Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Szerintem is kár előre izgulni. Ha jó az idő, a méhek, rovarok így is úgy is beporozzák. Ha hűvös idő van, akkor lehet problémásabb, mert akkor csak a szél játszik, de ilyenkor a monilia is komoly veszély. Egy ágra más fajtával ráoltás jó lehet. Én is láttam porzóként a magyar/gönci kajszit, bár szerintem ezek kicsi később kezdenek virágozni, legalábbis nálam.
Egy gonddal kevesebb -nem kell termésritkítani. A legocsmányabb meló. Nekem is tisztán van 100 fa Hargrand amit önmeddőnek mondonak. Így is végig kellett püfölni 2x.
Sziasztok, laikusként pár napja telepítettem szólóban egy ceglédi óriás fácskát viszont elkerülte a figyelmemet h ez nem öntermékeny. Hely nincs mellette ahhoz hogy pollenadót telepítsek. A szomszédban szilvafa illetve cseresznye, meggy van csak. Mit lehetne tenni hogy megfelelően termékenyüljön? köszi előre is!
-több fajtám is van, de az idén ültettem még goldrich - t is, azt szeretném kérdezni hogy ez a fajta másnál hogy vált be, - gondolok itt növekedési erély, betegségekkel szembeni ellenállóság Stb. Köszönöm
Köszi, de ezt a céget inkább kihagyom. Egyik helyen azt írják a weboldalon, hogy 3000.- ft, mások helyen, hogy 6500.- Ft. Meg aztán ha van is nekik, (ez náluk nem biztos!) az akkor is St. Julienbe van oltva, nem myrobalánba, ami a mi érdi telkünkön nem válna be.
Köszi a segítséget. Akkor majd Bergevalt veszek kettőt. Sajnos itt Budapesten nem árulják, de találtam egy Szentkirályon lévő faiskolát, ahol myrobalánba oltva árulják novemberben.
Az ízlés szubjektív, de nekem a kedvencem lett, úgy, hogy alapvetően nem szeretem a kajszit. Amikor még nem teljesen érett és van egy kis sava, olyan zamatos, lédús, hogy fröcsög mikor beleharapsz. Bárki aki kóstolta a környezetemben (idősek is) csak elismerően nyilatkozott. Amikor teljesen megérik, megkapja azt a 'hagyományos' kajszi ízt is, amit pl egy Kioto-n soha nem éreztem. Termelési szempontból : bőven terem, erőteljesen nő, a korona alakja is ideális (nem függőleges de nem is terül túlságosan szét) - viszont nálam ebben a fajtában ütötte fel a fejét az ólomfényűség (de az is lehet, hogy a fajtához semmi köze).
Legolcsóbb diszperziós homlokzatfesték vízzel higítva (1 rész festék, 2-3 rész víz) + bármilyen réz + Topsin. Pumpálós kézi permetezővel (én 6 literessel csinálom) kifújható, és nem kell minden évben. Nagyüzemben is így csinálják.
sziasztok. Bergeval fajtája van avalakinek? Mik a tapasztalatok? szeretnék két kis fát ültetni. Az egyik ananász kajszi lenne, a másik Bergeval. Szerintetek ezek jó fajták? Már van egy Orangered-em meg egy Bergeronom.
Sokat gondolkodom mi is legyen lassan összeáll a kép.
Tsunami biztos lesz a koraisága miatt, meg Big red is tetszik nagyon ezek biztos lesznek. nagyon gondolkodom még ezen a két fán is Cirano és a Fuego Ami még biztos lesz a a Farclo a késeisége miatt. aztán még versenyben van a Pinkcot KiotoBergevalBergarouge
Lelkileg jobban megviselt, főleg a helyrehozhatatlan (500ezer lenne a két kocsi, nincs értelme) mint pl a kocsik azokat addig kell hajtanunk még mennek sajnos eladni lehetetlen,ahányszor megyek a kocsikhoz mindig bevillan az akkori borzalom😣 Tetők kész,.... De.. még sokminden van hátra amit a jég tönkretett, pótolni lehet... javítani viszont nem😔 sajnos nem vagyok gazdag, idő kell mindenre. Nincs mese megyek előre
:) Jól működik! Főleg esztétikai problémái voltak, sárvédő bevett egy tábla 2-es lemezt, szét volt rohadva. Motort, kuplungot, váltót, hidraulikát nem kellett szerelni, kellet egy IFA generátor, egy üzemanyagszivattyú, meg néhány csapágy az elejébe. Fékeket rendbe tettük. Ja, majd elfelejtem teljesen újra kellett kábelezni. Indul pöccre.