Szerintem is autóval kell menni, én buszra fel nem ülnék semmi pénzért: mobilitás, olcsóság, függetlenség. Az út Bp-Sarti-Bp, egy kis kitérővel kb 50 HUF-ból kijött, autópályadíjjal együtt. Érdemes megállni Bulgáriában is, meg elkalandozni Észak-Görögországban, stb.
Szia Bogyó!
Köszi az infókat, egy kicsit megnyugtattál. Stewie útleírása már a tarsolyomban van, bár kívülről még nem tudom. :)
Azt hiszem, meg tudom győzni a családot.
sartitanilla!
Jó ötlet a busz, de mivel négyen megyünk, ezért olcsóbbnak tűnik az autó, márcsak azért is, mert Magyarországon céges benzinkártyával működik, ha érted, mire gondolok...
Szeretnék én is infót adni Nektek és bárki másnak, aki érdeklődik Sarti iránt: A Sithon Travel Utazási Irodának van Magyarországon képviselője, aki mindent tud az ottani helyzetről, mindenkit ismer és rajta keresztül olcsón lehet szállást is foglalni. Fizetni euróban kell. Felét indulás előtt, felét megérkezéskor. (Sarti apartmanjainak 80%-a az övék, szinte mindegyik utazási iroda tőlük veszi.)
Ha bármi kérdésetek, foglalási szándékotok van, akkor még kereshetitek, bár a hónap vége felé ő is indul Sartiba. Elérhetősége: Gresó Ildikó +36 209-309-819
Én már párszor végigjártam az utat, és a hírek szerint a jugó vízumot csak ősztől vetik be. Nagyon részletes és tesztelt útvonal-tervet olvashatsz itt:
Mindezt egy stewie wonder nevű asztaltárs követte el, kérdezz rá nála, hogy van-e változás, de szerintem magától is fogja ezt az oldalt frissíteni. Mindent összevetve: konvojozni szar, az út biztonságos, tehát vágjatok neki, nem kell senkire sem várni.
Ha aggályosnak tartod az autózást, nem merült fel benned a buszos utazás esetleg? Igaz, kényelmetlenebb, de sokkal biztonságosabbnak tartom (mi is busszal megyünk, 1998-ban is azzal mentünk, a buszsofőrök nagyon ismerik a dörgést...)
Remélem, hogy az idén nyártól már én is annak mondhatom magam. Kb. egy hónapja kaptam egy tippet Sartival kapcsolatban. Azóta el-elnézegetek ebbe a fórumba, és olvasom a hozzászólásokat. Már megnéztem Imhoteph weblapját is, és nagyon tetszett. Egyszóval fellelkesültem.
A problémám csak annyi, hogy nem vagyok teljesen nyugodt az utazással kapcsolatban. Vegyes (pozitív és negatív) információim vannak a jugoszláv-bulgár szakasszal kapcsolatban. Lehetőleg nem utaznánk egyedül egy autóban (apa, anya, két kislány).
Június 7-étől lenne három hetünk Sartiban.
Ha valaki más is ekkor indul autóval, szívesen csatlakoznánk.
Kérlek, írjatok, ha jöttök, vagy tudtok valakit aki jön.
Üdv: LaMancha.
Ezt a feryment nem találom sehol, de még mp3ban sem. Biztos igy irják?
Zorbát viszont találtam! Ha lesz egy kis idöm, (és visszajöttem Bécsböl) felteszek valami juke-box szerüséget a honlapra :)
Csak nehogy a végén zenét hallgatni járjanak oda az emberek :)
Igen inditanak, többfélét is. Van az üvegfenekü hajó, van egy olyan, ami átvisz egy kis lakatlan szigetre, aztán ott bográcsoztok (gulyás) meg búvárkodtok, meg van ami átvisz Neos Marmaras-ra.
Pontos árat nem tudok mondani, úgy emléxem olyan 20-30 euró/fö körül van.
Sokan elcsépeltnek tartanák...nekem tetszik. Azért is:-)) És a Sirtos együttes zenéje is. De ez részben off...
Viszont volna egy kérdésem. Mivel még soha nem jártam arra, szeretném tudni, hogy Sartin indítanak e hajókirándulást és hogy mibe kóstál egy ilyen program.
Szia Imhoteph!
Nagyon klassz! Fokozza a hangulatot:-)Még alaposabban el tudok merengeni a tengerparti képeken és igen ködös tekintettel nézek a főnökömre, ha valami gépelendő levéllel "zaklat"...
Szóval: gartula!
Andocs, szerintem nyugis hely lehet a Stelitsa. Nincs igazán átmenő forgalom abban az utcácskában, amennyire én emlékszem (nem esik a fő közlekedési útvonalakba). A prospektus is hangsúlyozza, hogy nyugodt helyen van. Az meg külön plusz, hogy a sziklás rész mellett van. Szerintem nem fogtok csalódni. Majd írd meg, milyen volt, jó?
Sziasztok Sarti-sok!
Szerintem akinek nem tetszik Sarti az véletlen se látogasson ebbe a topicba. Egyébként még szerencse, hogy nem mindenkinek tetszik, képzeljétek el hányan lennénk Sartin, ha mindenki hasonló véleményen lenne mint mi. Egyébként én úgy tudom, hogy az új rész és a régi közt a sport pálya van, meg egy üres rész. Az új rész a Hotel Pontos után kezdődik és szerintem kellemes, csöndes, nyugodt. Persze ez relatív ki mit akar, mi gyerekekkel megyünk, ezért egy kicsit másként látjuk mint aki kettesben a párjával megy. Nekünk fontos az, hogy itt lassabban mélyül a tenger, kevesebben vannak a parton, minimális a gépjármű forgalom, a gyerekeket a partról egyedül is fellehet engedni az apartmanba, viszont este egy kis sétával be lehet menni a régi részbe, ahol zajlik az élet. Mi tavaly jártunk először Sartin, előtte elég sok helyen voltunk, Horvát, Spanyol, Görögbe máshol, Olasz. Minden hely szép volt, jó volt. Az egyik ezért a másik azért. Sarti azért tetszett mert itt ideális a gyerekek miatt a part, de ha akarok a közelben találok szép sziklás partszakaszt is, a víz TISZTA, Sarti elérhető távolságban van és az emberek is kedvesek, legalább is az én tapasztalatom szerint. Az új részen is van már étterem, bolt.
Mi juli 20-tól aug 3-ig megyünk apartmanba, két család, eredetileg három családdal mentünk volna, de a harmadik család lemondta, még nem mondtam vissza az ő apartmanjukat, ha valakit érdekel ebben az időszakban egy négyszemélyes apartman, vegye fel velem a kapcsolatot, akár itt, akár e-mailban, vagy telefonon (06 20 9577345) az apartman megtekinthető itt:
www.apartmenthotel-sithon.de
Itt megnézhetitek az apartman helyét, kinézetét, árait. A tulajok közül a férj Görög a felesége Német,ezért a Német honlap.
Mindenkinek kellemes nyaralást.
Már régóta olvasom a fórumot, amikor időm engedi. Nemrég mi is befizettünk egy útra az Apollon Travelnél, utazunk Sartiba. A kérdésem a következő: az utazási irodában csendes helyet kértünk, a hölgy a Stelista apartmant javasolta, ezt foglaltuk le. Most, ahogy megnéztem Imhoteph térképét láttam, hogy ez a régi (?) részen van és étterem is van a közelében. Aki ismeri a helyet, vagy esetleg volt már ebben az apartmanban kérem, informáljon, milyen helyet választottunk? (Bár így utólag már késő, de legalább lelkileg - és füldugóilag - felkészülök vagy megnyugszom.) Köszönöm a segítséget!
Ahogy irták,a Galini az uj részen van.
A Trifon mellett. A köves ut válassza el a strandtól.
Julius 1-10-ig 410 eur a négy főre. Két szobás appartman. Ez nem sok szerintem. A Trifont üzmeltető Halkidiki Tours picit drágább és csak annak adja ki aki velük utazik. Én maradok az egyéni utazás mellett.
Aki most fog Sartiba menni, remélem nem utóljára teszi és jól fogja magát érezni, azokkal eggyütt akik már voltak ott és idén ujra mennek !!!!
Alaposan eltűntem, az oka offtopik, így nem részletezem:-)) Most, hogy visszamenőleg elolvastam a hozzászólásokat csak kapkodtam a fejem (szemem)...
Csak annyit szeretnék mondani, hogy mi AKKOR IS FANTASZTIKUSAN FOGUNK NYARALNI, HA A FENE FENÉT ESZIK! És punk-tum:-) Nem várunk túl sokat Sartitól ( még akkor sem, ha sírni valóan gyönyörű képeket láttam róla ),épp azért, hogy ott aztán eltáthassam a számat: Húúúú de csudi!. És túl keveset sem, mert akkor eleve nem oda mennénk. Viszont szerintem nagyon sok múlik azon, hogy ki milyen hozzállással indul el. Szerencsére olyanok vagyunk a párommal, hogy, ha mi jól akarjuk érezni magunkat ( és egymást:-) ), akkor jól is fogjuk. Felfogás kérdése. Mindenhol vannak jó és rossz dolgok is, igyekezzünk a jót meglátni és azt alaposan kiélvezni, mert a nyaralás erről szól. Nem azért kuporgattam hónapokon keresztül, hogy "felháborodjak", ha mellettem magyar szót hallok ( más is szeretne nyaralni ) vagy, ha egy görög ferdébb szemmel néz rám ( lehet, hogy csak szemébe süt a nap ), hanem, hogy érezzem az olajfák illatát, a tenger símogatását, az öblök hangulatát. Idén Sartit. Olyannak amilyen.
De nem szeretnék egy már lezártnak tekinthető vitába újra belebonyolódni, csak ezek jutottak eszembe...
Egy viszont biztos: itt a fórumon a "rajongóktól" ( szerencsére ők vannak többen ) nagyon sok segítséget, tanácsot, ötletet kaptam ami egy első "Satrisnak" remek dolog! Ezért köszönettel tartozom(unk) mindnyájatoknak! Már tudom, hogy mit érdemes feltétlenül megnézni, és azt hol találom. Hol lehet jókat enni, motort kölcsönözni. Milyen útvonalon utazzunk, mire vigyázzunk. És sorolhatnám.
És az is biztos, hogy még lesz augusztusig legalább 50 kérdésem Sartiról:-)))
Szóval Hajrá Sartisok, még nem voltam, de már az vagyok!:-))
Ui.: Sartitanilla! Írtam Neked, de visszadobott, mert tele van a levelesládád! Kérlek jelezz, ha küldhetem a levelet!
No, én is úgy érzem, hogy túltengek itten :-) Csak még egy személyes közlemény és igérem, mára elhallgatok: Imhoteph, megnéznéd a postaládádat? Küldtem egy újabb mailt...
Ui.: Megkövetem invadert mivel alant elírtam a nevét, sorry!
Böbe, sarti2003 szerintem úgy értette, hogy 410 euró / 10 éjszaka / 4 fő (41 euró/éjszaka a négyszemélyes apartman).
2 főre 25 euró/éjszaka ugyanerre az időszakra (vagy 20 euró szept.10-től).
(Én is megnéztem a Galini honlapját -http://www.sarti-halkidiki.com/galini/accommodation.html -, és abból gondolom...)
Vita részemről lezárva.
Aki ugy gondolja, menjen a Törökország topicba !
Szia BBöbe !
Valóban a Galini panzióba megyünk a családommal Julis 1-10-ig. Különösebbet nem tudok róla, bár három évvel ezelőtt láttam személyesen.
A köves ut válassza el a stranddtól.
Van 2 szobás appartmanjuk amiért 410 eur-t kértek.
Ez szerintem nem huzós. Az előleget már kiutaltuk és vissza is igazolták.
Már alig várjuk.....
Szia
Istvan