Hány könyvet akarsz egyszerre olvasni? Neked nem jó az angol, nem jó a latin, nem jó a görög, nem jó a magyar. Ebből is látszik, hogy csak kötekedsz...
"3631. oinov oinos oy’-nos; a primary word (or perhaps of Hebrew origin [03196]); "wine" (literally or figuratively):—wine."
És mit is jelent a "wine"?
1955 Funk & Wagnalls New "Standard" Dictionary of the English Language defines "wine" as follows: "1. The fermented juice of the grape: in loose language the juice of the grape whether fermented or not."
Nem nyelvészeti könyv érdekel, a nyelvészkedés nekem nem bizonyító erejű.
Azt mondod a módszer ismert. Akkor nyilván számod könyv van ami foglalkozik az ókori must-tartósítás eljárásávan. Szóval nem nyelvészetileg érdekel a dolog.
Hehe a minden szót nem ismeri az algoritmusa !!! Amúgy ama görög szó jelentése bor és sima héber megfelelője is van az is bort jelent ! Izrael Istene pontosan fogalmaz a Tafkó szektája meg hazudik egyfolytában !
A számok a Strong's konkardanciából valók, hogy a vakok :) is könnyedén utána keresshessenek !
3631. oinov oinos oy’-nos; a primary word (or perhaps of Hebrew origin [03196]); "wine" (literally or figuratively):—wine.
3196. Nyy yayin yah’-yin; from an unused root meaning to effervesce; wine (as fermented); by implication, intoxication:—banqueting, wine, wine[-bibber]. Greek 3631.
A kör itt bezárol a borral való sumákolást tekintve az Írás szerint !
Én semmi újat nem állítok. Több ezer éve tudjuk, hogy ismerték a must tartósításának módszereit. Több száz éves szótárakat is beidéztem. Én bizonyítottam. Most Rajtad a sor. Teljesen új állítás az, hogy a zsidók a 3-4 hetes bort Jézus korában új bornak hívták. Aki újat állít, annak kell bizonyítania. Hallgatlak...