na közben sikerült leszűkítenem a kört. van egy térkép amin a dátumok is ott vannak a vonalrészeknek. a képen látszik hogy nem felújítás hanem teljesen új szakasz. Utoljára a térkép szerint a Dolomit bányáig hosszabbították meg a vonalat ezen időszakban. szal a kép is valószínű ott készült amit el is tudok a táj alapján képzelni.
Ez mennyire tuti hogy Felnémet? mert nézegettem régebbi képeket hogy hol ment a vonat régen. és ahol én rengeteget kerékpároztam ott végig sín volt. :O nem tudtam elképzelni hogy mi az a pad fent a dombtetőn egy ház előtt. Azt hittem kiülő a nyugdíjjasnak. Most olvasom hogy a Dohánygyári üdülő megállója volt anno... basszus én most ámulok rajta. De a kép hol készült azt még mindíg nem tudom. :)
A BERVát kizárnám. inkább Tárkány lesz az. azok után hogy hol futott még. vannak tippjeim. Mert Tárkánynál fent a domboldalban vannak ilyen bevágások. hogy aztán 50 éve mekkora volt a falu azt nem tom. Kár hogy nem látni többet a bal oldalról. az nagyon sokat jelentene.
más ilyen összehasonlítós képet szintén tudok majd mutatni Ezen kívül.
Ha mondasz egy időpontot én is csatlakozok, mert kiváncsivá tett a kép. :)(a két vizsgád mikor van?)
a dombból való kivágás Tárkány fele volt jellemző, ott a sínek helyett most kerékpár út van. Egy tippem van. de a terület relative nagy. A BERVA fele van. máshol nem lehet. a Tárkányi út mentén futna akkor szembe nem domb lenne. Ez a BERVA fele van. azt tudom, hogy anno hol ment a kisvasút a BERVánál, mert mutatták hogy hol keresztezte az utat.
Nem volt nálam a fotómasina, mivel nem fotózás céljából vettem a nyakamba Egert. Amolyan nézzünk szét egy picit, hátha eszembe jut valami ajándékötlet céllal. Szóltam volna az FMK-ról, ha eszemben van, hogy szóljak. :$ Sztem Ádám képei egy régebbi különvonatot örökítenek meg. :P
Gondoltam, de nem fotóztad le? Picit bánnom, hogy elmentem a vonatotok kijárása után a bolta, de még az utolsó pillanatban sikerült fotót lőnöm róla. Csütörtök este megosztom veletek.
eger-felnémeti fan: miért nem szóltál erről az osztrák szerelvényről???
Egerben visszaállt minden ma a rendes kerékvágásba, a vonatok rendesen jártak. A 10:36-os gyors után elmentem a közeli boltba bevásárolni, majdnem vesztemre, az FMK004-es jármű Egerben járt. 11:05-kor járt ki Egerből. Még pont időre értem a Sas úthoz és sikerült egyetlen jó képet csinálni róla. Csütörtök este majd ezt a képet is felrakom.
Az FMK004-amúgy Füzesabony felől érkezett és egy rövid rendezői tartózkodás után indult Füzesabony felé.
Pár kép egy különvonatról ami Eger-Felnémeten volt nem tudom mikor mert a gépemen találtam most a képet róla de naon jók:DHa valaki tudja mien mozdony ez akkor írja meg ide:)