetleg.
Tudomtudom, hogy az átlag IQ gyökkettő agyhalottakat az USA-ban ez nem zavarja. De akkor is: