http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/alszent4670/
...Az alkotást Nickolaus Myslicki álnéven Toepler Zoltán drámaíró és filmrendező jegyzi, aki a Filmpont.hu cikke szerint beismerte, hogy a jelenet felvétele során elpusztult az állat...
> Aztán persze a Kuruc info alapján megérkeznek az antiszemiták is, akik egyből > lezsidózzák az egyébként keresztény TZ-t. Óhogyne. Gyakorló keresztény. Olyan kilencparancsolatos keresztény, akinek az 5. parancsolat helyén az áll, hogy "a reklám után visszajövünk". (Persze a lezsidózással egyáltalán nem értek egyet, de ha neked a kuruc ilyen komoly tényező, akkor úgy kell neked. Egyáltalán nem szabad ezt a dolgot elvinni ilyen irányba, mert a származás most semmiféle tényező nem lehet, és aki mégis beleviszi, az aláássa ezt az egészet.)
> Én többezer kilométerre dolgozom és élek Magyarországtól, de nincs is kedvem > visszamenni. (..) > Maradok tisztelettel Már épp akartam is kérni. Van itt nekünk elég bajunk úgyis.
> Nincs kedvem élni egy olyan kurva országban ahol magamutogató rendezők macskát > fojtanak élőben, de nincs kedvem olyan országban sem élni, ahol magukat persze > jóravaló kereszténynek tartó, valójában sunyi, noname emberek mások halálát > követelik Márbocsánat. Ugye jól értem, hogy innen messze élsz? Akkor miért kurvázod le az én hazámat? Néha nekem is tele a hócipőm attól, ami ebben az országban zajlik. Kicsit talán több joggal, mert én ezeknek ellenére is itt élek. De ez akkoris az én hazám, és nem hagyom, hogy valami innen állitólag messze élő fikanikk lekurvázza.
> A Napló nyilvánvalóan tudta, hogy toepler a Jóban-rosszban sorozatírója, vagy mije.
Látszott is szerintem. Sokkal visszafogottabb, a hatásvadász elemeket kerülő riport volt. Nem voltak benne a szokásos típusú mondatok, hogy "Toepler Zoltán a kiscicát azonnal vízbe fojtotta, amely azonnal megfulladt, a nézőközönség azonnal felháborodott és azonnal feljelentette a szerzőt."
Szerintem a TV2-n belül is voltak újságírók, akik szembe menve a csatorna üzleti érdekeivel, ragaszkodtak az ügy kirobbantásához. A visszafogott riport kompromisszum eredménye lehet.
> "- A kísérleti film kategória különdíja: Nicolaus Myslicki: Álszent > A szöveg és kép formabontó használatáért, valamint egy szakrális téma szokatlan, > újszerű feldolgozásáért." Egyébként nem nagyon vágom, mi a bánatért csodálkoztok ezen. Ez az *áfisöl bulsit*. Vegyetek kézbe mondjuk egy hávégét, ott is ugyanezt látjátok, ugyanez a gondolkodásmód és ugyanez a terminológia köszön vissza a kormányzati propagandából, a nagyobb cégek üzleti kommunikációjából... Egyszer irtam egy "képzelt hávégé interjú Adolf Hitlerrel" c. képzelt hávégé interjút. Majd egyszer előkeresem, például egy ilyesmi mondat is szerepelt benne: "kancellár úr, önöket megvádolták, hogy visszaéléseket követnek el a koncentrációs táborokban. Az ilyen hirek szerint önök visszadátumozott szerződésekkel bújnak ki a ciklon-b gáz jövedéki adója alól". Majd figyeld meg, hogy TOTÁL UGYANEZT az egyértelmű, maszatolós bulsitet hallod viszont a rádióban/tévében, ugyanezt olvasod a lapokban, meg az interneten. Például, ha kirúgnak valami csellel x embert, akkor ez nem úgy jelenik meg, hogy kirúgtak x embert, hanem újabb lépést tettek egy y cég versenyképessé tétele felé. Ne legyen igazam, de ez az egyik nagyobb kertévé sem veszik össze a töpflerrel, akkor nem is próbál úgy előremenekülni, hogy lehozza a macskás felvételt (ezzel leütve a nézettség formájában a másik legyet is.)
Jaigenmégegy. Épp a vége felé közeledik egy ügy, amikor egy másik művelt fiatalember megerőszakolt egy lányt, a fához kötötte, majd leöntötte benzinnel és meggyújtotta (és a kettő között volt még fél órája gondolkodni is). Ebben az ügyben is megy a bohóckodás, hogy valójában hányan voltak, meg ki is a felelős, és figyeld meg: az ügy nagyon exponált jellege ellenére valami nagyon nevetséges büntivel meg fogja ez az alak is úszni. Ezek után szinte csoda, ha a töpfler még nem kapott dicséretet, hogy nem mondjuk egy kisgyereket fojtott vizbe. :-o
A tiltakozásról. Ahogy itt a fórumban írták, sem a magyar.film.hu, sem az OKM nincs közvetve érintve, viszont valahová mégiscsak írni, tiltakozni kéne. Én nem találtam "Filmszövetség" nevű szervezetet, de ez ez email cím van megadva. A Filmszemle Tanács / Magyar Mozgókép Közalapítvány egy székházban van. Itt a Macskákért Alapítvány mintalevele, én ezt fogalmaztám át E/1-be és küldtem el postán.
> Kis időre tartósan dijazhatnák a börtönkosztot, Naiv ifjú gyermekek vagytok. Körülbelül egy fél éve volt valami botrány, hogy egy kattant fazon úgy 200 kutyát "tenyésztett", aminek nagyjából a fele döglött éhen. Ez az úriember a biróságtól szigorú szemöldökráncolást, valamint ujjfelmutatással kisért szigorú szóbeli dádát kapott. Csak gondoltam szólok, mielőtt azt hiszed, hogy a macskát vizbefojtó kéz másik felén levő emberszerű objektum elmeszelésének vágyálmán kivül bárki más lecsukását is vizionáljátok, hogy ennek aztán semmiféle esélye sincs. :((((
> > " Már nem tagja a Jóban Rosszban alkotói csapatának" - szögezte le Kiss Péter, a > > sorozat producere. " > Az első lépés után itt az első eredmény. Ööizé. Szóval szerinted a jóbanrosszbant adó tévékettőnél kizárólag a csillagok állása miatt adódott le magától az a cicavizbefojtós jelenet? Tökre' valószinűnek hangzik.
Egyáltalán nem vagyok meggyőződve, hogy tudták hogy ez a barom hol és kinek dolgozik. Ha jól tudom, a Napló is egy külső cég terméke, míg a J-R is, és ez a kát cég nem ugyanaz.
Én inkább egy kicsit másra gondolok, ha már összeesküvés-elméletet keresek: a Naplónak lesz egy örökbefogadási akciója május elején: ehhez nagyszerű téma felvezetni a történteket, sokkal nagyobb részvételt lehet elérni azzal, ha az embereket szembesítjük azzal, hogy mi vár ezekre az állatokra, ha rossz kezekbe kerülnek. Azt hiszem, ez egyike az olyan ritka eseteknek, amikor támogatom a bulvármédia szenzációhajhászását, és örülök is neki. Nagyon remélem, hogy nem csak a beteg kisgyerekes témákat nem hagyják elfeledni, hanem az állatvédelmet sem (hiszen ez egy db kiemelt eset, általánosságban kellene kezelni a témát).
"de miert kellett volna ezzel foglalkozniuk amig ki nem bukott ez a botrany?????"
Azért mert az embernek van egy erkölcsi értékrendje, egy minimum ami alá nem megy. Felhívom a figyelmed, hogy gaztetteket nem azért nem követünk el, mert esetleg botrány lesz belőle, hanem azért mert az embernek nem szabad a humánum és erkölcsi minimum alá mennie.
"ha a srebrenicai meszarlas igazi felveteleit "
Ha a film kedvéért rendezed a sebrenicai mészárlást akkor te vagy a felelős érte.
Ha egy oknyomozó riporter a sebrenicai mészárlás szemtanúja lesz, mert mondjuk haditudósítóként vesz részt az eseményekben, akkor nem ő a felelős érte.
Itt a macska, dirrekt a filmforgatás kedvéért lett halálra kínozva.
Az alkotót minimum kényszegyógykezelésre kéne ítélni, a tisztelt zsürit meg örökre eltiltani attól a lehetőségtől, hogy bármit is díjazzanak.
Gondolj bel hogy érezheti magát most egy valóban értéket teremtő művész aki szintén lett díjazva, de azáltal, hogy ezt a vödör szart díjazták, tulajdonképpen az őt ért elismerés sem ér a továbbiakban többet ettől.
Az, hogy Topler ölte meg az állatot, mutatja, hogy a siker érdekében bárkit megölt volna, embert csupán azért nem ölt, mert azért becsuknák.
A tisztelt zsűri meg egy nagy nulla, mert ezt díjazta, az ő felelősségük nagyobb és több kérdést vet fel.
Egy ilyen botrány után (főleg, hogy szinte neve mellett ott van mindenütt , hogy a sorozatuk írója) nem csoda, hogy elhatárolják magukat. A nézettségüket veszélyeztetné a népszerűtlenség. Szerintem még a saját édesanyjuktól is elhatárolódnának ennek a veszélye miatt.
Szerintem, (bár egyáltalán nem érdekel ez a magyar filmes dolog), februárban volt a szemle, gondolom a zsűrinek, most meg bemutatták a mozikban és díjjazták is az arra méltóakat...
A filmszemlének egyébként nem ciki, hogy csak áprilisban derül ki a díjazott filmek témája? (Úgy értem, ha nem dobja be a Napló a köztudatba, akkor ti tudnátok, hogy milyen filmeket díjaztak, és azok miről szólnak?) Mintha a nagyközönség kicsit apatikus lenne... vagy a filmszemlét csak maguknak csinálják?
Egyébként elgondolkodtató, hogy hogy is van ez. A Napló nyilvánvalóan tudta, hogy toepler a Jóban-rosszban sorozatírója, vagy mije. Saját fészkébe ok nélkül nem piszkít az ember, még akkor se ha riporter, úgyhogy igazán kíváncsi lennék a valódi indokra, amiért ezt a botrányt kipattintották. A nézettség egy dolog, de egyrészt mivel kvázi munkatársról van szó, még ha távoli munkatársról is, másrészről a filmszemle februárban volt... valakinek nagyon a bögyében lehetett ez a pasi.
Aki az Oktatási miniszternek küldene levelet, ne tegye, mert:
Az oktatási és kulturális tárcát többen keresték meg azzal, hogy felháborodásuknak adjanak hangot a 38. Magyar Filmszemlén is bemutatott "Álszent" című filmalkotásban szereplő kölyökmacska megfojtásával és haláltusájának bemutatásával összefüggésben.
Többek jelezték telefonon a tárcának azt is, hogy feljelentést tettek állatkínzás vétsége miatt az ügyben.
A tárca hangsúlyozni kívánja, hogy a filmszemlék szervezésével kapcsolatban nincs semmiféle hatásköre. Az esetleges büntetőjogi felelősségrevonásra irányuló eljárásban pedig ugyancsak kizárt a tárca bármilyen szerepe.
Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a Büntető Törvénykönyvbe ütköző bármely cselekedetet vagy magatartást akárcsak hallgatólagosan is pártolnánk, de beavatkozási lehetőség hiányában a hivatalos eljárás későbbi eredményére támaszkodunk.
Tenni kell róla, hogy igenis legyen téma. Az látszik, hogy a Napló néha belenyúl olyan dolgokba, amivel felkavarja a sz@rt. Ha ezt sokan nézik, az nekik jó, tehát nem feltétlenül fognak leszállni róla. Kell, hogy legyen hatása ennek, ne csak a hóvirágot árusító nénik kapjanak büntetést, hanem az ilyen férgek is.
Személy szerint ezt a nevet megjegyeztem, jó időre. Nem kellene találkoznunk. A feleségem sírt miközben a képeket látta, én meg nem szeretem azt, aki miatt neki sírnia kell. Nem mellesleg, jobb hogy nem ült a szobában mellettem ez a mocsok, mert valószínűleg lábbal előre vitték volna ki.
Nem lenne humánusabb bevárni azt a néhány hetet, hónapot, amikor a macskakölykök már maguktól életképesek, aztán kis utaztatás után széles sugarú körben szétteríteni őket az országutak mentén ?
/persze ezek egyáltalán ne legyenek domesztikálva, mégis transzport előtt be lehessen fogni őket valahogy ;)/
"Toepler rendszeresen megbízást kapott a Jóban Rosszban című produkciótól is. Ellene most állatkínzás vétsége miatt büntetőeljárás indult, és a sorozattól sem kap több munkát.
Már nem tagja a Jóban Rosszban alkotói csapatának" - szögezte le Kiss Péter, a sorozat producere. "
Toepler rendszeresen megbízást kapott a Jóban Rosszban című produkciótól is. Ellene most állatkínzás vétsége miatt büntetőeljárás indult, és a sorozattól sem kap több munkát.
"Már nem tagja a Jóban Rosszban alkotói csapatának" - szögezte le Kiss Péter, a sorozat producere.