Keresés

Részletes keresés

Y3K Creative Commons License 2001.11.15 0 0 4979
Az teny hogy a masodik lemez gyengebb az elsonel. A film maga (az elso lemezen) viszont etalon.( Az R1 verzio alapjan.)

Az atlagos bitrate meg nem sokat jelent a VBR kodolasnal.

Előzmény: simon templar (4977)
Zombie Creative Commons License 2001.11.15 0 0 4978
Szerintem a tetszesi aranynak meg a jegyeladasoknak nem sok kozuk van egymashoz.

Pl. az Amerikai szepseg nem hozott annyi penzt (persze azert nem keveset), megis az emberek nagyreszenek tetszett.

A 10 legtobb penzt hozott film kozul pedig nem egy van ami legalabb annyian tamadnak, mint a TPM-et. Peldak: Titanic, Jurassic Park, Independence Day... ezeket miert nezte meg annyi ember? :)

A DVD eladasok szerintem nem mervadoak, szinte minden "nagy" DVD premier megdonti az elozo rekordot, amikor kijott a Matrix arrol volt szo, mekkora rekordeladast csinalt de ma mar senki sem emlegeti. A TPM pedig csak 1 hetig volt az eladasi lista csucsan, kovetkezo heten ujra a Mumia visszater volt az elso, most meg mar a Shrek.

simon templar: igazad van, hogy az 1. lemezre meg fert volna adat boven, de szerintem a 2. lemezen valo sporolas abszolut ertheto (szerintem inkabb legyen +1 ora extra, mint kicsit jobb kep).
Egyebkent jo kepe van a TPM-nek.

simon templar Creative Commons License 2001.11.15 0 0 4977
Azt kifelejtettem, hogy ez nem is annyira szubjektív dolog, a TPM átlagos képátvitele alig több, mint 3-4Mbit/sec ez ma már nem számít jelentősnek hiszen a top kiadások jóval 5Mbit/sec felett járnak. Lucasék kicsit spóroltak a hellyel.
Előzmény: simon templar (4975)
simon templar Creative Commons License 2001.11.15 0 0 4976
Persze, igazad van. Nem mondtam, hogy a legkevésbé kedvelt film a világon a TPM. Csak annyit bátorkodtam megjegyezni, hogy az átlagos tetszési indexe jóval alulmarad a trilógiától. Ettől még bőven a középmezőny felett jár. Bár arra kíváncsi lennék ha nem Star Wars lett volna a főcíme csak egyszerűen The Phantom Menace és nem Skywalkernek és Kenobinak hívták voln a főszereplőket akkor mennyire lett volna sikeres film. Szerintem semennyire.
Előzmény: Gruppo Atletico (4973)
simon templar Creative Commons License 2001.11.15 0 0 4975
Hé haver merre visz az utad
Gladiator
Notting Hill
Terminator 2 UE
Armageddon
Fight Club
The Matrix
Wild Wild West
Titanic (nem anamorph)
Egy bogár élete
Toy Story
...

De ezt úgy írtad, mintha szerinted a TPM DVD benne volna a top10-ben képügyileg. Hozzátartozik, hogy az R1-es verziót nem láttam az lehet, hogy jobb.

Előzmény: Y3K (4974)
Y3K Creative Commons License 2001.11.15 0 0 4974
"vagy 20 filmem van itthon amelynek jobb képe van, mint a TPM-nek"

Sorolhatod.

Előzmény: simon templar (4972)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2001.11.15 0 0 4973
Ez mind igaz, de nem hinnem, hogy mindenki igy gondolkodik. Azert nem csak sw-hivokbol all a vilag: a legtobb embernek ez csak egy film, megis megnezik/megveszik. Nem mindenki gyujti, nem mindenkinek fontos, hogy megvegyen egy DVD-t csak mert technikai etalonnak szamit. Ha olyan szar volt, miert latok az utcan Jar Jar-polos kisfiukat, miert van az elotrilogiaval foglalkozo netes forumokon annyi user stb.?
A DVD-eladasokat mas (nem SW) DVD-k eladasaval hasonlitom ossze. Nem fog rekordokat donteni (bar a leggyorsabban fogyo DVD-et jelenleg ez tartja), de ha tenyleg ennyi ember csalodott a moziban, miert veszi meg megis sok? Szerintem ennek az oka csak reszben van az altalad leirtak miatt.
Előzmény: simon templar (4972)
simon templar Creative Commons License 2001.11.15 0 0 4972
Már bocsánat, de milyen összehasonlítási alapod van erre? Az Episode I. DVD eladásait mivel akarod összehasonlítani? A többi még nem jelent meg. Ráadásul több DVD fórumon is a jelenlévők többségétől az a nézet hangzott el, hogy bár a film nem különösebben tetszett nekik de megveszik mivel ezzel együtt lesz teljes a 6 lemezes kollekció. Más. Ha a pénzromlást figyelembevévő jegyeladási és nézettségi adatokat nézed akkor az Episode I. messze lemaradva kullog a 3 előző rész után. Az is igaz, hogy a régi filmeknek 20 éve volt a bevételekre, míg a TPM csak 2 éves. Ugyanez igaz a VHS eladásokra is. Szóval csak óvatosan. Ráadásul sokan csak azét vették meg az Episode I. DVD-t mert referencia kép- és hangja van. Ehhez képest a képminőség várakozáson aluli, vagy 20 filmem van itthon amelynek jobb képe van, mint a TPM-nek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a hangja az azért ott van a toppon.
Előzmény: Gruppo Atletico (4971)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2001.11.15 0 0 4971
Igazad van, hulyeseg belemenni ebbe a temaba, mar parszor tobbszaz hozzaszolasos vita kerekedett belole. De tenyleg kivancsi volnek egy _reprezentativ_ felmeres eredmenyere, hogy kinek tetszett a film - a kritikusok persze az eredeti trilogiat is lehuztak annak idejen, most a sok huszoneves, SW-on nevelkedett fiatal is huzza a szajat, de vajon a celkozonseg: a nagyobb gyerekek velemenye mi?

Amugy en biztos vagyok benne, hogy a Prequel Trilogy meg fogja osztani a rajongokat (mar meg is tette). Lesznek original trilogy fanek meg prequel trilogy fanek, meg egy szuk metszet. Mint a Star Trek kulonbozo generacioit kultivalok kozott.

Előzmény: Skywalker. (4970)
Skywalker. Creative Commons License 2001.11.15 0 0 4970
Gruppo:

Nem jegy stb. eladási statisztikákra, hanem megítélésre gondoltam!
Ami ugye nem olyan pozitív mint annno volt. Persze ennek rengeteg oka van, inkább ne menjünk bele.....

Előzmény: Gruppo Atletico (4968)
Gai-luron Creative Commons License 2001.11.15 0 0 4969

No. Nem tetszik, hogy nem tetszik a hajó?

Előzmény: kutykurutty (4965)
Gruppo Atletico Creative Commons License 2001.11.15 0 0 4968
Skywalker:
"(Legalábbis a public így látja)"

A jegyeladasok es a DVD-vasarlasi mutatok nem ezt mutatjak.

Az Ep1-ben en is csak a kiralyno hajojara emlexem, ami ilyen csilivili volt, a tobbi szerintem siman belefer a SW-vilagba. (A fogatok a leginkabb, de az MTT-k is igen jok szvsz.)

Zombie:
az az urhajo allitolag Dooku grofe, nem Padmee.

DVD:
na es Padmebol is tobbet latunk a kivagott naplementes jelentben ;-)))

Előzmény: Skywalker. (4966)
T-007 Creative Commons License 2001.11.15 0 0 4967
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én visítottam az ep1 DVD-n azon a résznél, amikor azt a teveszerű állatot Jar Jar-nál bélgörcsök gyötrik.
A szitu: hót nyugodtan áll (a szeme alapjáraton), egyszercsak kapás van, a szeme kivirul, sőt az erőlködéstől már kigubbad, aztán a többit már ismerjük. Lefordultam a fotelből mikor néztem. :)
Anakin manőverei sem kutyák, nagyon meg vannak csinálva. A hangokat meg hallani kell, leírni képtelenség. Ahogy a fogatok hajtóművei kinyílnak!!! Huh!

Ep2.
Ne feledjük, hogy Amidala hajója és a naboo-i hajók milyen művészi stílust képviselnek. Az ep1 enciklopédiában kimerítő képek és magyarázatok találhatók erre. Nézzétek meg a Köztársasági hajót, amivel Qui-gon-ék megérkeznek a film elején, teljesen más. Vagy a fogatok stílusa, ütött-kopott.
Itt még minden szép és jó, a bajok még csak most kezdődnek. A Galaxis hatalmas változáson fog átmenni, remélem.
Még fél év!

Skywalker. Creative Commons License 2001.11.15 0 0 4966
Zombie:
Hidd el, én is a Te álláspontodat képviselem!
Ugyanakkor meg is jegyeztem valamit.
És reménykedem én is, hogy sikerülni fog Lucas bácsinak, ha majd kész lesz mind a 6 epizód, emelni a Star Wars Saga nimbuszát! Az EPI-el ezidáig csak rontotta azt...(Legalábbis a public így látja)
Mindazonáltal, nekem tetszett az EPI-is.
(És ezt már írtam többször)
Előzmény: Zombie (4962)
kutykurutty Creative Commons License 2001.11.15 0 0 4965
Hat te meg inka'bb menje'l a Ho'ruszos (vagy hogy hivtak azt a csavot ???? ) fo'rumokba...
Előzmény: Gai-luron (4964)
Gai-luron Creative Commons License 2001.11.15 0 0 4964
Mesélj még.
Gai-luron Creative Commons License 2001.11.15 0 0 4963
Igazi királycsávó vagy.
Zombie Creative Commons License 2001.11.15 0 0 4962
Azert nincsen olyan sok :)
Egyreszt a kepen levo hajo is Padme hajoja. Egy kiralynonek meg hadd legyen mar giccses urhajoja :)

Masreszt van egy csomo nem csillogo-villogo hajo: droid szallitohajo, droid vezerlo, a klonszallito a "Breathing" elozetesben... stb.

Ne erts felre, nekem is epp eleg bajom van az Ep1-gyel, de szerintem pont ebbe nem erdemes addig belekotni, amig nem lattad mind a hat filmet.

SZVSZ, ha az Ep3-ban korrektul meg lesz csinalva a Koztarsasag -> Birodalom atvezetes dizajn es tortenet szinten, akkor nem lesz ezzel gond.
(viszont ezt elcseszni lenne a legnagyobb lamerseg)

Előzmény: Skywalker. (4961)
Skywalker. Creative Commons License 2001.11.15 0 0 4961
Teljesen hülye lamer StarWarsosnak nézel?????

Ismerem a hivatalos magyarázatokat ezekre a dolgokra vonatkozóan, de akkor is.....

Akkor is furcsa, hogy ep4-től fölfelé, csak ütöttkopott roncsokat látni mindenhol, ep1-ben és az ep2 eddig látott részeiben pedig minden csillivilli és olyan más, valahogy nincs StarWars feelingje.

Persze be tudom magamnak magyarázni, hogy dehát ezt is Lucas bácsi találta ki, tehát igenis van ott feeling mert ezek még korábbi idők, meg béke, nem Kuat-Yar stb stb....

De mégis, ránézek (Padme űrhajó, Ez a hajó a képen, tengeralattjáró a Naboo-n stb stb..) és nekem mégsem. Túlzás ez a sok szép űrhajó na! Kb olyan giccs mint a Jar-jar!

Előzmény: Zombie (4959)
Tibur55 Creative Commons License 2001.11.14 0 0 4960
Jaja, ezekkel mind tisztában kell lenni, hogy megértsd és "elfogadd" a Baljóst...
Előzmény: Zombie (4959)
Zombie Creative Commons License 2001.11.14 0 0 4959
Te nem igazan erted miert csillognak az Ep1 urhajok es miert nem csillognak az Ep4 urhajok? Miert visel extravagans kosztumoket Padme es miert nem visel Leia? es meg sorolhatnam...
Előzmény: Skywalker. (4958)
Skywalker. Creative Commons License 2001.11.14 0 0 4958
Valahol igaza van Gai-luronnak.
Ezek a csillogó űrhajók nekem is elég "StarWarson kívülinek" tűnnek....
Előzmény: Zombie (4956)
Gai-luron Creative Commons License 2001.11.14 0 0 4957
Generált felületet.
Előzmény: Zombie (4956)
Zombie Creative Commons License 2001.11.14 0 0 4956
Hat ja.

Ott van peldaul C-3PO, femes, tukrozodo felulete. Total gagyi.

Előzmény: Gai-luron (4955)
Gai-luron Creative Commons License 2001.11.14 0 0 4955

Azért ez az űrhajó valami kimagaslóan gagyi. Nemcsak a tervezése, de fémes, tükröződő felületet használni már tíz évvel ezelőtt is ciki volt.

ds9 Creative Commons License 2001.11.14 0 0 4954
First of all, as you may have noticed, the first disc features 3 different themes for the menu system, which is randomly selected when you insert the disc in your player. However, you can override the randomizer and select which one you want to see. When the FBI warning appears, press the '2' key on your remote control to activate the Tatooine theme. Press the 'Audio' button to activate the Naboo theme and press the '2' button twice to select the Coruscant menu theme.

Also, on the first disc, go to the 'Options' menu and type '1138' using your remote control. On some player models you will have to press '10+', '1' and wait for the pause as the player accepts the input. Then press '3' and wait for the pause. Finally, press '8'. This will take you to some incredible bloopers from the movie, complete with DVD credits. If that doesn?t work either, simply directly access Title 3 on the disc.

Now insert the second disc of the set, and go to the 'Deleted Scenes and Documentaries' menu screen. Once there, select 'Deleted Scenes Only' and on the page that says 'Complete Podrace Grid Sequence,' highlight the 'Doc Menu' and then press the 'Right' arrow key on your remote control to highlight a small button. Now press 'Enter' and you?ll see a video clip on the making of the Podrace sequence.

Now, in the same 'Deleted Scenes' menu, browse to the 'Extended Podrace Lap 2' page. Once again, highlight 'Doc Menu' and press the 'Right' arrow key to select the button. This will give you access to a featurette covering the extended podrace sequence and elements that have been removed.

Many of the menus on the disc also contain time-outs. This means, if you wait for a while without doing anything, certain events may happen. In the 'TV Spots' menu for example, Darth Sidious will appear saying 'We must accelerate our plans!' In the Animatics menu, Watto will appear after some time, asking you to pick something or get out of the store.

Zombie Creative Commons License 2001.11.14 0 0 4953
Parat ismerek:

1. lemez: Language selection, majd ird be "1138", majd megegyszer "1138". Nekem ez igy nem mukodik, de ugyanoda jutsz, ha kivalasztod a lejatszoprogi menujeben Title 15-ot.
2. lemez: a "Deleted Scenes Only"-ban van egy kis
lezer a "Main menu" es a "Doc menu" link kozott, erre klikkelj (ez csak az elso ket jelenetnel van).

Illetve a 2. lemezen erdemes egy-ket percet varni az "Animatics and Still Galleries" illetve a "TV Spots" menuben...

Előzmény: Tibur55 (4952)
Tibur55 Creative Commons License 2001.11.14 0 0 4952
Tudjátok, hogyan lehet előhozni a rejtett menüket, extrákat? Mert le lehetne ide irni őket...
Zombie Creative Commons License 2001.11.14 0 0 4951
Freeman: en is csak kurzorral meg enterrel tudom navigalni azt a reszt, szoval ez valoszinuleg dvd problema.
Előzmény: Freeman (4948)
BIRDy Creative Commons License 2001.11.14 0 0 4950
Holnap jon az ujabb trailer, urak! Ez jo hosszu lesz, kevesebb akcioval.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!