Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
Szia, úgy néz ki, hogy sajnos itt ragadtam, és egyenlöre nem sikerül eljutnom Magyarországra. Ennek esetleg hasznos mellékterméke lehet, hogy szombaton a Schleckernél láttam csomagolt gyökerü ribizlit. nem mertem megvenni, mert nem tudtam, így is érdekel-e; én eléggé drágállottam: 1,79 darabja.
Sziasztok, keresek ilyen növényt: Acer palmatum "Dissectum Garnet". Tavasszal a szupermarketek gyakran olcsóbban kínálják, mint a kertészetek, de persze csak rövid ideig, és lehetetlen róla információt szerezni, hogy melyik és mikor. Kérlek értesítsetek, ha valaki látná! Kösz! Tao
Van olyan is. Meg úgy is lehet, mint a laskát, zsákon. Néha lehet venni már beoltott zsákot, kb. 5l-est. Azt most nem láttam, csak csírát ezért gondoltam, hogy megpróbálom itthon.
Szia, jó minőségű szalmátok nincs véletlenül egy zsáknyi feleslegben? Gombacsíráztatáshoz kellene, de fogalmam sincs hol lehetne itt a környéken beszerezni. Gondoltam megpróbálkoznánk a shi take gombával.
Egy hosszútávú projekt keretében benne lennék, mert nagyon szeretnék málnát; egy csomó jó erös, ellenálló tövet, ami végre megmaradna nálam. De már harmadszor próbálkozom, és nem akarnak megmaradni. Az a kevés, ami van, meg csak hitvány vesszöket hoz. Van viszont egy csomó egres- és ribizlibokrom. Minthogy ezek azonban már nagyon öregek, egyszerüen kiásni nem tudom öket, viszont nagyon könnyen szaporodnak, csak le kell dugni öket. De azért egy fél évig így is eltart, mire meggyökeresedik.
A látvány az szép nálunk is. Én inkább csak attól félek, hogy egyszer egy nagyobb árvíznél bejön a tó a kertbe. Még az előző tulajdonosnál volt olyan. Azóta persze megcsináltuk a partot, meg rengeteg földet is hozattunk, megemeltük vagy 30-40cm-vel a talajszintet.
De ha nem zárják le az utat akkor jösztök ugye?????Sajnálom hogy ez nektek rossz!!!!Pedig itt az is szép látvány, a gát egyik oldalán vagy 15 méterre a ház amiben lakunk,a másik oldalon az erdő és a gát oldala víz alatt van! Persze ez csak annak szép aki nem fél tőle! Egy téli kép a januári árvízről!Még jó hogy apusom ezt nem látja,lehet kinyírna érte:)
Akkor nem megyünk. Nem örülök ennek, mert ha a Sajó kiönt, akkor nálunk megint megemelkedik a tóban a vízszint. Pedig így sem alacsony! Alig vártuk, hogy egy kicsit visszamenjen.
Szia úgy néz ki hogy a Sajó ki fog jönni,szerintem már holnap vagy legkésőbb szombaton,Sajópüspökinél a 3.legnagyobb árvízvédelmi pont fölött várják a tetőzést,és a Hernád is 2. fokkal jön,és azt Te is tudod hogy itt folyik aHernád a Sajóba és az meg a Tiszába,ami áll.nem akarlak ilyesztgetni,és ha nem lesz mégsem lezárva a kesznyéteni út akkor szivesen látlak,bár ha körbe is eljösztök akkor semmi akadája!!! de majd addig még irunk!!!!
Lehet hogy vasárnap elnézünk felétek, ha tényleg nem zavarunk. Az időtől és a gyerekektől függ. Írd le légyszi emailban hogy merre kell menni hozzátok.