Keresés

Részletes keresés

niamano Creative Commons License 2005.07.08 0 0 659
hajjaj! akkor bedöglött.. a fás tokból kiszedtem, könnyű, félig orchideás földben csücsültek, párásító fólia alatt (az nem feküdt a földön, úgyhogy levegő is volt...) 2 is lett volna. Na mindegy, úgyis imádom a mangót!!!
Előzmény: cucurbia (654)
gáborke Creative Commons License 2005.07.06 0 0 658

Hello Cucurbia!

Volt egy cikk az indexen a Pay Pal-os rendszerről. Állítólag végre beindult nálunk is. Te tudsz erről vmit?

üdv

gáborke Creative Commons License 2005.07.05 0 0 657

Hello Cucurbia.

Nem egészében tettem fel, csak részeket, és azért  kiegészítések is vannak.

Azért gondoltam ezt teszem fel mert bő leírások vannak, és ennél okosabbat úgysem tudtam volna írni. Sok írás van netről és kútfőből keverten. Ha megnézed a Rappai lapot v. más növényleírásokat, azok jó része is ezekből  a bizonyos könyvekből vannak egyébként. Még lesz bővítés ami egzo növényekhez ad gondozási utasítást, azt pl. egészében én írom. csak most pihentetem a lapot kicsit, meg magamat.

üdv.

cucurbia Creative Commons License 2005.07.05 0 0 656

Ügyes.Az enyém még sehol sincs.Egyszerüen nem érek rá.

két dolog.

1.Ügyesen átmásoltad a torpusi növényekröl szolo könyvet:)

2.Egy könyvet egy az egyben feltenni a netre a jogtulajdonos engedélye nélkül törvényellenes.Van rá engedélyed??

Most ennyi,juli végén szeretnék menni Rappaihoz,valamikor hétköznap,ha neked jo lesz.

Most nem nagyon kel semmi pénzem sincs sok,de uj magok sem nagyon vannak.

Előzmény: gáborke (655)
gáborke Creative Commons License 2005.07.05 0 0 655

Hello.

Na feltettem a weblapom a következő címen:  www.egzotikusnoveny.fw.hu

Hát még kissé kezdetleges, meg lehet majd bővíteni. Főleg kezdő kertész palántáknak szántam. Majd még reklámozom valahol.

Cucurbia!

Növényekkel mi a helyzet. régiek, új kelés, felesleg valamiből?

Tea hogy bírja a kiképzést? lassan nő?

Jó kertészkedést, üdv.

cucurbia Creative Commons License 2005.07.01 0 0 654

A mango elég hamar kel,1-2 hét alatt ki kell hogy bujjon,ha ezalatt nem látsz semmi változást,akkor nagy valoszinüséggel bedöglött a mag valamiért(mangonál ez egyébként gyakori,nekem idén télen 5 magbol 2 kellt ki csak.( a külföldröl kapott Mangifera odorata magok meg mire ideértek hozzánk be is penészedtek,igy nem is lett belölük csak élőhalott):((

Ja kiszedted a fás tokbol a  magot??Tudod szét kell ovatosan valahogy fesziteni,hogy a bent levö lágy mag meg ne sérüljön,és a benne levő magot kell csak elvetni.

Előzmény: niamano (653)
niamano Creative Commons License 2005.06.30 0 0 653
nem tudjátok mennyi idő mire megmozdul a mangó mag? Érzésem szerint már évtizedek óta lesem! :((
Zamia Creative Commons License 2005.06.29 0 0 652
Kétségtelen, hogy a lábméret akció sokkal kedvezőbb. Főleg férfiaknak.
cucurbia Creative Commons License 2005.06.28 0 0 651

Igen mindenhol,ezt már egy hete közzétettem itt a forumokon.legközelebb aug 5-6-7-én lesz ilyen.DE!:

1.csak teljes értékü árura vonatkozik

2.csak növényre

3.csak magánszemélyeknek,tehát céges vásárlásra nem

4.afás számlát nem tudnak adni rola,csak a teljes áruról

5.csak készpénzes vagy kártyás azonnali fizetéssel müködik

6.a hömérsékletet ök mérik,árnyékos szélmentes helyen,de 2 fokos intervallumokban(belépéskor megmérik,és kapsz egy kártyát az aktuális hömérséklettel,ezt kell vinned a pénztárhoz,ha esetleg kimelegedne közben akkor fizetés előtt ujbol kérj egy kártyát)

7.akámilyen hideg is lenne,minimum 24%-ot akkor is kapsz.

Én a Kőbányaiba fogok menni azt hiszem,délig pont értekezletem van,ha nem zuhogna az esö,akkor pont du.egy körül a kánikulába érek oda:))Igaz csütörtöktöl lehülést mond:((Remélem ,hogy az Aigner Szilárd josolta ezt,mert neki sosem jött be a joslata:))

Előzmény: adam_g007 (650)
adam_g007 Creative Commons License 2005.06.28 0 0 650
Mindenhol?
Előzmény: Zamia (649)
Zamia Creative Commons License 2005.06.28 0 0 649
Sziasztok!
Az Oázisban júl 1-2-3. napokon hőmérséklet akció. Ahány fokot mutat a hőmérő, mikor odaértek annyi % kedvezmény a fizetéskor.
Tozatu Creative Commons License 2005.06.26 0 0 648
Szerintem érdemes, mert a legtöbb növény benne van és a legátfogóbb ismertető, amit venni lehet nálunk.  
Előzmény: gáborke (646)
cucurbia Creative Commons License 2005.06.26 0 0 647

nekem az eredeti angol van meg,még Londonban vettem.Van ebböl egy egész sorozat 2-3 taggal,de nálunk csak az elsőt adták ki.szerintem érdemes.

Előzmény: gáborke (646)
gáborke Creative Commons License 2005.06.26 0 0 646

Sziasztok.

Megtudja valaki mondani érdemes e megvenni a Dísznövény Enciklopédiát, az ANGOL KIRÁLYI KERTÉSZETI TÁRSASÁG által kiadottat. mert most van ilyen akció, csak nem tudom mik vannak benne pontosan.

Kösz.

gáborke Creative Commons License 2005.06.23 0 0 645
Örülök hogy jól vannak. nálam most erősen nőnek a pisztáciák.
a többi nővény amit adtál jól van.túlságosan is nőnek. A Twins növényei is szépek, csak a dzsekfrút az ami nem nő és nem is olyan jó egyenlőre. virágzott az olajfa van pár bogyókezdemény.A parifa éa a guave továbbra sem virágoznak nem tom miért(csak nőnek).
Az a pici növény amit adtál(a legkisebb 2 kis csíralevélszerűvel) annak a nevét még mindig nem tudod esetleg? ez is elég jól nő.
minden jót.
Zamia Creative Commons License 2005.06.22 0 0 644
Köszönöm.
cucurbia Creative Commons License 2005.06.22 0 0 643
Természetesen igen.Legutoljára tavasszal az ELTE botanikus kertje árusitott.Hogy még megvan-e neki,nem tudom.
Előzmény: Zamia (642)
Zamia Creative Commons License 2005.06.22 0 0 642
Cucurbia!
Lehet Magyarországon Anthurium crystallinum-ot venni? Te biztos tudod.
cucurbia Creative Commons License 2005.06.22 0 0 641

Gáborke,

Pisztáciáid köszönik jol vannak:))

A Bene Laci honlapjának uj helye:(sokan keresték)

http://www.freeweb.hu/bene17/

kinszky Creative Commons License 2005.06.21 0 0 640
Na ezért rémültem meg én is a tetvek olvastán. Ugyanis az én anyám olyan szinten kártevő, hogy mindent lepermetez, vagy hangyaporral hint meg, - úgy véli ért hozzá - résen kell lennem, mert akkor volt füge nincs füge!
Előzmény: cucurbia (639)
cucurbia Creative Commons License 2005.06.21 0 0 639

Hát a fügékről tudni kell,hogy évente 3 x is teremhetnek,ha jol vannak.az első termés még az előző évben sikeresen áttelelt terméskezdeményböl fejlödhet(ez nálunk ritka,mert ilyen enyhe tél már régen nem volt) a második termés a tavasszal megjelenö kezdeményekböl van(ez van most nálad is)ez augusztus közepére végére várhato, a harmadik termés a nyáron megjelenő terméskezdeményekböl várhato,de ez csak akkor érik be,ha hosszu és száraz az ösz.Ez sajna sokszor lefagy érés előtt:((

Sajna most idén az én két fügebokrom is lefagyott,elég késön hajtottak ki és termés még sehol:((

Kártevö??Hát én még anyámon kivül(aki leeszi a termést teljes érés előtt)más kártevöt még nem láttam soha a fügéimen,sem pajzstetüt,sem levéltetüt:))

Előzmény: kinszky (638)
kinszky Creative Commons License 2005.06.21 0 0 638

Köszi, köszi, jajjj, nagyon örülök, ha beérik még jobban. Növekszik, növekszik!

De milyen tetvekről beszélsz? Csaknem tán?! Oszt akkor mi a teendő?

Előzmény: pireisz (637)
pireisz Creative Commons License 2005.06.21 0 0 637

Helló Kinszky!

Az én fügém az idén teljesen lefagyott. Most még nem látszik rajta egy füge sem. Nézegetem, hogy be tud-e majd érni, ha ennyire elcsúszik. Tavaly volt rajta jónéhány füge, be is érett szeptemberre, a tiéd is be fog érni. Erre is rámennek a tetvek valószínűleg, vagy csak az édes levét nyalogatják, mert néha hangyákat látok rajta. Egyébként én nem locsoltam külön.

Szurkolok a kis fügéidnek!

Előzmény: kinszky (636)
kinszky Creative Commons License 2005.06.21 0 0 636

Hurrá! Sikerélmény!:-)))

És akkor kedves cucurbia, hogy is van ez fügééknél? Elvileg, ha ezt beérleli, ez az ehető termés? Merthogy állítólag kétszer hoz termést. Megaztán most pláne bőséges öntözést igényel, úgy olvastam. Ez az első bokrocskánk, őszi ültetés, kb. 40-50 cm, a három erősebb, magasabb ágak egyikén van a két kis termés, és még 2-3 rövidebb ága van. Nagyon fogom becézgetni, hogy adja ezt a kóstolót!

Előzmény: cucurbia (635)
cucurbia Creative Commons License 2005.06.20 0 0 635
Hát lehet,mert ugy láttam idén a fügék mintha kevesebb terméssel lennének megáldva.Az enyémek pl.eggyel sem:(((
Előzmény: kinszky (634)
kinszky Creative Commons License 2005.06.20 0 0 634

Aranyos történet:

Estefelé a kertben locsolgattam, a fügebokor kapott bőven. Érkezett haza a lányom, megálltunk a fügebokor előtt, és mesélni kezdte, hogy mit álmodott. Azt, hogy a bokron van kis füge.  Nevettünk, és mondtam, dejó lenne, hátha... Odanéztem az előtte éppen megöntözött bokrocskára, és:

Haha, odanézz ott egy kis füge, és jé, alább még egy! Nos, ez a lány boszorka....?

gáborke Creative Commons License 2005.06.18 0 0 633

Persze. hadd erősödjenek meg a kis teák. kiváncsi leszek a weblapodra. Na jó. elmegyek valamerre, este leszek megint.

üdv

Előzmény: cucurbia (632)
cucurbia Creative Commons License 2005.06.18 0 0 632

Szintén növényes de még nagyon lassan haladok,mert nincs idöm a készitésre és a forditásokra.

Teákbol már 3 kikelt,de ugy döntöttem régi tapasztalataim alapján,hoy egyenlőre nem szedem szét öket a cserépben,majd csak ha megfelelően megerösödtek,és elég levelük meg száruk lett.régen mindig átültetés után álltak le a növekedéssel,és akkor pusztultak el,inkább most hagynám mindet egy cserépben egy ideig.

Előzmény: gáborke (631)
gáborke Creative Commons License 2005.06.17 0 0 631

Milyen honlapod lesz, mi lez rajta? Persze csak ha nem műhelytitok.

Te magad csinálod?

Tea csírákkal mi lett? kelt még? Az első kelés jó még?

Előzmény: cucurbia (629)
cucurbia Creative Commons License 2005.06.17 0 0 630
elvileg magátol is elágazik kicsipés nélkül idövel.
Előzmény: pireisz (627)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!