Mivel most úgy látom, hogy a vizesedés a téma, gondoltam beszúrom ide, amit találtam.
Nem akarok senkit riogatni, de a terhességi toxémia címszó alatt volt a Babaneten.
Azért akadtam rá, mert a barátnőm is emiatt került vissza a kórházba (nagyon bedagadt a keze és az arca) de nála sajnos az NST sem jó.
Szóval, a lényeg a cikk szerint, hogy a só és folyadék visszafogása felesleges, mivel az ödémát nem a fölösleges folyadék okozza. A barátnőmnek is azt mondták a kórházban, hogy igyon sok folyadékot, attól elmúlik a kézdagadás. Akit bővebben érdekel:
Gyömbér, próbáld meg pár napra a SÓT kiiktatni a kajáidból (főzésnél is). Nézd meg, hogy így van-e változás?
Talán érdemes lenne Spock-ot megkérdezni, mi az, ami inkább vízhajtó (kávé?), és mi az, ami visszatartó. De mesterséges vízhajtót gondolom semmiképpen nem szabad alkalmazni.
Hadaramonak már tuti a két csík, ha másért nem, mi belé dumáltuk a babát. :-)
Nagyon fel vagyok dobódva. Tegnap voltunk a párommal először UH-on. Csodálatos élmény volt. A babával minden rendben, jó a szívműködése, normális mennyiségű a magzatvíz, és a lepény szerkezete is teljesen ok. Úgy megnyugodtam, tündéri volt látni a kis fejecskéjét, ahogy a melkasára hajlik. A párommal összenéztünk egy pillanatra és észrevettem, hogy könnyes a szeme. Alig értünk ki a rendelőből, nem tudta visszafogni magát, egyből bőgött egy sort. Aztán fűnek-fának mesélte, hogy ő is bent lehetett az ultrahangon és dobogott a baba szíve. Elmentünk fagyizni és még a fagyisnak is elújságolta és neki is elsírta magát. Nem gondoltam volna, hogy ilyen érzékeny is tud lenni. Megmondom őszintén, annyira meg voltunk hatódva mindketten a dokinál, hogy nekem eszembe sem jutott megkérdezni őt a folyás felől. Nem hiszem, hogy fertőzés lenne, mert nekem volt már olyan és ez most teljesen más. Van esetleg közűletek még valakinek ilyen panasza?
Még valami: az orvos szerint talán "fiatalabb" az embrió, mint gondoltuk, mert nem középidőben eshettem teherbe. Erre én is gondoltam a 40 napos ciklusaim miatt. A C.R.L rövidítés a kicsi hosszára utal? Mert ez 17mm, ami kb. 7 hetes terhességre utal. Ez elég furcsa, mert voltam már majden három hónapos is, most meg egyszeriben "csak" ennyi?!
Ne haragudjatok, ha egy kicsit hosszúra sikeredett az élménybeszámoló, de olyan jó volt megosztani veletek.
Sziasztok!
Csucsuka a Jánosban szeretnél orvost választani. Buksi már ajánlott. Én is az említett úr betege voltam, pontosabban lettem.. Olvasd el a 145, 153, 313, 327 sz. hozzászólásomat. Megismertem ott egy nagyon kedves, idővel rendelkező, nem "futószalagon termelő" dokit, aki sokszor tartotta bennem a lelket, aki tud ultrahangot készíteni, aki mindig elérhrtő, jó szülész: Szathmári doktor.
Hadaramó a hányingered szerintem nem cisztától van!:)) Csak hozzátenném, hogy nekem is volt, de a negyedik hónapra szépen felszívódott!
Gyömbér, csak ismételni tudom Mosómasát:)) ütemesen rezeg a pocakom, de még csak egyszer fordult elő:))
Mogyiné volt ma UH-n, már 10 mm-es a pocaklakója és szépen dobog a szíve! De még nem iratkozik fel a listára. Viszont volna egy nagy kérése: Tudnátok Neki a Jánosban egy jó doktor bácsit ajánlani? Előre is köszi!
A baba csuklása az elég vicces érzés. Főleg most, hogy már nagyobbacska és elfoglalja az egész teret. Egy darabig ütemesen (mint csukláskor) rezeg a hasam, de érezni, ahogy a baba teste rángatózik, persze enyhén csak. Ilyenkor mindig simogatom a pocakom :-) Magától elmúlik. Nekem naponta átlagban kétszer csinál ilyesmit.
Egyébként most már állandósultak a kínzó derék és hasfájások éjszakánként. Alig tudok aludni. Majd meglátjuk mi lesz, de szerintem ez a baba még marad. Pedig az uh alapján a méretei egy 39 hetes babáénak felelnek meg. Ahogy a vak is mondta: majd meglássuk :-))
nekem mar volt cisztam, persze egy eleg enyhe lefolyasu, mert magatol elmult, de nem volt hanyingerem, csak eros gorcsim a petefeszkeimben. En is inkabb arra szavazok, hogy a ket csiktol van a hanyas!!!
timcsi,
a tamogatashoz egy kicsit olvass vissza, mert eleg hosszadalmas ujra osszeszedni, szerintem elegge az elejen foglalkoztunk vele. A fojást szerintem jeletsd a dokinak, bar tenyleg irja minden konyv, hogy van ilyen. Azert ne aggodd tul magad, azzal sokkal tobbet artasz! A szuró fájdalom elég természetes, azért van, mert a méhtartó szalagok nyúlnak, de ezeknek nem szabad órákat fájnia. Viszont néha tényleg elég erősek!
Quizas, gratulálunk a bébihez!
PK 50
ez a vastól okozódó hasfájás nekem teljesen új. Nem lehet, hogy nálad is valami méhnövekedés vagy ilyesmi áll a háttérben? Emlékszem egyébként a 12-14 hét környékén nekem is volt elég sok jhasfájásom.
Még ma is van, de azt mondta a doki, hogy a méh növekedése miatt van.
susok,
ez a vizesedés nálam elég kritikus. nekem konkrétan zsibbad tőle a kezem, már 2 hónapja. A doki azt mondta igyak keveset, max 1 liter, azt is lehetőleg tej formájában vigyem be és persze egyek kevesebbet. Ha lesz még jó vizhajtó tippetek, arra én is vevő lennék. Egyébként ez a láb felpolzolás tényleg jó ötlet!!
csucsuka, mit éreztél, amikor a baba csuklott?
beebite,
én péntek reggel próbálom ki az aquafittnesst. te hol voltál?
Egyébként ma voltam dokinal, azt mondta kb 26 hetes nagysagú a gyerek, ehhez képest a 24. héten vagyok. Kicsit elkezdtem aggódni, hogy uristen mekkora lesz ez a gyerek??? Nyugtassatok meg légyszi.
viszont már 970 gramm, szinte hihetetlen, majdnem egy kilo. A doki jol leszidott, mert nagyon sokat hiztam, de szerintem csak a viztol van, mindenesetre most dietára vagyok fogva. Ez a sulygyarapodas engem elkeserit. Nálatok nem öltött ilyen kritikus nméreteket?
Buksi, én már jártam úgy, hogy egy cisztának köszönhetően tipikus terhességi tüneteim voltak (kimaradt mensi, nem állt le a sárgatest termelés, hányinger). Ettől függetlenül persze Hadaramo-nak két gyönyörű csíkja és még gyönyörűbb babája lesz!!!!!!!!
A pénteki két kék csíkban mindenféleképpen hinni kell!:)
A ciszta folyékony vagy félig szilárd anyagot tartalmazó, önálló fallal rendelkező hónyag.
Ez mindenféle méretben előfordulhat, ráadásul 1-1 ciklus között is változhat a mérete. Gondolok ítt arra, hogy az egyik ciklusban látható az uh-on, aztán a következőben pedig "felszívódik". A mérettől függően gondolom nyomhat valamit, és így fájhat a hasad, derekad.
A hányás cisztától szerintem nem lehet, de persze ez csak az én véleményem, ettől még előfordulhat. Inkább a gyógyszerekre gondolok, de méginkább a KÉT KÉK CSÍKRA!:)
Sziasztok tapasztaltabb társaság!
Volt közületek valakinek cisztája? Nekem még nem, de most, a hormonkezelés után lett, s nem tudom, hogy attól vannak-e a problémáim. Fáj a hasam és a derekam (még éjszaka is), s mire elaludnék, addig fel kell kelnem pisilni. Tegnap délután és ma reggel hánytam is. Csak azt nem tudom, hogy ez lehet-e a cisztától vagy pedig a gyógyszertől, vagy bízhatok a pénteki két csíkban?
Tegnap voltam terhesgondozáson, ahol elég negatív élményeket szereztem, de most nincs kedvem ezt bővebben kifejteni. Megkaptam a kiskönyvemet, ma megyek először UH-ra.
Szeretnék kérdezni tőletek valami fontosat. Ma reggel óta nagyon erős, sötétsárga folyásom van, és egy kicsit szúr a hasam. Ez vajon természetes, és a szúrú érzést a méh feszülése okozza, vagy valami gond van? A folyásról tudtok valamit? Azt hallottam, hogy terhesség alatt bővebb a folyás, de miért ilyen sötét színű, mintha bepisiltem volna? Tudtok nekem segíteni?
Sziasztok!
1000 éve nem jutottam hozzá a topichoz. Még nem sikerült bepótolnom a lemaradásomat, csak néhány napra visszamenőleg olvastam el a hozzászólásokat. De már ezekben is rengeteg örömhír! Így hát grarulálok az újdonsült kismamáknak+kispapáknak, és napsugaras, boldog életet kívánok a kisbabáknak!
A húsvét előtti héten voltam UH. Már előre szólt az orvosom, hogy ne ijedjek meg, nem ő lesz ott
Így is volt, másik dokibácsi végezte a vizsgálatot. De a lényeg a következő: direkt és nyomatékosan megkértem, hogy ne árulja el a baba nemét, szeretném, ha csak a születésekor derülne ki - olyan kevés igazi meglepi van az életben.
Mire ő: "Jó, nem mondom meg. De milyen érdekes, hogy most ebben a szobában csak olyanok vannak, akiknek eddig kisfia született.(ő és az asszisztensnő voltak még ott) És szerintem maga sem lesz ezzel másképp." Ezután még megmutatta, hogy miből gondolja, amit mondott. Egy szót sem tudtam szólni, először olyan dühös lettem. Aztán mi mást tehettem volna, belenyugodtam. Azóta persze egyre jobb érzés, hogy a "Kicsi Fiamhoz" tudok szólni.
Quizas, gratulálok!
Susok, a kajabevitel nálunk is mindig nagy mocorgást vált ki. :-) Most a Dalma és Petra neveknél tartunk. Én egyébként valahogy "reálisabbnak" érzem őket, hogy tudjuk a nemüket. Persze időnként figyelmeztetem magam, hogy ez nem 100%. Bár, ha Noáékat nézem, akár tekinthetem annak is. :-)
Nemrég jöttünk haza a kórházi előadásról, ami most fantasztikus volt, sok videofelvétellel illusztrálva. A cím alternatív szülés volt, bár azzal is kezdte a doki, hogy nem szívesen használja ezt a kifejezést, és ez mindössze annyit kíván jelenteni, hogy a kismama maga dönthesse el mi az a magatartás, testhelyzet, ami jó neki. (Természetesen, ha nincs szükség beavatkozásra.) . Ha a hanyattfekvés, akkor az . Az ő álláspontjuk (ami a beszélgetésünkhöz is kapcsolódik): megadni a maximális intimitást a párnak, de ha bármilyen gond van, akkor "vége az emberi jogoknak" (mármint ami az anyukát illeti) nincs mese, el kell végezni a szükséges beavatkozást. Ez az az álláspont, ami számomra maximálisan megnyugtató.
Végül is ez történt eddig is: a terhességem elején mondta is a doki, hogy ő nem akar utasításokat adni, hogy így vagy úgy viselkedjek, ahogy én érzem, de ahogy probléma volt, közölte, hogy márpedig most ezt és ezt kell tenni és cselekedett is, mégpedig villámgyorsan. Nagyon megnyugtató volt.
A videofelvételek csodálatosak voltak, nehezen tartottam vissza a könnyeimet, de ahogy láttam, többen is így voltak vele. Egész más látni ilyet (még ha videón is), mint olvasni róla. Eszembe jutottak az amerikai filmek, ahol mindig irtózatos üvöltözés és "ágyrácshajlítgatás" zajlik, hát úgy tűnik, a valóság szerencsére más. Persze nagyon nehéz, de más.
A végén mutattak egy kisbabát, aki "hagyományos" módon született, jól a szemébe is világítottak a műtőlámpával, de aztán odafektették az anyukája hasára. Először összeszorította a szemeit, aztán elkezdte óvatosan nyitogatni, egyre nagyobbra és nagyobbra, majd grimmaszolgatott, nyitogatta a kezecskéjét . Csodálatos volt, ahogy ismerkedett ezzel a világgal. Ilyen élményeket mindannyiunknak! :-)
A vastablettáról: a sógornőmnek mindkét terhességénél kellett volna szednie, de olyan rosszul volt tőle (hányás stb.), hogy abba kellett hagynia. Azt tanácsolta neki a doki és a védőnő, hogy egyen meg naponta egy-két szem dióbelet, vagy egyen spenótot és májat. Nem szereti a spenótot, a májjal kapcsolatban megoszlanak a vélemények, igy végül csak dióbelet evett.
Bocsanat a rendelkezsre szo kimaradt. Rendelkezesre all es ujsagban olvastam. Nem ezen van a hangsuly, hanem azon, hogy szerintem otthon nincsenek meg a megfelelo feltetelek. Persze nem kell mindenben egyeterteni.
Zsuzso,
Koszi szepen!
Csepp,
Bemasolom Neked amit Dr Spock valaszolt nekem az internetton. Ime:
Szeretnem megkerdezni, hogy lehetseges e, hogy a vastablettanak van ilyen hatasa?
Igen. Sot, eleg sok terhes mama van, akiknel a vastabletta kulonbozo kellemetlen mellekhatast hoz letre.
A "koldokon felul" egy "jo jel", hogy nem a babaval/terhesseggel van valami baj, de azert jelentsd az orvosodnak amennyire hamar csak lehet. Kozben ne szedd a vastablettat, de szedd a vitamint.
Ezen kivul felhivtam a dokimat o a kovetkezo mondta: lehetnek ezek a tunetek a vastol. Vannak nok akik nem tudjak a vasat szajon at beszedni, mert ilyen eros mellektunetek jelentkeznek. O azt mondta, hogy azert probaljoam meg szedni, talan elmulnak ha nem akkor hagyjam abba es talalunk mas megoldast.
Bocsánat, hogy belekotyogok,
de ez a vastabletta - hasfájás dolog engem is érint.
(28. hét, múlt héten kaptam a receptet vasra enyhe vérszegénység miatt),
és tegnaptól nekem is nagyon fáj mindenem,
mármint a hasam, de lejjebb is:(
Neked csak a hasad fájt,
egyéb tüneteid nem voltak?
Susok,
próbálok pozitív lenni, ami néha ugyan elég nehezen megy, főleg, amikor éjjel közepén ébredek gyötrő fájdalomra, de ilyenkor eszembe jut, hogy végülis már közelít a nagy pillanat, amikor a pici gyermekünk itt lesz velünk és akkor valamivel könnyebb.
Ma még ultrahang, vérvétel és ilyesmik lesznek.
És továbbra is bármi lehet, de mi még egyben vagyunk - kezdek azt hiszem a lista csúcsára törni :-))
A szomszéd babával nekünk 4 hónap különbség van, és csak az elején tudtam neki ruhát adni kb 68-as méretig. Az utána lévő ruhákat már hosszabb ideig tudja hordani a baba.
Zsuzsó vagyok a többi babás topickban szoktam előfordulni, Titekek csak olvaslak, de örülök mindig az új sikereknek.
Petrakovács50: a hasfájásra azért figyelj oda. A vas tabletta okozhat, szorulást, puffadást. Ha erre utaló tüneteid voltak, elképzelhető hogy a vas tablettától van. De a dokinak mindenképpen említsd meg. Ha még előfordul, akkor mindenképpen soron kívül irány a doki. Nem akarlak ilyesztegetni, de inkább kérdezd Őt is meg ebben a dologban.
gyömbér emlitette pár hete az aquafitness-t. Én ma voltam először, 700 ft, 45 perc, és csak 4-n voltunk a medencében. Fantasztikusan jó volt, mindenkinek nagyon ajánlom, a hölgy aki tartotta azt mondta, kismamiknak is lehet, ahogyan gyömbér is irta, 6-7. hónapig.
Akit érdekelnek még részletek, csak irjon!
Teljesen feldobódtam:) Remélem nem voltam nagyon off:)
Előszőr is Quizasnak nagy gratula a kisfiúhoz! Jól belehúztatok, nem úgy volt, hogy csak májusban lesz a Nagy nap?
Estee- most jó sok alakítani valód van a szépséges táblicskuddal:))), bár az ilyen melónak mindenki örül:))
Gyömbér és a Fitt mama: látom Neked is tetszett az a sok "kismama-cipő" a pocakos néni lábán:), bár néhány oldallal arrébb szépen le volt írva, hogy olyat a kismamák inkább ne hordjanak... Engem igazán az zavar, hogy még nem tudtam eldönteni, kiknek szól. Mert ha korábban is aktívan sportoltál, normál esetben azt folytathatod, ha gond van, akkor úgy is a doki szava a döntő. Ha korábban "mozgásszegény" életmódot folytattál - remélem értékelitek a cizellált fogalmazást:)) - akkor nem a súlyzózást kell elkezdeni... És akkor nem szóltam a 36000 Ft-os szoknyáról...
Susok, én is csak elkeseríteni tudnálak... Bár lehet, hogy egy-két darabbal szerencsétek lesz!
Hadaramo, sajnos én nem tudok segíteni Neked az eltellt idő kérdésében. Remélem, mihamarább bejelented a zebraságodat!